Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2008

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στις κατειλημμένες σχολές

Στο χώρο του Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου έκαναν παραμονή Χριστουγέννων οι καταληψίες, οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες - αναμένεται να αποχωρήσουν την Πέμπτη (25/12). Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί στις 9 Ιανουαρίου, με το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 18 ακριβώς χρόνια από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, η απόφαση των καταληψιών να παραμείνουν μέσα στα δύο πανεπιστημιακά κτίρια προέκυψε έπειτα από συνελεύσεις την Τρίτη το βράδυ. Στο Πολυτεχνείο η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα από τη φημολογία ότι επίκειται επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αν οι καταληψίες δεν αποχωρήσουν αμέσως από τον χώρο και επικράτησε η άποψη να μην υποκύψουν στην ακατάσχετη φημολογία και τις τακτικές εκφοβισμού, όπως τις χαρακτήριζαν, του υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας και να παραμείνουν ως και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και ως τη στιγμή που μεταφέρθηκε στους συγκεντρωμένους το «τελεσίγραφο» της Αστυνομίας, οι περισσότεροι καταληψίες προσανατολίζονταν στην άμεση παράδοση του κτιρίου στις πρυτανικές αρχές και την αποχώρησή τους.

Σύμφωνα με το Βήμα, το Σάββατο (27/12) νεολαιίστικες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ομάδες του αναρχικού χώρο προγραμματίζουν συνέλευση στο Πολυτεχνείο, με κύριο αντικείμενο τους τρόπους συμπαράστασης και την οικονομική και νομική υποστήριξη όσων έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Την ίδια στιγμή, στις περισσότερες σχολές οι φοιτητικοί σύλλογοι προετοιμάζονται για γενικές συνελεύσεις στις 8 Ιανουαρίου, με κύριο άξονα τους τρόπους αντίδρασης στην αναγνώριση των ΚΕΣ και την περαιτέρω σύνδεση των φοιτητικών αιτημάτων και κινητοποιήσεων με τα τεκταινόμενα στη μαθητική κοινότητα, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι μαθητές λυκείων και γυμνασίων, οι οποίοι προσανατολίζονται σε συνελεύσεις με το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές και πολυπληθή παρουσία στις 9 Ιανουαρίου. Την πρώτη συνέλευση έχουν προγραμματίσει οι μαθητές του Λεκανοπεδίου που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αντίδρασης για τις 4 Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, συνεχίστηκαν σε ορισμένες πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Στον Βόλο ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν για λίγες ώρες τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας «Θεσσαλία», ενώ αργότερα άτομα του ίδιου χώρου κατέλαβαν για ένα δεκάλεπτο τον τοπικό, δημοτικό σταθμό και μετέδωσαν μήνυμα συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες των τελευταίων ημερών. Τραγούδησαν, μάλιστα, και κάλαντα με στίχους προσαρμοσμένους στην πολιτική επικαιρότητα. Αντίστοιχες καταλήψεις έγιναν στα Χανιά, στην Τρίπολη και στη Λάρισα.

Πηγή: www.cosmo.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive