Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

"Bank Bang" Κριτική Ταινίας

Δύο αδέρφια διάγουν βίους αντίθετους παρά τις κοινές οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν. Ο Νώντας (Δημήτρης Ήμελλος) δουλεύει σε γραφείο κηδειών, αλλά τα χρέη του προς τη μαφία απειλούν να φυτέψουν και τον ίδιο στο χώμα. Ο Μιχάλης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), πρόσφατα και απρόσμενα απολυθείς, θα κληθεί να στηρίξει τον άσωτο αδερφό του. Μιας και οι λύσεις στερεύουν, οι ληστείες τραπεζών αποτελούν μονόδρομο. Το σχέδιο αρχικά αποδίδει, με την αστυνομία να αναγκάζεται να καταστρώσει σχέδιο μυστικών αστυνομικών που θα δουλεύουν ως τραπεζίτες. Μία εξ αυτών είναι και η Λένα (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου), την οποία όμως φλερτάρει ο ανυποψίαστος Μιχάλης.

Καλή κωμωδία χωρίς ανάλογο σενάριο δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα. Η θεμελιώδης αυτή αρχή απολύτως φυσιολογικά επιβεβαιώνεται κι εδώ, όπου το σενάριο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου έρχεται να φωτίσει το δρόμο στην αγνοούμενη εδώ και δεκαετίες αξιόλογη ελληνική κωμωδία. Ο βασικός πρωταγωνιστής καρπώνεται σε σημαντικό βαθμό τη σχεδόν βέβαιη επιτυχία του πιο διασκεδαστικού, φρέσκου κι έξυπνου εγχώριου φιλμ που είδαμε από την εποχή της πρώτης 'Λούφας'. Αντλεί ιδέες από δυνατά δείγματα γραφής του αμερικανικού σινεμά όπως περιπέτειες τύπου «Pulp Fiction» και μαύρες κωμωδίες, στήνοντας έτσι έναν θεότρελο κόσμο καταστάσεων και χαρακτήρων που λειτουργούν θαυμάσια. Κι ενώ οι κινηματογραφικές αναφορές πατούν στην Αμερική, ο Χαραλαμπόπουλος μετουσιώνει αυτά τα 'εξωτερικά' ερεθίσματα γράφοντας μία επίκαιρη ιστορία με Ελληνικό DNA, που μιλά απευθείας στον ψυχισμό του εγχώριου κοινού.

Αποφασιστικά στα παραπάνω συνδράμει η σκηνοθεσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που ζυμώνει ικανοποιητικά τη σεναριακή μαγιά, προσδίδει ασταμάτητα δυναμικό ρυθμό κι εκμαιεύει σπαρταριστές ερμηνείες. Πέραν του πρωταγωνιστικού τρίο, οι διάφοροι πρωτεύοντες ή περιφερειακοί χαρακτήρες προσθέτουν το δικό τους ξεχωριστό λιθαράκι στο όλο εγχείρημα. Από τον 'πολλά βαρύ' πλην όμως gay διεφθαρμένο μπάτσο Μιχάλη Ιατρόπουλο και το συνεργάτη-σύντροφό του Γεράσιμο Σκιαδαρέση ως τον ιδιοκτήτη του γραφείου κηδειών Δημήτρη Μαυρόπουλο που κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με μία ξεκαρδιστικά 'μαύρη' καμπάνια, όλοι τους αποδεικνύονται υπερπολύτιμα χαρτιά που οδηγούν σε μία φονικά χιουμοριστική (μαύρη) κωμωδία. Επιτέλους, βρίσκεται μία ελληνική παραγωγή που τολμά να ζητήσει απ' τους τηλεοπτικά αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της να παίξουν 'κόντρα' ρόλους. Το αποτέλεσμα δικαιώνεται πανηγυρικά.

Με συνεπή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και φροντίδα ακόμα και στην επιλογή του τίτλου, το «Bank Bang» βγαίνει στις αίθουσες προσδοκώντας φυσιολογικά στη μαζική ανταπόκριση του κοινού. Έχοντας αποφύγει σκοπέλους που παραδοσιακά προσέκρουαν οι ελληνικές κωμωδίες της τελευταίας 30ετίας (βλ. το ακατάσχετο υβρεολόγιο), υπόσχεται τη σχεδόν βέβαιη διασκέδαση, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στη σύγχρονη, στεγνή από ιδέες, ελληνική κινηματογραφία πως οι άξιες ταινίες γεννιούνται ως επί το πλείστον μέσα απ' το σενάριο.

Πηγή: www.cinemanews.gr

Δείτε το trailer:


Συνελήφθησαν ιρακινοί για απόπειρα πραξικοπήματος

Είκοσι τρεις υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας του Ιράκ συνελήφθησαν από την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας, με την κατηγορία ότι είναι μέλη του παράνομου μπααθικού κόμματος του Σαντάμ Χουσεΐν και σχεδίαζαν πραξικόπημα. Πολλοί, πάντως, κάνουν λόγο για πολιτική σκοπιμότητα του ιρακινού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, οι συλληφθέντες - ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται ανώτεροι αξιωματικοί, όπως ο στρατηγός Αχμάντ Αμπούλ Ριφ – ανακρίνονται, καθώς βαρύνονται με την κατηγορία ότι έχουν διασυνδέσεις με το κίνημα Αλ-Αουντα (Η επιστροφή), το οποίο είναι εκτός νόμου και προσπαθεί να επαναφέρει στην εξουσία το κόμμα Μπάαθ του πρώην προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος εκτελέστηκε δι’ απαγχονισμού το 2006.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι συλλήψεις έγιναν από μια ειδική επίλεκτη ομάδα για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», η οποία αναφέρεται απευθείας στον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι. Ανώτατοι αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν στους Times ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που συνδέουν τους συλληφθέντες με το κίνημα Αλ Αουντα.

Επικαλούμενη ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ύποπτοι που συνδέονται με την Αλ Αουντα κατέβαλαν αμοιβές σε άλλους αξιωματούχους για να τους στρατολογήσουν, συμπληρώνοντας ότι στις επιδρομές της ειδικής μονάδας βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι επικριτές, ωστόσο, του Μαλίκι εκτιμούν ότι χρησιμοποιεί τις συλλήψεις σε μια φθηνή προσπάθεια να συγκεντρώσει πολιτική στήριξη εν όψει των επαρχιακών εκλογών του επόμενου μήνα.

Αστυνομικός που γνωρίζει πολλούς από τους συλληφθέντες δήλωσε – υπό καθεστώς ανωνυμίας - ότι είναι αθώοι, ήταν γνωστοί δημόσιοι λειτουργοί και είχαν ελάχιστες σχέσεις ο ένας με τον άλλο. Όπως σημείωσε, όσοι απ’ αυτούς ανήκαν παλιότερα στο Μπάαθ ήταν απλά μέλη του κόμματος και εκτίμησε ότι οι συλλήψεις τους έχουν πολιτικά κίνητρα.

Οι συλλήψεις σημειώθηκαν σε μια δύσκολη συγκυρία για το Ιράκ, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην προσπάθειά του για ανοικοδόμηση. Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν την Τετάρτη ότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δικάσει ούτε έναν ανώτατο αξιωματούχο για διαφθορά και πολλοί υπουργοί προστατεύουν τους συνεργάτες τους από ενδεχόμενες διώξεις.

Να σημειωθεί ότι μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003, το Ιράκ ήταν γεμάτο μετρητά χρηματοδοτήθηκαν από την Ουάσινγκτον είχαν ελάχιστη εποπτεία.

Πηγή: www.cosmo.gr

FireTorrent – Torrents στον Firefox

Ένα από τα μειονεκτήματα του Firefox είναι το ότι δεν υποστηρίζει κατέβασμα torrents όπως ο Opera.

Με το FireTorrent, μπορούμε να προσθέσουμε τη λειτουργικότητα αυτή και να κατεβάζουμε torrents χωρίς να χρειάζεται να έχουμε ξεχωριστό client.

Το Firefox add-on βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση alpha ακόμα, αλλά είναι πλήρως λειτουργικό. Το FireTorrent μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για ανθρώπους που δεν χρειάζονται τις πλήρης δυνατότητες που δίνει ένας ξεχωριστός client, ενώ επιθυμούν την απλότητα.

Επειδή είναι ακόμα σε alpha έκδοση και ως εκ τούτου δεν έχει δυνατότητες ρυθμίσεων, κάτι που θα αποκτήσει σύντομα ενώ για την έκδοση αυτή το upload είναι κλειδωμένο στα 15kB/s. Το FireTorrent υπάρχει ενσωματωμέο στο Wyzo, τον browser που βασίζεται στον Firefox και είναι φτιαγμένος για torrents.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Αεροπορική τραγωδία στο Σίδνεϊ

Αεροπορική τραγωδία έλαβε χώρα στο Σίδνεϊ, όταν ένα μικρό αεροσκάφος συγκρούστηκε στον αέρα με ένα άλλο αεροπλάνο, με συνέπεια να καταπέσει πάνω σε σπίτι και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν την ζωή τους… Οι κάτοικοι του σπιτιού είναι καλά στην υγεία τους.
Μετά την σύγκρουση το μικρό αεροσκάφος έπιασε φωτιά, που ευτυχώς δεν εξαπλώθηκε.

Πηγή: www.kalimera.gr

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στην Αθήνα στο περιθώριο του συλαλλητηρίου

Ένταση το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά βρέθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ομάδα των ΜΑΤ περικύκλωσε το Δέντρο.

Η ένταση μετά τις 3.30 το μεσημέρι μεταφέρθηκε χαμηλότερα στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τις ομάδες των νεαρών.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ομάδα νεαρών μπήκε στη Νομική Σχολή, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε φορτηγάκι.

Πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, έγιναν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Η πρώτη από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) μαζί με εκπαιδευτικούς και το ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση της ΕΔΟΘ εντασσόταν στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ.

Σε αντίθεση με την ΕΔΟΘ και τους εκπαιδευτικούς, το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές, που φώναξαν συνθήματα κατά των ελαστικών μορφών εργασίας, του προϋπολογισμού και της «καταστολής των κοινωνικών αγώνων».

Η πορεία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας και της Βενιζέλου για να καταλήξει στο υπουργείο, όπου μαθητές και φοιτητές κατήγγειλαν τον τραυματισμό, που υπέστη, στο Περιστέρι, μαθητής από τα πυρά άγνωστου δράστη.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συντριβανίου.

Για το απόγευμα, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν προγραμματίσει συναυλία στην Καμάρα.

Ένα ακόμα μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στα Χανιά. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ακόμα καθηγητές και δάσκαλοι, που έλαβαν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Οι μαθητές, ωστόσο, δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην κεφαλή της πορείας.

Την ιδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία του νομού, υπό κατάληψη τελεί και το πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεων τους για μετά τις γιορτές και το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς.

Πηγή: www.in.gr

Η χολέρα στη Ζιμπάμπουε έχει προκαλέσει το θάνατο σε 1.111 ανθρώπους

Η χολέρα έχει προκαλέσει το θάνατο σε 1.111 ανθρώπους στη Ζιμπάμπουε από τον Αύγουστο, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), συνολικά 20.581 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Ο προηγούμενος απολογισμός του ΟΗΕ έκανε λόγο για 978 νεκρούς και για 18.414 νοσούντες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι οποίες εκτιμούν ότι η επιδημία αυτή δεν έχει προηγούμενο στη Ζιμπάμπουε, επισημαίνουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των νεκρών και των ασθενών είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (Unicef) που συντονίζουν τις επιχειρήσεις κατά της επιδημίας, στο χειρότερο σενάριο, ως και 60.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να προσβληθούν από τη νόσο.

Η πρωτεύουσα Χαράρε παραμένει η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία με 224 νεκρούς σε 9.072 κρούσματα. Ακολουθεί η πόλη Μπέιτμπριτζ, στα σύνορα με τη Νότια Αφρική, όπου η επιδημία έχει σκοτώσει 99 ανθρώπους (3.546 κρούσματα).

Από τον Αύγουστο η κατάσταση επιδεινώνεται και οι διεθνείς οργανισμοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις του πληθυσμού.

Η επιδημία μπορεί να προσλάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με την έναρξη της εποχής των βροχών, σε μια χώρα στην οποία οι υποδομές στη διανομή πόσιμου νερού και στο αποχετευτικό σύστημα είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Πηγή: world.flash.gr

Το παίζει ή είναι τρελός;

Τα επεισόδια στις φυλακές Δομοκού με τον ειδικό φρουρό που έκρυψε η κυβέρνηση. Γιατί χτύπησε τον συνάδελφό του και τους φρουρούς. Το ερώτημα που καίει: αν είναι ψυχωσικός ποιός του έδωσε όπλο;

Τα έκανε γης μαδιάμ μέσα στο κελί του

Ξεσηκώθηκαν οι φυλακές του Δομοκού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος ο ειδικός φρουρός και κατηγορούμενος για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κρατούμενοι και φύλακες άκουσαν φωνές και χτυπήματα από το κελί του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του συναδέλφου του, επίσης κατηγορούμενου, Βασίλη Σαραλιώτη.

Όταν οι φύλακες άνοιξαν την πόρτα του κελιού, είδαν τον Κορκονέα να χτυπά το Σαραλιώτη και να του φωνάζει «Είσαι δαίμονας, θα σε ξορκίσω». Ζητούσε μάλιστα από όποιον τον πλησίαζε να γονατίσει και να πει το «Πάτερ ημών...».

Οι φύλακες έβλεπαν μπροστά τους ένα "θηρίο ανήμερο", κανείς δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, όλοι τους είχαν σαστίσει. Τον έβλεπαν να χτυπά και να κλωτσάει ό,τι έβρισκε μπροστά τους. Ένας από τους φύλακες κάνει την πρώτη προσπάθεια να τον ακινητοποιήσει, ο Κορκονέας του επιτίθεται, χτυπώντας τον και δαγκώνοντάς τον. Αμέσως στο κελί τρέχουν και οι υπόλοιποι φύλακες, προσπαθώντας επί πολύ ώρα να τραβήξουν από κοντά του το Σαραλιώτη. Ο Κορκονέας δε σταματά να βρίζει και να φωνάζει ούτε λεπτό. Ζητά συνεχώς να μιλήσει με τη γυναίκα του, λέει άνθρωπος που άκουγε τι συνέβαινε, «το κελί είναι γεμάτο δαίμονες, δεν είμαι δολοφόνος», ούρλιαζε.

Στο φαρμακείο των φυλακών βρέθηκαν ισχυρά ηρεμιστικά σε ενέσιμη μορφή, αλλά κανείς δεν ήξερε τη δοσολογία που έπρεπε να του χορηγηθεί. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος επικοινώνησε με ψυχίατρο, ο οποίος του υπέδειξε τη δοσολογία, αλλά του έδωσε και οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Κορκονέα. Πέρασαν ώρες έως τις 3 τα ξημερώματα, που ηρέμησε και κοιμήθηκε.

Ο Σαραλιώτης, που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει, καθόταν αμήχανος, παρακολουθώντας το αμόκ του συναδέλφου και συγκρατούμενού του. Νωρίτερα, οι φύλακες είχαν μεταφέρει το Σαραλιώτη στο πειθαρχείο. Ήταν ο μόνος τρόπος, για να γλιτώσει από το μένος του Κορκονέα.

Σε συνομιλίες που είχε με τους υπόλοιπους κρατούμενους, ο Σαραλιώτης περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντάς τους ότι ο Κορκονέας του επιτέθηκε την ώρα που εκείνος κοιμόταν, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, ο Κορκονέας ήταν ήρεμος, μίλησαν, καληνύχτισαν ο ένας τον άλλο και έπεσαν για ύπνο. Ξαφνικά, όπως λέει ο Σαραλιώτης, ξύπνησε από τη φωνή του συγκρατούμενού του, που του έλεγε: «Είσαι δαίμονας» και πριν προλάβει να αντιδράσει, άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Από τις φυλακές Δομοκού εστάλη σήμα προς το νοσοκομείο της Λαμίας, προκειμένου ο ειδικός φρουρός να εξεταστεί από ψυχίατρο. Λίγα λεπτά αργότερα, το σήμα ανακλήθηκε, για να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση του γεγονότος. Ακολούθησε μια σειρά τηλεφωνημάτων, με τα οποία όλοι οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν με απόλυτη μυστικότητα.

Σήμερα, ο ειδικός φρουρός δέχθηκε το επισκεπτήριο της οικογένειάς του και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ζήτησε από τη διοίκηση των φυλακών να εξομολογηθεί σε ιερέα, όπως και έγινε. Την ίδια ώρα, τόσο ο φύλακας που δέχθηκε την επίθεση του Κορκονέα, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, που αντιμετώπισαν το περιστατικό έκαναν αναφορά.

Στην επικοινωνία που είχαμε με τις φυλακές Δομοκού, το περιστατικό επιβεβαιώθηκε σε όλες του τις διαστάσεις.

Ήξεραν και του έδωσαν όπλο;

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που «τσουρουφλίζει» όλους εκείνους, οι οποίοι έκριναν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί εκτελέσει κανονικά την υπηρεσία του ως ειδικός φρουρός και να κρατά όπλο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό που συνέβη χθες στις φυλακές του Δομοκού ήταν αποτέλεσμα της τακτικής που ακολουθεί ο ειδικός φρουρός ή αν όντως πρόκειται για άνθρωπο με βαριά ψυχολογικά προβλήματα. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει γιατί κανείς δεν τον εξέτασε παρότι το οικογενειακό του ιστορικό είναι γνωστό στην Ελλάδα. Από το απολογητικό υπόμνημα του ειδικού φρουρού μαθαίνουμε ότι και οι δύο αδελφές του, η μια δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα. Με αυτό ως δεδομένο, το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν αυτός ο άνθρωπος εξετάστηκε ποτέ ή αν, ακόμα και μετά τη σύλληψή του, έπρεπε να ληφθούν μέτρα.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος βρίσκεται η χάραξη στρατηγικής από την πλευρά του να προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο και να οδηγήσει σε συμπεράσματα που θα τον δείξουν ψυχοπαθή ή προβληματικό.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δύσκολα θα δοθούν μια και από χθες το βράδυ οι πάντες φοβήθηκαν τη δημοσιοποίηση του επεισοδίου με το σκεπτικό ότι αν όντως πρόκειται για έναν άνθρωπο με τόσο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα όλοι θα οδηγηθούν στο αυτονόητο, στην αποκάλυψη ότι για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι το "γυμνό" κράτος έντυσε έναν προβληματικό άνθρωπο με τη στολή του ειδικού φρουρού και όπλισε το χέρι του.

Πηγή: www.zougla.gr

Πορείες και επεισόδια σε ημερήσια βάση

Με συγκεντρώσεις και καταλήψεις κι άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της νεολαίας για τον άδικο χαμό του 15χρονου Αλέξη.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης στα Προπύλαια, ενώ τρίωρη στάση εργασίας θα κάνει η ΟΛΜΕ και δίωρη στάση η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, 600 σχολεία και 140 ΑΕΙ και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν και τα γραφεία της ΓΣΕΕ από 50 νεαρούς, οι οποίοι έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά των συνδικαλιστών και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι την Πέμπτη, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια το απόγευμα της Τετάρτης.

Το κύμα διαμαρτυρίας των νέων έφθασε μέχρι την Ακρόπολη όπου μία ομάδα 30 με 40 νεαρών, πιθανότατα φοιτητών, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό γράφοντας σε τρεις γλώσσες «Αντίσταση σε όλη την Ευρώπη».

Πρόκειται για ειρηνική παρέμβαση της Νεολαίας του Συνασπισμού, μαζί με φοιτητές και μαθητές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της εν όψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης, που είναι την Πέμπτη. Μιλώντας, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ένας από τους φοιτητές που μετείχαν σημείωσε πως «θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα από το λίκνο της Δημοκρατίας».

Ωστόσο, νέα καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων έλαβε χώρα και μάλιστα η δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο κατά κλούβας της αστυνομίας επί της οδού Μιχαλακοπούλου.

Η ομάδα κουκουλοφόρων παρακολουθούσαν με μοτοσικλέτα κλούβα της αστυνομίας και όταν εκείνη σταμάτησε στο φανάρι, έδωσαν σύνθημα σε περίπου 10 άτομα που είχαν στήσει καρτέρι και της επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και ένα μπιτόνι βενζίνης. Από την επίθεση δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση μαθητών έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όπου έκλεισαν για δύο ώρες το δρόμο, ενώ σημειώθηκε και μικροένταση.

Πηγή: ANT1

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive