Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Βατοπέδι προς Αλογοσκούφη: Πάρτε τα όλα

Είναι η επιστολή ντοκουμέντο του νέου διαχειριστή-ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, με την οποία προτείνει νέο σχέδιο επιστροφής των οικοπέδων στο ελληνικό Δημόσιο.

Έως σήμερα, ο ηγούμενος Εφραίμ διατηρούσε την πάγια θέση της μονής, σύμφωνα με την οποία η Βιστωνίδα θα επανερχόταν στην κυριότητα της μονής και θα επιστρέφονταν στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου τα οικόπεδα που είχαν συμπεριληφθεί στην ανταλλαγή. Ο νέος διαχειριστής της μονής, Γερμανός, προτείνει τη διατήρηση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας από το Δημόσιο, αλλά και την επιστροφή των οικοπέδων. Δηλαδή, πλέον, το Βατοπέδι, βάσει της συγκεκριμένης πρότασης, δεν έχει καμία αξίωση, παραχωρώντας τα πάντα, τόσο τη Βιστωνίδα όσο και τα οικόπεδα.

Μάλιστα, ο καθηγούμενος του Βατοπεδίου λέει χαρακτηριστικά ότι ο τρόπος της επιστροφής των οικοπέδων μπορεί να υποδειχθεί από το Δημόσιο. Όλα αυτά, λέει, προτείνονται, προκειμένου να επέλθει η ειρήνη στη μονή, αλλά και γενικότερα να κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκληθεί.

Πηγή: www.zougla.gr

Οι θέσεις της Ελλάδας στις Βρυξέλλες

Μείωση του ΦΠΑ θα προτείνει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Με προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ και ειδικές κατηγορίες όπως τα αγροτικά μηχανήματα, προσέρχεται την Παρασκευή, η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αναφορικά με τα μέτρα για τις κλιματικές αλλαγές, η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της μείωσης των εκπομπών αερίων κατά 20% έως το 2020.

Θα ζητήσει επίσης και την αντίστοιχη αύξηση των καθαρών πηγών ενέργειας.

Πηγή: www.skai.gr

Ισόβια για τον Φιλόπουλο

Ένας από τους συνολικά 27 κατηγορούμενους στην υπόθεση των επεισοδίων στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, το Μάρτιο του 2007 μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που κόστισαν τη ζωή του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου, κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε μετά από πολύμηνη διαδικασία την απόφασή του για την υπόθεση της Παιανίας, σύμφωνα με την οποία ο Χρήστος Σακάτης κρίθηκε ένοχος για το θάνατο του άτυχου νεαρού και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Δυο ακόμη, ο Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψικάκος, κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τους επιβλήθηκε δεκαετής κάθειρξη στον καθένα με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Βαγιόπουλο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στον Ψικάκο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές από τριών έως έξι μηνών φυλάκισης με αναστολή σε οκτώ ακόμη κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους για παράνομη οπλοκατοχή. Ανά περίπτωση αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι υπόλοιποι δεκαέξι από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής και ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στην πρότασή του την ενοχή δεκαεννέα από τους 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων πέντε και για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού αντέδρασαν στην απόφαση. Πεταξαν και βόμβες μολότωφ ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα.

Πηγή: www.e-tipos.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive