Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Τι θα πει εκδίκηση;

Μερικοί άνθρωποι δεν πάνε καλά. Το βράδυ του Σαββάτου ένα παιδί πέθανε και μέσα σε λίγες ώρες ξεκίνησε μια τριτοκοσμική μάχη ανάμεσα σε «οργισμένους πολίτες» και αστυνομικούς. Οι εικόνες γνωστές και δυστυχώς οικείες.

Ένας ανάξιος και ηλίθιος ειδικός φρουρός πυροβόλησε ένα παιδί. Το γιατί και το πώς ακριβώς δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ότι και να έγινε ο θάνατος ήταν άδικος είτε ήταν από λάθος είτε ήταν από τσαμπουκά. Το παιδί και εγκληματίας να ήταν δεν θα μπορέσει ποτέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ούτε και να μετανιώσει για οτιδήποτε. Όλοι μας καταδικάζουμε τον φόνο και θέλουμε ο αστυνόμος-φονιάς να έχει το μέλλον που του αξίζει. Όχι μόνο ο συγκεκριμένος αστυνόμος αλλά και όλοι όσοι όπλισαν το χέρι του.

Οι πολιτικές ευθύνες πολλές και σίγουρα όχι επιφανειακές. Όπως σε κάθε μεγάλη κρίση σε αυτήν την χώρα, κανείς δεν κατάφερε επιτέλους να αναγνωρίσει την ευθύνη του. οι μεν κατηγορούν τους προηγούμενους, οι δε κατηγορούν τους τωρινούς και οι υπόλοιποι κατηγορούν τους πάντες. Την αναρχία τριγύρω μας την υποστηρίζουν οι εντολές των μεγάλων προς την αστυνομία για «χαμηλούς τόνους». Παρακολουθούμε μικροκομματικές διαμάχες και άσχετες βαρήκοες απαντήσεις που όχι μόνο δεν εμπνέουν ασφάλεια και σιγουριά αλλά οπλίζουν με οργή και αγανάκτηση τον κάθε από εμάς. Οι υπουργοί δήθεν παραιτούνται σε μια επίδειξη υποκρισίας και ο ανιψιός Καραμανλής περιμένει σημάδι απ’ τον Θεό για να κάνει επιτέλους εκλογές. Μέσα σε όλα αυτά η αναρχία και η αταξία σε ολόκληρη την χώρα φουντώνει.

Βλέπουμε τριγύρω μας οδομαχίες, εμπρησμούς, λεηλασίες, πλιάτσικα, πυροβολισμούς, κάθε μορφή βίας από τους διαδηλωτές, να βρίζουν και να ζητούν εκδίκηση από την αστυνομία. Είμαστε σοβαροί; Άλλο η διαμαρτυρία και ο αγώνας ενάντια στην κρατική βία, στην παράλυση της δημοκρατίας, το θράσος και την απληστία των πολιτικών, στην σαπίλα του συστήματος και στην άρνηση των υπευθύνων να αναλάβουν επιτέλους ευθύνες και άλλο ο χουλιγκανισμός, η αναρχία, οι καταστροφές και η ασέβεια στην ιστορία της χώρας. Εάν πρέπει να καταδικάσουμε μία φορά τον φόνο του παιδιού, θα πρέπει να καταδικάσουμε 100 φορές αυτήν την αντίδραση των δήθεν αντεξουσιαστών. Οι καταστροφές και οι λεηλασίες που συμβαίνουν τώρα δεν γίνονται ούτε εν’ βρασμό ψυχής, ούτε είναι δικαιολογημένες σε καμία διάσταση του δικαίου. Πόλεμοι με μολότοφ, πετροπόλεμοι και καταπάτηση κάθε μορφής δημοκρατίας προέρχονται μόνο από ανθέλληνες, από ψευτοεπαναστάτες και ζώα που το μόνο που ζητάνε είναι να διασκεδάσουν με την έλλειψη κρατικής εξουσίας. Αυτά τα ζώα που προκαλούν την αναρχία σε ολόκληρη την χώρα, όχι μόνο δεν σέβονται τον θάνατο του παιδιού αλλά αν δεν είναι απλά ανεγκέφαλοι και τούβλα στο μυαλό μάλλον θα έπρεπε όλοι μαζί να ήταν στην θέση του μαθητή.

Ψάχνουμε να πάρουμε εκδίκηση από τους αστυνομικούς; Το αίμα με αίμα θα ξεπληρωθεί; Επειδή πέθανε άδικα ένα παιδί από αστυνομικό πρέπει να ζητήσουμε τα ρέστα από τους άλλους αστυνομικούς; Αφήνουμε στο λειψό μυαλό μας 5 -10 -50 αλήτες αστυνομικούς να εκπροσωπούν τις χιλιάδες των αστυνομικών; Πολύ ωραία αλλά την επόμενη φορά που θα πέσει αστυνομικός , να αφήσουμε στο μυαλό μας αυτούς τους 100 – 1000 -10000 αλήτες που σημαδεύουν τους αστυνομικούς να εκπροσωπούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο αστυνομικός των 1000€ είναι ο τελευταίος απ’ τον οποίο θα πρέπει να ζητήσουμε ευθηνές και στην τελική είναι τουλάχιστον αχαριστία να μην αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων που όταν εμείς κοιμόμαστε αυτοί φοβούνται μήπως τους την πέσει κανένας τρελός ψυχάκιας μόνο και μόνο γιατί φοράνε την γαλάζια στολή και των ανθρώπων που όταν εμείς σπουδάζουμε-τα ξύνουμε αυτοί βγαίνουν στους δρόμους για να εκτελούν τις άνωθεν εντολές.

Τις ευθύνες πρέπει να τις ψάχνουμε επιτέλους σε αυτούς που τους βαρύνουν. Οι γενιές οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα χάλια που μας παραδίδουν συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους, ο πρωθυπουργός κρύβεται για ακόμα μια φορά στο play room της βουλής, τα μεγάλα κεφάλια της αστυνομίας αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι βρίσκονται στις θέσεις τους μόνο για να πληρώνονται και οι βουλευτές ψάχνουν να βρουν ποιος διόρισε τον ειδικό φρουρό.

Η ακυβερνησία στον χώρο της κοινωνικής ειρήνης είναι αποτέλεσμα των κυβερνήσεων που με τόση περηφάνια παραμένουν στις θέσεις τους. Επιτέλους λίγο τσίπα, λίγο φιλότιμο και πηγαίνετε σπίτια σας. Αποτύχατε. Φερθείτε μια φορά σαν άντρες και παραδεχτείτε το.

Του Βασίλη Κατριοπλά.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive