Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Grammy Awards

Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες κυριαρχούν στις υποψηφιότητες για τα φετινά Grammy Awards. Kanye West, Jay-Z και Lil Wayne μερικοί απ΄ αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος θα …κατεβεί με οχτώ υποψηφιότητες ενώ οι άλλοι δύο θα συμμετάσχουν με έξι. Μία περισσότερη έχουν οι Coldplay, οι μόνοι Ευρωπαίοι που μπήκαν σφήνα σε αυτή την ομάδα. Έξι υποψηφιότητες έχει και ο Ne-Yo.

Η τελετή θα γίνει τον Φεβρουάριο ενώ θυμίζουμε πως στην περσινή είχε κυριαρχήσει η Amy Winehouse που έφυγε με έξι βραβεία.

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες σε μερικές βασικές κατηγορίες.

Record Of The Year:

Adele – Chasing Pavements
Coldplay – Viva La Vida
Leona Lewis – Bleeding Love
M.I.A – Paper Planes
Robert Plant And Alison Krauss – Please Read The Letter

Album Of The Year:

Coldplay – Viva La Vida
Lil Wayne – Tha Carter III
Ne-Yo – Year Of The Gentleman
Robert Plant And Alison Krauss – Raising Sand
Radiohead – In Rainsbows

Song Of The Year:

William Adams, Keith Harris, Josh Lopez, Caleb Speir, John Stephens, Estelle Swaray, Kanye West – American Boy
Adele Adkins – Chasing Pavements
Jason Mraz – I'm Yours
Sara Bareilles – Love Song
Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion, Chris Martin – Viva La Vida

Best New Artist:

Adele
Duffy
Jonas Brothers
Lady Antebellum
Jazmine Sullivan

Best Alternative Music Album

Beck - Modern Guilt
Death Cab For Cutie - Narrow Stairs
Gnarls Barkley - The Odd Couple
My Morning Jacket - Evil Urges
Radiohead - In Rainbows

Πηγή: cosmo.gr

Ελαστικά ηλεκτρονικά κυκλώματα

Τα εύκαμπτα ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι γεγονός. Ελαστικά υλικά, που άγουν τον ηλεκτρισμό και ενσωματώνονται σε έξυπνα ρούχα, δημιουργούν νέα ώθηση χτίζοντας τα θεμέλια για ένα σωρό νέες εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι επιστήμονες καταφέρνουν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα που μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα, συμπεριλαμβανομένης της έλικας.

Ο Yonggang Huang, καθηγητής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, ο Joseph Cummings, Μηχανολόγος από το τμήμα McCormick School of Engineering and Applied Science του πανεπιστημίου του Northwestern και ο John Rogers, από το τμήμα Μηχανικής και Εφαρμοσμένης Επιστήμης του πανεπιστημίου του Illinois, βελτίωσαν την τεχνολογία ώστε να δημιουργήσουν κυκλώματα που θα μπορούμε να τυλίξουμε!

Η έρευνα τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Όπως γνωρίζουμε, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι σταθερά και άκαμπτα επειδή το πυρίτιο, το βασικότερο δομικό στοιχείο των ηλεκτρονικών στοιχείων είναι εύθραυστο και άκαμπτο. Οποιαδήποτε λύγισμα ή επιμήκυνση μπορεί να αχρηστεύσει τις ηλεκτρονικές συσκευές.


Οι Huang και Rogers ανέπτυξαν μια μέθοδο για τη δημιουργία ηλεκτρονικών στοιχείων που μπορούν να τεντωθούν, αυξάνοντας το όριο ελαστικότητας κατά 140%, κάτι που το καθιστά ιδανικό για μία σωρεία εφαρμογών όπου είναι απαραίτητη η ελαστικότητα.

Η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να υποσχεθεί τη δημιουργία νέων ελαστικών αισθητήρων, αναμεταδοτών, νέων φωτοβολταϊκών συσκευών και άλλων εφαρμογών ιατρικής και αθλητικής χρήσης.

Η συνεργασία, κατά την οποία ο Huang συγκεντρώθηκε στην θεωρία και ο Rogers στα πειράματα, καρποφόρησε τα τελευταία χρόνια. Το 2005, οι δυο ερευνητές ανέπτυξαν μια μονοδιάστατη, ελαστική δομή μονοκρυσταλλικού πυριτίου που μπορούσε να τεντωθεί σε μια διάσταση, χωρίς να μεταβάλλονται οι ηλεκτρικές ιδιότητες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science το 2006. Φέτος προχώρησαν στην δημιουργία ελαστικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε επίσης στο περιοδικό Science.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο είδος τεχνολογίας, που επιτρέπει στα κυκλώματα να τοποθετούνται σε καμπύλες επιφάνειες. Σε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιήθηκε μια σειρά κυκλωματικών στοιχείων, που συνδέθηκαν με μεταλλικές «γέφυρες».

Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ήταν τόσο μικρά ώστε όταν τοποθετήθηκαν σε μια καμπυλωτή επιφάνεια, δεν λύγισαν. Το σύστημα λειτούργησε επειδή τα στοιχεία συνδέθηκαν με μεταλλικά καλώδια, τα οποία εμφανίστηκαν μόνο όταν λυγίστηκε ή τεντώθηκε το σύστημα. Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Nature.

Στην έρευνα αυτή οι Huang και Rogers έδωσαν στις «αναδυόμενες γέφυρες» τους σχήμα "S", το οποίο εκτός της δυνατότητας για λύγισμα και τέντωμα, συντελεί στη δημιουργία ελικοειδούς δομής.

«Για πολλές εφαρμογές που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα, όπως η τοποθέτηση ενός αισθητήρα στο σώμα, μια ηλεκτρονική συσκευή θα πρέπει όχι μόνο να καμφθεί και να τεντωθεί αλλά και να τυλιχθεί,» σχολιάζει ο Huang. «Έτσι βελτιώσαμε την τεχνολογία που έχει τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Τώρα μπορούμε να έχουμε όποια μορφή επιθυμούμε.»

Οι Huang και Rogers αυτή την περίοδο ασχολούνται με άλλη μια σημαντική εφαρμογή: τα ηλιακά πάνελ. Οι επιστήμονες έδωσαν τον μήνα που μας πέρασε ένα άρθρο στη δημοσιότητα, στο οποίο περιγράφεται μια νέα διαδικασία δημιουργίας πολύ λεπτών ηλιακών κυψελών από πυρίτιο, που μπορούν να στοιχηθούν με οποιοδήποτε τρόπο.

Πηγή: Science Daily

Νέα εμφάνιση Google Reader

Το Google Reader άλλαξε την εμφάνισή του. Στη νέα εμφάνιση του δημοφιλούς online RSS reader, έχουν αφαιρεθεί στοιχεία με σκοπό την απλοποίηση και την παροχή περισσότερου χώρου. Εξαφανίστηκαν οι στρογγυλεμένες γωνίες, οι σκιές και τα έντονα χρώματα, ενώ η νέα αισθητική χρησιμοποιεί πιο απαλά χρώματα και πιο γρήγορα components ώστε να δημιουργηθεί το νέο look. Κάθε τμήμα πληροφορίας τώρα μπορεί να έχει τις δικές του επιλογές και μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ή να μεγιστοποιηθεί.

τώρα μπορεί να έχει τις δικές του επιλογές και μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ή να μεγιστοποιηθεί.
Τα αντικείμενα των φίλων που μοιράζονται, έχουν πλέον το δικό τους block με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Προστέθηκε η δυνατότητα απόκρυψης του αριθμού των μη αναγνωσμένων feeds. Τέλος προστέθηκαν νέα feed bundles που είναι στην ουσία “πακέτα” από feeds με θεματική ταξινόμηση, όπου μπορούμε να γραφτούμε σε όλα, άμεσα και απλά.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Άνεργοι Δημοσιογράφοι

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις ανθρώπους να απολύονται γύρω σου. Μάλλον υπάρχει: Η αγωνία των υπόλοιπων μήπως σύντομα απολυθούν κι αυτοί. Ένα νέο μπλογκ για τους άνεργους δημοσιογράφους.

Σταθερό το ΝΑΤΟ στο θέμα της ονομασίας, υπενθυμίζει στην ΠΓΔΜ η Ντ.Μπακογιάννη

Βρυξέλλες: Ομόφωνη υπήρξε η απόφαση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ, όπως τόνισε η Ελληνίδα υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται «η συμφωνία των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, να απευθυνθεί πρόσκληση προς την ΠΓΔΜ, μόλις εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας, στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ κάλεσε να γίνουν εντατικοποιημένες προσπάθειες προς αυτό το στόχο και επισήμανε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπήρξαν αναφορές στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν και την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κοντολίζα Ράις.

Όλοι εξέφρασαν την ελπίδα εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε διμερείς συναντήσεις για το θέμα της ΠΓΔΜ με το Γάλλο και Γερμανό ομόλογό της, Μπερνάρ Κουσνέρ και τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ αντίστοιχα.

Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας συνεχίζονται και ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα διαπραγματευτή, Δημήτρη Βασιλάκη, με το νέο διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι.

Πηγή: www.phileleftheros.com

Ο φόβος «έχει πράγματι τη δική του μυρωδιά» σύμφωνα με έρευνα

Λονδίνο: Οι άνθρωποι μπορούν υποσυνείδητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος είναι φοβισμένος ή αγχωμένος μυρίζοντας μια φερομόνη που εκκρίνεται στον ιδρώτα, υποδεικνύει έρευνα για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μυρωδιά του φόβου πυροδοτεί μια αυξημένη αντίδραση στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το φόβο. Συμπέραναν ότι, όπως και πολλά άλλα ζώα, έτσι και οι άνθρωποι μπορούν να ανιχνεύσουν και υποσυνείδητα να αντιδράσουν στις φερομόνες που απελευθερώνουν άλλοι άνθρωποι.

To γεγονός ότι η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Πεντάγωνο δημιουργεί υποψίες ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για τη αξιοποίηση της μυρωδιάς του φόβου ως χημικού όπλου στο πεδίο της μάχης, πιθανώς για να προκαλεί τον τρόμο στον αντίπαλο στρατό. Όμως η DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμυνας) αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε στρατιωτικά σχέδια για τις φερομόνες του φόβου ή ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω έρευνες σε αυτό το πεδίο.

Προκειμένου να εντοπίσει τη μυρωδιά του φόβου, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Stony Brook τοποθέτησε μαξιλαράκια που απορροφούσαν τον ιδρώτα στις μασχάλες άπειρων αλεξιπτωτιστών, την ώρα που ετοιμάζονταν για την πρώτη πτώση της καριέρας τους.

Στη συνέχεια, άλλοι εθελοντές, που δεν ήξεραν τίποτε για το πείραμα, μύρισαν τόσο αυτά τα δείγματα ιδρώτα , όσο και δείγματα ιδρώτα που είχαν ληφθεί από τους ίδιους αλεξιπτωτιστές όταν ασκούνταν στο γυμναστήριο χωρίς να φοβούνται.

Οι τομογραφίες του εγκεφάλου τους έδειξαν ότι οι περιοχές που σχετίζονται με το φόβο, όπως ο υποθάλαμος και η αμυγδαλή, αντέδρασαν πολύ περισσότερο στην πρώτη περίπτωση, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι εθελοντές μπορούσαν να ανιχνεύσουν, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, το φόβο άγνωστων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας Λίλιαν Μουτζίκα-Παρόντι, «η έρευνα δείχνει ότι πιθανώς υπάρχει μια κρυφή βιολογική παράμετρος στην ανθρώπινη κοινωνική δυναμική, κατά την οποία το συναισθηματικό στρες στην κυριολεξία γίνεται κολλητικό».

Όμως ο Σίμον Γουέσλι, στρατιωτικός ψυχίατρος στο King's College του Λονδίνου, δήλωσε στο New Scientist ότι η ιδέα πως η φερομόνη του φόβου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χημικό όπλο, είναι απίθανη, καθώς μια απλή φυσιολογική ουσία δεν είναι αρκετή για να γεννήσει φόβο, αν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε τρομακτική κατάσταση. «Μπορείς να δημιουργήσεις τα φυσικά συμπτώματα του φόβου, αλλά οι άνθρωποι δεν τρομάζουν κατ' ανάγκην», δήλωσε.

Τα ευρήματα της νέας αμερικανικής έρευνας ίσως τεθούν υπό αμφισβήτηση, καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες σήμερα δεν δέχονται ότι οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στις φερομόνες.

Σε άλλα θηλαστικά, οι φερομόνες γίνονται αντιληπτές από ένα ειδικό όργανο που βρίσκεται μέσα στη μύτη. Το ίδιο όργανο υπάρχει και στον άνθρωπο, δεν φαίνεται όμως να συνδέεται με τον εγκέφαλο.

Πηγή: news.in.gr

"Υποχρέωση της Ελλάδας η αναγνώριση"

Υποχρέωση της Ελλάδας είναι να αναγνωρίζει διπλώματα που έχουν χορηγηθεί από τις αρμόδιες αρχές άλλων κρατών - μελών τονίζει με σχετική απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αφορμή για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι προσφυγές δύο ελλήνων πολιτών - που σπούδασαν σε ελληνικό κολέγιο που συνεργαζόταν με πανεπιστήμιο της Ιταλίας - οι οποίοι, σύμφωνα με το Δικαστήριο, στη συνεχεία μπορούν να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στις δύο περιπτώσεις καταδίκασε τη χώρα μας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεωρεί ότι και οι σπουδές σε Ιδιωτικά Εργαστήρια Ελευθέρων σπουδών που έχουν επικυρωθεί από δίπλωμα αναγνωρισμένης από τις αρχές σχολής άλλης κοινοτικής χώρας πρέπει να ισχύουν κανονικά και στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφέρει ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφήνουν έκθετο τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι στην ουσία δεν χρειαζόταν ο νόμος για τα κολέγια, αφού τον έλεγχο δεν έχει το ελληνικό κράτος αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή: www.skai.gr

"Μεταλλαγμένη" σόγια στην Ε.Ε.

Από τις Βρυξέλλες έρχεται η είδηση ότι, τελικώς, εγκρίθηκε η εισαγωγή σόγιας της εταιρείας Monsanto στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις διαφωνίες.
Συνολικά οκτώ κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είχαν διαφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη (27/11) για την εισαγωγή της σόγιας της εταιρείας Monsanto.

Κι αυτό γιατί προέρχεται από μια γενετικά τροποιημένη ποικιλία σόγιας, ενώ η χρήση της χορηγείται σε τρόφιμα και ζωοτροφές. Η συγκεκριμένη σόγια είναι γνωστή ως Roundup Ready 2 και είναι ανθεκτική στο ζιζανιοκτόνο Roundup που παράγει η ίδια εταιρεία. Οι γεωργοί μπορούν έτσι να ψεκάζουν τις καλλιέργειές τους με το ζιζανιοκτόνο χωρίς να βλάπτουν την ίδια την καλλιέργεια.

Όπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωσή της, αποφάσισε την εισαγωγή της σογιάς διότι πήρε θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «κανένας κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων, αλλά ούτε και για το περιβάλλον».

Η συγκεκριμένη απόφαση θα ισχύσει για μια δεκαετία, σύμφωνα με τον κανονισμό. Να τονίσουμε ότι φορά την εισαγωγή της σόγιας και όχι την καλλιέργειά της εντός της Ε.Ε. Επιπλέον τα προϊόντα που περιέχουν την σόγια αυτή πρέπει να φέρουν ειδικό σήμα.

Πηγή: www.cosmo.gr

Στο 5,5% η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ

Την μεγαλύτερη διαφορά, από τότε που η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση, έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου έχει ποσοστό 34,9%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,4% ανεβάζοντας έτσι τη διαφορά στο 5,5%.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 8,5%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΛΑΟΣ 4,9% και οι Οικολόγοι 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 33,1%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου κατέχει το 30,1%. Ωστόσο, το ποσοστό του Κ. Καραμανλή εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οικονομία αποτελεί το θέμα αιχμής για τους περισσότερους από τους ερωτηθέντες.

Πηγή: ANT1

Μεγάλη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μείωσε στη σημερινή της συνεδρίαση το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης, στο 2,50%, δεδομένων και των συνεχών δυσάρεστων μακροοικονομικών στοιχείων για την ευρωζώνη.

Aλλωστε η χαλάρωση της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής εξαπλώνεται με ταχύτητα ανά την υφήλιο, με την Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης να προχωρά σε μείωση του βασικού επιτοκίου της χώρας κατά 100 μονάδες βάσης στο 2,75%. Πρόκειται για την πρώτη μείωση που πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 μηνών.

Ενωρίτερα, το δ.σ. της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 100 μονάδες βάσης, από 3% σε 2%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της αγοράς.

Το επιτόκιο είναι πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 50 ετών. Στη συνεδρίαση του περασμένου μήνα είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο «επιθετικής» μείωσης των επιτοκίων κατά 2%, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε μια μείωση της τάξεως του 1,5%.

Την απόφαση της ΒοΕ για μια σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού φαίνεται πως διευκόλυνε και η σημερινή μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας κατά 1,75%.

Πηγή: Express.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive