Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

Νέα προσφορά της EDF για εξαγορά του αμερικανικού ομίλου Constellation

Νέα προσφορά ύψους 4,5 δισ.δολαρίων κατέθεσε σήμερα η γαλλική επιχείρηση κοινής ωφελείας Electricite de France για την εξαγορά του 50% των δραστηριοτήτων στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας τoυ αμερικανικού ομίλου Constellation Energy Group, ο οποίος έχει τεθεί στο στόχαστρο του δισεκατομυριούχου, Ουόρεν Μπάφετ.
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η EDF τονίζει ότι "η προσφορά της αποτιμά την αξία της Constellation σε περίπου 52 δολάρια ανά μετοχή, 96% πάνω από την προσφορά εξαγοράς της", που έχει καταθέσει η MidAmerican του Ουόρεν Μπάφετ.
Η EDF ελπίζει να ολοκληρώσει τη συμφωνία "σε χρονικό διάστημα έξι με εννιά μηνών" μετά τη σχετική "έγκριση των αμερικανικών αντιμονοπωλιακών αρχών".
Στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, η EDF, η οποία ήδη συμμετέχει σε ποσοστό 9,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Constellation, αρνήθηκε να καταθέσει μεγαλύτερη προσφορά από αυτήν του Μπάφετ.
Η προσφορά ύψους 4,7 δισ.
δολαρίων του Μπάφετ για εξαγορά του συνόλου της Costellation έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού ενεργειακού ομίλου και στις 23 Δεκεμβρίου οι μέτοχοι της Constellation θα τοποθετηθούν.
Η EDF και η Constellation κατέληξαν, τον Ιούλιο του 2007, σε συμφωνία για κατασκευή σταθμών πυρηνικής ενέργειας με αντιδραστήρες τρίτης γενιάς.

Πηγή: www.express.gr

Ομόφωνα ψηφίστηκε νομοσχέδιο για τη βελτίωση συνθηκών των φυλακών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά στη προστασία των παιδιών από την γενετήσια κακοποίηση, τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Έχοντας συγκεντρώσει την ομοφωνία των κομμάτων της Βουλής σε οκτώ άρθρα και την αποδοχή εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη τριών βουλευτικών τροπολογιών (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του σώματος το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των παιδιών από την γενετήσια κακοποίηση, τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στο σχέδιο νόμου έγινε δεκτή και ενσωματώθηκε η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θεωρείται κάποιος ως χρήστης, ως εξής:

«Για τις ναρκωτικές ουσίες της ηρωίνης, κοκαΐνης και κατεργασμένης κάνναβης, θεωρείται - εκτός αν το δικαστήριο κρίνει αλλιώς - ότι καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, όταν το όριο της κατασχεθείσης ποσότητας κάθε επιμέρους ναρκωτικής ουσίας, ανεξαρτήτως καθαρότητας, δεν υπερβαίνει το μικτό με την άμεση συσκευασία βάρος του 1,5 γραμμαρίου ηρωίνης ή κοκαΐνης, των 20 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και των 2,5 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης».

Με την ψήφιση του άρθρου 20 διαφοροποιούνται οι όροι αποφυλάκισης κρατουμένων ως εξής:

«Η απόλυση υπό όρο χορηγείται εφόσον ο κατάδικος νοσεί από σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται σε τακτική αιμοκάθαρση, από ανθεκτική φυματίωση ή είναι τετραπληγικός, καθώς και από κίρρωση του ήπατος με αναπηρία άνω του 67% ή από γεροντική άνοια έχοντας υπερβεί το 80στό έτος της ηλικίας του. Στην κατηγορία αυτή της ρύθμισης εμπίπτουν και οι κρατούμενοι που πάσχουν από κακοήθη νεοπλασία τελικού σταδίου».

Ο υπουργός της Δικαιοσύνης έκανε δεκτές τρεις τροπολογίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων: η προσμέτρηση ως ελαφρυντικού στην επιμέτρηση της ποινής χρήστη ναρκωτικών ουσιών θεωρείται η επιτυχής ολοκλήρωση εγκεκριμένου από τον νόμο θεραπευτικού προγράμματος.

Το γεγονός χαιρετίστηκε και επαινέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Χατζηγάκη, τονίζοντας πως είναι μία από τις σπάνιες φορές που υπουργός κάνει δεκτές τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεμένα τα πλοία λόγω κινητοποιήσεων των ναυτικών

Σε επ’ αόριστον απεργία αποφάσισε να προβεί από την Τετάρτη (3/12) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), καθώς οι ναυτικοί δέκα πλοίων που ανήκουν σε πέντε ακτοπλοϊκές εταιρίες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τα αναδρομικά του 2008.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Ι. Χαλάς, δήλωσε ότι παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις και προτροπές της προς τις εν λόγω εταιρείες να προχωρήσουν στη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεών τους απέναντι στους ναυτικούς τους ως σήμερα δεν έγινε τίποτε.

Οι κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση πολλών νησιών, αφορούν τα πλοία:

«Κρήτη 1» και «Κρήτη 2», «Λατώ», «Ελυρος» και «Πρέβελη» της ΑΝΕΚ

«Sardinia Vera» της Κallisti Ferries

«Σαμοθράκη», «Σάος 2» και «Παναγία Σουμελά» της ΣΑΟΣ

«Μυτιλήνη», «Αίολος 1» και «Αίολος 2» της ΝΕΛ

«Νταλιάνα», «Μαρίνα», «Μιλένα» και «Ρομίλντα» της GΑ Ferries.

Ήδη, τα «Λατώ», «Σάος 2», «Παναγία Σουμελά», «Αίολος 1» και «Αίολος 2» δεν ταξιδεύουν λόγω ετήσιων επιθεωρήσεων. Τα υπόλοιπα εκτελούσαν κανονικά δρομολόγια, συνδέοντας τον Πειραιά με ένα ευρύ δίκτυο προσεγγίσεων σε πολλά νησιά, τα οποία τώρα θα μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ΑΝΕΚ και ΝΕΛ άρχισαν ήδη να εξοφλούν σταδιακά τους ναυτικούς τους, μια εξέλιξη που όπως δήλωσαν την Τρίτη (2/12) το βράδυ μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας αγνοούσαν και για τον λόγο αυτόν δεν πρότειναν αναστολή των κινητοποιήσεων.

Πηγή: cosmo.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive