Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

Μετεωρίτης έπεσε στον Ευβοϊκό πριν χιλιάδες χρόνια

Πολύ σπουδαία ανακάλυψη έκαναν έλληνες επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Εντόπισαν στο βυθό του Βόρειου Ευβοϊκού, τα τοιχώματα κρατήρα που δημιουργήθηκε από την πτώση μετεωρίτη πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν η περιοχή ήταν ακόμη ξηρά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι εάν ένα τέτοιο ουράνιο σώμα είχε πέσει στην πλατεία Συντάγματος, θα είχε αφανίσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η ανακάλυψη έγινε όταν οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ βρίσκονταν στην περιοχή, με σκοπό να χαρτογραφήσουν τα ενεργά ρήγματα και τις υποθαλάσσιες κατολισθήσεις.

Πηγή: news.pathfinder.gr

Η Microsoft προσεγγίζει και πάλι τη Yahoo

Ο γίγαντας του λογισμικού Microsoft είναι σε επαφές για την εξαγορά του τμήματος online αναζητήσεων της Yahoo έναντι 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρόταση περιλαμβάνει μία πολύ σύνθετη συναλλαγή που θα φέρει την Microsoft να υποστηρίζει μία νέα ομάδα διαχείρισης που θα πάρει τον έλεγχο της Yahoo. Αλλά δεν υπάρχει πρόθεση στην Microsoft να κάνει άλλη μία προσφορά για πλήρη εξαγορά της Yahoo, έπειτα από την προσφορά του καλοκαιριού αξίας 47.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που απορρίφθηκε.

Στην ουσία, ο Jonathan Miller, πρώην στέλεχος της AOL και ο Roll Levisohn, πρώην πρόεδρος της Fox Interactive Media, έχουν συμφωνήσει να ηγούνται της νέας ομάδας διαχείρισης. Ηγετικά στελέχη της Microsoft και της Yahoo φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Ωστόσο η Yahoo βρίσκεται κάτω από πολύ μεγάλη πίεση έπειτα από την απόρριψη της προσφοράς της Microsoft, που της έδινε περίπου 33 δολάρια ανά μετοχή και έκτοτε η μετοχή της εταιρίας έπεσε έως και τα 9 δολάρια. Τις τελευταίες εβδομάδες ανέβηκε λίγο στα 11.5 δολάρια εξαιτίας της εισόδου του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Carl Icahn που έλαβε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Πηγή: Digitalnews.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive