Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Ανόρθωσης

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Ανόρθωσης
Για υπεξαίρεση χρημάτων.

Διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης Ανδρέα Παντελή εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Στο Δικαστήριο, από τον εξεταστή της υπόθεσης αναφέρθηκε ότι εναντίον του υπόπτου διερευνάται υπόθεση που αφορά συνολικά έξι αδικήματα.

Πρόκειται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής από αντιπρόσωπο, απόσπασης χρηματικού ποσού 418.498.00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας απόσπασης χρηματικού ποσού 500.000,00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου - Νοεμβρίου 2008 στη Λάρνακα και Λευκωσία. Ο εξεταστής ανέφερε ακόμα ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τέσσερις καταθέσεις από παράγοντες του Σωματείου και από άτομο που εργάζεται στο Σωματείο «Ανόρθωση Αμμοχώστου». Είπε επίσης ότι αναμένεται να ληφθούν ακόμα 40 τουλάχιστον καταθέσεις από το στενό οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, καθώς και από άτομα που έχουν άμεση σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο δικηγόρος του υπόπτου υπέβαλε αίτηση προς το Δικαστήριο, όπως χορηγηθεί άδεια δύο ωρών στον Ανδρέα Παντελή για να παραβρεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου στις 6 το απόγευμα. Επίσης, είπε ότι ο πελάτης του σέβεται την Αστυνομία και για το λόγο αυτό δεν φέρει καμία ένσταση σχετικά με το διάταγμα προσωποκράτησης του. Ο δικαστής απαντώντας στο αίτημα είπε ότι η απόφαση αυτή αφορά την Αστυνομία.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Βγάζει το στήθος της στο σφυρί

Είναι γνωστή για τις προκλήσεις της. Η 24χρονη ανερχόμενη τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι, αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία ομοίωμα του στήθους της στο eBay.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σελίδα, όποιος δώσει τα περισσότερα λεφτά θα μπορέσει να πιάσει το στήθος της και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.


Μέχρι στιγμής η δημοπρασία έχει φτάσει τις 300 λίρες.

Πρόσφατα οι φήμες οργίαζαν πως η Πέρι είχε κάνει επέμβαση για να μεγαλώσει το στήθος της, αλλά η ίδια το αρνείται κατηγορηματικά.

Πηγή: www.zougla.gr

Κ. Καραμανλής : "Σημαντικά οφέλη για το παρόν και το μέλλον"

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Ελέγχου και Κατανομής Φορτίου του Φυσικού Αερίου στην Ελευσίνα και στη συνέχεια τον κεντρικό αγωγό Υψηλής Πίεσης Φυσικού Αερίου στους Αγ. Θεοδώρους.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Καραμανλή ήταν ο σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, όπου τόνισε πως σε μια συγκυρία που η ενεργειακή ασφάλεια, η απεξάρτηση απο το πετρέλαιο και η προστασία του περιβάλλοντος συνιστούν μείζονες προκλήσεις με τις στρατηγικές επιλογές μας, διασφαλίζουμε για τον τόπο και όλους τους Ελληνες σημαντικά οφέλη για το παρόν και το μέλλον.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ο σταθμός του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα πραγματοποιήθηκε απο προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνησή του μέσα σε 22 μήνες το καλοκαίρι του 2007 υλοποίησε μία απο τις πιο σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, που αφορά στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τριπλασιάζοντας την ικανότητα παροχής αερίου στο σύστημα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως "συνεχίζουμε με την κατασκευή και τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης, ώστε να διασφαλίζεται η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο για τις επόμενες δεκαετίες".

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου προς τους Αγ. Θεοδώρους για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων της βιομηχανικής περιοχής της Κορίνθου, ενώ προωθούνται οι σχετικές μελέτες για την επέκταση του δικτύου προς την Πελοπόννησο.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρώτος σταθμός θα είναι η Μεγαλόπολη και το 2011 οι σημερινές παλιάς τεχνολογίας και ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα δώσουν τη θέση τους σε δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια που θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως "με έργα και όχι με λόγια προστατεύουμε το περιβάλλον, αποδεικνύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη και περιβάλλον δεν είναι έννοιες ασύμβατες".

Ακόμη ανέφερε ότι το έργο του αγωγού αυτού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνδέσεις με μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 13 μεγάλες περιοχές της χώρας.

Επισήμανε, επίσης, ότι στα πέντε τελευταία χρόνια η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 100%.

Ο πρωθυπουργός τόνισε "όλα αυτά είναι ορατά και απτά αποτελέσματα της ενεργειακής στρατηγικής μας. Μιας στρατηγικής που με διεθνείς συμφωνίες και μεγάλα έργα, όπως ο ελληνοτουρκικός αγωγός και η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας-Τουρκίας και ο αγωγός φυσικού αερίου Σάουθ Στρίμ, αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας μας, καθώς την αναδεικνύει σε κέντρο μεταφοράς φυσικού αερίου απο την περιοχή της Κασπίας προς την Ευρώπη".

"Στόχος μας ένα ποιοτικό σύστημα υγείας"

Τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα ισχυρό και ποιοτικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου.

"Στόχος μας είναι είναι ένα ισχυρό, ποιοτικό σύστημα υγείας, ώστε να μη χρειάζεται η προσφυγή στην ιδιωτική πρωτοβουλία", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Η υγεία χρειάζεται συνεργασία και μόνιμες προτάσεις. Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας".

Πηγή: www.ert3.gr

"W." Κριτική Ταινίας

Η διαδρομή του George W. Bush (Josh Brolin) από ατίθασο παιδί του μπαμπά-προέδρου ως τον προεδρικό θώκο είναι το νέο τολμηρό, καυτό θέμα του πολυβραβευμένου κι αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη Oliver Stone. Παραθέτοντας την τρίτη ιστορία Αμερικανού προέδρου (μετά τα «Nixon» και «JFK»), ο άνθρωπος που δοξάστηκε για τα «Platoon» και «Born On The 4th Of July» κι άφησε άπαντες ξερούς με την άστοχη έπαρση του «Alexander» και το γελοία προπαγανδιστικό «World Trade Center», είναι έτοιμος να ιντριγκάρει ξανά, ανεξάρτητα απ' το 'καθαρό βάρος' του νέου του πονήματος. Το οποίο δε μοιάζει ικανό να καθιερωθεί δίπλα στα καλύτερα δείγματα γραφής του αλλά ούτε και να πεταχτεί στον Καιάδα της απαξίωσης.

Η παλινδρομική αφήγηση που συνηθίζει ο Stone, τουλάχιστον στις 'προεδρικές' ταινίες του, ξεδιπλώνει το χρονικό του απερχόμενου πλανητάρχη, από τα χρόνια του Yale και τον αλκοολισμό ως την 'προκοπή' και τη μετέπειτα προεδρία. Παραδόξως, οι μέρες του γύρω απ' τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου λάμπουν δια της απουσίας τους, όπως και μερικές ακόμα σκιώδεις στιγμές του 'W' (όνομα προερχόμενο απ' το μεσαίο όνομα του Bush, Walter). Η λεπτομέρεια διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ταινία. Οι ηθοποιοί ομοιάζουν σε τρομακτικό πολλές φορές βαθμό με τους αληθινούς χαρακτήρες, όπως οι Thandie Newton (Condoleezza Rice) και Richard Dreyfuss (Dick Cheney). Οι ερμηνείες κερδίζουν το στοίχημα της αληθοφάνειας με σπουδαία κι απολαυστική εκείνη του Brolin. Ο πρωταρχικός στόχος για ένα γεμάτο κι επίκαιρο πορτραίτο, κατακτάται, παρά τις επαναλήψεις, τη μεγάλη διάρκεια και τη συνεπακόλουθη κοιλιά. Όλα όμως περνούν σε δεύτερη μοίρα συγκριτικά με το κίνητρο και την ιδεολογική τοποθέτηση-σχόλιο του Stone. Πόσο συγκυριακό είναι το γεγονός ότι η ταινία βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες πριν τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές; Και τι τον έχει πιάσει και σπεύδει τόσο να ασχοληθεί με τη νωπή αμερικανική Ιστορία;

Τολμηρός ή προβοκάτορας; Ο ίδιος δηλώνει δραματουργός, αρνούμενος οποιαδήποτε ομοιότητα με το ρόλο δημοσιογράφου, βιογράφου ή ιστορικού. Ό,τι κι αν είναι για τον καθένα ο εν λόγω σκηνοθέτης, το να γυρίσει ταινία για τον πλέον μισητό παγκοσμίως (μετά Nixon) πρόεδρο των Η.Π.Α., απαιτεί κότσια. Υπάρχουν σημεία που ακούγονται αλήθειες και διαπιστώνεται ειρωνική διάθεση για τα έργα και ημέρες του 'W', αλλά και στιγμές που φαντάζουν αθωωτικές.

Είτε, πάντως, κρίνεται καυστικό είτε τείνει προς μία δύσπεπτη ιδεολογικά, κεκαλυμμένη αγιογραφία κι εξανθρωπισμό ενός μαζικού δολοφόνου για τους εχθρούς και δυναμικού ηγέτη για τους φίλους, ο πανέξυπνος Stone φαίνεται να μοιράζει λαβές προς κάθε ενδιαφερόμενο. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ταινία του τετραπέρατου Αμερικανού απέχει παρασάγγας απ' την ασύλληπτα διευρυμένη οπτική του «Il Divo» ή την ανθρώπινη - αλλά όχι εξωραϊστική - ματιά της 'Πτώσης' («Downfall»). Στη συγκυριακή - ένεκα της συνύπαρξης στις αίθουσες - σύγκριση ανάμεσα σε Stone και Sorrentino, ο δημιουργός του «Il Divo» βγαίνει πανηγυρικά κερδισμένος.

Πηγή: www.cinemanews.gr

Πτώση 19,4% στα κέρδη τους σημείωσαν 224 εισηγμένες εταιρίες το 9μηνο του 2008

ΣOBAPH επιδείνωση παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των εταιριών στο γ’ τρίμηνο της φετινής χρήσης, με βάση τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα αποτελέσματα, που έχει συγκεντρώσει ο κ. Μ. Χατζηδάκης, υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής της «Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ». Ειδικότερα πτώση 19,4% σημείωσαν τα κέρδη των 224 εισηγμένων που ανακοίνωσαν αποτελέσματα στο εννεάμηνο 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 18,4%, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν κατά 0,3% χαμηλότερα. Από τις 224 εξεταζόμενες εισηγμένες, οι 163 εμφάνισαν κερδοφορία και οι 61 ζημίες. Από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις οι 74 εμφάνισαν ενίσχυση κερδοφορίας, οι 76 μείωση κερδών και οι 13 αναστροφή ζημιών. Από τις ζημιογόνες αύξηση ζημιών εμφάνισαν οι 22, μείωση οι 9, ενώ 30 εισηγμένες παρουσιάζουν αναστροφή κερδών.

Μετά από ένα σχετικά ανθεκτικό πρώτο εξάμηνο η αρνητική εικόνα των εμποροβιομηχανικών κυρίως εταιριών αποτελεί προάγγελο δυσάρεστων εξελίξεων για την εταιρική κερδοφορία των επόμενων τριμήνων, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης. Ως σύνολο ωστόσο η εικόνα κρύβει κάποιες θετικές παρουσίες, διαφοροποιήσεις οι οποίες είθισται ακόμα και σε περιόδους ύφεσης να διατηρούν μια ανελαστικότητα ζήτησης σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία. Οι διαφοροποιήσεις αυτές είναι ορατές όχι όμως τόσες ώστε να δικαιολογούν αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση της επιβράδυνσης των εταιρικών κερδών. Οι πρώτες ενδείξεις του τριμήνου που βρίσκεται σε εξέλιξη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με το κόστος δανεισμού να αυξάνεται, την οικοδομική δραστηριότητα να παραμένει σε μεγάλη μείωση και την καθυστέρηση πληρωμών να εκτοξεύεται στο εμπόριο σε πρωτοφανή διάρκεια. Το περιθώριο καθαρών κερδών έπεσε κάτω από το 5% τα δε λειτουργικά αποτελέσματα εμφανίζουν στασιμότητα. Θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι στο γ’ τρίμηνο οι εμποροβιομηχανικές εταιρίες δούλεψαν περισσότερο για τις τράπεζες και λιγότερο για τους μετόχους τους.

Παράγοντες που επηρέασαν τα αποτελέσματα

H κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας είχε ως αποτέλεσμα τη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους σε εταιρίες τσιμέντων, επεξεργασίας μετάλλων και οικοδομικών υλικών. Το ύψος - ρεκόρ στο οποίο κινήθηκαν οι τιμές των καυσίμων, λόγω των τιμών του πετρελαίου, εκτός από την επίπτωση στο κόστος παραγωγής στην ενέργεια, τις μεταφορές, τη βαριά βιομηχανία και τον κλάδο χημικών, συρρίκνωσαν σημαντικά τα καθαρά έσοδα της ακτοπλοΐας. Οι απεργίες σε λιμάνια και ΔΕΚΟ μείωσαν τις επιδόσεις των εν λόγω εταιριών. Επιπτώσεις από την απεργία υπήρξαν και σε εταιρίες από τον χώρο του εμπορίου. Η αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία δεν επέτρεψε την υποστήριξη των κερδών από έκτακτους παράγοντες. Στον κλάδο των εταιριών επενδύσεων η διαφορά από έτος σε έτος στο συνολικό αποτέλεσμα από τον κλάδο περιορίστηκε στα 90 εκατ. ευρώ (εξάμηνο 2008: 110 εκατ. ευρώ) λόγω της συγχώνευσης της Δίας ΑΕΕΧ με την Global. Aτυχες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εταιρίες μεταφορών (ακτοπλοΐα, Aegean) αφού στο γ’ τρίμηνο σημειώθηκαν οι τιμές - ρεκόρ στο πετρέλαιο οι οποίες αύξησαν σε μέσα επίπεδα κατά 50% το ενεργειακό κόστος. Ζημιογόνο τρίτο τρίμηνο είχαν οι περισσότερες εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας. Ισχυρά αρνητική εως ανησυχητική, για ένα ακόμα τρίμηνο, είναι η εικόνα της κλωστοϋφαντουργίας με όλες σχεδόν τις εταιρίες να εμφανίζουν ζημιές. Σε οριακό σημείο και οι καθαρές θέσεις από πλευράς επάρκειας κεφαλαίων.

Πηγή: www.express.gr

ΗΡΑΚΛΗΣ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ένας αιώνας, 100 ολόκληρα χρόνια.Ο Ηρακλής γίνεται σήμερα αιωνόβιος. Και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο ιστορικότερος σύλλογος της Μακεδονίας συμπληρώνει 100 χρόνια “ζωής”, 100 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία αυτού του τόπου. Γιορτάζει την ολοκλήρωση μιας περιόδου από την τεράστια διαδρομή, που καλείται να ακολουθήσει. Μια διαδρομή που διήνυσε μέχρι σήμερα, με χαρές και λύπες, με επιτυχίες και στενοχώριες. Μια διαδρομή όμως στην οποία έχει να δώσει πολλά ακόμη ο Ηρακλής. Και αυτό περιμένει ο λαός του, που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στον σύλλογο. Μαζί στους πανηγυρισμούς, μαζι και στις δυσκολίες. Γιατί έτσι έχει μάθει. Να είναι πιστός, να είναι μπροστάρης, να είναι “μάγκας” και κιμπάρης. Γι’ αυτό είναι Ηρακλειδέας. Γιορτάζουν και οι φίλαθλοι, αλλά έχουν στο μυαλό τους το “αύριο”. Την αναγέννηση του συλλόγου, σε όλα τα επίπεδα.

Η δημιουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου, που θα δώσει “πνοή” στον Ηρακλή και θα γιγαντώσει τον σύλλογο. Όλοι ζουν για τη στιγμή, που αυτή η ομάδα θα κυνηγά τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Για όλες τις χάρες, για όλες τις πίκρες, για όλα τα δυνατά συναισθήματα, που προκαλεί στον καθένα η κυανόλευκη φανέλα, ο Ημίθεος, η λέξη και η ιδέα “Ηρακλής”.
Όλοι οφείλουμε ένα μεγάλο, ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε αυτούς που “γέννησαν” τον σύλλογο και την ιδέα. Στους ανθρώπους, που δεν είναι πλέον μαζί μας, στους ανθρώπους που “έφυγαν”, αλλά μεταλαμπάδευσαν το μεγαλείο αυτής της ομάδας σε όλους εμάς.

Ημέρα γιορτής είναι η σημερινή. Γιορτάζει όποιος αισθάνεται Ηρακλειδέας, έχει συνείδηση, άποψη, έχει το κεφάλι ψηλά και είναι περήφανος.

Χίλια χρόνια Ηρακλής. Γήπεδο στη Μίκρα. Αθλητικό κέντρο στους Χορτατζήδες. Να τα χιλιάσει!

πηγή : www.metropolisradio.gr

Επεσε η αυλαία στο 48ωρο μακελειό

Με θεαματικές επιχειρήσεις οι κομάντος της Ινδίας προσπαθούσαν ώς χθες το απόγευμα να εξουδετερώσουν και τον τελευταίο ισλαμιστή τρομοκράτη στο ξενοδοχείο «Ταζ Μαχάλ», ενώ δραματικός είναι ο απολογισμός των σχεδόν ταυτόχρονων επιχειρήσεων, οι οποίες αποκάλυψαν δεκάδες εκτελεσμένους.

Σκοπευτές του στρατού στους δρόμους έξω από τα ξενοδοχεία, ενώ ελικόπτερα κατεβάζουν κομάντος, οι οποίοι εξόντωσαν τους ενόπλους εξτρεμιστές. Η ψυχραιμία του προσωπικού του ξενοδοχείου έγινε «ασπίδα» για τους τουρίστες (φωτ. Ass. Press, Reuter)

Κομάντος κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερα στη στέγη του εβραϊκού Κέντρου Σαμπάτ και μπήκαν στο κτίριο. Εριξαν καπνογόνες χειροβομβίδες και ενεπλάκησαν σε μάχες με τους ενόπλους. Επειτα από μερικές ώρες είχαν καθαρίσει μόνο τους δύο επάνω ορόφους. Τότε, άλλη ομάδα ανατίναξε τοίχο του κτιρίου και μπήκε στο ισόγειο. Το κτίριο τυλίχτηκε σε μαύρους καπνούς, ενώ ακούγονταν εκρήξεις και πυροβολισμοί. Υστερα από μισή ώρα περίπου, οι καταδρομείς βγήκαν από το κτίριο με τα όπλα ψηλά, ένδειξη ότι βγήκαν νικητές. Αργότερα, Ισραηλινός διπλωμάτης στη Βομβάη δήλωσε ότι δυστυχώς βρέθηκαν νεκροί πέντε Εβραίοι όμηροι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο Κέντρο Σαμπάτ σκότωσε δύο ενόπλους και διέψευσε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν Ισραηλινοί καταδρομείς. Οι ενδικές εφημερίδες έγραψαν ότι το Ισραήλ προσφέρθηκε να στείλει δύναμη, αλλά η Ινδία αρνήθηκε.

Στο Ομπεροϊ

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθαριστική επιχείρηση στο ξενοδοχείο «Τράιντεντ-Ομπεροϊ», όπου σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι. Ο γενικός διευθυντής των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού δήλωσε ότι από το ξενοδοχείο ελευθερώθηκαν πάνω από 140 άτομα και ότι βρέθηκαν 24 πτώματα ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί εκ των οποίων 17 ξένοι. Τα 15 βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο.

Οι κάμερες κατέγραψαν καλοντυμένους ανθρώπους να βγαίνουν ομαδικά από το ξενοδοχείο, μερικοί μάλιστα κρατώντας χαρτοφύλακες. Ο τελευταίος, αλλά όχι τελικός, απολογισμός ανέφερε 156 νεκρούς. Δεν είναι σαφές αν σε αυτόν περιλαμβάνονται οι αστυνομικοί και οι ένοπλοι.

Εμεινε ένας...

Περίπου 48 ώρες από τότε που εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις, οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν στο «Ταζ Μαχάλ», όπου μάλλον ένας, ο τελευταίος ένοπλος, αντιστεκόταν σθεναρά, αν και τραυματισμένος.

Ο γενικός διευθυντής των καταδρομέων, με μαύρα μαντίλια να του κρύβουν το κεφάλι και το πρόσωπο (όπως συνηθίζεται) και με μαύρα γυαλιά ηλίου, μίλησε πολύ προσεκτικά στις κάμερες έξω από το ξενοδοχείο, αναγνωρίζοντας τη στρατιωτική τέχνη των επιδρομέων. «Είχαν πολύ καλή εικόνα του κτιρίου. Προφανώς το είχαν επισκεφτεί πολλές φορές», είπε και πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι πυροβολούσαν αδίστακτα.

Είπε ακόμα ότι οι τελευταίοι ένοπλοι μετακινούνταν από όροφο σε όροφο κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα και μάλλον είχαν μαζί τους και ομήρους γιατί οι κομάντος έχουν ακούσει τις φωνές μιας γυναίκας και ενός άνδρα. Στο «Ταζ Μαχάλ» βρέθηκαν εκρηκτικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, κατά την αστυνομία, η οποία έχει αναφέρει εννέα νεκρούς ενόπλους.

Οι κάμερες έδειξαν εκεί νεαρούς με ήρεμα πρόσωπα να πυροβολούν αδιακρίτως. Εκεί περισυνελέγησαν 50 πτώματα.

Πηγή: www.enet.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive