Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Η ευχή ενός ετοιμοθάνατου παιδιού...


Ήταν μόλις 11 ετών και έπασχε από λευχαιμία. Βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας και οι γιατροί του έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής. Η τελευταία του ευχή πριν φύγει από τη ζωή, ήταν να βοηθήσει τους συνανθρώπους του…

Όταν ο Μπρέντεν Φόστερ από το Σιάτλ έμαθε ότι είχε μόλις δύο εβδομάδες ζωής, δεν ζήτησε κανένα ακριβό παιχνίδι ούτε διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ. Αυτό που θέλησε να κάνει ήταν να βοηθήσει τους αστέγους.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν κάποια μέρα επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο, είδε μαζεμένους κάποιους αστέγους και σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να τους πάει κάτι. Έτσι αποφάσισε να περάσει τις τελευταίες ημέρες της σύντομης ζωής του, βοηθώντας τους.

Ο Μπρέντεν μπόρεσε να το κάνει επί δύο εβδομάδες μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Η ευχή του, ωστόσο, ευαισθητοποίησε αρκετούς συμπολίτες του, οι οποίοι συνέχισαν το έργο που εκείνος είχε ξεκινήσει.

πηγή : www.cosmo.gr

Η ιστορία του 11χρονου παιδιού:Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο αστεροσκοπείο

Οι επιστήμονες χαιρέτισαν το νέο αστεροσκοπείο ως την απαρχή μιας νέας εποχής επιστημονικών ανακαλύψεων.

Εγκαινιάστηκε στη δυτική Αργεντινή το μεγαλύτερο αστεροσκοπείο στον κόσμο, το οποίο θα μελετήσει τα μυστήρια των κοσμικών ακτίνων υψηλής ενέργειας που βομβαρδίζουν συνεχώς τη Γη. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο διεθνές εγχείρημα, το οποίο άρχισε το 1999, με τη συμμετοχή 370 επιστημόνων από 17 χώρες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το τεράστιο παρατηρητήριο φέρει το όνομα του Γάλλου φυσικού Πιέρ Οζέ, ο οποίος το 1938 ανακάλυψε πρώτος τα σωματίδια της κοσμικής ακτινοβολίας. Το αστεροσκοπείο ήταν μια πρωτοβουλία του νομπελίστα Τζέημς Κρόνιν του πανεπιστημίου του Σικάγου και του Άλαν Γουότσον του πανεπιστημίου του Λιντς. "Η εποχή της αστρονομίας των κοσμικών ακτίνων έφθασε", δήλωσε ο πρώτος.

Προκειμένου να παρατηρεί τη βροχή των κοσμικών σωματιδίων υψηλής ενέργειας που πέφτουν στη Γη, το νέο αστεροσκοπείο «Πιέρ Οζέ» χρησιμοποιεί 1.600 ανιχνευτές σωματιδίων τοποθετημένους σε απόσταση 1,5 χλμ. μεταξύ τους, σε ένα δίκτυο που συνολικά καλύπτει μια τεράστια έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.


Πέρα από αυτό το δίκτυο ανιχνευτών, οι αστρονόμοι θα μετατρέψουν το «Πιέρ Οζέ» στο ισχυρότερο όργανο γαλαξιακής παρατήρησης που έχει ποτέ υπάρξει, χάρη σε 24 πρόσθετα τηλεσκόπια.

Τα κοσμικά σωματίδια είναι μικροσκοπικά πρωτόνια και ατομικοί πυρήνες, που κινούνται αστραπιαία στην απέραντη έκταση του διαστήματος, σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός. Όταν τα σωματίδια αυτά προσπίπτουν στο άνω στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης, διαχωρίζονται σε δευτερεύοντα σωματίδια, σαν βροχή, που μπορεί να εξαπλωθεί σε απόσταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Αυτά είναι φορτισμένα σωματίδια με ενέργεια δέκα εκατομμύρια φορές πιο ισχυρή από αυτήν που αναμένεται να έχουν τα σωματίδια, τα οποία αναμένεται να εμφανισθούν στο μεγάλο επιταχυντή του CΕRN στη Γενεύη, όπως δήλωσε η αστρονόμος Μπεατρίζ Γκαρσία. Πριν καν ολοκληρωθεί το αστεροσκοπείο, οι αστρονόμοι του ανακάλυψαν ότι οι κοσμικές ακτίνες πηγάζουν από τεράστιες «μαύρες τρύπες» που βρίσκονται στο κέντρο ορισμένων γαλαξιών.

Οι επιστήμονες χαιρέτισαν το νέο αστεροσκοπείο ως την απαρχή μιας νέας εποχής επιστημονικών ανακαλύψεων και επίλυσης των μυστηρίων του σύμπαντος. Σε επόμενη φάση θα κτισθεί ένα ανάλογο αστεροσκοπείο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

πηγη: www.inout.gr

Η καρδιά του «φυτρώνει» στο στομάχι του!

Γιατροί στην Κίνα προσπαθούν να βρουν τρόπο να περιθάλψουν ένα παιδί 4 ετών που η καρδιά του «φυτρώνει» στο στομάχι του!

Η καρδιά του μικρού Zhang Weiyuan καλύπτεται από μια διάστρωση του δέρματος του και πολύ εύκολα διακρίνονται οι παλμοί της!

Ο μικρός Zhang Weiyuan, από την περιοχή Panjing, μεταφέρθηκε στο Shengjing Hospital, όπου οι γιατροί «ζυγίζουν» τις επιλογές τους.

«Δεν είμαστε σίγουροι εάν μπορούμε να τον χειρουργήσουμε και να τοποθετήσουμε την καρδιά στην σωστή της θέση,» είπε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Οι γονείς του τον τυλίγουν με έχτρα ρούχα και προστατευτικά για να μην τραυματίσει την καρδιά του ενώ του απαγόρευσαν να παίζει με τα άλλα παιδιά.

«Η σύζυγος μου και εγώ συλλέγουμε σκουπίδια για να ζήσουμε και δεν είχαμε χρήματα να το πάμε στο νοσοκομείο νωρίτερα. Παρόλο που υποφέρει καθημερινά δεν διαμαρτύρεται καθόλου σε εμάς και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ένοχοι,» είπε ο πατέρας του μικρού κύριος Zhang Xianzhen.

πηγη: ethnos.gr

Ενίσχυση της απασχόλησης με 11 δισ. από την Κομισιόν

Oι Βρυξέλλες αναμένεται να δώσουν σήμερα το «πράσινο φως» στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών για να προχωρήσουν σε παροχές, αύξηση των επιδομάτων, λήψη φορολογικών μέτρων και μέτρων υπέρ των επιχειρήσεων, αλλά, παράλληλα, εφιστούν την προσοχή ότι δεν πρέπει να τιναχθούν στον αέρα τα δημόσια οικονομικά.
Από την πλευρά τους, υπόσχονται διευκολύνσεις στις διαδικασίες χορήγησης των κονδυλίων από τα κοινοτικά ταμεία και επιβεβαιώνουν ότι είναι διατεθειμένες να επιτρέψουν αποκλίσεις από τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις καθώς και μέχρι ενός σημείου στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας.

Για το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι παραμένει το όριο του 3% για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και δεν τίθεται θέμα αλλαγών. Σε περίπτωση, όμως, υπέρβασης του ορίου, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ελαστικότητας, όπως προβλέπει η αναθεώρηση του 2005.

Ανά τομείς, η Επιτροπή προτείνει:

- Απασχόληση: Αύξηση των προκαταβολών του Κοινωνικού Ταμείου στα κράτη-μέλη, οι χρηματοδοτήσεις του οποίου ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ ετησίως για την περίοδο 2007-2013. Προτείνεται αύξηση των επιδομάτων για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και εξέταση της δυνατότητας μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και φορολογικών μέτρων, όπως η παροχή bonus στους εργαζόμενους, ιδίως στους χαμηλόμισθους, ώστε να αυξηθεί η αγοραστική τους δύναμη.

- Επιχειρήσεις: Προτείνεται μείωση του διοικητικού κόστους και επιτάχυνση των διαδικασιών για δανειοδοτήσεις από την ΕΚΤ. Για την αυτοκινητοβιομηχανία, ζητείται να προωθηθεί η κατασκευή «πράσινων αυτοκινήτων». Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας των κτιρίων.

- Eρευνα και τεχνολογία: Ενθαρρύνεται η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

- Περιφερειακή πολιτική: Αύξηση των προκαταβολών από το «πακέτο» των 367 δισ. ευρώ (2007-2013) και εγγύηση δανείων για τις ΜΜΕ.

- Ανταγωνισμός: Οι κανόνες περί ανταγωνισμού παραμένουν. Εντούτοις, η Επιτροπή προτίθεται να επιτρέψει ορισμένες αποκλίσεις από τους κανόνες που διέπουν τις κρατικές ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις.

Πηγή: www.express.gr

Επεισόδια και τραυματίες

Πεδίο μάχης το διεθνές αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της χώρας.

Μπανγκόκ: Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τις τρεις χωριστές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, εκ των οποίων η μία στο διεθνές αεροδρόμιο, που παραμένει κλειστό, λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι.

Τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊλάνδης μετέδωσαν, ωστόσο, ότι η χειροβομβίδα που ερρίφθη εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών προκάλεσε τρεις τραυματισμούς. Αλλοι δύο τραυματισμοί αναφέρθηκαν σε άλλο επεισόδιο.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα με όλες τις λειτουργίες του να έχουν ανασταλεί. Έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές, οι αρχές του αεροδρομίου άρχισαν να απομακρύνουν τους ταξιδιώτες από το χώρο του και να τους μεταφέρουν στην πόλη. Οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία έως ότου επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο είχαν αποκλεισθεί από μέλη της αντιπολιτευόμενης φιλομοναρχικής Λαϊκής Συμμαχίας για την Δημοκρατία, που διοργανώνει μαζικές κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για διαφθορά.

Στέλεχος της Συμμαχίας δήλωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται υπό «τον πλήρη έλεγχό» της, απαιτώντας από τις αεροπορικές εταιρίες να ζητούν την άδεια της για τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα, ο Τζάτουπορν Πρόμπαν, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος κάλεσε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης. Το κάλεσμα αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να ξεσπάσουν νέες ταραχές ανάμεσα σε οπαδούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ταϊλάνδη αναμένεται να δώσει αργότερα την Τετάρτη ο αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Ανουπόνγκ Παοχίντα, μετά τη συνάντηση που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης και επιχειρηματίες. Οι δηλώσεις του αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς έντονη είναι η φημολογία ότι ο Στρατός θα ζητήσει από την κυβέρνηση να παραιτηθεί, προκειμένου να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.

Πηγή: www.phileleftheros.com

Πρόταση Ομπάμα στον Ρ. Γκέιτς

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ζητήσει από τον νυν υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς να παραμείνει στην ηγεσία του Πενταγώνου, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ανώτατο στέλεχος των Δημοκρατικών.

«Σκοπεύει να ζητήσει από τον Γκέιτς να παραμείνει», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι ο υπουργός θα δεχθεί.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και ο Ομπάμα έχει συζητήσει εκτενώς με τους συνεργάτες του την παραμονή του Γκέιτς στο υπουργείο Άμυνας υπό τη δική του διακυβέρνηση.

Πάντως, το Politico νωρίτερα είχε αναφέρει στη διαδικτυακή του σελίδα ότι ο Γκέιτς θα παραμείνει στη θέση του υπό τη νέα κυβέρνηση, και ο Ομπάμα θα διορίσει τον αποστρατευθέντα στρατηγό των πεζοναυτών Τζέιμς Τζόουνς στη θέση του εθνικού συμβούλου ασφαλείας.

Πηγή: www.ant1online.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive