Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Επαφές Μιλόσοσκι στην Αγκυρα.Στρατηγική συμφωνία για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων υπέγραψαν, στην Aγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Τούρκος ομόλογός του, Αλί Μπαμπατζάν. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την υπογραφή της συμφωνίας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι αυτή αντικατοπτρίζει τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι στόχος τόσο της Aγκυρας όσο και των Σκοπίων είναι η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Ερωτηθείς για το βέτο της Ελλάδας στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο Βουκουρέστι, ο κ. Μπαμπατζάν εξέφρασε τη λύπη της χώρας του για το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν έλαβαν πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για το οποίο, όπως υπενθύμισε διεξάγονται διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη, θα έχει, σύντομα, επιτυχή έκβαση.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ανάλογη συμφωνία είχε υπογράψει η ΠΓΔΜ μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον περασμένο Μάιο. Σχετικά με την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, ο κ. Μιλόσοσκι, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, υπενθύμισε τη στήριξη της Αγκυρας στη χώρα του τα τελευταία 17 χρόνια και χαρακτήρισε επιστέγασμα της στρατηγικής αυτής εταιρικής σχέσης, όπως χαρακτηριστικά είπε, την υπογραφείσα συμφωνία.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που επισταμένως καταγράφει τον προσανατολισμό των αμοιβαία επωφελών δεσμών των δύο χωρών, παρέχοντάς τους μακροπρόθεσμη προοπτική σημείωσε- μεταξύ άλλων- ο κ. Μιλόσοσκι. Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπε, επίσης, ότι η συμφωνία που υπεγράφη αποτελεί ένα είδος οδικού χάρτη για την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, των τελωνείων, της οικονομίας, του εμπορίου και του πολιτισμού.

Απαντώντας- στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου- σε ερώτηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Αμυνας, ο κ. Μιλόσοσκι περιέγραψε τις διμερείς σχέσεις ως εξαιρετικές, επισημαίνοντας ότι στρατιωτικοί της χώρας του εκπαιδεύονται στην Τουρκία. Ο κ. Μιλόσοσκι συναντήθηκε, επίσης, στην Αγκυρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, αλλά και τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Κιοκσάλ Τοπτάν.

Πηγή: www.flash.gr

Οχι στην αντιπυραυλική ασπίδα.


Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση του Μεντβέντεφ απέρριψε τις προτάσεις των ΗΠΑ, που αφορούν στο σύστημα αντιπυραυλική ασπίδας για την Ευρώπη… Οπως αναφέρει ο ρωσικός ηλεκτρονικός Τύπος, το Κρεμλίνο βρίσκει ανεπαρκείς τις αμερικανικές προτάσεις.
Σύντομα αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση της Ρωσίας για το θέμα…

Πηγή: www.kalimera.grΜέτρα βελτίωσης της ζωής στις φυλακές.Δέσμη μέτρων που κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων και θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης, εισηγήθηκε χθες το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) προς την κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης δεσμεύθηκε για την υλοποίησή τους.

Οι προβλέψεις
Οι εισηγήσεις του ΚΕΣΦ προβλέπουν μεταξύ άλλων:

Την αυτόματη μετατροπή σε χρηματική, κάθε ποινής στερητικής της ελευθερίας μέχρι 5 ετών. Η εξαγορά της ποινής που θα οδηγεί σε αποφυλάκιση, θα εφαρμοστεί μόνο μία φορά για τους ήδη κρατούμενους και εφόσον δεν υπάρξουν αντιρρήσεις από την πλευρά του αρμόδιου δικαστηρίου.
Οσοι έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα, θα αποφυλακιστούν εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής σε περίπτωση 2ετούς καταδίκης, ενώ εφόσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής σε περίπτωση καταδίκης μεγαλύτερης των 2 ετών. Και αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο μία φορά και όχι πάγια.
Θα μειωθεί από τα 4/5 στα 3/5 το όριο για την υφ όρον απόλυση και όσων έχουν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν καταδικαστεί καθ υποτροπή ή ασκούν εμπορία ναρκωτικών κατ επάγγελμα ή συνήθεια, καθώς και όσοι εμπορεύθηκαν ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα.
Η 18μηνη προφυλάκιση θα μειωθεί σε 12 μήνες όσον αφορά το ανώτατο όριό της. Το 18μηνο θα εξακολουθήσει, όμως, να ισχύει σε αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ανώτατο όριο ποινής κάθειρξης 20 ετών ή ισόβια.
Η άδεια των κρατουμένων θα αυξηθεί μία ημέρα (από 5 σε 6 ημέρες), πέραν των 2 ημερών που χορηγούνται ως οδοιπορικά.
Θα συγχωνευθούν όλες οι προς εκτέλεση πειθαρχικές ποινές, ενώ οι ρυθμίσεις για υφ όρον απόλυση θα επεκταθούν και στις κατηγορίες των τετραπληγικών, των τυφλών και όσων πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ανθεκτική φυματίωση.

Πηγή: www.ethnos.gr

Υπογραφή προγράμματος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, στον τομέα υψηλής τεχνολογίας

Νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας, αυτή τη φορά στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, διανοίγονται με τη σημερινή υπογραφή προγράμματος συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία και τη ρωσική εταιρία IRKUT στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, στην Τανάγρα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση επιλογής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Μπέριεβ Μπε 200 από το ελληνικό δημόσιο.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρέστησαν ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της ρωσικής ομοσπονδίας, Βίκτορ Κριστένκο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέϋ Βντόβιν, και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας, Ολέγκ Ντεμσένκο.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΒ, Κυριάκος Λινάκης, τόνισε ότι «με τη σημερινή υπογραφή οι δύο εταιρίες δεν προσδιορίζουν μόνο τις λεπτομέρειες του προγράμματος συνεργασίας τους, αλλά και ενδυναμώνουν τις προοπτικές των μελλοντικών τους συνεργασιών».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Τάσος Φιλιππάκος, υπογράμμισε ότι «η μεγαλύτερη αμυντική και αεροναυπηγική εταιρία της Ελλάδος και η μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρία της Ρωσίας, σήμερα, θεμελιώνουν την πρόθεσή τους για δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών και επισημοποιούν την επιθυμία τους για διεύρυνση των εταιρικών σχέσεών τους και σε άλλους τομείς».

Ο κ. Ντεμσένκο αναφέρθηκε στα σχέδια της ρωσικής εταιρίας και στις συνεργασίες με διάφορες χώρες, όπως με την Ινδία, τη Μαλαισία, την Αλγερία και τη Γαλλία. Επίσης η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιταλία για τα φορτηγά αεροσκάφη.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της ρωσικής ομοσπονδίας τόνισε ότι έχουμε φιλόδοξα σχέδια και θέλουμε συνεργάτες που εμπιστευόμαστε. Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε τέτοιους εταίρους και ευχήθηκε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της συνεργασίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας, αφού αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύτιμος εταίρος της Ρωσίας σε θέματα ενέργειας και σήμερα καλούμεθα να αποδείξουμε ότι είμαστε κατάλληλοι εταίροι και σε θέματα υψηλής τεχνολογίας».

Το πρόγραμμα συνεργασίας προβλέπει την ανάθεση έργου από τη ρωσική εταιρία στην ΕΑΒ για την κατασκευή συγκροτημάτων του πυροσβεστικού αεροσκάφους Μπέριεβ Μπε 200, καθώς και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων διαφόρων τύπων αεροσκαφών.

Η IRKUT προτίθεται επίσης να εξουσιοδοτήσει την ΕΑΒ, ως κέντρο συντήρησης του συγκεκριμένου τύπου πυροσβεστικού αεροσκάφους για τη διεθνή αγορά.

Η νέα συμφωνία αποτελεί σημαντική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών και σε άλλους τομείς, ανάμεσα στους οποίους είναι η συμμετοχή της ΕΑΒ στο σχεδιασμό και την κατασκευή μερών τού υπο ανάπτυξη από τη ρωσική εταιρία επιβατικού αεροσκάφους MC-21.

Πηγή: express

Ρύθμιση για ευνοϊκή αποπληρωμή στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ

Θέλοντας να αποτρέψουν το κύμα πλειστηριασμών, οι αμερικανικές αρχές διαμορφώνουν ηπιότερους όρους για την αποπληρωμή των δανείων.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην ανάσχεση του «κύματος» των πλειστηριασμών μετά τη μη αποπληρωμή στεγαστικών δανείων. Πρόκειται, λοιπόν, για το πρόγραμμα «Ελπίδα, τώρα», στόχος του οποίου είναι να διασωθούν πολλές κατοικίες δανειοληπτών με πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του δανείου τους.

Με το σχέδιο που προωθείται προς έγκριση, θα υπάρξει στόχευση στη μείωση της μηνιαίας αποπληρωμής -που θα φτάνει μέχρι το 38% του εισοδήματος των δανειοληπτών, ένα όριο που δια νόμου δεν θα ξεπερνάται καθώς θεωρείται ένα ελάχιστο όριο ικανής αποπληρωμής-, στη μείωση του επιτοκίου μέχρι και 3% καθώς και σε διεύρυνση του ενυπόθηκου δανείου στα 40 χρόνια.

Με την τροπή που πήρε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του φθινόπωρου η οικονομική κατάσταση, το μέτρο αφορά ήδη πολλές χιλιάδες δανειοληπτών, που όμως μετά παρέλευση λίγων μηνών θα γίνουν εκατομμύρια...

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα που έχει ο οίκος οικονομικών ερευνών Moody's Economy.com, την www.Moody's Economy.com., αναφέρθηκε ότι έως το 2010 περισσότερα και από επτά εκατομμύρια νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν με τους σημερινούς όρους να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο. Στατιστικά, από αυτούς οι μισοί, ως εκ τούτου, θεωρητικά είναι «καταδικασμένοι» να χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό...εάν οι όροι του αρχικού δανεισμού δεν μεταβληθούν επί το επιεικέστερον.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive