Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

Γη και Ήλιος συνδέονται με μαγνητικές πύλες

Μέχρι να διαβάσετε αυτή την είδηση, θα συμβεί κάτι ψηλά πάνω από τα κεφάλιά σας, το οποίο μέχρι τώρα οι περισσότεροι επιστήμονες δεν πίστευαν ότι μπορεί να συμβαίνει. Μια μαγνητική πύλη θα ανοίξει συνδέοντας τη Γη με τον Ήλιο, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 150 εκατ. χλμ. Τόνοι σωματιδίων υψηλής ενέργειας θα εισρεύσουν από το άνοιγμα, πριν αυτό κλείσει ξανά, μόλις τελειώσετε την ανάγνωση της είδησης αυτής.

Το φαινόμενο ονομάζεται "συμβάν μεταβίβασης μαγνητικής ροής" σύμφωνα με τον φυσικό Ντέηβιντ Σίμπεκ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική υπηρεσία Science Daily. Ενώ μέχρι πριν δέκα χρόνια εθεωρείτο ανύπαρκτο, σήμερα υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι όχι μόνο συμβαίνει, αλλά μάλιστα είναι πολύ συνηθισμένο.

Οι επιστήμονες, εδώ και καιρό, γνώριζαν ότι η Γη και ο Ήλιος πρέπει να συνδέονται. Η μαγνητόσφαιρα της Γης (η μαγνητική "φούσκα" που περιβάλλει τον πλανήτη μας) είναι γεμάτη με σωματίδια από τον ήλιο, που φθάνουν στη Γη μέσω του ηλιακού ανέμου και διαπερνούν τις μαγνητικές "ασπίδες" της Γης. Εισέρχονται ακολουθώντας τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου, οι οποίες μπορούν να ανιχνευθούν από την επιφάνεια του πλανήτη μας μέχρι πίσω στην ατμόσφαιρα του ήλιου.

Οι επιστήμονες πίστευαν ότι η σύνδεση Γης-Ήλιου ήταν μόνιμη, αλλά τώρα πια, σύμφωνα με τον Σίμπεκ, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό δεν συμβαίνει, καθώς αποδεικνύεται ότι η σύνδεση δεν είναι καθόλου σταθερή, αλλά συχνά σύντομη, πολύ δυναμική και μερικές φορές εκρηκτική.

Σύμφωνα με την ανακάλυψη των μαγνητικών πυλών, η Γη στη διάρκεια της μέρας (δηλαδή στην πλευρά που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο) πιέζει το μαγνητικό της πεδίο πάνω στο μαγνητικό πεδίο του ήλιου. Περίπου κάθε οκτώ λεπτά, τα δύο πεδία για λίγο χρόνο συγχωνεύονται ή "επανασυνδέονται", σχηματίζοντας μια "πύλη" μέσω της οποίας είναι δυνατή η ροή των σωματιδίων. Η πύλη λαμβάνει τη μορφή ενός μαγνητικού κυλίνδρου με πλάτος περίπου όσο η Γη.

Τα τέσσερα διαστημικά οχήματα "Cluster" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και τα πέντε διαστημικά οχήματα "Themis" της NASA έχουν πετάξει μέσα και γύρω από αυτούς τους κυλίνδρους, μετρώντας τις διαστάσεις τους και ανιχνεύοντας τη ροή των σωματιδίων που κυλάνε στο εσωτερικό τους. "Οι πύλες είναι απολύτως πραγματικές", τονίζει ο Σίμπεκ.

Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων, οι κυλινδρικές μαγνητικές πύλες τείνουν να σχηματίζονται πάνω από τον Ισημερινό της Γης και μετά μετακινούνται προς τους πόλους (στο Βόρειο πόλο το Δεκέμβριο και στο Νότιο πόλο τον Ιούλιο).

Οι ερευνητές έχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί οι πύλες σχηματίζονται κάθε οκτώ λεπτά; Πώς τα μαγνητικά πεδία στο εσωτερικό των κυλίνδρων περιστρέφονται σπειροειδώς;

Πηγή: http://www.express.gr/

ΠΟΛ ΠΙΡΣ: «Σύνταξη στην Ελλάδα»


Μια μεγάλη συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» και το δημοσιογράφο Νίκο Παπαϊωάννου παραχώρησε ο Πολ Πιρς. Ο άσος των Σέλτικς μίλησε για όλους και για όλα, αλλά κυρίως για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Ελλάδα…

Για την Ελλάδα: "Αισθάνομαι πολύ οικεία με τη χώρα σας. Έχουμε πολλούς Ελληνες εδώ στη Βοστώνη. Το ίδιο και στην Καλιφόρνια, όπου μεγάλωσα. Ένας από τους φροντιστές της ομάδας μας, ο Πιτ (Χρυσαφίδης) είναι Έλληνας. Γι' αυτό επειδή μου αρέσει να ταξιδεύω δεν θα έλεγα όχι στο να παίξω στην Ελλάδα, όταν θα λήξει το συμβόλαιό μου με τους Σέλτικς. Να κλείσω εκεί την καριέρα μου. Να βγω σε σύνταξη. Η αν δεν με θέλετε, να πάω κάπου αλλού στην Ευρώπη"

Για την τελευταία μόδα: "Άνοιξαν για τα καλά τα πορτοφόλια τους στην Ευρώπη! Δεν είναι μόνο ο Τζος (Τσίλντρες), αλλά και ο Πάργκο, ο Ερλ Μπόυκινς. Χαίρομαι γι αυτούς, επειδή είχαν την επιλογή να πάνε στην Ευρώπη και να μην μείνουν χωρίς ομάδα".

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του: "Σοβαρά μιλάω. Δεν είμαι από αυτούς που κλείνουν πόρτες. Αν παρουσιαστεί τότε η ευκαιρία θα τη σκεφτώ πολύ σοβαρά. Φυσικά οι Σέλτικς θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά την επιλογή της Ευρώπης, αν μέχρι τότε εξακολουθεί να υφίσταται, θα την εξετάσω πολύ σοβαρά"

Για το πρωτάθλημα: "Ξέρω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θα πρέπει λοιπόν, όπως και πέρυσι να βγούμε στο γήπεδο και να τους διαψεύσουμε. Θέλω να γίνουμε η πρώτη ομάδα των Σέλτικς, μετά από εκείνη του 1969, που θα στεφθεί πρωταθλήτρια δύο συνεχόμενες φορές".

Για τους συμπαίκτες του:
"Εκτιμώ κάθε στιγμή που περνώ δίπλα στον Κέβιν και τον Ρέι. Τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω. Θέλω όταν θα κοιτάξω πίσω στην καριέρα μου, να ξέρω ότι εκμεταλλεύτηκα την παρουσία τους με κάθε δυνατό τρόπο. Προσπαθώ κάθε μέρα να απολαμβάνω τις στιγμές μαζί τους.
Όταν επικοινωνείς με κάποιον μπορείς και να διαφωνήσεις. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι δημιουργικό. Εχουμε κοινή βάση και σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι. Για να γευθούμε και πάλι τη χαρά ενός πρωταθλήματος".


Πηγή: http://www.superbasket.gr/

Αύξηση των μολυσμένων mails

Μόνο 5.77% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έφθασαν στις επιχειρήσεις το τρίτο τρίμηνο ήταν νόμιμα.

Λιγότερο από το 6% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έφθασαν στις επιχειρήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2008 ήταν νόμιμη αλληλογραφία. Επιπλέον, 1,43% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων περιείχαν malware. Οι πιο συχνά ανιχνευμένοι τύποι malware κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου περιελάμβαναν το Netsky.Π, και τους δούρειους ίππους SpamtaLoad.DO και SpamtaLoad.CZ.

"Tο ποσοστό των μολυσμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων αυξήθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά δύο φορές τα επίπεδα που είχαμε παρακολουθήσει τους προηγούμενους μήνες. Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με την οικονομική κρίση, καθώς οι κυβερνο-απατεώνες επιταχύνουν τις επιθέσεις για να ενισχύσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους και να αποφύγουν τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης", εξηγεί ο Luis Corrons.

Το υπόλοιπο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που παραλήφθηκαν, 91,77%, ήταν spam. Το ποσό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε κυκλοφορία κορυφώθηκε τον Αύγουστο, όπου περισσότερο του 93% των μηνυμάτων σε κυκλοφορία που αναλύθηκαν από την Panda Security καταχωρήθηκαν ως spam.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της παράνομης κυκλοφορίας εστάλη από υπολογιστές μολυσμένους με bots, ένα τύπο κακόβουλου κώδικα που επιτρέπει στους κυβερνο-απατεώνες να πάρουν τον απομακρυσμένο έλεγχο των εκτεθειμένων συστημάτων. Αυτοί οι μολυσμένοι υπολογιστές συνήθως συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας "botnets" και χρησιμοποιούνται για κακόβουλους σκοπούς συμπεριλαμβανομένης της αποστολής spam. Αυτοί οι υπολογιστές είναι γνωστοί κοινώς ως "zombies". Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, 330.000 νέα zombies ενεργοποιήθηκαν καθημερινά.

Τα κυριότερα θέματα του spam για το τρίμηνο περιελάμβαναν τα σεξουαλικά βοηθήματα (23%), τα φαρμακευτικά είδη (19%) και τα δάνεια (12%). Η χρήση των αρχείων .swf (Flash) για την αποφυγή των φίλτρων anti-spam είναι μια από τις τεχνικές που έχει επεκταθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2008. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την ύπαρξη συνδέσεων στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία που υποδεικνύουν ένα .swf αρχείο. Τα ίδια τα αρχεία (που φιλοξενούνται γενικά σε νόμιμους ιστοχώρους) προσανατολίζουν τους χρήστες στις ιστοσελίδες που οι κυβερνο-απατεώνες θέλουν να διαφημίσουν, γενικά πλαστά online φαρμακεία. Για να ενθαρρύνουν τους χρήστες να τις ανοίξουν, οι συνδέσεις συνήθως ισχυρίζονται ότι περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις ή ερωτικές φωτογραφίες, κ.λπ.

Η χρήση της κάθετης γραφής και των κρυμμένων χαρακτήρων έχει γίνει επίσης δημοφιλέστερη αυτό το τελευταίο τρίμηνο. Η τεχνική περιλαμβάνει την κάθετη γραφή μηνυμάτων αντί για οριζόντια για την αποφυγή content-based anti-spam μηχανών. Κατά τρόπο ενδιαφέροντα εν τούτοις, ένα πρόσθετο μήνυμα με άσπρη γραμματοσειρά εμπεριέχεται και έτσι είναι ορατό μόνο εάν ο χρήστης επιλέξει το περιεχόμενο του μηνύματος.

Πηγή: cosmo.gr

Ισχνή ανάπτυξη στην ΕΕ

Σημαντική θα είναι η υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης για τη χώρα μας το 2009 σύμφωνα με τις τακτικές εξαμηνιαίες εκτιμήσεις της Κομισιόν που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας μας θα είναι σαφώς υψηλότεροι της μέσης ανάπτυξης της ΕΕ, που βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική μεγέθυνση στην Ελλάδα θα είναι το 2009 στο 2,5% έναντι 0,1% στην ευρωζώνη (και 0,2% στους "27"), και το 2010 θα είναι υπερδιπλάσια (2,6% έναντι 0,9 % στην ευρωζώνη και 1,1% στους "27") . Το 2008 η ελληνική ανάπτυξη ήταν στο 3,1%.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, έκλεισε στο 3,5% του ΑΕΠ το 2007 και θα καταγράψει μείωση το 2008 στο 2,5%.

Αναφορικά με το 2009 η Επιτροπή προβλέπει περαιτέρω μείωση στο 2,2% ενώ για το 2010 προβλέπεται αύξηση του ελλείμματος στο 3%, λαμβανομένου όμως υπόψη ότι δεν είναι ακόμη γνωστές οι βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010.

Σημειώνεται ότι τον επόμενο χρόνο έλλειμμα στα όρια ή πάνω από την τιμή αναφοράς του 3% αναμένεται να εμφανίσουν η Ιρλανδία (δημοσιονομικό έλλειμμα 5,5% το 2008, 6,8% το 2009 και 7,2% το 2010), η Γαλλία (δημοσιονομικό έλλειμμα 3% το 2008, 3,5% το 2009 και 3,8% το 2010), η Φιλανδία (δημοσιονομικό έλλειμμα 5,1% το 2008, 3,6% το 2009 και 2,4% το 2010) και η Μάλτα (δημοσιονομικό έλλειμμα 3,8% το 2008, 2,7% το 2009 και 2,5% το 2010).

Σύμφωνα επίσης με τις προβλέψεις της Επιτροπής το ελληνικό δημόσιο χρέος από 94,8% του ΑΕΠ το 2007 θα μειωθεί στο 93,4% το 2008, στο 92,2% το 2009 και στο 91,9% το 2010. Το δημόσιο χρέος ήταν 102,9% το 2001, 101,5% το 2002, 97,8% το 2003, 98,6% το 2004, 98,8% το 2005 και 95,9% το 2006.

Ως προς την ανεργία η Επιτροπή προβλέπει ότι θα κλείσει στο 9% το 2008 (7,6% στην ευρωζώνη και 7% στους "27") για να αυξηθεί στο 9,2% το 2009 (8,4% στην ευρωζώνη και 7,8% στους "27") και στο 9,3% το 2010 (8,7% στην ευρωζώνη και 8,1% στους "27").
Η Επιτροπή προβλέπει τέλος ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα από 3% το 2007 (3,3% το 2006) θα σημειώσει αύξηση στο 4,4% το 2008 (3,5% στην ευρωζώνη και 3,9% στους "27") για να μειωθεί στη συνέχεια στο 3,5% το 2009 (2,2% στην ευρωζώνη και 2,4% στους "27") και στο 3,3% το 2010 (2,1% στην ευρωζώνη και 2,2% στους "27").

Πηγή: ΣΚΑΪ

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive