Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

MacGuard: ιός μεταμφιεσμένος σε εφαρμογή!

Αν και οι υπολογιστές Mac δεν έχουν τα κενά ασφαλείας που έχουν τα αντίστοιχα συμβατικά PC, πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες Mac που εγκαθιστούν προγράμματα για προστασία ενάντια στους ιούς (antivirus) για ακόμα περισσότερη ασφάλεια.

Οι χρήστες αυτοί θα πρέπει να προσέξουν όμως, γιατί ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός: η εταιρεία ασφάλειας για το Mac OS, Intego, ανακοίνωσε χθες ότι υπάρχει μια εφαρμογή, ονόματι MacGuard, που ισχυρίζεται ότι είναι εφαρμογή antivirus, ενώ στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο: ιός.

Το MacGuard είναι η Mac έκδοση του αντίστοιχου malware για τα Windows, WiniGuard. Σύμφωνα με την Intego, παραπάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι χτυπήθηκαν από κάποια από τις εκδόσεις του παραπάνω malware, αν και οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμάται ότι δεν χρησιμοποιούν Mac.

Το MacGuard χρησιμοποιείται από τον κατασκευαστή του κατά πάσα πιθανότητα για τη συλλογή κωδικών πιστωτικών καρτών, καθώς με την εγκατάστασή του, προειδοποιεί ψευδώς για αρκετούς ιούς στο σύστημα, που για να καταπολεμηθούν απαιτούν την αγορά κάποιου επιπλέον λογισμικού.

Αν και το site για το συγκεκριμένο «λογισμικό» είναι ακόμη online, ο σύνδεσμος που οδηγεί στα downloads δεν λειτουργεί από χθες.

Πηγή: http://tech.pathfinder.gr/

Επίθεση με γιαούρτια στον Ευάγγελο Αντώναρο

Με γιαούρτια επιτέθηκαν κουκουλοφόροι χθες το μεσημέρι, στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, την ώρα που βρισκόταν σε γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Εμ.Μπενάκη και Βαλτετσίου, με τη σύζυγο και την κόρη του.

Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους μάλιστα που συμμετείχαν στην απρόκλητη επίθεση δεν δίστασαν να καταγράψουν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι χθες βράδυ έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, ενώ ήταν παρκαρισμένο έξω από το υπουργείο.

Πηγή: www.daynews.gr

Διψήφιο προβάδισμα Ομπάμα

Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζεται να προηγείται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα έναντι του αντιπάλου του Τζον Μακέιν για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 42% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων με ποσοστό λάθους +/-2,9%.

Ο Ομπάμα επίσης σημειώνει προβάδισμα 27% ανάμεσα στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους και προηγείται με 16% ανάμεσα στις γυναίκες.

Σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτή των δημοσκοπήσεων, «ο Ομπάμα προηγείται σχεδόν σε κάθε μεγάλη ομάδα ψηφοφόρων» ενώ «ο Μακέιν φαίνεται να έχει χάσει».

Πηγή: http://www.e-tipos.com/

Η οικονομική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή-Μπράουν

Η οικονομική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τρίτη στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη ανάληψης συντονισμένων προσπαθειών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στους πολίτες και την πραγματική οικονομία.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «η ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι μόνο ο λειτουργικός στόχος. Ο βασικός απώτερος στόχος είναι η προστασία της πραγματικής οικονομίας, η στήριξη των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας, ο ρυθμός ανάπτυξης και το επίπεδο του εισοδήματος».

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στην ελληνική πραγματικότητα υπογραμμίζοντας ότι: «το ελληνικό πιστωτικό σύστημα είναι απόλυτα υγιές και φερέγγυο, σχεδόν το σύνολο των δανείων καλύπτεται από καταθέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή συγκροτημένο σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει για όσες Τράπεζες το χρειαστούν εγγυήσεις μέχρι 15 δισ. ευρώ».

Μιλώντας, την Τρίτη, στην Επιτροπή της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες αφού δεχθούν την ένεση ρευστότητας των 28 δις ευρώ, θα ανακάμψουν.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Στο 3,5 το δημόσιο έλλειμμα

Το δημοσιονομικό έλλειμμά της Ελλάδας ξεπέρασε το όριο 3% που θέτει η ΕΕ, στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Σύμφωνα με την υπηρεσία, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 3,5% το 2007 και στο 2,8% το 2006. Σημειώνεται ότι και το υπουργείο Οικονομίας κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2009 είχε εκτιμήσει ότι το έλλειμμα θα έφτανε στο 3,4% του ΑΕΠ.

Στις αρχές Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη «κρούσει το καμπανάκι» στη χώρα μας σε περίπτωση που η Eurostat αναθεωρούσε το έλλειμμά του 2007, σε ποσοστό πάνω από 3% και ότι αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την επανέναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. Πέρα από την Ελλάδα η Eurostat επεσήμανε την άνοδο του ελλείμματος και σε Μ. Βρετανία και Αυστρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας στο 94,8% του ΑΕΠ έχει ανέλθει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, για το 2007. Μεγαλύτερο δημόσιο χρέος έχει μόνο η Ιταλία με 104,1%.

Παράλληλα, η Εurostat ανακοίνωσε ότι έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί για οικονομικά στοιχεία που είχε κοινοποιήσει η Ελλάδα μετά τη διαβίβαση στοιχείων το 2008.

Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα το 2007 σημειώθηκαν στην Ουγγαρία με 5%, στην Ελλάδα με 3,5%, στη Βρετανία με 2,8%, στη Γαλλία με 2,7%, στην Πορτογαλία με 2,6% και στη Ρουμανία με 2,6%.

Πηγή: Cosmo.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive