Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008

Αντι-Νόμπελ για... γέλια


Βραβείο απονεμήθηκε σε επιστήμονες που μέτρησαν το... πήδημα του ψύλλου,
απέδειξαν την ηθική υπόσταση των φυτών και έλυσαν... το μυστήριο του κουβαριού


Τα αναψυκτικά τύπου Κόλα σκοτώνουν το σπέρμα, που μοιάζει να... εκρήγνυται, οι ψύλλοι των σκύλων πηδούν πιο μακριά από αυτούς των γάτων, ενώ τα φυτά έχουν ηθική υπόσταση και αξιοπρέπεια...

Αυτές οι διαπιστώσεις επιστημόνων, που αρχικά μας προκαλούν γέλιο και στη συνέχεια μας προβληματίζουν, τιμήθηκαν ως επιτεύγματα και ανακηρύχθηκαν ως αντι- Νόμπελ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χιουμοριστικά βραβεία «ΙgΝobel» απονέμονται σε πραγματικούς επιστήμονες για την εκπόνηση ερευνών που συχνά μάλιστα δημοσιεύονται σε έγκυρες επιθεωρήσεις, από το περιοδικό «Χρονικά των απίθανων ερευνών», μία εβδομάδα πριν από την απονομή των βραβείων Νόμπελ.

Το φετινό αντι-Νόμπελ Χημείας απέσπασε η Ντέμπορα Αντερσον του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Βοστόνης για μία μελέτη της, το 1985, κατά την οποία διαπίστωσε ότι τα αναψυκτικά όπως η Κόκα Κόλα και η Πέπσι κάνουν το σπέρμα να εκρήγνυται.

Σε συνέντευξή της δήλωσε ότι ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα, γιατί οι γυναίκες έκαναν πλύσεις με το αναψυκτικό χρησιμοποιώντας το ως αντισυλληπτικό και, αργότερα, για να προστατευτούν από τον ιό του AIDS.

«Σίγουρα δεν κάνει για αντισύλληψη, γιατί το σπέρμα κολυμπάει πολύ γρήγορα. Ομως η Κόκα Κόλα, που περιέχει ζάχαρη, σκοτώνει το σπέρμα, που μοιάζει να εκρήγνυνται. Επιπλέον, σκοτώνει και τον ιό του ΑΙDS...»

Τα πατατάκια

Το ειδικό βραβείο διατροφής απονεμήθηκε στους Μασιμιλιάνο Ζαμπίνι από το Πανεπιστήμιο του Τρέντο και Τσαρλς Σπενς από την Οξφόρδη. Οι δύο επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι θα έτρωγαν ευχαρίστως μπαγιάτικα πατατάκια αν έκαναν δυνατό θόρυβο καθώς θα τα μασάνε.

Ο Ντόριαν Ράιμερ κι ένας συνάδελφός του από το Ινστιτούτο Σκριπς του Σαν Ντιέγκο κέρδισαν το Βραβείο Φυσικής, αφού απέδειξαν με μαθηματικούς όρους τον λόγο για τον οποίο οι τρίχες ή το κουβάρι τελικά θα μπερδευτούν και θα κάνουν κόμπους.

Το Βραβείο Ειρήνης απέσπασε η ελβετική επιτροπή Ηθικής και μη ανθρώπινης Βιοτεχνολογίας, γιατί κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα φυτά έχουν ηθική υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, κέρδισε ένα ειδικό βραβείο αρχαιολογίας για τη μελέτη του πώς ένας αρμαδίλος μπορεί να καταστρέψει μία ανασκαφή.

πηγή : www.inout.gr

Σχόλιο blogger : Εδώ θα βρείτε τι βραβεία έχουν δωθεί ανά χρονιά. Πάντως έχει πολύ πλάκα το πράγμα...

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive