Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

Τερατώδεις καταγγελίες για τον Εφραίμ


Υπαινιγμοί για θανάτους μοναχών, καταγγελίες για ίδρυση ΑΧΕ, καταπάτηση και κατάσχεση περιουσιών άλλων μοναχών, παρακολούθηση επισήμων, μεταξύ τους. Καταθέσεις στον εισαγγελέα

Επιστολή στους Έλληνες βουλευτές, τα ΜΜΕ, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους και σε είκοσι ιερές μονές, για τα πεπραγμένα της Μονής Βατοπαιδίου και του ηγουμένου της, περιέχει απίστευτες καταγγελίες, που ωστόσο είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν άμεσα.

Τερατώδεις καταγγελίες για τον Εφραίμ

Οι υπογραφές «σεβαστών γερόντων των Ιερών κελιών του Αγίου Ορους Αθωνος Ιερού Περιβολίου της Παναγίας», είναι αρκετά ασαφείς, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και η ενημέρωσή τους για τα τεκταινόμενα εκτός της Αθωνικής Πολιτείας. Πάντως η βαρύτητα είναι πολύ μεγάλη.

Μεταξύ άλλων ισχυρίζονται για τον ηγούμενο Εφραίμ ότι:

* κατέλαβε παρανόμως την Ιερά Μεγίστη Μονή
* έδωσε εντολή να υλοτομηθούν δάση και πηγές που ανήκαν σε μοναχούς (πιθανώς εννοείται ότι εκεί ζούσαν ή δρούσαν; )
* κατέλαβε τα κελιά τους παίρνοντας ανεκτίμητα αντικείμενα που φυλάσσονταν εκεί «ανά τους αιώνες»


Υπαινιγμοί για θανάτους, παρακολουθήσεις, χρηματιστήριο!
Ωστόσο οι καταγγελίες γίνονται ακόμη πιο ακραίες με υπαινιγμούς για τις «αδιευκρίνιστες συνθήκες» υπό τις οποίες πέθαναν μετά το 1990 οι γηραιότεροι μοναχοί, αλλά και με αναφορές σε κλειστά συστήματα παρακολούθησης/καταγραφής εικόνας στους χώρους φιλοξενίας των επισήμων.

Επίσης, πέρα από τα γνωστά πλέον περί σχέσεων του Εφραίμ με πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων, καταγγέλεται ότι ο ίδιος έχει ιδρύσει και Χρηματιστηριακή!

Καταθέσεις στον εισαγγελέα
Μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν απίστευτα και πιθανότατα αδύνατο να αποδειχθούν άμεσα, υπάρχουν ωστόσο άλλες αιτιάσεις κατά του ηγουμένου της μονής Βατοπαιδίου που οι υποστηρικτές τους τις τεκμηριώνουν άμεσα.

Την Πέμπτη έδωσε κατάθεση στον Εισαγγελέα Εφετών Ηλία Κολιούση,που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Η κλήση του ακολούθησε έστω και με πολλή καθυστέρηση, την επιστολή που είχε στείλει στις 9 Φεβρουαρίου 2004 στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, όπου κατήγγειλε τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης, για την παράδοση 27 χιλιάδων στρεμμάτων στη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο κ.Παντελεήμων ζητούσε να αναζητηθούν ευθύνες από υπηρεσιακούς παράγοντες,αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έλαβε κατάθεση από τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάση Ξινίδη.

Ο κ.Ξινίδης με τους τότε προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, είχαν αποστείλει τον Ιούλιο του 2004 επιστολή στον τότε υφυπουργό Οικονομικών, τον οποίον ενημέρωναν για αποχαρακτηρισμό εκτάσεων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, επισημαίνοντάς του ότι αν προχωρήσει η υπόθεση των ανταλλαγών θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Στο εισαγγελικό γραφείο διαβιβάστηκαν επτά κούτες με έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση από τα αρμόδια γνωμοδοτικά συμβούλια, την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, συμβόλαια κα.

πηγή : www.inout.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive