Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008

Βαλβίδα αποσυμπίεσης η παραίτηση Βουλγαράκη.
Σε παραίτηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οδηγήθηκε χθες ο κ. Γ. Βουλγαράκης, έπειτα από αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο έκρινε ότι περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση θα επιβάρυνε δραματικά την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εσχάτως λόγω και της υπόθεσης αυτής.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε χθες το μεσημέρι στον πρωθυπουργό, ο κ. Βουλγαράκης σημειώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε σκληρά, προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν στα πόστα ευθύνης που κατείχε, και προσθέτει:
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας. Η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτήν την ανήθικη και συκοφαντική πρακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Κύριε πρόεδρε, την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και τις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και εσάς προσωπικά. Είμαι από παιδί στη ΝΔ. Αγωνίστηκα για τις ιδέες της, στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία. Και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω απʼ το προσωπικό μου. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης, για να τον υποχρεώσω να περιμένει τη δικαίωσή μου. Όλοι γνωρίζουν ότι απʼ όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο κι αν προσπάθησαν, δεν έχουν βρει τίποτα να με κατηγορήσουν. Γιʼ αυτό έχουν βάλει τώρα στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα. Κύριε πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου, και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτήν τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή. Με όλες μου τις δυνάμεις θα στηρίξω το κυβερνητικό μας έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει απερίσπαστη στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει".

πηγή: www.makthes.gr

ΤΥΦΩΝΑΣ ΑΪΚ Κινδυνεύουν και έλληνες ναυτικοί.
Ακυβέρνητο στον κόλπο του Μεξικού βρίσκεται το φορτηγό πλοίο "Ανταλίνα" με σημαία Κύπρου, στο οποίο από τα 22 μέλη του πληρώματος οι δύο είναι Έλληνες.


Στην περιοχή πλησιάζει ο καταστροφικός κυκλώνας Αΐκ, ο οποίος μετά το πέρασμά του από την Κούβα ενισχύθηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 2 και κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού, με ανέμους ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 3 με ανέμους που θα φτάσουν τα 180 χιλιόμετρα. Τις ακτές των ΗΠΑ αναμένεται να χτυπήσει αργά την Παρασκευή ή νωρίς το Σάββατο (τοπική ώρα), ενώ στην πορεία του βρίσκεται σημαντικό τμήμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

πηγή: www.makthes.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Συναγερμός για ιό… Ομπάμα.


Επικίνδυνους ιούς για τους υπολογιστές μεταφέρει ηλεκτρονικό μήνυμα, που υποτίθεται ότι αναφέρεται στη σεξουαλική ζωή του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία Μπαράκ Ομπάμα."Πειρατές" του κυβερνοχώρου, εκμεταλλευόμενοι τη δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες του διαδικτύου, υποσχόμενοι να τους στείλουν ένα... πορνογραφικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Το επικίνδυνο μήνυμα, το οποίο έχει τίτλο "η σεξουαλική περιπέτεια του Μπαράκ Ομπάμα", αποστέλλεται από τη διεύθυνση "obamasex@obama.com" και στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αναγράφεται : "Ο αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόις, Μπαράκ Ομπάμα, το 2007 ταξίδεψε στην Ουκρανία και είχε σεξουαλικές επαφές με πολλά κορίτσια από την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιδιωτικό βίντεο-πορνό. Κατεβάστε το και δείτε το τώρα".
Στο μήνυμα επισυνάπτονται αρκετά πορνογραφικά βιντεοκλίπ, αλλά κανένα με τον Μπαράκ Ομπάμα. Όμως με τη λήψη του μηνύματος εγκαθίσταται στον υπολογιστή λογισμικό που "κλέβει" προσωπικά στοιχεία του χρήστη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποστέλλονται σε μία ιστοσελίδα στη Φιλανδία.


πηγή: www.makthes.gr

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ Αρνητικοί στην αγορά κατοικίας 2 στους 3 Θεσσαλονικείς.
Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον της κτηματαγοράς της Θεσσαλονίκης, με το 64% των κατοίκων της πόλης να απαντά ότι δεν προτίθεται να αγοράσει κατοικία τα επόμενα πέντε χρόνια. Περισσότερο αρνητικοί στο ενδεχόμενο απόκτησης κατοικίας είναι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Μάλιστα, το 41% των Θεσσαλονικέων προβλέπει ότι στους επόμενους 12 μήνες οι τιμές θα αυξηθούν και το 36% ότι θα παραμείνουν σταθερές.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την παρουσίασε χθες ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Real Estate που διεξάγεται στο πλαίσιο της 73ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από 27 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου του 2008, σε δείγμα 1048 κατοίκων της Θεσσαλονίκης, το 74% των Θεσσαλονικέων διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία. Το 38% των ερωτηθέντων διαθέτει κατοικία μεταξύ 61 - 90 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαπιστώθηκε ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης τόσο πιθανότερο είναι να διαμένει κάποιος σε μεγαλύτερο διαμέρισμα. Παράλληλα, προέκυψε ότι 4 στους 10 Θεσσαλονικείς διαμένουν σε παλαιές κατοικίες (προ του 1980) και ότι το 47% δεν διαθέτει εξοχική κατοικία. Περισσότερο από το 63% των Θεσσαλονικέων θεωρεί ότι η σύγχρονη οικιστική ανάπτυξη των πόλεων, με μόνο γνώμονα το κέρδος, έχει οδηγήσει σε σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή την πόλη τους γι’ αυτό, σε ποσοστό 91%, θεωρούν ότι η πολιτεία θα έπρεπε να επιβάλλει μέτρα για κτίρια φιλικότερα προς το περιβάλλον.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Λιγότερο από το 1% των "γενναίων" επενδύσεων, ύψους 246 δισ. ευρώ, που έγιναν πέρυσι στην Ευρώπη στον τομέα των ακινήτων, προσήλκυσε η Ελλάδα, αδυνατώντας να επωφεληθεί από την κατακόρυφη αύξηση των επενδυτικών ροών στο συγκεκριμένο κλάδο σε σχέση με τα 60 δισ. ευρώ του 2000. Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία προσέλκυσαν επενδύσεις σε ακίνητα, με ποσοστά 31%, 23% και 11% αντίστοιχα επί του συνόλου, ενώ η Ισπανία απέσπασε το 4% των κεφαλαίων που κινήθηκαν και η Ολλανδία το 5%. Πάντως, το 2008 δεν φαίνεται να είναι η χρονιά του κλάδου, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκά ακίνητα μειώθηκαν κατά 50%, στα 63,5 δισ. ευρώ, συνεπεία της διεθνούς οικονομικής κρίσης και του τρίπτυχου "ακριβός δανεισμός - ακριβό πετρέλαιο - ισχυρό ευρώ", όπως τόνισε στη Θεσσαλονίκη ο γενικός διευθυντής της εταιρείας CBRE-Atria Δημήτρης Τζιβράς, μιλώντας στο 3ο Real Estate Forum. "Αν η αγορά συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, θα κλείσει φέτος κάτω από το μισό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιβράς.
“Διεθνώς άγνωστη” είναι η ελληνική κτηματαγορά, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας (ΟΜΑΣΕ) Γρηγόρης Λιάντας. "Ποτέ δεν συνεργάστηκαν μαζί μας τα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού, για να προβάλουμε την ελληνική κτηματαγορά στο εξωτερικό", είπε χαρακτηριστικά. Κατά τον ίδιο, η απουσία κτηματολογίου και η ασάφεια στα όρια των οικοπέδων κάνει τους ξένους επενδυτές να φοβούνται να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο ισχύει και με τη νομοθεσία για τις παραμεθόριους περιοχές. Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες, "είδαμε και φέτος ενδιαφέρον -και αγορές- από Βούλγαρους και Ρώσους για εκτάσεις στη Χαλκιδική, τη Θάσο και την παραθαλάσσια Καβάλα".

πηγή: www.makthes.gr

Συζητείται: "σλαβομακεδονική" η εθνότητα, "μακεντόνσκι" η γλώσσα.
Πακέτο προτάσεων σε μια αναθεωρημένη εκδοχή κατέθεσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ. Προτάσεις που αφορούν το όνομα και τη χρήση του, καθώς και την ονομασία της γλώσσας και της εθνότητας.


Συγκεκριμένα, μεταδίδουν ότι κατατέθηκαν και συζητήθηκαν οκτώ προτάσεις για το όνομα, που όλες είναι παραλλαγές του “Άνω” και “Βόρεια Μακεδονία”. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι συζητήθηκε και “κάτι παραπάνω”, δηλαδή εστίασαν σε κάποια από τις οκτώ προτάσεις.
Μεταδίδεται επίσης ότι η μεν πλευρά των Σκοπίων επέμεινε στη διπλή ονομασία, ενώ η Αθήνα σε ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και η διαφορά έγκειται σε αυτό ακριβώς το επίπεδο και όχι τόσο σε ποιο όνομα, που όπως εκτιμούν είναι κοντά στη διαμόρφωσή του.
Ως προς την ονομασία της εθνότητας και της γλώσσας, αναφέρεται ότι η ελληνική πλευρά πρότεινε για πρώτη φορά το όνομα “σλαβομακεδονική” για την εθνότητα, για δε τη γλώσσα το αμετάφραστο όνομα “μακεντόνσκι”, αλλά με λατινικούς χαρακτήρες.
Στα Σκόπια αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης των διαπραγματευτών σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενώ δεν αποκλείουν αναβολή της συνάντησης για τις επόμενες βδομάδες. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ μεταδίδουν με έμφαση τους χαρακτηρισμούς Νίμιτς για “δίκαιες και αξιοπρεπείς” προτάσεις που μπορούν να φέρουν κοινά αποδεκτή λύση. Σχολιάζουν δε ότι το τελευταίο πακέτο Νίμιτς διαμορφώθηκε με τη συμβολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το μόνο που δήλωσε χθες ο Ν. Γκρούεφσκι για το θέμα είναι ότι περιμένει τον Μάρτιν Πρόντουγκερ (ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, που συμμετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα) να επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη, ώστε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς έγινε στην τελευταία συνάντηση με τον Μ. Νίμιτς.

ΥΠΕΞ: ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
“Είμαστε σʼ ένα ακόμα στάδιο μιας μακράς και δύσκολης διαπραγμάτευσης”, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε προχθές στην Νέα Υόρκη ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μ. Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων.
Όπως τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος, “οι ιδέες που υπέβαλε ο Μ. Νίμιτς αξιολογούνται από το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου τις προσεχείς ημέρες να υπάρξουν οι απαραίτητες επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις” και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα συμμετέχει στην εξελισσόμενη διαπραγματευτική διαδικασία για την ονομασία της ΠΓΔΜ με ξεκάθαρη τη γνωστή της θέση, για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Ο έλληνας διαπραγματευτής κινείται σε αυτό το πλαίσιο και εφαρμόζει απαρεγκλίτως, κατόπιν οδηγιών, αυτές τις θέσεις. Είμαστε σε ένα ακόμα στάδιο μιας μακράς και δύσκολης διαπραγμάτευσης και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε βιασύνη και σπουδή σε δημόσιες τοποθετήσεις”.
“Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε βιασύνη και σπουδή σε δημόσιες τοποθετήσεις. Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων”, παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

πηγή: www.makthes.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive