Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

Βάλτωσε η υποθαλάσσια


Έχει μπλοκάρει και εξαρτάται από το ΣτΕ, όπου προσέφυγαν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, εξαρτάται η κατασκευή της υποθαλάσσιας οδικής αρτηρίας της πόλης. Προς το παρόν το έργο έχει μπλοκάρει, όπως παραδέχθηκε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Η υποθαλάσσια αρτηρία, μαζί με το μετρό- το οποίο βρίσκεται στη φάση να συναρμολογηθούν οι μετροπόντικες- είναι τα έργα που εκτιμάται ότι θα δώσουν λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση για την κατασκευή της υποθαλάσσιας έχει υπογραφεί και κυρωθεί από τη Βουλή εδώ και ενάμιση χρόνο, παρά το γεγονός ότι κάτοικοι είχαν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, διαφωνώντας με παρεμβάσεις στη φυσιογνωμία της παραλιακής ζώνης και το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση.

«Περιμένουμε την απόφαση. Εμείς δεν έχουμε ευθύνη», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο δεσμεύτηκε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι η υποθαλάσσια θα κατασκευαστεί.
Εξάλλου, ο κ. Σουφλιάς παρά το γεγονός ότι προχθές, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα, δεσμεύτηκε ότι ολόκληρη η Εγνατία Οδός

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Ο Σουφλιάς χθες παραδέχθηκε ότι στο τμήμα Άραχθος- Δρίσκος θα παραδοθεί μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας αντί για ολόκληρο στο τέλος του 2008 θα δοθεί σε κυκλοφορία στο τέλος του 2008, χθες παραδέχθηκε ότι στο τμήμα από τη γέφυρα Αράχθου μέχρι τη σήραγγα του Δρίσκου θα παραδοθεί μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ο υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η κατασκευαστική εταιρεία ΑΕΓΕΚ και δήλωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί από την εταιρεία Ιόνια Οδός, η οποία την εξαγόρασε.

Ο κ. Σουφλιάς επισκέφθηκε τα εργοτάξια του μετρό και του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι ο πρώτος μετροπόντικας θα αρχίσει τη διάνοιξη της σήραγγας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, διανύοντας απόσταση περίπου 10 μέτρων ημερησίως, σε βάθος που κυμαίνεται από 16 μέχρι 31 μέτρα.

Το συζητούν από το 1985
Σημειώνεται ότι η κατασκευή της υποθαλάσσιας οδικής σήραγγας στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα το 1985, αφού προβλεπόταν από το νομοθετημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης.
Το 1994, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησε στην αξιολόγηση των μέχρι τότε διατυπωμένων προτάσεων, από την οποία διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα εμπεριστατωμένης και επιστημονικής τεκμηρίωσης και μελέτης του έργου. Τελικά, η προκαταρκτική μελέτη του έργου ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1997 και η έγκριση της επικρατέστερης εναλλακτικής λύσης έγινε από τον Νοέμβριο του 1998.

Η προμελέτη του έργου ολοκληρώθηκε το 1999 και τρία χρόνια αργότερα εγκρίθηκε η διακήρυξη της πρώτης φάσης (προεπιλογής). Εκδήλωσαν ενδιαφέρον επτά όμιλοι, αποτελούμενοι από 40 συνολικά εταιρείες (23 διεθνείς και 17 ελληνικές), από τους οποίους επελέγησαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πέντε όμιλοι. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού (ανάδειξη του αναδόχου) ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2004. Στις 31-10-2006 υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή στις 13-2-2007.

πηγή : www.inout.gr

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΘ


Ανοιχτές για τα ΜΑΤ οι πύλες του Πανεπιστημίου

«Αυτονόητη» θα είναι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης κ. Β. Φλωρίδη, η επέμβαση των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό άσυλο, εφόσον σημειωθούν έκτροπα πριν και μετά τις διαδηλώσεις της ΔΕΘ.

Με νέα εγκύκλιό του, που στην πραγματικότητα αποτελεί επανάληψη της περσινής, ως προς το περιεχόμενο, προς την Αστυνομία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Φλωρίδης ζητά την αυτονόητη, όπως αναφέρει, είσοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστημιακό άσυλο, αμέσως μόλις τελεστούν αυτόφωρα κακουργήματα ενώ όπως υπογραμμίζει «δεν πρέπει να επιτραπεί σε μια μικρή ομάδα από προβληματικά και διαταραγμένα άτομα να διαταράξουν την ηρεμία της πόλης».

Στο ίδιο έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται και προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (αντίστοιχο είχε αποσταλεί και πέρυσι, παραμονές της Έκθεσης), εφιστάται η προσοχή της Αστυνομίας και στη χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς η εμπειρία προηγουμένων ετών είναι τραγική.

«Προληπτικοί» έλεγχοι
Επίσης, ο κ. Φλωρίδης ζητά από την Αστυνομία να αποτρέψει με προληπτικούς ελέγχους την προσέγγιση στους χώρους της Έκθεσης ατόμων που ενδεχομένως κρατούν βόμβες μολότοφ, ρόπαλα κ.ά. Με τον ίδιο τρόπο ζητά να αποτραπεί η είσοδος στους χώρους του Πανεπιστημίου ατόμων που ενδεχομένως θα προκαλέσουν επεισόδια.

Πέρυσι, όταν οι διαδηλωτές πλησίαζαν στο Συντριβάνι, κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν κάθετα στην Εγνατία εμποδίζοντας τη διέλευση προς το ΑΠΘ ενώ αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στο πανεπιστημιακό άσυλο, συλλαμβάνοντας μια 19χρονη φοιτήτρια για συμμετοχή σε επεισόδια.

πηγή : www.inout.gr

Αστυνομικός σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο συμμετείχε ένας αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη και άλλα δεκαεννέα άτομα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επιχείρηση, η οποία είχε την κωδική ονομασία «Carousel 2» έγινε τις τελευταίες τρεις ημέρες παράλληλα σε 75 χώρες με ταυτόχρονες συλλήψεις και ήταν συνέχεια παλαιότερης επιχείρησης με την ονομασία «Carousel 1».

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε από την Ιντερπόλ, συνέλαβε ένα 42χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη. Κατά την έρευνα στο σπίτι του, αν και είχε φροντίσει να διαγράψει το υλικό, βρέθηκαν ίχνη, που «μαρτυρούσαν» ότι είχε διακινήσει μέσω της ιστοσελίδας του παιδικό πορνογραφικό υλικό. Μάλιστα, ο αρχιφύλακας στην απολογία του είπε ότι δεν ήξερε ότι απαγορευόταν να βλέπει τέτοιο υλικό! (άκου τι λέει το ζώο!!)

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος είκοσι Ελλήνων κατηγορούμενων, εξ αυτών συνελήφθησαν εννέα εντός του ορίου του αυτοφώρου, δύο αναζητούνται, ενώ πέντε είναι ήδη προφυλακισμένοι από την επιχείρηση «Carousel 1». Οι κατηγορούμενοι είναι άτομα υπεράνω υποψίας, ανάμεσά τους κι ένας πολιτικός μηχανικός, ένας γραφίστας, ένας οδηγός και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, πρόκειται για βίντεο και φωτογραφίες πολύ σκληρές, καθώς απεικονίζουν παιδιά ηλικίας από δύο μηνών έως και εννέα χρονών, τα οποία είχαν δεμένα και τα υπέβαλλαν σε σεξουαλικά μαρτύρια ακόμα και με ζώα.

Οι έρευνες έγιναν από κλιμάκια της Ασφάλειας σε Αθήνα, Αγρίνιο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, όπου κατασχέθηκαν 57 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 3 Laptop, 1 περιοδικό πορνογραφικού περιεχομένου και δεκάδες ψηφιακοί δίσκοι. Το οπτικό υλικό θα εξεταστεί από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα το οποίο κατέβαζε πορνογραφικό υλικό ακόμα και όταν έλειπαν από τα σπίτια τους.

Η έρευνα ξεκίνησε στη Βραζιλία, όπου θεωρείται ότι ήταν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, ενώ δεν φαίνεται να έχουν γυριστεί εδώ ταινίες, αλλά έχει γίνει διακίνηση του υλικού.

Συνολικά, στις δύο επιχειρήσεις βρέθηκε υλικό χωρητικότητας 30.000 Gbyte, κάτι που σημαίνει πάνω από 250.000 φωτογραφίες, 8.000 dvd και 15.000 ώρες προβολής.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Τρεις νεκροί στην πισίνα του εφοπλιστή Στρίντζη


Τα πτώματα ενός πατέρα και των δύο παιδιών του βρέθηκαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στην πισίνα του γνωστού εφοπλιστή, Γ. Στρίντζη, στην οδό Φλέμινγκ 35 στη Βάρη. Πρόκειται για έναν άνδρα Γεωργιανής καταγωγής και τα δύο ανήλικα παιδιά του. O άτυχος άνδρας ανήκε στο προσωπικό του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δυστύχημα. Ο πατέρας στην προσπάθεια να σώσει τα δύο του παιδιά 12 και 15 ετών, τα οποία έπεσαν από λάθος στην πισίνα χωρίς να ξέρουν καλό κολύμπι, πνίγηκε κι ο ίδιος.

Το αγόρι βρέθηκε στην πισίνα φορώντας μαγιό, ενώ η ανήλικη αδελφή του και ο τραγικός πατέρας βρέθηκαν φορώντας τα ρούχα τους.

Κατά πάσα πιθανότητα τα 3 μέλη της τετραμελούς οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο χθες και τα πτώματα τους εντοπίστηκαν σήμερα.

Στο σπίτι του εφοπλιστή έσπευσε ιατροδικαστής, προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου.

Η μητέρα των παιδιών απουσίαζε από την έπαυλη, καθώς συνόδευε την οικογένεια του εφοπλιστή στις διακοπές τους στην Κεφαλλονιά.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Chrome: Νέος browser από τη Google


Η Google μπαίνει δυνατά και στο «παιχνίδι» των προγραμμάτων πλοήγησης στο internet, αφού από χθες το απόγευμα είναι διαθέσιμος για download ο browser “Chrome”.

Για την ώρα, ο “Chrome” μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε υπολογιστές με λειτουργικό Windows, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις για Mac OS και Linux.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του “Chrome”, είναι ότι είναι open source, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι προγραμματιστές από εδώ και στο εξής θα μπορούν να δημιουργούν διάφορες εφαρμογές, που θα κάνουν τη… διαδικτυακή ζωή όσων τον χρησιμοποιούν πιο εύκολη.

Στο πάνω μέρος του προγράμματος υπάρχουν ειδικά tabs, τα οποία διευκολύνουν την πλοήγηση του χρήστη στο Internet, ενώ υπάρχει και δυνατότητα “privacy mode”, με την ενεργοποίηση της οποίας δεν καταγράφεται καμία ενέργεια του χρήστη στο ιστορικό του προγράμματος.

Τέλος, σύμφωνα με τη Google, ο “Chrome” είναι ο ταχύτερος browser σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς, όταν τον χρησιμοποιήσαμε, όπως και εκατοντάδες άλλοι χρήστες.

Μπορείτε να τον κατεβάσετε κάνοντας κλικ στο www.google.com/chrome

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive