Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Γεννήθηκε μωρό με δύο κεφάλια


Είναι μόλις τεσσάρων ημερών και ήδη χρειάζεται γύρω του αστυνομική προστασία.

Πρόκειται για ένα μωρό 5,5 κιλών που γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές με δύο κεφάλια.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, 15.000 άνθρωποι έσπευσαν στο μαιευτήριο για να το δουν από κοντά και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Το μωρό, το οποίο γεννήθηκε τη Δευτέρα με καισαρική στην πόλη Κεσομπούρ λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ντάκα, μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο νοσοκομείο μαζί με την 22χρονη μητέρα του για να προστατευθούν.

Οι γιατροί δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο αν έχει διπλά ζωτικά όργανα.

«Γεννήθηκε από ένα έμβρυο, όμως υπήρξαν κάποιες γεννητικές ανωμαλίες», ανέφερε ο γιατρός που έφερε το παιδί στον κόσμο.

Πολλοί ήταν αυτοί που έφεραν λεφτά στο νοσοκομείο για να ενισχύσουν την οικογένεια του μικρού.

πηγή : www.inout.gr

Ψήφισμα για τους "Αιγαιομακεδόνες" στη Βουλή των Σκοπίων


Το «πράσινο φως» για νομικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας, έδωσε σήμερα ομόφωνα το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ στους συλλόγους των αποκαλούμενων «Αιγαιομακεδόνων» που διεκδικούν επιστροφή περιουσίων στη δυτική Μακεδονία και απόδοση ελληνικής ιθαγένειας.

Για πρώτη φορά από το 1991 και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ από την ενιαία Γιουγκοσλαβία, το κοινοβούλιο της χώρας ασχολείται με τα αιτήματα των «Αιγιαομακεδόνων» εκδίδοντας και ομόφωνο ψήφισμα.

Το ψήφισμα ζητάει από την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, να παράσχει κάθε νομική υποστήριξη για «την επιστροφή των απαλλοτριωμένων περιουσιών τους στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα», καθώς και «να ενημερώνει, κάθε έξι μήνες, τη Βουλή για την εξέλιξη της κατάστασης».

Το προσχέδιο του ψηφίσματος, είχαν υποβάλλει στο κοινοβούλιο της χώρας, έντεκα βουλευτές, κυρίως από το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η «Ένωση Παιδιών Προσφύγων από την Αιγαιακή Μακεδονία», που εδρεύει στο Μοναστήρι, ξεκίνησε τη συγκέντρωση στοιχείων, για τα περιουσιακά στοιχεία που άφησαν πίσω τους «Αιγαιομακεδόνες» πρόσφυγες, προκειμένου να διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή τους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γκιόργκι Ντονέφσκι, ζήτησε ενεργότερο ρόλο του κοινοβουλίου της χώρας, στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους «Επί εξήντα χρόνια οι Αιγαιομακεδόνες περιπλανούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, και στερούνται του βασικού δικαιώματος να επισκεφθούν τον τόπο που γεννήθηκαν.

Πιστεύω πως με την Ευρώπη, και πάνω από όλα την βοήθεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα υπάρξει μια θετική κατάληξη» τόνισε ο πρόεδρος της «Ένωσης Παιδιών Προσφύγων από την Αιγαιακή Μακεδονία», που παρακολούθησε τις εργασίες του κοινοβουλίου, για το συγκεκριμένο θέμα.

«Αιγαιμακεδόνες» ζητούν περιουσίες

Οι «Αιγαιομακεδόνες» αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εθνικιστικής ρητορείας της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην προσπάθειά του να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα, πως στην Ελλάδα υπάρχουν «Μακεδόνες» που καταπιέζονται.

Ουσιαστικά πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως εκδιώχθηκαν από τις ελληνικές αρχές, με τη λήξη του ελληνικού εμφυλίου το 1949. Η πλειοψηφία τους ενστερνίστηκε την «τιτοϊκή» προπαγάνδα περί «αλύτρωτων Μακεδόνων του Αιγαίου». Μέσα στους αυτοαποκαλούμενους «Αιγαιομακεδόνες» υπάρχουν και άτομα που εγκατέλειψαν τη βόρεια Ελλάδα, λόγω συνεργασίας τους με τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής την περίοδο 1941- 1944, κατά του ελληνικού πληθυσμού.

Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο οι ίδιοι όσο και η επίσημη πολιτική της ΠΓΔΜ, από το 1945 και μετά κάνουν λόγο για «Αιγαιακή Μακεδονία» και όχι για ελληνική Μακεδονία, αρνούμενοι ουσιαστικά το γεγονός πως το νότιο κομμάτι της γεωγραφικής Μακεδονίας, αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Στην ΠΓΔΜ, υπάρχουν, όμως, και πολιτικοί πρόσφυγες με ελληνική συνείδηση, που ζητούν από την Ελλάδα να ενδιαφερθεί και για αυτούς.

Η θέση της Ελλάδας

Στην πρόσφατη απάντησή του, προς τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε πως για την Ελλάδα «δεν υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα» και πως «κάθε αντίθετος ισχυρισμός, είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος, χωρίς σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα της περιοχής».

Όσον αφορά τα περιουσιακά ζητήματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε οιονδήποτε να κάνει χρήση της δυνατότητας προσφυγής στα Δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

πηγή : www.inout.gr

Ο,τι χάθηκε δεν κινδυνεύει


Ποιο αντίκρισμα πραγματικής απειλής θα μπορούσαν να έχουν οι λέξεις «εθνική καταστροφή» για τον Ελληνισμό σήμερα;

Οι λέξεις σημαίνουν το ενδεχόμενο να διαμελιστεί το ελλαδικό έθνος-κράτος, να σμικρυνθεί εδαφικά ή να υποδουλωθεί. Να καταλυθεί η πολιτειακή του υπόσταση με ξενική κατοχή, να ακυρωθεί και τυπικά η αυτονομία του κράτους. Να στερηθούν οι υπήκοοι τις πολιτικές τους ελευθερίες, να προσαρτηθούν μεγάλα τμήματα χερσαίου ή θαλάσσιου χώρου από γείτονες.

Ολα τα παραπάνω ενδεχόμενα καταδείχνουν ότι μια υποθετική «εθνική καταστροφή» θα αφορούσε το σημερινό ελλαδικό έθνος-κράτος, όχι τον Ελληνισμό ως πρόταση πολιτισμού και παραγωγό ετερότητας βίου. Αν υπάρχει ακόμα τέτοια ενεργός πρόταση και αν παράγεται σήμερα ιδιοπροσωπία πολιτισμού στο κρατίδιό μας των ελληνώνυμων Βαλκανίων, είναι θέμα που δεν συναρτάται με το ενδεχόμενο «εθνικής καταστροφής». Και αν συναρτηθεί, θα χλευαστεί και θα αγνοηθεί σαν «εθνικιστική» ιδεοληψία.

Το ενδεχόμενο όμως «εθνικής καταστροφής» τρομοκρατεί και πανικοβάλλει (εθνικιστικότατα), ενώ η μάλλον συντελεσμένη ιστορική εξαφάνιση ελληνικής πρότασης πολιτισμού δεν μοιάζει να ενοχλεί κανέναν. Ο λόγος είναι προφανής: Η τυχόν υποταγή του κράτους ή τμημάτων του σε ξενική κυριαρχία, ο εδαφικός διαμελισμός ή η απώλεια της αυτονομίας του θα είχε οπωσδήποτε συνέπειες στην οικονομική, εργασιακή, επιχειρηματική κατάσταση του καθενός μας, θα ανέτρεπε ριζικά ή εν μέρει τη «βολή» μας, τα ατομικά μας συμφέροντα, την όποια καταναλωτική μας ευχέρεια. Ενώ την πολιτιστική εξαφάνιση του Ελληνισμού ούτε την καταλαβαίνουμε ούτε και ζημιώνει την ευζωία μας.

Ο καταναλωτισμός ως νοοτροπία και έμπρακτος ριζοσπαστικός ατομοκεντρισμός έχει εξαλείψει την ανάγκη του ανήκειν, η αίσθηση πατρίδας σώζεται μόνον στην ψυχολογική επένδυση που κάνουμε στις «εθνικές» αθλητικές μας εκπροσωπήσεις. Αν εισβάλλει εχθρός στο χωριό σου ή στην πόλη σου, φορτώνεις ό,τι προλάβεις στο ιδιωτικό σου αυτοκίνητο και φεύγεις. Πηγαίνεις οπουδήποτε, αρκεί να μην απειλείσαι. Θα βρεις οπωσδήποτε ένα σούπερ μάρκετ με τα ίδια που ήξερες καταναλωτικά αγαθά, χώνεσαι και σε κάποια δουλειά, τίποτα δεν αλλάζει. Δεν έχεις «εστία» να υπερασπίσεις, έτσι κι αλλιώς η στέγη σου είναι νοικιασμένη ή με δόσεις, σε «βωμούς» δεν πολυσυχνάζεις, τους νεκρούς σου, σαν προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος, τους αποτεφρώνεις. Ποιος ο λόγος να πολεμήσεις, τι αντίκρισμα έχουν στη ζωή σου η πατρίδα, ο πολιτισμός, τα πάτρια;

Αλλοτε ήταν αλλιώς, αλλά το άλλοτε δεν είναι τώρα. Οταν ο Ελληνισμός υποτάχθηκε στους Ρωμαίους, ήταν μια «εθνική καταστροφή»; Η Ιστορία έδειξε το αντίθετο: Χάρη και στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε προηγηθεί, η υποταγή στους Ρωμαίους δεν εμπόδισε την ελληνική πρόταση πολιτισμού να κυριαρχήσει στο τότε πεδίο των διεθνών ιστορικών εξελίξεων, για χίλια χρόνια. Και όταν ο μέγας κόσμος της ελληνορωμαϊκής

«Οικουμένης» (ο ψευδωνύμως και για χλευασμό αποκαλούμενος «Βυζάντιο») κατέρρευσε, ο Ελληνισμός ασφαλώς και έπαψε να επηρεάζει την εξέλιξη του πολιτισμού. Αλλά δεν έπαψε να παράγει πολιτισμό σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς, κυριολεκτικά ζοφερές. Τέσσερις ολόκληρους αιώνες διέσωσε συνείδηση πολιτιστικής υπεροχής έναντι των κατακτητών του, έμπρακτη ετερότητα πολιτισμού σε κάθε έκφανση του βίου: Στην αρχιτεκτονική, στην ποίηση, στη μουσική, στη ζωγραφική, στη λαϊκή φορεσιά, στους κοινωνικούς θεσμούς, στο λαϊκό ήθος – οργανική, δημιουργική συνέχεια αδιάρρηκτης παράδοσης χιλιετιών.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για «καταστροφή» του Ελληνισμού (ιστορικό τέλος της ελληνικής πρότασης πολιτισμού και της παραγωγής πολιτισμού) με την ίδρυση του κοραϊκού - βαυαρικού κράτους. Το κράτος αυτό προκαθορίστηκε να είναι μεταπρατικό, να παράγει μίμηση. Η οργάνωση, οι θεσμοί, οι λειτουργίες του ήταν και παραμένουν δάνεια, πιθηκισμός ξένων προτύπων, αλλότριων αναγκών και εθισμών. Η «ελληνικότητά» του ήταν και είναι ένα άσαρκο εθνικιστικό ιδεολόγημα, εξ ορισμού ανίκανο να παραγάγει ετερότητα πολιτισμού.

Εσχατο έρεισμα επιβίωσης της ελληνικότητας παρέμεινε η γλώσσα. Γι’ αυτό και επικεντρώθηκαν εκεί πεισματικές, φανατισμένες προσπάθειες να ιδεολογικοποιηθεί επίσης το πεδίο, να δηλώνει η γλώσσα παραταξιακή ένταξη, να πάψει να κομίζει συνέχεια ζωής, μεταβίβαση βιωματικού φορτίου, διαχρονική ενότητα πολιτισμού. Κοραϊκοί καθαρευουσιάνοι και ψυχαρικοί δημοτικιστές, «συντηρητικοί» αρχαΐζοντες και «προοδευτικοί» λαϊκίζοντες, στρεβλωματικές τεχνητές διάλεκτοι του Ζαχαριαδισμού ή του Παπανδρεϊσμού, συγκρότησαν το διαβόητο «γλωσσικό πρόβλημα» του ελλαδισμού, που ήταν για δυο αιώνες ο καθρέφτης μιας εκούσια απεμπολημένης ελληνικής ταυτότητας.

Μετά την καταστροφή που επέφερε η μεταπρατική συγκρότηση του ελλαδικού έθνους - κράτος, επόμενο πλήγμα και βλάβη ανήκεστη ήταν ασφαλώς η ιστορική εξαφάνιση του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού.

Χάθηκε η εκτός εθνικιστικού επαρχιωτισμού κοσμοπολίτικη ελληνικότητα. Αλλά καταστροφική διακοπή στο έσχατο έρεισμα συνέχειας του Ελληνισμού, στη γλώσσα, δεν υπήρξε. Αυτή η πραγματικά ιστορική καταστροφή συντελέστηκε στις μέρες μας: Με την επιβολή μιας τεχνητής «δημοτικής» ως κρατικής γλώσσας από τον Γεώργιο Ράλλη. Και με το έγκλημα επιβολής του μονοτονικού συστήματος γραφής από τον Ελευθέριο Βερυβάκη. Η ελληνική συνέχεια, έστω και μόνο γλωσσική, χάθηκε.

Τώρα πια, όποια «εθνική καταστροφή» κι αν επέλθει, θα αφορά μόνο πορτοφόλια και συναισθήματα. Ο τυχόν εδαφικός διαμελισμός, μια ξενική κατοχή, η απώλεια της κρατικής αυτονομίας θα ταλαιπωρήσει (ίσως) τις λιγότερο εύπορες τάξεις, αλλά καταστροφή με επιπτώσεις στον πολιτισμό και στην Ιστορία δεν θα είναι. Τι έχει να χάσει ο πολιτισμός, αν διαμελιστεί το Βέλγιο, η Ελβετία, το κράτος των Σκοπίων; Το ίδιο αδιάφορη για τη δυναμική της ανθρώπινης Ιστορίας θα είναι μια «εθνική καταστροφή» του σημερινού ελλαδικού κρατιδίου.

Δεν πρόκειται για «απαισιοδοξία» και «καταστροφολογία». Μόνο για υπόμνηση του προφανούς. Αν πραγματικά θέλουμε ανάκαμψη της ποιότητας και συνέχεια του συλλογικού μας βίου, όλες οι λειτουργίες του κράτους, και οι πιο τεχνικές, θα πρέπει να σκοπεύσουν στην άνοδο της κατά κεφαλήν καλλιέργειας.

Και τέτοια ρεαλιστική πολιτική σκόπευση, με τις σημερινές ανήκεστα αχρηστευμένες πολιτικές δυνάμεις, δεν μπορεί να γίνει.


πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Έκοψαν τα τηλέφωνα σε χιλιάδες συνδρομητές


«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν… κουρεμένοι» εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας. Προσπάθησαν να μειώσουν τα τιμολόγια του ΟΤΕ, στράφηκαν στους εναλλακτικούς παρόχους και τώρα έχουν μείνει χωρίς… τηλέφωνο.

Βεβαίως, δεν πρόκειται μόνο για νοικοκυριά, αλλά και για επιχειρήσεις, που έχουν άμεση ανάγκη το σταθερό τηλέφωνο.


Χαρακτηριστική είναι η απόγνωση ιδιοκτήτη πιτσαρίας που φώναζε αγανακτισμένος: «Έχετε δει ποτέ πιτσαρία χωρίς τηλέφωνο; Πώς να δουλέψω; Τώρα που γυρίζει ο κόσμος από τις διακοπές και έχει και ποδόσφαιρο, εμείς ουσιαστικά είμαστε κλειστοί. Έλεος»!

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τους συνδρομητές δύο εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας.

Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκαιο, ούτε οι πρακτικές που ακολουθεί η κάθε πλευρά. Το θέμα είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς να φταίνε σε τίποτε, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαμάχης, που έφθασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του δεν επιδιώκει τίποτε άλλο από το να μαζέψει τα χρήματα που του οφείλουν. Πρόκειται για πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η επικείμενη έλευση των Γερμανών της Deutsche Telekom δεν αφήνει περιθώρια… διακανονισμών.

Τα χρονικά περιθώρια που έθεσε στους μεγάλους οφειλέτες του μέσα στο καλοκαίρι «πνίγουν» τις ιδιωτικές εταιρείες, που μάλλον δικαίως ζητούν παράταση χρόνου.

Πάντως, οι σχετικές πληροφορίες κατατείνουν στο ότι δεν πρόκειται για επιλεκτική μεταχείριση ορισμένων ιδιωτικών εταιριών.

Ο OTE έχει αποστείλει το τελευταίο δίμηνο επιστολές προς όλους τους φορείς, εταιρείες και οργανισμούς που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους. Στους μεγάλους οφειλέτες περιλαμβάνονται τόσο εναλλακτικοί πάροχοι όσο και φορείς του δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΔΕΚΟ κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγαλύτερης πίεσης -ιδίως προς τους εναλλακτικούς παρόχους- εντάσσεται άλλωστε και η διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης της Altec Telecoms, όπως και η αντίστοιχη με τη Lannet πριν από μερικές εβδομάδες.

Μια σχετικά απλή διαδικασία όμως μετατράπηκε πριν από λίγες ημέρες σε σίριαλ, του οποίου παραμένει άγνωστη και η εξέλιξη αλλά και η διάρκεια.

Tο ιδιότυπο αυτό σίριαλ ειδικά με την Altec Telecoms εξελίχθηκε χθες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απέρριψε την αίτηση της Altec Telecoms για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αποκατάσταση των υπηρεσιών διασύνδεσης.

Οι γραμμές δηλαδή 80.000 ανθρώπων παραμένουν… κομμένες.

H εκδίκαση της προσφυγής της θυγατρικής του ομίλου Altec αναμένεται να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, εκτός βέβαια, και αν μέχρι τότε βρεθεί συμβιβαστική λύση. Στη σχετική ανακοίνωσή του ο OTE επισημαίνει ότι οι οφειλές της Altec -κατά τον ίδιο- ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι ο όρος που έθεσε στις 21 Αυγούστου για καταβολή εντός 24ωρου, ενός σημαντικού μέρους των οφειλών, «δεν μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστικός, καθώς η εταιρεία γνώριζε την υπόθεση εδώ και καιρό και θα μπορούσε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει τον απαιτούμενο τραπεζικό δανεισμό».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι δεν ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Altec και της Microland παρά το αίτημα περί του αντιθέτου που κατέθεσαν οι εταιρείες στις αρχές.

Όπως σημείωναν οι χρηματιστηριακές αρχές, έπειτα από συνεννόηση με την Kεφαλαιαγορά έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος για αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου Altec, δεδομένου ότι οι αιτιάσεις τόσο του OTE όσο και του ομίλου Altec ήταν γνωστές στο ευρύ επενδυτικό κοινό το οποίο μπορούσε επομένως αβίαστα να κρίνει την επενδυτική στρατηγική του.

Ερωτώμενες οι αρχές αν σε ανάλογη περίπτωση εναλλακτικού παρόχου είχαν λειτουργήσει διαφορετικά κατά το παρελθόν, σημείωναν πως υπήρχε απόφαση αναστολής διαπραγμάτευσης μετοχών εναλλακτικού παρόχου, κάτω από διαφορετικές, όμως, συνθήκες.

Tο τοπίο σε εκείνη την περίπτωση, σημείωναν οι ίδιες χρηματιστηριακές πηγές, δεν ήταν ξεκάθαρο, και ζητήθηκε από την εισηγμένη να απαντήσει σε ερωτήματα του X.A.

Έως ότου δόθηκε η σχετική απάντηση, δηλαδή έως ότου οι επενδυτές μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε η μετοχή έμεινε εκτός ταμπλό.

Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η Altec υποχώρησε κατά 22,50% ενώ κατά 18,31% υποχώρησε η Microland.


Η ανακοίνωση της Altec

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΤΕ μέχρι τις 22 Αυγούστου 2008, ανέρχονταν σε 6,8 εκατ. ευρώ, τονίζει η Altec, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει:

«α) Το ποσοστό της χωρητικότητας του συνόλου των κυκλωμάτων διασύνδεσης τηλεφωνίας της θυγατρικής μας εταιρείας Altec Telecoms ΑΕ, που διεκόπησαν από τον ΟΤΕ, ανέρχονται περίπου στο 85% σε όλη την επικράτεια. Η διασύνδεση με ADSL έχει διακοπεί κατά 75%, ενώ έχουν διακοπεί 10 υπεραστικά μισθωμένα κυκλώματα (backbone), καθώς και το ΑΙΧ (Εθνικό Internet), το οποίο έχει διακοπεί κατά 80%.»

«β) δεδομένου ότι η θυγατρική μας εταιρεία Altec Telecoms ΑΕ, προτίθεται εντός των ημερών να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, αναμένεται η ενεργοποίηση των κυκλωμάτων από την πλευρά του ΟΤΕ και ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς αρνητικά τόσο για την Altec Telecoms όσο και για τον Όμιλο γενικότερα.»

«Παρά ταύτα, ακόμα και αυτή η μικρής διάρκειας διακοπή των κυκλωμάτων είναι παράνομη και καταχρηστική, δημιουργώντας σοβαρό πλήγμα στην εικόνα και φήμη της επιχείρησής μας, βλάβη της οποίας θα αξιώσουμε την αποκατάσταση, με κάθε νόμιμο μέσο.»

«γ) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Altec Telecoms ΑΕ προς τον ΟΤΕ κατά την 22/8/2008, ανέρχονται σε ευρώ 6,8 εκ. Το υπόλοιπο του ρυθμισθέντος ποσού με την από 26/10/2007 σύμβαση, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των ευρώ 4,6 εκ. και η εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη ρύθμιση την 31/8/2009. Οι αμφισβητούμενες από την εταιρεία μας οφειλές για τις οποίες ο ΟΤΕ δεν διαθέτει κανένα τεκμηριωτικό έγγραφο και ως εκ τούτου είναι παντελώς ανύπαρκτες, ανέρχονται στα ευρώ 7,5 εκ.»

«Εντός των επόμενων ημερών θα διαπραγματευθούμε ρύθμιση για την αποκατάσταση των λειτουργιών της εταιρείας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή των κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ. Η καταχρηστική συμπεριφορά του ΟΤΕ να χρησιμοποιεί αθέμιτα τη δεσπόζουσα και μονοπωλιακή του σε ορισμένες περιπτώσεις θέση, μας εξαναγκάζει να προβούμε σε καταβολές ακόμη και ανύπαρκτων οφειλών.»

«Πάντως, για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας, θα χρησιμοποιηθούν και κυκλώματα άλλων παρόχων, όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας».

Η απόφαση της ΕΕΤΤ

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αποφάσισε την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση των κυκλωμάτων στην εταιρεία AltecTelecoms, από τη στιγμή που αυτή θα καταβάλει στον ΟΤΕ το πόσο των 250.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες η Altec θα ρυθμίσει τις αμφισβητούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΤΕ, ύστερα από αίτημα της εταιρείας AltecTelecoms.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

''Βλέπουν'' ισόβια 24 οπαδοί του Ολυμπιακού και 2 του Παναθηναϊκού


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζουν 23 οπαδοί του Ολυμπιακού, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πειραϊκού συλλόγου, αλλά και δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού ως υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, στις 29 Μαρτίου του 2007, στην Παιανία.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2008, οι 26 συνολικά κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο "σκαμνί" ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφού βαρύνονται με κατηγορίες για 4 κακουργήματα - ανθρωποκτονία από πρόθεση, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθειας εκρηκτικών βομβών- τα οποία επισύρουν ποινές από 10 χρόνια κάθειρξης έως και ισόβια.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στο πόρισμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι 26, κατονομάζονται οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού. Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβούλιο Εφετών απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο κατηγορούμενων οπαδών του Ολυμπιακού και ζητά περαιτέρω έρευνα από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας για την εμπλοκή και άλλων οπαδών του Παναθηναϊκού στο τραγικό συμβάν.

Το χρονικό της μεγάλης δολοφονίας

Οι λεπτομέρειες από τη σκηνή της δολοφονίας, όπως αυτές περιγράφονται στο πόρισμα, σοκάρουν. Αρχικά, πέντε οπαδοί χτύπησαν τον Μιχάλη Φιλόπουλο «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι στο κεφάλι, την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς». Ακολούθησαν άλλοι δύο οι οποίοι «κάνοντας χρήση σιδηρόβεργας, τον χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι, προκαλώντας βαριά εγκεφαλική κάκωση». Ο όγδοος «κάνοντας χρήση πτυσσόμενου γκλοπ και μαχαιριού, τον χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι και στους μηρούς, προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και τραύματα στους μηρούς» και ο ένατος επανέλαβε τα ίδια χτυπήματα στον άτυχο νεαρό. Το πόρισμα καταλήγει, αναφέροντας πως «από τις κακώσεις αυτές ως μόνης ενεργούς αιτίας, επήλθε ο θάνατος του Μιχαήλ Φιλόπουλου».

Το ραντεβού

Το ραντεβού της μεγάλης σφαγής είχε δοθεί στις 29 Μαρτίου του 2007. Τόπος, η λεωφόρος Λαυρίου. Αφορμή, ο αγώνας γυναικείου βόλεϊ (!) των δύο αιωνίων. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη μέρες πριν και οι χούλιγκαν στα στέκια των οργανωμένων σε Αθήνα και Πειραιά πήγαν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Οπλισμένοι με καδρόνια, σιδηρολοστούς, μαχαίρια, γκλοπ, πέτρες και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους, φορώντας κράνη και επιβαίνοντας σε μηχανές, διέσχισαν το κέντρο της Αθήνας δίχως να γίνουν αντιληπτοί (;) από την αστυνομία. Η συμπλοκή έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι, ήταν άγρια και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν, άφησαν άφωνους όσους παρακολούθησαν το αιματοκύλισμα.

Το ανατριχιαστικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι φονιάδες του Μιχάλη Φιλόπουλου βιντεοσκόπησαν σε κινητά τηλέφωνα τη στιγμή της δολοφονίας του άτυχου νεαρού.


Η νέα επίθεση...

Την ίδια ώρα που η υπόθεση Φιλόπουλου παίρνει το δρόμο της εκδίκασης, ήρθαν τα επεισόδια εις βάρος της αποστολής της «Ανόρθωσης», για να επιβεβαιώσουν πως ο κύκλος του αίματος θα συνεχίζεται όσο η αστυνομία θα παραμένει σε ρόλο κομπάρσου και η πολιτεία σε ρόλο απλού θεατή.

Η αποστολή της κυπριακής ομάδας, που βρίσκεται στην Ελλάδα για τον αποψινό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ, προπηλακίστηκε κατά τη χθεσινή άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιβαίνοντες σε 25 μηχανές απέκλεισαν το λεωφορείο της κυπριακής αποστολής και έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα κατέλυε. Σημειωτέον ότι το λεωφορείο συνοδευόταν από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.!

Οι γνωστοί - άγνωστοι χούλιγκαν δεν σταμάτησαν εκεί. Περίμεναν τα μέλη της κυπριακής αποστολής και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πλέον, το λόγο θα έχει η ΟΥΕΦΑ, αφού τα επεισόδια σημειώθηκαν από τον παρατηρητή της διοργανώτριας αρχής, ενώ από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιχειρείται να υποβαθμιστεί το συμβάν (όπως γίνεται πάντα!!).

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive