Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008

Τραγικό θάνατο από κάβο βρήκε 40χρονος ναυτικός


Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος ναύτης του επιβατηγού «Εξπρές Πήγασος».

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην πρύμνη του πλοίου, στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, στο λιμάνι του Γυθείου, όταν ξαφνικά ένας από τους κάβους τεντώθηκε επικίνδυνα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ακούστηκαν τρεις διαδοχικοί «ξεροί» κρότοι και ο κάβος κόπηκε. Ενα κομμάτι τινάχτηκε με φοβερή δύναμη κατά πάνω του.

Το χτύπημα που δέχτηκε ο 40χρονος ναύτης, κατά μία πληροφορία, στο πρόσωπο ήταν σφοδρό και ο θάνατός του ακαριαίος.

Οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο σοκαρίστηκαν. Ειδοποίησαν τη «γέφυρα» και το πλοίο απομακρύνθηκε λίγο από την προβλήτα, όπου «έδεσε» τελικά λίγο αργότερα.

Το φοβερό ατύχημα έγινε χθες στις 3.15 το μεσημέρι, κατά τον κατάπλου του πλοίου στο Γύθειο, στο πλαίσιο του δρομολογίου του, στη γραμμή Κύθηρα - Γύθειο - Κύθηρα.

Το Λιμεναρχείο ενημέρωσε για το ατύχημα τον εισαγγελέα, που έδωσε εντολή και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός που είχε βάρδια στην πρύμνη, ενώ παράλληλα απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου.

Το ηλικίας 31 χρονών «Εξπρές Πήγασος», που ανήκει στη Hellenic Seaways, έχει δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη γραμμή σε αντικατάσταση του «Παναγία Μυρτιδιώτισσα», που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη έπειτα από πρόσκρουση.

Ελεύθεροι οι δύο αξιωματικοί του «Εξπρές Πήγασος»

Στον εισαγγελέα Γυθείου προσήχθησαν χθες το βράδυ ο πλοίαρχος κι ένας ακόμα αξιωματικός του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» για το ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι του Γυθείου, όπου κατά την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι αποκόπηκε ο κάβος της πρύμνης κι έχασε την ζωή του ένας 40χρονος ναυτικός.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε διώξεις και οι δύο αξιωματικοί αφέθησαν ελεύθεροι, διέταξε προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί τις επόμενες ώρες σε αξιωματικό του λιμενικού και πραγματογνωμοσύνη προς εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Η σορός του άτυχου ναυτικού μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή, ενώ το πλοίο απέπλευσε το βράδυ από το λιμάνι του Γυθείου.

πηγή : www.inout.gr

Κάπνισμα και δικαιώματα


Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται περίπου αυτονόητο ότι ο νομοθέτης έχει μια σχεδόν απεριόριστη ελευθερία ρύθμισης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, που μπορεί να φθάσει μέχρι και στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος, ακόμη και στα μπαρ, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, ενδεχομένως και στις πλατείες, τα πάρκα ή τις παραλίες.

Εχει δηλαδή επικρατήσει η αντίληψη ότι το δικαίωμα στην υγεία των μη-καπνιστών διαθέτει μια απόλυτη προτεραιότητα απέναντι στην ελευθερία του καπνίσματος. Από τη στιγμή που ο νομοθέτης αποφασίσει να περιορίσει ή και να απαγορεύσει την ελευθερία του καπνίσματος, καμιά αμφισβήτηση δεν προβάλλεται ως προς τη συνταγματική νομιμότητα των παρεμβάσεών του. Την αντίληψη ότι η ελευθερία του καπνίσματος στερείται συνταγματικής προστασίας υιοθετεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο, μεταξύ άλλων, υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων, ντισκοτέκ κ.λπ. να διαθέτουν ειδικούς κλειστούς χώρους για τους καπνιστές, ρύθμιση που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2010.

Η πρόσφατη απόφαση (30.7.2008) του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο κήρυξε ως αντισυνταγματική την απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στα μικρά μπαρ -τα περίφημα eckkneipen-, που δεν μπορούσαν να έχουν ειδική αίθουσα για τους καπνιστές, ανέδειξε και μια άλλη πλευρά του ζητήματος που αφορά την επαγγελματική ελευθερία. Η επιχειρηματολογία του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και από τον Ελληνα νομοθέτη, έτσι ώστε να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τα μπαρ ή τα εστιατόρια τα οποία έχουν μόνο μια μικρή αίθουσα, και θα αναγκαστούν να απαγορεύσουν πλήρως το κάπνισμα στον χώρο αυτό, χάνοντας τους καπνιστές πελάτες τους.

Οι οργανωμένες κοινότητες των καπνιστών στον ευρωπαϊκό χώρο χαιρέτισαν την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου ως μια νίκη της ελευθερίας του καπνίσματος. Τα επιχειρήματα όμως των δικαστών της Καρλσρούης στηρίζονται αποκλειστικά στην επαγγελματική ελευθερία και όχι στην ελευθερία του καπνίσματος. Θα περίμενε κανείς από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να αναδείξει και τη συνταγματική διάσταση της ελευθερίας του καπνίσματος. Το κάπνισμα μπορεί να βρει συνταγματική προστασία στο δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, το οποίο κατοχυρώνεται τόσο στο γερμανικό όσο και στο ελληνικό Σύνταγμα.


Η αναγνώριση ενός συνταγματικού θεμελίου της ελευθερίας του καπνίσματος δεν σημαίνει ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί να θεσπίσει περιορισμούς και απαγορεύσεις που αποσκοπούν στην προστασία του δικαιώματος στην υγεία των μη-καπνιστών, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν πιστοποιηθεί επιστημονικά οι βλαπτικές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Η προστατευτική παρέμβαση του νομοθέτη θα πρέπει όμως να υπακούει σε κριτήρια ορθολογικότητας και αναλογικότητας, έτσι ώστε σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως στα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, να αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών η δυνατότητα να απαγορεύσουν, να περιορίσουν ή να επιτρέψουν το κάπνισμα. Ετσι, τόσο οι καπνιστές όσο και οι μη-καπνιστές θα έχουν δικαίωμα επιλογής.

πηγή : www.inout.gr

Γραφείο για πρωτοετείς φοιτητές


Γραφείο εξυπηρέτησης των πρωτοετών φοιτητών, αλλά και ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, θα λειτουργήσει και φέτος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το γραφείο θα παρέχει πληροφορίες για τους μεσίτες και τα διαθέσιμα σπίτια, αλλά και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή τους.

Η γραμμή εξυπηρέτησης θα λειτουργήσει από τις 25 Αυγούστου 2008 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2008.
Για τον σκοπό αυτό είναι στη διάθεση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων η ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών του Α.Π.Θ. http://dps.web.auth.gr και οι τηλεφωνικές γραμμές 2310 991372, 991373, 994168, 996743 και 996771, καθώς και το FAX: 2310 995112, όπου μπορούν να δηλώσουν τα διαμερίσματα που διαθέτουν για ενοικίαση.

Επίσης, στο Τμήμα Σπουδών υπάρχει στη διάθεση των ενδιαφερομένων κατάλογος με τα μεσιτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια ιστοσελίδα και στις παραπάνω τηλεφωνικές γραμμές μπορούν να επικοινωνούν οι φοιτητές/ φοιτήτριες και να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα διαμερίσματα με τα απαραίτητα σχετικά στοιχεία.

πηγή : www.inout.gr

Ήθελε τα λύτρα για μεγάλη απόδραση


Ολόκληρο το σχέδιο του Βασίλη Παλαιοκώστα για τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά αποκαλύπτεται σήμερα μετά την σύλληψη του. Πώς προετοίμαζε επιχείρηση για να "αρπάξει" τον αδελφό του από τα χέρια της αστυνομίας.

Κανείς δεν ανοίγει το στόμα του, μέχρι σήμερα, για το τι ετοίμαζε ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τα χρήματα που πήρε ως λύτρα από την οικογένεια Μυλωνά. Το ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ότι θέλησε να οργανώσει την "αρπαγή" του αδελφού του, Νίκου Παλαιοκώστα, από τους αστυνομικούς που θα τον συνόδευαν στην δίκη για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας το 2005 στην Βέροια.

Ήταν η ληστεία μετά από την οποία ο διαβόητος κακοποιός είχε φύγει με ποδήλατο.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις ημέρες λίγο μετά από την απαγωγή Μυλωνά. Οι αστυνομικοί που υποψιάζονταν από την αρχή την εμπλοκή Παλαιοκώστα έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για την μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα στα δικαστήρια με συνοδεία των ΕΚΑΜ.

Ο λόγος για τον οποίο η μεταγωγή έγινε με τέτοια οργάνωση αφορούσε στις πληροφορίες που είχε η αστυνομία για τις επόμενες κινήσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα. Σύμφωνα με αυτές ο απαγωγέας, με τα χρήματα που θα κέρδιζε από την απαγωγή, θα έβρισκε τους κατάλληλους συνεργάτες προκειμένου να "χτυπήσει" την στιγμή της εισόδου του αδελφού του στα δικαστήρια και να τον απελευθερώσει.

Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής η αστυνομία κινήθηκε στην κατεύθυνση της εμπλοκής και παλαιότερων συνεργών των αδελφών Παλαιοκώστα, φτάνοντας και στην σύλληψη του ανθρώπου που ενεπλάκη στην απόδραση με το ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψη αυτή φαίνεται ότι έριξε περισσότερο φως στα σχέδια του Βασίλη Παλαιοκώστα, που είχαν να κάνουν με το ποιοι επρόκειτο να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του αδελφού του.


Όσα διαδραματίστηκαν πριν τη σύλληψη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο περνάει η ώρα, για την σύλληψη του διαβόητου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο Βασίλης Παλαιοκώστας, μόλις συνειδητοποίησε πως το σπίτι ήταν περικυκλωμένο και δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει, βγήκε έξω και παραδόθηκε φωνάζοντας στους αστυνομικούς «Όλα τελείωσαν. Παραδέχομαι την ήττα μου».

Κατά την έρευνα στο σπίτι βρέθηκε κυριολεκτικά ολόκληρο οπλοστάσιο από χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, μπιστόλια και εκρηκτικά, μέχρι και μπαζούκας.

Τα όπλα κατά πάσα πιθανότητα προορίζονταν για ληστείες και άλλες απαγωγές, ωστόσο το αντιαρματικού όπλο (τύπου RPG), το οποίο βρέθηκε στο κρησφύγετο του Παλαιοκώστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της «τρομοκρατίας», καθώς με ίδιου τύπου όπλο είχε πραγματοποιηθεί το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερικάνικη πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007.

Στο κρησφύγετο εκτός από τα όπλα βρέθηκαν περισσότερα από 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από τα λύτρα που απέσπασε ο κακοποιός από την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

Ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες, όπου και ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχε στο παρελθόν εκτίσει ποινή φυλάκισης για επιθέσεις με γκαζάκια, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μια ακόμη σύλληψη, που είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Ανακούφιση στην οικογένεια Μυλωνά για τη σύλληψη των απαγωγέων

Ανακουφισμένη εμφανίζεται η οικογένεια του Γιώργου Μυλωνά μετά την σύλληψη των απαγωγέων του βιομηχάνου και προέδρου του ΣΕΒ βορείου Ελλάδoς. Ο Γιώργος Μυλωνάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους για την υπόθεση της απαγωγής του, ευχαρίστησε κατ’ αρχάς για μια ακόμη φορά την ελληνική αστυνομία για τις ενέργειές της, ώστε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτειά του.

Όπως τόνισε, «η ελληνική αστυνομία είναι ικανότατη, μπορεί να συλλάβει και να λύσει υποθέσεις όπως η δική του». Γι’ αυτό απόρησε με την απαγωγή του και εξέφρασε την επιθυμία να ρωτήσει τον Παλαιοκώστα, σε περίπτωση που ήταν εφικτό να τον συναντήσει, γιατί το έκανε, αφού γνώριζε ότι θα τον έπιαναν. Όπως χαρακτηριστικά είπε θα ήθελε να τον ρωτήσει αν διατηρεί τις ίδιες απόψεις, όπως του έλεγε τις πολλές ώρες που συζητούσαν κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

Διευκρίνισε δε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν σίγουρος ότι ο τόπος κράτησής του δεν ήταν μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Το συμπέρανε από το χρονικό διάστημα που ταξίδευε στο αυτοκίνητο από τη στιγμή που τον έβαλαν σε αυτό, έως την ώρα που έφτασαν στο κρησφύγετο τους, που ήταν και ο τόπος κράτησης του ομήρου.

Για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο μίλησε και η σύζυγός του δίνοντας κάποια επιπλέον στοιχεία όσον αφορά την περιπέτεια της απαγωγής, χωρίς βέβαια να αναφέρεται στο ποσό των λύτρων που πήραν στα χέρια τους οι απαγωγείς.

Ανέφερε πως αυτοί οι άνθρωποι, που κατά τον άνδρα της δεν είναι δολοφόνοι, της έστειλαν λίγες επιστολές και κασέτες με απειλητικό περιεχόμενο, λειτουργώντας επαγγελματικά. Κατά την κράτηση του άνδρα της οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί, κόσμιοι, μιλούσαν με σεβασμό και ουδέποτε άσκησαν σωματική βία επάνω του ενώ του έβαλαν και ραδιόφωνο με κλασική μουσική.

Όταν αυτός τους ζήτησε να αλλάξουν σταθμό συντόνισαν το ραδιόφωνο στη ΝΕΤ απ' όπου και άκουγε τις ειδήσεις της απαγωγής του, τις οποίες και θεωρεί υπερβολικές. Την σύλληψη πληροφορήθηκαν από γνωστή τους που εργάζεται σε τοπική εφημερίδα της περιοχής που διαμένουν, ενώ αργότερα επικοινώνησαν μαζί τους τα κανάλια και η αστυνομία.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Φρικτό έγκλημα στα Χανιά


Νεκρός βρέθηκε ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, 30 με 35 χρονών, στην παραλία Χανίων, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει ερωτικό ραντεβού.


Το πτώμα βρέθηκε διαμελισμένο, με κομμένους όρχεις και πολλαπλά χτυπήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με τις αρχές το πτώμα διαμελίστηκε επάνω σε βράχο, ενώ κοντά βρέθηκαν δύο μπουκάλια κρασί.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ!!!


Καταγγέλει ότι συνεργάτης του Κυριακού τον απείλησε ότι θα τον βρουν με μια σφαίρα στο κεφάλι αν δεν σταματούσε τον έλεγχο ντόπινγκ στο Τσικλητήρεια!

Αυτός που το κατήγγειλε είναι ο ελεγκτής που βγαίνει τώρα κάθε βράδυ στον ΑΝΤ1 για το ντόπινγκ. Τι έγινε η καταγγελία;

Ο ελεγκτής Γιάννης Ψαρέλης που βγάζει ο ΑΝΤ1 κάθε βράδυ στις ειδήσεις (αλλά και τα άλλα δελτία) έχει καταθέσει ότι απειλήθηκε η ζωή του από τον συνεργάτη του Μίνωα Κυριακού, Γιώργο Κωνσταντόπουλο για να μην περάσει από αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ τους ξένους αθλητές στο ξενοδοχείο(Κάραβελ) που είχαν καταλύσει για το Γκραν Πρι "Τσικλητήρεια" όπου διοργανωτής είναι ο ΠΓΣ του Κυριακού!


"Μου είπε ότι αν δεν σταματούσα τον έλεγχο θα βρισκόμουν με μια σφαίρα στο κεφάλι"!!!

Αυτό κατήγγειλε δημόσια πριν 4 χρόνια ο Γ.Ψαρέλης!!!

Η καταγγελία είναι σοκαριστική αλλά ξαφνικά την σταμάτησε! Τώρα ο Γ.Ψαρέλης είναι μέλος της ΕΟΕ εκεί που ο Κυριακού είναι πρόεδρος. Αντί ο πρόεδρος της ΕΟΕ να τον στείλει στον εισαγγελέα για όσα είπε, τον βγάζει στο κανάλι του κάθε βράδυ.

Και ο Ψαρέλης δεν λέει κουβέντα πια...


Διαβάστε την καταγγελία λέξη προς λέξη:...


ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΕΓΚΤΡΙΑ ΑΡΧΗ:

"Στο ξενοδοχείο CARAVEL όπου συναντήθηκαν ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων Γιώργος Κωνσταντόπουλος(μάνατζερ του μήτιγκ "Τσικλητήρεια" και συνεργάτης αυτονόητο είναι του Μ.Κυριακού) με τα μέλη της IDCO, και τους ζήτησε να φύγουν. Για τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο ένας έλεγχος τόσο κοντά στους αγώνες θα εξανάγκαζε πολλούς ντοπαρισμένους αθλητές να ακυρώσουν την συμμετοχή τους και ως εκ τούτου θα τον έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς μια τηλεοπτική εταιρεία (ΑΝΤ1) και ο ΠΓΣ είχαν επενδύσει πολλά λεφτά σε αυτή την συνάντηση. Ο διευθυντής προσπάθησε να πάρει με το μέρος του, τους ελεγκτές. Απειλώντας τους. Οι άνθρωποι της IDCO κράτησαν την ψυχραιμία τους και του πρότειναν τηλεφωνήσει στην ΙΑΑΦ. Ουρλιάζοντας ο κ.Κωνσταντόπουλος τράβηξε την προσοχή όλων στο λόμπι του ξενοδοχείου....

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου από 20 αθλητές που ζητήθηκε να διαπιστευθούν μόνο 2 εμφανίστηκαν! Οι υπόλοιποι ήρθαν την Κυριακή το Πρωί. Πλην του γεγονότος ότι ξεστόμισε βαριές απειλές εναντίον των ανθρώπων της IDCO και ειδικά για τον κ.Ψαρέλη, την προηγούμενη ημέρα"....


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Γ.ΨΑΡΕΛΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ

"Πριν από ένα μεγάλο Γκραν Πρι στίβου στην Αθήνα με πλησίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ένας Manager της διοργάνωσης και μου ζήτησε να σταματήσω τον έλεγχο. Μου είπε ότι αν δεν το κάνω θα βρεθώ με μια σφαίρα στο κεφάλι...Αν κρίνω από την απώλεια της δουλειάς μου, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι αυτοί που στήριζαν το doping είχαν βαθιά πρόσβαση σε κέντρα εξουσίας"

Αυτά είναι πολύ σοβαρά! Απειλήθηκε η ζωή του και τώρα μούγκα; Ο Κυριακού που τον εκθέτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ (ο Ψαρέλης) γιατί δεν ζητάει την αποπομπή του από την ΕΟΕ (με κάποιον τρόπο) ή έστω τηλεοπτικά;

Μετά από αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις; Δεδομένο είναι ότι θα πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση. Κάποιος λέει ψέματα. Ή ο Ψαρέλης ή ο Κωνσταντόπουλος.

Άντε τώρα κ.Χελάκη. Σου δώσαμε πρώτο θέμα και σε σένα και στον Συρίγο. Άντε να μας δείξετε ότι πράγματι πολεμάτε το σύστημα και τα υπόλοιπα που λέτε...

πηγη : thessaloniki-news.blogspot.com

Ο Β. Παλαιοκώστας και η παρέα του στην απαγωγή Μυλωνά


Μετά από μεγάλη επιχείρηση των ΕΚΑΜ συνελήφθη το βράδυ ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος, Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με άλλους τέσσερις, οι οποίοι απήγαγαν τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά, το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουνίου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ήδη το κρησφύγετο που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς σε περιοχή κοντά στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Μυλωνά έξω από το οποίο οι κουκουλοφόροι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι.

Η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα έγινε σε σπίτι στην περιοχή Σουρωτή του νομού Θεσσαλονίκης, που απέχει μόλις μισή ώρα από το Πανόραμα και όπως όλα δείχνουν είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του προέδρου του ΣΒΒΕ.

Τη στιγμή της σύλληψης, ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν οπλισμένος, ωστόσο δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να χρησιμοποιήσει το όπλο εναντίον των αστυνομικών. Μαζί του συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, ενώ νωρίτερα στα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων.

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέταζαν ως επικρατέστερο σενάριο πίσω από την απαγωγή να κρύβεται ο 44χρονος δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος έχει κατηγορηθεί μαζί με τον συλληφθέντα αδελφό του Νίκο για την απαγωγή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου, το 1995, στη Θεσσαλονίκη.

Οι σημαντικές ομοιότητες της απαγωγής Μυλωνά με την απαγωγή του επιχειρηματία Αλ. Χαΐτογλου, με κοινό παρονομαστή την ευγενική συμπεριφορά που επέδειξαν οι απαγωγείς και στους δύο ομήρους, ήταν εκείνα τα στοιχεία που «έδειξαν» τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Β. Παλαιοκώστας κατόρθωσε να δραπετεύσει με κινηματογραφικό τρόπο τον Ιούνιο του 2006 από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι, όταν ελικόπτερο προσγειώθηκε μέσα στο προαύλιο της πέμπτης πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και καιρό έναν από τους συλληφθέντες για να φθάσουν στα ίχνη του Β. Παλαιοκώστα. Η μεγάλη επιχείρηση για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, καθώς αρχικά οι αστυνομικοί προσήγαγαν σε Χανιά και Θεσσαλονίκη δύο άτομα ως ύποπτα, στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα λύτρα που είχε δώσει η οικογένεια του επιχειρηματία για να τον απελευθερώσει.

Το ειδικό κλιμάκιο, το οποίο έχει αναλάβει από την αρχή την υπόθεση, αναζητά και άλλα άτομα, επίσης ελληνικής καταγωγής, για τα οποία έχουν προκύψει στοιχεία ότι συμμετείχαν στην απαγωγή.

Ενεργό ρόλο στην εξέλιξη αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο Γιώργος Μυλωνάς, ο οποίος έχει ήδη κληθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναγνωρίσει από τη φωνή, τη σωματική διάπλαση ή από κάποιο άλλο χαρακτηριστικό, αν τα άτομα που έχουν στα χέρια τους, οι αστυνομικοί είναι οι απαγωγείς του.

Εδώ και καιρό η ειδική οκταμελής ομάδα της Αστυνομίας που ασχολείται με την υπόθεση της αρπαγής του 49χρονου επιχειρηματία, είχε προχωρήσει σημαντικά τις έρευνες και εξέφραζε την αισιοδοξία της για την πλήρη διαλεύκανση της.

Πάντως, οι κινήσεις των αστυνομικών είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε, σε αυτές την περιπτώσεις δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς κύριος στόχος είναι η σύλληψη όλων των δραστών και η ανεύρεση των λύτρων.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν αύριο από την Αστυνομία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive