Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008

Συνελήφθη ο καταζητούμενος Βασίλης ΠαλαιοκώσταςΣυνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης φυλακών Βασίλης Παλαιοκώστας, στο χωριό Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή κρατείται στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Νεότερα σε λίγο...

πηγη : thessaloniki-news.blogspot.com

"Βλέπει" Διαδίκτυο το Άγιο Όρος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το πιλοτικό δίκτυο παρέχει υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και Ι.Ρ. τηλεφωνίας [VoIP]. Η επίτευξη παροχής των υπηρεσιών αυτών πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή εξαιρετικά δυσπρόσιτη, με περιορισμένες υποδομές σε οδικά δίκτυα, μέσα μεταφοράς και μέσα επικοινωνιών, καθώς και με απουσία εγκατεστημένου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά, εγκαταστάθηκαν 6 σταθμοί βάσης με την εμβέλεια του δικτύου να φτάνει τα 50 km, καλύπτοντας την πλειοψηφία των Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, σε σχεδόν όλη την έκταση της Χερσονήσου του Άθω. Το δίκτυο WiMAX έχει τη δυνατότητα μετάδοσης έως και 60 Mbps [αμφίδρομα].

Στην αρχική φάση λειτουργίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ήδη συνδεθεί οι πρώτοι χρήστες τόσο στο Άγιον Όρος όσο και στη νήσο Αμμουλιανή και την περιοχή της Ιερισσού με ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση. Επίσης, χρήστες στις Καρυές απολαμβάνουν υπηρεσιών ADSL μέσω του διασυνδεδεμένου στο WiMAX ειδικού εξοπλισμού [DSLAM]. Μεταξύ των χρηστών των υπηρεσιών του δικτύου συγκαταλέγονται 6 μεγάλες Μονές, η Αθωνιάδα Σχολή, καθώς και η Ιερά Επιστασία της Αθωνικής Πολιτείας.

Η συνεχής λειτουργία του δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος εξασφαλίζεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλιακής και αιολικής, που συνδυάζονται με καινοτόμες ενεργειακές διατάξεις. Συγκεκριμένα, οι σταθμοί βάσης του δικτύου λειτουργούν με φωτοβολταϊκά συστήματα σε συνδυασμό με μικρές ανεμογεννήτριες, προσφέροντας την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του δικτύου χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Παράλληλα με το δίκτυο WiMAX στο Άγιον Όρος, ο ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει και αξιολογεί δύο ακόμη πιλοτικά συστήματα WiMAX, στην Ανατολική Αττική και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης σε περιοχές που είτε δεν υπάρχει πρόσβαση με δίκτυο χαλκού, είτε η πρόσβαση με το χάλκινο δίκτυο έχει μεγάλο μήκος και δεν επιτρέπει την παροχή ικανοποιητικών ταχυτήτων. Ο ΟΤΕ σχεδιάζει αντίστοιχα συστήματα και σε άλλα σημεία της επικράτειας.

πηγή: http://news.ert.gr

Φεύγει με ψηλά το κεφάλι.
Η Εθνική Ελλάδα έχασε με 78-80 από την Αργεντινή και αποκλείστηκε από την συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων, Ντελφίνο και Τζινόμπιλι ήταν οι καλύτεροι των νικητών ενώ από την ελληνική ομάδα όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο ενώ ο Σπανούλης έχασε το τελευταίο σουτ


Ήταν ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι, η Εθνική Ελλάδας προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάρει την νίκη αλλά ήταν άτυχη και ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε στο τελευταίο σουτ.
Όλα τα παιδιά του Π. Γιαννάκη πάλεψαν και έδωσαν ότι μπορούσαν στον αγώνα αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό, στην διάρκεια του αγώνα οι Έλληνες έκαναν αρκετά αχρείαστα, αβίαστα λάθη και μοιραία το πλήρωσαν στο τέλος.
Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίκτες της ομάδας, όλοι προσπάθησαν και ήθελαν το καλύτερο αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς είχαν απέναντι τους μια σπουδαία ομάδα.
Πράγματι, η Αργεντινή με ηγέτες τους Τζινόμπιλι και Ντελφίνο κατάφερε να βάλει όλα σχεδόν τα «μεγάλα» σουτ και κέρδισαν ένα μεγάλο ντέρμπι στις λεπτομέρειες, αυτό τα λέει όλα.
Όταν οι αγώνες κρίνονται κατʼ αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείς να πεις και πολλά, όποιος κέρδιζε θα άξιζε την νίκη και (δυστυχώς ή ευτυχώς) στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία.
Υπάρχει πάντως πίκρα για την ήττα στην ομάδα καθώς όλοι ήθελαν να φτάσουν στην κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.Τα δεκάλεπτα: 22-23, 39-40, 56-55, 80-78


Οι συνθέσεις των ομάδων :

Αργεντινή : Τζινόμπιλι 24 (6), Ντελφίνο 23 (5), Σκόλα 11, Πριτζιόνι 11 (1), Ομπέρτο, Νοτσιόνι 12 (1), Γκουτιέρεζ Μ. 3 (1), Γκονζάλεζ, Κιντέρος

Ελλάδα : Φώτσης 17 (3), Βασιλόπουλος 10 (2), Σπανούλης 9, Διαμαντίδης 6 (2), Παπαλουκάς 4, Τσαρτσαρής 13, Μπουρούσης 12, Ζήσης 5 (1), Σχορτσανίτης 2

πηγή: www.libero.fm

Οριακά κάτω από τα 115 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου.
Οριακά κάτω από τα 115 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή του αμερικανικού αργού, αν και νωρίτερα ήταν χαμηλότερα, εν μέσω ενδείξεων για επιβράδυνση της ζήτησης στην Ασία και λόγω της επαναλειτουργίας του πετρελαιαγωγού Μπακού-Τσεϊχάν.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε, το μεσημέρι, 6 σεντς το βαρέλι, με την τιμή του να υποχωρεί στα 114,47 δολάρια ενώ, νωρίτερα, είχε ανέλθει έως και τα 115,36 δολάρια.

Διαμορφώθηκε τελικά στα 114,98 δολάρια, αυξημένο κατά 45 σεντς.

Στα 113,79 δολάρια ανήλθε, το μεσημέρι, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Σεπτεμβρίου του αργού τύπου Μπρεντ, κερδίζοντας 54 σεντς το βαρέλι.

Το Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 114,36 δολάρια, αυξημένο κατά 1,11 δολάρια.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εβδομαδιαία στοιχεία τα οποία θα γνωστοποιήσει σήμερα η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για τα επίπεδα των αμερικανικών διαθέσιμων, εμπορικών αποθεμάτων καυσίμων.

Πάντως, στην αγορά κυκλοφορούν σενάρια για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, τον Σεπτέμβριο, μετά τις δηλώσεις του του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας την Τρίτη.

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι θα προτείνει «μείωση της παραγωγής» πετρελαίου στην επόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ, τον Σεπτέμβριο, αν οι τιμές συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία.

«Αν δούμε ότι υπάρχει τάση ή δυναμική υποχώρησης των τιμών, η Βενεζουέλα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής και θα υπερασπιστούμε τη θέση αυτή στην επόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ, τον Σεπτέμβριο, στη Βιέννη» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρες.

«Στον ΟΠΕΚ, επιμέναμε πάντα ότι η ταχύτατη μεταβολή των τιμών ήταν κατά βάση αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας και αυτές οι απότομες μεταβολές δείχνουν ότι είχαμε δίκιο» σημείωσε.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της National Oil Company της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ, μιλώντας στο Bloomberg, είπε ότι η χώρα του είναι «κατ΄αρχήν» θετική στην ιδέα της Βενεζουέλας.

«Θα εξετάσουμε την έκκληση της Βενεζουέλας για μικρότερη παραγωγή και τη λογική πίσω από αυτή την έκκληση. Υπάρχει υπερπροσφορά σήμερα στην αγορά. Εάν μια μείωση βοηθήσει στην εξισορρόπηση της αγοράς, τότε γιατί όχι; Είναι μια επιλογή».

πηγή: www.in.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive