Σάββατο, 16 Αυγούστου 2008

Μετ' εμποδίων οι ενεργειακές μπίζνες...στο επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Iran.
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από χθες ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, την πρώτη που πραγματοποιεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ μετά την έναρξη της κρίσης με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.


Οι συνομιλίες με τους τούρκους αξιωματούχους θα έχουν επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα, τη διμερή συνεργασία σε ενεργειακά θέματα, αλλά και τον αγώνα ενάντια στους κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.


Από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέρρευσε ότι η επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ ενδέχεται να μην οδηγήσει στην υπογραφή των αναμενόμενων συμφωνιών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ύστερα από νέα αιτήματα από την ιρανική πλευρά.


Τον περασμένο μήνα, παρά την αντίθεση των ΗΠΑ, η Τουρκία και το Ιράν υπέγραψαν μία προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγωγή ιρανικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, που περιέχει την πρόβλεψη για την παραγωγή από την Τουρκία 20,4 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στο νότιο Παρς του Ιράν.


Η επένδυση για την παραγωγή από την Τουρκία φυσικού αερίου στο Ιράν υπολογίζεται στα περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή: www.makthes.gr

Αρχίζουν την προσέγγιση με χάραξη των συνόρων.Την αποκατάσταση των σχέσεών τους επιχειρούν η Συρία και ο Λίβανος έπειτα από μακρά περίοδο εντάσεων. Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία μιας κοινής επιτροπής για τη χάραξη των συνόρων τους, ένα από τα ακανθώδη θέματα που έθεσε στη Δαμασκό ο λιβανέζος πρόεδρος Μισέλ Σουλεϊμάν.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της επίσκεψής του, της πρώτης λιβανέζου προέδρου στη Συρία από το 2005, οι δύο χώρες αναφέρουν επίσης πως αποφάσισαν να επαναλειτουργήσει μία μικτή επιτροπή, που θα ερευνήσει για την τύχη "προσώπων που εξαφανίστηκαν στις δύο χώρες".


Η Συρία ανακοίνωσε ωστόσο πως τα σύνορα των αγροκτημάτων Σεμπάα που κατέχει το Ισραήλ δεν θα χαραχτούν πριν από την αποχώρησή του από την περιοχή.
Το Ισραήλ θεωρεί ότι τα αγροκτήματα Σεμπάα αποτελούν τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν, τα οποία κατέχει από το 1967, ενώ η Συρία και ο Λίβανος λένε πως είναι λιβανικά.


Η δήλωση σημαίνει πως τα σύνορα της διαφιλονικούμενης περιοχής δεν θα περιληφθούν στο έργο της επιτροπής για τη χάραξη των συνόρων.

πηγή: www.makthes.gr

ΗΠΑ: Οι λευκοί λιγοστεύουν, οι “μειονοτικοί” πληθαίνουν.
Οι λευκοί, ευρωπαϊκής καταγωγής, Αμερικανοί θα πάψουν να είναι η πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού μέχρι το 2042 -οκτώ έτη νωρίτερα απʼ ό,τι εκτιμούσαν οι μέχρι τώρα αναλύσεις των δημογράφων. Σχετική ανακοίνωση έκανε χθες η Αμερικανική Υπηρεσία Απογραφών, επικαλούμενη την πορεία των γεννήσεων, των θανάτων και τα τρέχοντα ποσοστά μετανάστευσης


Η μεγάλη ανατροπή φαίνεται ότι θα προέλθει από την αύξηση των ισπανόφωνων και των Ασιατών, των οποίων το ποσοστό αναμένεται να διπλασιαστεί και να φτάσει σε 30% και 9% αντίστοιχα.


Οι προβολές δείχνουν ότι ο αμερικανικός πληθυσμός θα αυξηθεί από 305 εκατομμύρια σήμερα σε 439 εκατομμύρια μέχρι το 2050, αλλά θα είναι ένας πληθυσμός αρκετά διαφορετικός από το σημερινό ως προς τη φυλετική και ηλικιακή σύνθεσή του.


Μέχρι τώρα υπήρχε η εκτίμηση ότι το 2050 η πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού θα περνούσε στο άθροισμα των μειονοτήτων (ισπανόφωνοι, αφροαμερικανοί, Ασιάτες, αυτόχθονες Ινδιάνοι, αυτόχθονες της Χαβάης και του Ειρηνικού). Τώρα πλέον εκτιμάται ότι το άθροισμα αυτών των μειονοτήτων θα ξεπεράσει το 50% το 2042, ενώ το 2050 θα φτάσει το 54%. Οι λευκοί που σήμερα αποτελούν το 64,7% το 2050 θα περιοριστούν στο 46%.


Η μετανάστευση και τα υψηλότερα ποσοστά γεννητικότητας μεταξύ των μειονοτήτων και κυρίως των ισπανόφωνων επιταχύνουν τις δημογραφικές αλλαγές.
Οι ισπανόφωνοι σχεδόν θα τριπλασιαστούν και από 47 εκατομμύρια που είναι σήμερα θα γίνουν το 2050 πάνω από 133 εκατομμύρια (από 15% σε 30% το συνολικού πληθυσμού).


Επίσης οι ασιατικής καταγωγής θα αυξηθούν από τα 16 εκατομμύρια στα 41 εκατομμύρια.


Το σύνολο των Ασιατών θα αποτελέσει 8% του πληθυσμού (9%, αν συμπεριληφθούν και οι μιγάδες).


Ο μαύρος πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων και των μιγάδων, θα παρουσιάσει μικρή αύξηση από 14% σε 15% του συνόλου.


Εκτιμάται επίσης ότι οι δημογραφικές αλλαγές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα και δεν θα περιοριστούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.


Παράλληλα ο αμερικανικός πληθυσμός γερνά: Μέχρι το 2050 το 20% θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 9%.


Το 2050 πάνω από 88 εκατομμύρια Αμερικανοί, κυρίως λευκοί, θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ θα τριπλασιαστούν οι άνω των 85 ετών, φθάνοντας τα 19 εκατομμύρια.


Βέβαια η Υπηρεσία Απογραφών των ΗΠΑ επισημαίνει ότι οι προβολές της υπόκεινται σε πιθανές αναθεωρήσεις, ανάλογα με τη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθηθεί αλλά και άλλες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις. Επίσης υπόκεινται στους μεταβαλλόμενους πολιτισμικούς ορισμούς και τον τρόπο με τον οποίο αποτιμώνται μειονότητες. Για παράδειγμα οι “Τάιμς” της Νέας Υόρκης σημειώνουν ότι παλαιότερα “λευκοί” θεωρούνταν μόνο οι αγγλοσαξονικής καταγωγής, ενώ στις μειονότητες συμπεριλαμβάνονταν οι Ιρλανδοί, οι Ιταλοί, οι Έλληνες, οι Σλάβοι και οι Εβραίοι. Όλοι αυτοί σήμερα θεωρούνται ότι ανήκουν στη “λευκή πλειοψηφία”. Επίσης μέχρι τη δεκαετία του ʼ60 οι ισπανόφωνοι δεν απογράφονταν ως ξεχωριστή κατηγορία, ενώ οι αυτόχθονες Ινδιάνοι υπολογίζονταν ως “λευκοί”, με το σκεπτικό ότι δεν είναι αφρικανικής καταγωγής.

πηγή: www.makthes.gr

73η ΔΕΘ Χωρίς αμερικανικό περίπτερο φέτος!“Φθίνουν ο εμπορικός χαρακτήρας και η σημασία της ΔΕΘ”, είπαν ορθά κοφτά στη Helexpo οι αμερικανικές επιχειρήσεις, που για πρώτη φορά από το 1960 δεν θα εκπροσωπηθούν με δικό τους περίπτερο στη διοργάνωση

Ψυχρολουσία εν μέσω θέρους υπέστη η διοργανώτρια της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo, καθώς οι επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών γυρίζουν την πλάτη στο θεσμό, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές για το χαρακτήρα και τη σημασία της Έκθεσης


Οι ΗΠΑ, που είναι συνυφασμένες τα τελευταία χρόνια με το περίπτερο 12 της ΔΕΘ και έχουν αδιάλειπτη παρουσία σε αυτή επί 48 χρόνια, φέτος εντελώς αιφνιδιαστικά επέλεξαν να απόσχουν. Αιτία, όπως αναφέρεται στην επιστολή-βόμβα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, την οποία δημοσιεύει η "Μ", το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από αμερικανικές επιχειρήσεις ικανό να γεμίσει το περίπτερο! H απόφαση αυτή των αμερικανικών εταιρειών να... λάμψουν διά της απουσίας τους από τη ΔΕΘ, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τα φώτα όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της πολιτικής ζωής, προσδιορίζει το μέτρο του ενδιαφέροντός τους για την εν λόγω διοργάνωση.

ΑΙΧΜΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


“Παρά τις εργώδεις προσπάθειές μας παραμείναμε με μόνο δύο από τους παραδοσιακούς μας εκθέτες, ενώ παράλληλα οι εισαγωγείς αμερικανικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που κάθε χρόνο κάλυπταν το μεγαλύτερο κόστος του περιπτέρου, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν αυτή τη χρονιά, καθιστώντας έτσι πρακτικά αδύνατη τη διοργάνωση”, αναφέρει χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.


Ο υπογράφων την επιστολή Γιάννος Γραμματίδης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, γίνεται ακόμη πιο αιχμηρός στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι τα κύρια επιχειρήματα για τη μη συμμετοχή των αμερικανικών επιχειρήσεων ήταν “ο ολοένα φθίνων εμπορικός χαρακτήρας και σημασία της ΔΕΘ και η γενικότερη οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει δυσμενώς την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του Επιμελητηρίου, η διοίκησή του απεφάσισε να μην αναλάβει το βάρος μίας διοργάνωσης που θα επέφερε ένα βαρύ οικονομικό πλήγμα στα οικονομικά του”.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η επιστολή στάλθηκε στο παρά πέντε, στις 31 Ιουλίου, όταν όλες οι συμμετοχές στην 73η ΔΕΘ σχεδόν είχαν κλείσει, δημιουργώντας αναστάτωση στη διοργανώτρια εταιρεία Helexpo, που κλήθηκε να βρει λύση για το περίπτερο 12, το οποίο κάθε χρόνο γέμιζε με οχήματα μεγάλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Τελικά στο περίπτερο θα φιλοξενηθούν φέτος κατά κύριο λόγο έπιπλα.

ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ


Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο προσπαθεί πάντως να χρυσώσει το χάπι στη διοίκηση της Helexpo, διαβεβαιώνοντας ότι δεν επιθυμεί να διακόψει “μόνιμα μία παράδοση διοργάνωσης 48 ετών”. Προσθέτει όμως με νόημα ότι, για να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στη ΔΕΘ, είναι “αυτονόητη προϋπόθεση” ότι θα εκλείψουν οι λόγοι που υπαγόρευσαν τη φετινή απόφαση μη συμμετοχής. “Με τη βοήθεια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να οργανώσουμε το περίπτερο των ΗΠΑ στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009”.


Κύκλοι της αμερικανικής πρεσβείας τονίζουν ότι επρόκειτο για μία “καθαρά επιχειρηματική απόφαση”, η οποία δεν υποκρύπτει καμία οικονομική ή πολιτική σκοπιμότητα, προσθέτοντας ότι η πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται για την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Αμερικής.


πηγή: www.makthes.gr

Τσερβένκοφσκι "Επιζήμιος" ο επιστολογράφος Γκρούεφσκι.
"Το βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι το όνομα και γιʼ αυτό έχω εντολή από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ"
ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ
ειδικός διαμεσολαβητής

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας ότι δυναμιτίζει το διάλογο με την Ελλάδα


Νέα έντονη εσωτερική αντιπαράθεση με μεγάλη πολιτική σημασία προκαλεί η χθεσινή θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για την τακτική των προκλητικών επιστολών που ακολουθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι χαρακτήρισε “αντιπαραγωγική” και “επιζήμια” για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και της αποκαλούμενης “Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” την κίνηση του Ν. Γκρούεφσκι να αποστείλει επιστολή στο μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, με την οποία ζήτησε να ενταχθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την εκκρεμότητα της ονομασίας και θέμα “αναγνώρισης της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

“Με το να ανοίγουμε συνεχώς νέα ζητήματα δίνουμε αφορμή στην Ελλάδα να μας κατηγορεί -και ήδη το πράττει- ότι αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι να μπλοκάρουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία”, πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι σε συνέντευξη Τύπου εφʼ όλης της ύλης που παραχώρησε χθες το απόγευμα στα Σκόπια.

“Η αναγνώριση και η απόδοση του αυτοκέφαλου στη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να προέλθει μέσω διαπραγματεύσεων με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία”, τόνισε και πρόσθεσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι με την επιστολή του δίνει αρμοδιότητα και στην Εκκλησία της Ελλάδας και από ένα πρόβλημα δημιουργεί και δεύτερο. Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζ. Κονιάνοφσκι να εξηγήσει τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα τελευταία προβαίνει σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ ως μία μορφή πίεσης προς τα Σκόπια.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε ότι με την εκπνοή της προεδρικής θητείας του, την άνοιξη του 2009, θα επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή, ενώ σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται από το κυβερνών κόμμα τις ενέταξε στο πλαίσιο μιας ενορχηστρωμένης υστερικής εκστρατείας. Πρόσθεσε ότι, “εάν νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να τον εκφοβίσουν, τότε χτυπάνε σε λάθος πόρτα”.


Μ. ΝΙΜΙΤΣ: ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Από την πλευρά του ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι “το βασικό θέμα είναι το όνομα και γιʼ αυτό έχω εντολή από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ”. Ο Μάθιου Νίμιτς μετά τη συνάντηση της Τετάρτης έκανε σαφές ότι η επιστολή Γκρούεφσκι δεν διευρύνει την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα είχε σχολιάσει ότι υπάρχουν “περίπλοκα θέματα”, αλλά πιστεύει πως θα λυθούν, εφόσον λυθεί το θέμα του ονόματος, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα πως το πρόβλημα “είναι επιλύσιμο”.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η πρόταση στην οποία έχει καταλήξει και την οποία θα παρουσιάσει πιθανότητα το Σεπτέμβριο στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών είναι το “Βόρεια Μακεδονία” και θα την παρουσιάσει σε πέντε παραλλαγές, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα δύο μέρη να έχουν πολλαπλές επιλογές και ο διάλογος να μην οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΡΑΪΣ

Στο μεταξύ την ώρα των νέων συνομιλιών Νίμιτς η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις προχωρούσε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας πως το θέμα του ονόματος σε καμία πλέον περίπτωση δεν πρέπει να ανακόψει την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σχολιάζοντας το νέο γύρο διαπραγματεύσεων η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως “η εντολή του κ. Νίμιτς είναι μία και έχει να κάνει με την επίλυση της διαφοράς στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και την εφαρμογή του”, ενώ κάλεσε εκ νέου την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων να προσέλθει στη διαπραγμάτευση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να αποφεύγει την ουσία της, η οποία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.


“Τιμωρία”
τουριστών
στα σύνορα

Οι αρχές των Σκοπίων “τιμωρούν” τους πολίτες της χώρας που επιθυμούν να παραθερίσουν στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ντνέβνικ”, οι συνοριακές αρχές της ΠΓΔΜ δημιουργούν εμπόδια στους επιβάτες των τουριστικών λεωφορείων από την ΠΓΔΜ με προορισμό την Ελλάδα, κρατώντας τους για πάνω από τρεις ώρες στα σύνορα. Την ίδια ώρα “ανενόχλητα” περνούν λεωφορεία από άλλες χώρες, ενώ δεν διενεργούνται οι ίδιοι σχολαστικοί έλεγχοι στους τουρίστες από την ΠΓΔΜ που επισκέπτονται άλλες χώρες.

πηγή: www.makthes.gr

Κίνδυνος στις πτήσεις από ραδιοφωνικές παρεμβολές.
Κινδύνους στην ασφάλεια των πτήσεων αεροσκαφών προκαλούν οι παρεμβολές ραδιοφωνικών σταθμών στις συχνότητες επικοινωνίας των πύργων ελέγχου με τους κυβερνήτες


Το φαινόμενο των παρεμβολών υφίσταται όλο το χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι εντονότερο την καλοκαιρινή περίοδο στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρό πρόβλημα στις εναέριες επικοινωνίες.

Ο λόγος σύμφωνα με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι το γεγονός ότι οι πολίτες μετακομίζουν στα παράλια της Χαλκιδικής και της Πιερίας και κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, προκειμένου να διατηρήσουν τους ακροατές τους, είτε στρέφουν τις κεραίες τους σε άλλη κατεύθυνση είτε αυξάνουν την ισχύ εκπομπής. Έτσι, όταν ένα αεροσκάφος ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται μεταξύ Θεσσαλίας και πρώτου ποδιού Χαλκιδικής, δέχεται παρεμβολές και ο κυβερνήτης ακούει τραγούδια, με αποτέλεσμα η επικοινωνία του ελεγκτή του ραντάρ και του κυβερνήτη να γίνεται δύσκολη, έως προβληματική. Ο κυβερνήτης ζητά συνεχώς να επαναλάβει ο ελεγκτής τις οδηγίες, γιατί δεν μπορεί να τις ακούσει. Εκτός από την προβληματική επικοινωνία προκαλείται εκνευρισμός στους χειριστές των αεροσκαφών, ενώ οι ενδείξεις των οργάνων κάποιες φορές αποκλίνουν από τις πραγματικές.

ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” παρεμβολές σημειώνονται στην Κέρκυρα, στα Ακαρνανικά Όρη, στη Σητεία, στη Ρόδο και στη Μεσσηνία. Οι παρεμβολές γίνονται στις συχνότητες της ΥΠΑ λόγω της γειτνίασης των κεραιών της υπηρεσίας με τις κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών, όπως συμβαίνει στο Χορτιάτη. Σύμφωνα με την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι κεραίες, αντί να είναι στα 20 χιλιόμετρα, όπως προβλέπεται από το διεθνή κανονισμό για τις τηλεπικοινωνίες, είναι στα 10 με 15 μέτρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο τηλεπικοινωνιακός σταθμός της ΥΠΑ, που ελέγχει το δυτικό FIR, βρίσκεται στην περιοχή Περγαντί των Ακαρνανικών Ορέων, όπου σε κοντινή απόσταση είναι εγκατεστημένες κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών. Πάρκα κεραιών δεν έχουν δημιουργηθεί, ενώ δεν υπάρχουν ειδικά φίλτρα για τους πομπούς.

ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος, κοντά στον οποίο έχει ανεγερθεί ναός. Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος παρουσίασε τη μακέτα του μνημείου που θα ανεγερθεί στο χώρο συντριβής του αεροσκάφους και ανέφερε ότι ο χώρος αγοράστηκε από την κοινότητα Γραμματικού με τη χρηματική συνδρομή της μητρόπολης Αττικής, της κυπριακής κυβέρνησης, της Εκκλησίας της Κύπρου και των συγγενών των θυμάτων.

πηγή: www.makthes.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive