Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2008

Αυτοκίνητο παρέσυρε αστυνομικό


Αστυνομικός που βρισκόταν σε υπηρεσία έξω από το γήπεδο του Άρη στην περιοχή της Χαριλάου, λόγω του σημερινού φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Άρη με τη βελγική Μπριζ, παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όταν προσπάθησε να διασχίσει την οδό Παπαναστασίου.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Για γενοκτονία κατηγορείται η Γαλλία


Για ενεργό ρόλο στη γενοκτονία του 1994 στη Ρουάντα, κατηγορείται η Γαλλία, κατά την οποία 800.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε διάστημα περίπου τριών μηνών.

Σύμφωνα με έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής της Αφρικανικής χώρας, η Γαλλία ήταν ενήμερη για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει, βοήθησε στην εκπαίδευση των εκτελεστών της φυλής Χούτου, ενώ υποστηρίζει ότι και γαλλικά στρατεύματα συμμετείχαν στη σφαγή.

Οι αρχές της Ρουάντα, ζητούν την καταδίκη 33 αξιωματούχων και πολιτικών, μεταξύ των οποίων, του πρώην πρωθυπουργού, Ντομινίκ ντε Βιλπέν και του τότε προέδρου, Φρανσουά Μιτεράν.

Εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι θα απαντήσει στις κατηγορίες, αφού επεξεργασθούν προσεχτικά τα όσα αναφέρει η έκθεση, που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Νωρίτερα, μέσα στο χρόνο, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρντ Κουσνέρ, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της Γαλλίας στη γενοκτονία, αλλά παραδέχτηκε ότι έγιναν κάποια λάθη.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive