Κυριακή, 3 Αυγούστου 2008

Λουτρό αίματος στη Σαντορίνη


Σκηνές τρόμου, φρίκης και αίματος εκτυλίχθηκαν στη Σαντορίνη με πρωταγωνιστή έναν 31χρονο ο οποίος αποκεφάλισε την 25χρονη σύντροφο του και τραυμάτισε δύο γιατρούς και έναν αστυνομικό.

Ήταν λίγο μετά τις 7 απόγευμα, όταν ο δράστης Αθανάσιος Αρβανίτης από την Αλεξανδρούπολη, μετά απο καυγά, αφού αποκεφάλισε μέσα στο σπίτι την σύντροφο του Αδαμαντία Κάρκαλη από τη Θεσσαλονίκη, πήρε το κεφάλι, βγήκε έξω από το σπίτι και το περιέφερε στους δρόμους. Έντρομος ο κόσμος που έβλεπε τη φρικιαστική σκηνή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία ξεκίνησε καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν με δύο περιπολικά. Ο δράστης προσποιούμενος τον νεκρό έμεινε ακίνητος στο έδαφος μέχρι τη στιγμή που τον πλησίασε ένας από τους αστυνομικούς. Τότε κατάφερε να τραυματίσει με το μαχαίρι στο πρόσωπο τον αστυνομικό.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στα πόδια αλλά παρόλα αυτά, ο δράστης πήρε το περιπολικό και στην τρελή πορεία του, για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, παρέσυρε ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες γιατροί. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν τον 31χρονο.

Οι δύο γιατροί που τραυματίστηκαν αλλά και ο δράστης διακομίστηκαν με ελικόπτερο στην Αθήνα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο δράστης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

E-BANKING: Έκρηξη στις τραπεζικές συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Έκρηξη στις τραπεζικές συναλλαγές μέσω Ίντερνετ σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς το e-banking αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς που προσπαθούν να γλιτώσουν τις προμήθειες, τις ουρές και την ταλαιπωρία στο γκισέ.


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Επανάσταση στις τραπεζικές συναλλαγές έφερε το e-banking, καθώς μεταφέρει την ίδια την τράπεζα στην οθόνη του υπολογιστή και συνεπώς στο σπίτι ή στο γραφείο του χρήστη, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς. Ο πελάτης έχει άμεση πρόσβαση στο λογαριασμό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πλήθος συναλλαγών όπως: -Πληροφορίες υπολοίπων για τους τηρούμενους λογαριασμούς. -Πληρωμές πιστωτικών καρτών ή δανείων. -Πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ. -Αιτήσεις για δάνειο, πιστωτική κάρτα ή έκδοση μπλοκ επιταγών. -Μεταφορές ποσών μεταξύ των τηρούμενων λογαριασμών του ιδίου νομίσματος. -Πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις των τηρούμενων λογαριασμών. -Δυνατότητα έκδοσης και αποστολής παλαιότερων κινήσεων των τηρούμενων λογαριασμών. -Δυνατότητα υποβολής αίτησης για ανάκληση επιταγών ή ολόκληρου του μπλοκ επιταγών. -Εντολές αγοραπωλησίας μετοχών. -Ενημέρωση για την κίνηση των προσωπικών αμοιβαίων κεφαλαίων. -Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων εμβασμάτων κτλ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ωστόσο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κρύβουν και κινδύνους, εάν ο χρήστης δεν είναι αρκετά προσεκτικός. Ορισμένες βασικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι παρακάτω: 1. Αγνοείστε e-mail στα οποία ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κλπ). Οι τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Σε περίπτωση που έχετε λάβει πλαστό e-mail και έχετε ήδη απαντήσει παρέχοντας προσωπικά σας στοιχεία, επικοινωνήστε άμεσα με τη τράπεζά σας και ακολουθείστε τις οδηγίες που θα σας δοθούν. 2. Μην εισάγετε τους μυστικούς προσωπικούς κωδικούς σας, αν δεν βεβαιωθείτε πριν ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας. 3. Μη συνδέεστε ποτέ μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link). Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζάς σας εμφανίζεται κάτω δεξιά και το εικονίδιο με το “λουκέτο” μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της τράπεζάς σας. 4. Οι προσωπικοί κωδικοί, που χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην υπηρεσία e-banking, είναι αυστηρώς προσωπικοί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους μοιράζεστε. 5. Είναι απαραίτητο να αποστηθίσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς και να μην τους φυλάσσετε σε γραπτή μορφή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής. Οι προσωπικοί σας κωδικοί χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την υπηρεσία e-banking της τράπεζας και ως εκ τούτου επιβάλλεται αφενός να μην τους χρησιμοποιείτε σε άλλες, μη ασφαλείς ιστοσελίδες του Διαδικτύου, αλλά και να τους αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 6. Προσοχή κατά τη χρήση της υπηρεσίας από υπολογιστές οι οποίοι δεν σας ανήκουν, όπως ενδεικτικά σε αεροδρόμια, internet cafe, κτλ. Εφόσον αποκτήσετε πρόσβαση στον διαδικτυακό τόπο της τράπεζάς σας μέσω τέτοιων υπολογιστών βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβεί σε αποθήκευση των προσωπικών σας στοιχείων σε αυτούς (πχ. αριθμός κάρτας) και δεν έχετε αφήσει ίχνη των... ενεργειών σας. 7. Λαμβάνετε μέτρα προστασίας του υπολογιστή τους, όπως ενημέρωση και αναβάθμιση των παραμέτρων ασφάλειας του, συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού συστήματος και εγκατάσταση προγραμμάτων για την προστασία του από ιούς. Η εμφάνιση νέων και εξελιγμένων ιών καθιστά τη συχνή ανανέωση των προγραμμάτων που τους καταπολεμούν απαραίτητη.

πηγή: www.makthes.gr

"Mπράβοι ελεύθεροι και το παιδί μου νεκρό"


Είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού, Ντουζόν Ζαμίτ, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, βγάζει θυμό και οργή.


Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί έξω από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», είπε ότι είναι συγκλονισμένος με την απόφαση της ελληνικής αστυνομίας να αφήσει τους τρεις από τους τέσσερις μπράβους, που συμμετείχαν στο τραγικό τέλος του παιδιού του, ελεύθερους, τη στιγμή που το δικό του παιδί είναι νεκρό.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν πήγαν εκεί για να τον βοηθήσουν, αλλά πήγαν για να τον χτυπήσουν», είπε οργισμένος ο πατέρας του 20χρονου. Σε ερώτηση αν θέλει να συναντήσει προσωπικά τους μπράβους, απάντησε αρνητικά, επισήμανε όμως ότι δεν είναι σωστό να καλύπτονται τα πρόσωπά τους στην τηλεόραση.

Στο σημείο εκείνο, επανέλαβε πως θεωρεί την Ελλάδα μια υπέροχη χώρα, με μια πικρία όμως αυτή τη φορά. Πρόσθεσε ότι οι αρχές και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε θέματα δικαιοσύνης.

Τέλος, απευθύνθηκε στους γονείς όλου του κόσμου αλλά κυρίως της Ελλάδας και τους ζήτησε να έρθουν στη θέση της οικογένειάς του και να καταλάβουν πώς νιώθουν, όταν ξέρουν ότι οι τρεις από τους υπεύθυνους για το θάνατο του γιου του, είναι ακόμα ελεύθεροι.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Αντίθεση Ανθίμου για τη ρύθμιση


Την αντίθεση του στη ρύθμιση για προαιρετική απαλλαγή μ6αθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, μετά από αίτημα τους εάν είναι ενήλικοι, ή των κηδεμόνων τους εάν πρόκειται για ανηλίκους, εξέφρασε στο κήρυγμα του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.


"Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να μείνει υποχρεωτικό και ακέραιο μέσα στο πρόγραμμα της διδασκαλίας και της μορφώσεως των ελληνοπαίδων, όπως το καθορίζει και το Σύνταγμα μας και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει" υποστήριξε ο κ. Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάλεσε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει την εγκύκλιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου απαλλαγή από το μάθημα "χωρίς αιτιολογία", με επίκληση "των προσωπικών δεδομένων".

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα ήταν αποδεκτή η ρύθμιση της πρώην υπουργού κας. Γιαννάκου, για απαλλαγή μετά από αιτιολόγηση της (π.χ. μαθητής άλλου θρησκεύματος κ.α.).

Ο κ. Άνθιμος άσκησε κριτική προς τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων για τη στάση τους προς την εκκλησία "τα τελευταία χρόνια", αναφερόμενος σε μια σειρά από ρυθμίσεις της πολιτείας (κατάργηση του πολυτονικού, διεκδίκηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πολιτικός γάμος, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, κατάργηση αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες), αμφισβητώντας ότι πρόκειται για δεσμεύσεις, που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Διότι ότι κι αν πούμε τώρα και αρνηθούμε μας λένε : "είναι εντολή της ΕΕ.". Αν δεν γίνει θα μας καταδικάσουν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν είναι αλήθεια", ισχυρίστηκε ο κ. Άνθιμος.

Τέλος, επέκρινε την μέθοδο καύσης των νεκρών ως αντίθετη προς την παράδοση, επικαλούμενος ,μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα και τις ανασκαφές στον τάφο του Φιλίππου και των αρχαίων μακεδόνων βασιλέων και πρόσθεσε σχετικά :

"Βρήκαμε αυτά τα πολύτιμα για να αποδείξουμε ότι είναι μακεδονική γη. Θα ήταν καλύτερο να ήταν στάχτη και να μη βρούμε τίποτε;" διερωτήθηκε ο κ. Άνθιμος.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Μαξίμου: Σενάρια για ριζικές αλλαγές σε κράτος και κυβέρνηση.


Πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση ως τα εγκαίνια της 73ης ΔΕΘ. Ο Κ. Καραμανλής θα στείλει από τη ΔΕΘ το μήνυμα πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Θα χρησιμοποιήσει λέξεις όπως "αποτελεσματικότητα" για τη μέχρι τώρα πορεία και "αποφασιστικότητα" για τα νέα πολιτικά μέτωπα.
Οι παρουσίες του Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως πρωθυπουργού δεν ήταν πάντα εύκολες. Την πρώτη χρονιά κλήθηκε να διαχειριστεί την πτώση του Σινούκ με την τραγική εξέλιξη, η οποία άλλαξε την ατζέντα και τις προτεραιότητες της παρουσίας του, ενώ πέρυσι οι φωτιές και οι πρόωρες εκλογές περιόρισαν δραστικά το πρόγραμμά του. Δύσκολη, εξαιτίας βέβαια των ανοικτών πολιτικών, κοινωνικών και εσωκομματικών μετώπων, προμηνύεται και η παρουσία του πρωθυπουργού στην 73η ΔΕΘ, οι σχεδιασμοί για την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.


Το πολιτικό κλίμα αναμένεται θερμό εξαιτίας των κινητοποιήσεων που ήδη έχουν εξαγγείλει εργαζόμενοι και φοιτητές αλλά και της επαναφοράς στην ατζέντα της διερεύνησης πολιτικών σκανδάλων. Πάρα ταύτα, στην κυβέρνηση, αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, εξακολουθούν να πιστεύουν πως παρά τις αντιδράσεις και το κλίμα που δημιουργούν σε βάθος χρόνου και στην πλειοψηφία των πολιτών, οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποδίδουν πολιτικά οφέλη. Ο ισχυρότερος κυβερνητικός πονοκέφαλος είναι τα θέματα της οικονομίας ενόψει και του χειμώνα που στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν συνέχιση της οικονομικής κρίσης ("να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, που βιώνουν περισσότερο τις επιπτώσεις", είπε άλλωστε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο δείπνο που παρέθεσε στους γαλάζιους βουλευτές). Όπως ήδη έχει προαναγγελθεί από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί σε δικαιούχους και μέτρα του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, θα ανακοινώσει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ενώ μελετάται και η χορήγηση ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης για την επόμενη χρονιά για ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.


ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ
Ο κ. Καραμανλής θα στείλει από τη ΔΕΘ το μήνυμα πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, ενώ θα χρησιμοποιήσει λέξεις όπως "αποτελεσματικότητα" για τα έως τώρα πεπραγμένα και "αποφασιστικότητα" για τα νέα πολιτικά μέτωπα. Δεν αποκλείεται επίσης να μιλήσει εκ νέου σε πρώτο πρόσωπο (όπως στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ) καθώς στο Μαξίμου χτίζουν σταδιακά την πολιτική τους τακτική η οποία, αξιολογώντας τα στοιχεία που δείχνουν πως παρά τα κυβερνητικά προβλήματα οι πολίτες εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό, θέλει τακτικότερες δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του κ. Καραμανλή και ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Την ίδια ώρα πυκνώνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της κυβέρνησης και για να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και να εμφανιστεί στη ΔΕΘ πλαισιωμένους από ένα νέο υπουργικό συμβούλιο.


πηγή: www.makthes.gr

Αποκάλυψη:Χωρίς ανταλλακτικά πετούν τα Σινούκ τού ελληνικού στρατού.


ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Με βάση δύο ντοκουμέντα του αμερικανικού Κογκρέσου που βρίσκονται στη διάθεση ελληνικής εφημερίδας, οι ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες γνωρίζουν επισήμως ήδη από τον Ιούλιο του 2001 για συγκεκριμένες τεχνικές αδυναμίες που εμφανίζουν τα Σινούκ (ανάμεσα στις οποίες και προβληματικά στροφεία, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν το δυστύχημα με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας) αλλά και άλλοι τύποι ελικοπτέρων που χρησιμοποιεί ο στρατός.
Παρά ταύτα, τα συγκεκριμένα ελικόπτερα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά για τη μεταφορά τόσο στρατιωτικού προσωπικού, όσο και ελλήνων και ξένων επισήμων. Το ζήτημα των τεχνικών προβλημάτων που εμφάνιζαν συγκεκριμένοι τύποι ελικοπτέρων απασχόλησε δύο πολυσέλιδες, εμπιστευτικές αναφορές του αμερικανικού Κογκρέσου, τις οποίες εν συνεχεία επιβεβαίωσε πλήρως ως προς το περιεχόμενό τους το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη (κατά την πάγια τακτική της επικοινωνίας μεταξύ των επιτελών των υπουργείων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ), να ενημερώσει υπηρεσιακά κάθε ενδιαφερόμενο (ανάμεσα στους οποίους, προφανώς, και την ελληνική πλευρά).ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αυτό που ουσιαστικά επισημαίνεται στις αναφορές -και ειδικά στην πρώτη (της 31ης Ιουλίου 2001), καθώς η δεύτερη (του Ιουνίου 2003) έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει την κατάσταση, δύο χρόνια μετά τον εντοπισμό του προβλήματος- είναι ότι τρεις τύποι εξαιρετικά δημοφιλών ελικοπτέρων -τα Σινούκ, τα Απάτσι και τα Μπλακ Χοκ- παρουσιάζουν προβλήματα σε συγκεκριμένα μέρη τους, όπως επίσης και τεράστιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά για τις βλάβες που εμφανίζουν. Μάλιστα, παρατίθεται ένας κατάλογος 90 επιμέρους εξαρτημάτων / συστημάτων (το πρωτότυπο στην αγγλική γλώσσα έχει στη διάθεσή της η “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”), των οποίων η αντικατάσταση περιγράφεται ως προβληματική.
Αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται, είναι οι τεχνικοί που ασχολούνται με τη συντήρησή τους να προβαίνουν συχνά σε πράξεις “κανιβαλισμού”, όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά (ουσιαστικά, να παίρνουν ανταλλακτικά από άλλα ελικόπτερα ιδίου τύπου, που δεν παρουσιάζουν προβλήματα, ή ακόμη και από άλλα αεροσκάφη, τα οποία προσομοιάζουν προς εκείνα που χρήζουν επιδιόρθωσης), προκειμένου να επιδιορθώσουν έστω και όπως - όπως τις βλάβες. Όπως συνοψίζει η έκθεση του Ιουλίου 2001, “αποτέλεσμα των σημαντικών ελλείψεων σε ανταλλακτικά είναι να επηρεάζονται τόσο η επιχειρησιακή ετοιμότητα των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, όσο και η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού συντήρησής τους”.


ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τι έκανε η χώρα μας για να διασφαλίσει την πτητική ικανότητα των Σινούκ από το 2001, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη έκθεση για τις τεχνικές αδυναμίες (και) του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρων; Φρόντισε να ελέγχει με ιδιαίτερη έμφαση σημεία που παρουσίαζαν πρόβλημα, όπως για παράδειγμα τα στροφεία των πτερύγων του ελικοπτέρου;

πηγή: www.makthes.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive