Κυριακή, 27 Ιουλίου 2008

Μητροπάνος: “Θέλω να ξανατραγουδήσω”


Ο Δημήτρης Μητροπάνος εξομολογείται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια – όσο διήρκεσε η περιπέτεια της υγείας του – δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο παρά την οικογένειά του και κυρίως το τραγούδι.

Ακόμα και όταν οι γιατροί του είχαν αφαιρέσει κάθε ελπίδα ζωής, εκείνος σκεφτόταν ότι του στερούσαν το τραγούδι…

Ο ίδιος δίνει ραντεβού με το κοινό του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξή του στον Ταχυδρόμο, ο κ. Μητροπάνος ομολογεί ότι στερήθηκε το τραγούδι και ένιωσε να του λείπει ένα μεγάλο κομμάτι ζωής. Έπειτα από τόσες εισαγωγές, τόσα φάρμακα, τόσες ενέσεις, τόσες επεμβάσεις και τόσους μήνες αιμοκάθαρσης, το μόνο που σκεπτόταν ήταν: «Να είμαι ξανά καλά, να τραγουδήσω».

Η περιπέτεια του κ. Μητροπάνου ξεκίνησε όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο επειδή είχε προσβληθεί από έναν επικίνδυνο σταφυλόκοκκο. Τα φάρμακα και τα αντιβιοτικά που λάμβανε του προκάλεσαν πρόβλημα στα νεφρά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μεταμόσχευση.

«Το χειρότερο συνέβηκε. Εδώ. μας πήραν εμένα και την αδελφή μου – που μου έδωσε το νεφρό – μας ανοίξανε και τους δύο και μάς κλείσανε. 'Είναι ασβεστωμένα τα αγγεία σου' μου είπαν. 'Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα'. Ασβεστωμένα αγγεία. Κάτι που συμβαίνει σε όσους έχουν πρόβλημα νεφρού» λέει και χαμογελάει ειρωνικά.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναχειρουργηθείς. Ξέχασέ το» του είπαν οι γιατροί και ο κ. Μητροπάνος παραδέχεται ότι «δεν έχει νιώσει χειρότερα». «Μου αφαίρεσαν κάθε ελπίδα. Έφτασε σε ένα σημείο που δεν με αφορούσε τίποτα, δεν με ενδιέφερε τίποτα. Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν. Είχα μείνει μισός».

Η ελπίδα ωστόσο βρέθηκε. Στο Παρίσι, όπου μετέβη για να κάνει την μεταμόσχευση νεφρού. «Μάλλον μια ηρεμία βρήκα εκεί. Λες και δεν συνέβαινε τίποτα. Για το κάθετι είχαν προγραμματίσει δέκα λύσεις» λέει. Και προσθέτει: «Εκεί ήταν μια φυσιολογική επέμβαση. Εδώ λες και θα συνέβαινε η Δευτέρα Παρουσία».

Τώρα, ο κ. Μητροπάνος έχει ξεπεράσει τα δύσκολα. «Χαίρομαι που ξαναμπαίνω στη ζωή. είμαι σε φάση που ψάχνω νέα τραγούδια. Θέλω πολύ να τραγουδήσω ξανά. Να ζω πια κανονικά, σαν άνθρωπος» λέει. Όπως εξομολογείται, «ήταν φορές που το τραγούδι ήταν μόνη του διέξοδος».

Ο ίδιος δίνει ραντεβού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για δίσκο και συναυλίες. «Θεωρώ ότι συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε. Προχωράμε κανονικά. Με τεράστιο κέφι και ανυπομονησία μεγάλη» λέει καταληκτικά.

πηγή : www.inout.gr

Ποτάμι οργής για το οικολογικό έγκλημα στον Αλιάκμονα


Κατακόκκινος είναι για άλλη μια χρονιά ο Αλιάκμονας από τη ρύπανση κονσερβοποιείων και χυμοποιείων ροδάκινου στην Τάφρο 66. Νεκρά ψάρια και ψόφια ζώα επιπλέουν στο νερό, η δυσοσμία είναι αφόρητη και η κατάσταση χαρακτηρίζεται τραγική και μη αναστρέψιμη πλέον.

«Υπομονή τέλος. Τώρα θα μιλήσει η δικαιοσύνη και μάλιστα η ευρωπαϊκή. Μπορεί κάποιοι να πουν ότι θέλω να διασύρω τη χώρα μου, αλλά εγώ υποσχέθηκα να προστατεύσω την υγεία των πολιτών και θα το κάνω», δήλωσε στο «Εθνος», φανερά εξοργισμένος ο δήμαρχος Ειρηνούπολης Ημαθίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο οποίος θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των επιχειρηματιών που λειτουργούν τις βιομηχανίες επεξεργασίας ροδάκινου χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς και ρίχνουν όλα τα λύματα στο ποτάμι σκοτώνοντας κάθε ίχνος ζωής.

ΔιαμαρτυρίαΤην περασμένη Τρίτη κάτοικοι του Δήμου Ειρηνούπολης και της γύρω περιοχής συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Πολυπλάτανου και διαμαρτυρήθηκαν για το οικολογικό έγκλημα που συνεχίζεται εδώ και 20 χρόνια, χωρίς κανείς να συγκινείται.
«Τα εργοστάσια αυτά δεν έχουν ουσιαστικά άδεια λειτουργίας, αφού είναι εποχικά, έτσι δεν ενδιαφέρονται να τηρούν τους νόμους και οι βιολογικοί καθαρισμοί υπολειτουργούν. Η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια και το κακό εξακολουθεί. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας όσο δεν σκεφτόμαστε την υγεία μας και το περιβάλλον», μας είπε ο γραμματέας της Οικολογικής Κίνησης Βέροιας, Νίκος Ασλάνογλου, ο άνθρωπος που αυτές τις μέρες έκανε σπίτι του το... κανάλι για να αποτυπώσει την κατάσταση.


Ο νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, μιλώντας στο «Εθνος», ομολογεί ότι η ρύπανση είναι πολύ μεγάλη και σημειώνει ότι «τα πρόστιμα δεν λύνουν το πρόβλημα», ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει λουκέτο σε όσες βιομηχανίες εντοπίζονται να ρυπαίνουν την Τάφρο 66 και μάλιστα κατ εξακολούθηση.

ΕκτασηΗ μόλυνση στην Τάφρο 66 περνά στον Αλιάκμονα και κυλά σε όλο το μήκος του μέχρι το Δέλτα του, που έχει έκταση κοντά στα 40.000 στρέμματα στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Η ρύπανση όμως του Αλιάκμονα, του μακρύτερου ποταμού της χώρας, με μήκος 322 χιλιόμετρα, που πηγάζει από τον Γράμμο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εκβάλλει στο Αιγαίο Πέλαγος, δεν εστιάζεται μόνο στην Τάφρο 66.


Σύμφωνα με τον Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, το νερό του ποταμού έχει επιβαρυνθεί με αμίαντο από τα -κλειστά πλέον- μεταλλεία Ζιδανίου, με αστικά και βιομηχανικά απόβλητα από τυροκομεία και χοιροστάσια της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και με υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Επισημαίνεται ωστόσο ότι το φράγμα Πολυφύτου συγκεντρώνει πολύ νερό και αυτοκαθαρίζεται, αλλά ο κίνδυνος παραμένει.
Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εστίες μόλυνσης, και μάλιστα πολύ σοβαρής, υπάρχουν σε όλους τους νομούς που διαρρέει (Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης), όπως επίσης και στους έξι παραπόταμούς του.
Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι το ποτάμι υποβαθμίζεται και από τις παράνομες αμμοληψίες που γίνονται σε απόμερα σημεία του στην Ημαθία, αλλά λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

πηγή : www.inout.gr


Είναι οι λεπτομέρειες στο παρασκήνιο της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η περιγραφή του πρώτου και τελευταίου ραντεβού του Γεωργιανού δολοφόνου με τον Νίκο Σεργιανόπουλο.


«Δεν ήξερα ποιον σκότωσα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς όταν οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. σε μια απολογία ποταμό, ο νεαρός άνδρας αποκάλυψε στους αστυνομικούς όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες όχι μόνο της δολοφονίας αλλά και των 52 ημερών που μεσολάβησαν μέχρι τη σύλληψη του.

"Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο του, από τη Πλατεία Βικτορίας, εκείνο το βράδυ, δεν ήξερα ποιος ήταν. Δεν τον είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Νόμιζα ότι ήταν κάποιος άγνωστος, που να φανταστώ ότι ήταν ένας διάσημος ηθοποιός. Την επόμενη μέρα όταν είδα ότι όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνταν με τη δολοφονία του, κατάλαβα ότι είχα μπλέξει πιο σοβαρά απ' ό,τι είχα φανταστεί. Όχι μόνο είχα σκοτώσει έναν άνθρωπο, αλλά αυτός ήταν και διάσημος. Κατάλαβα ότι πολύ δύσκολα θα γλίτωνα τη σύλληψη, καθώς όλη η χώρα για μέρες ασχολούνταν με τη δολοφονία του."

Έτσι περιέγραψε ο 30χρονος, πώς συνειδητοποίησε ποιον σκότωσε τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου.

Και συνέχισε....

"Εξαφανίστηκα απ' όλα τα στέκια που σύχναζα. Δεν πήγαινα ούτε για δουλειά. Κρυβόμουν και περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα. Παρακολουθούσα τηλεόραση για να μάθω αν οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους στοιχεία για την ταυτότητα του δολοφόνου. Σκέφτηκα να βρω έναν τρόπο να γυρίσω στην Γεωργία, στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Τις τελευταίες ήμερες τα πράγματα ηρέμησαν και αποφάσισαν να γυρίσω στα παλιά μου λημέρια, νόμιζα ότι δεν με ψάχνουν πια. Όμως έκανα λάθος. Σε λίγη ώρα με είχαν συλλάβει."

Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του δολοφόνου. Οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει πλήρως, από τα εργαστηριακά ευρήματα, το αποτύπωμα δύο εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του. Είχαν στήσει καρτέρι, ήξεραν ότι, για πολλούς λόγους, θα επανεμφανιστεί στο "στέκι" του. ‘Όπως και έγινε. Είτε για οικονομικούς λόγους είτε για τους λόγους που ο ίδιος κατηγορείται επέστρεψε στην πλατεία Βικτορίας όπου και τελικά συνελήφθη.

Η ανάκριση

Από την αστυνομία οι απαντήσεις του δράστη θεωρούνται από αναμενόμενες έως κοινότοπες μια και σε τέτοιου είδους εγκλήματα, πάντα, ο δράστης επικαλείται πίεση από το θύμα του ή προσβολή του ανδρισμού και της ηθικής του.

‘Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί "έπαιξαν" με την ψυχολογία του, τόσο κατά την παρακολούθησή του, αφήνοντάς τον να πιστέψει ότι δεν τον αναζητούν πια, όσο και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αφήνοντάς τον σε ένα μικρό δωμάτιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης μόνο του.

Τον ήξεραν

Ο Γεωργιανός είχε μπει παράνομα στη χώρα το 2006. Είχε ζητήσει άσυλο και, ενώ εκκρεμούσε η απάντηση στο αίτημα του, αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Για άγνωστους λόγους, τότε, αφέθηκε ελεύθερος.

Είναι πανέξυπνος

Αυτό είπαν κάποιοι από τους αστυνομικούς που μίλησαν μαζί του. Το γεγονός ότι όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, παράνομα, ζήτησε άσυλο φανερώνει ότι πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως ευρηματικό και έξυπνο άνθρωπο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι στην ανάκριση είχε έτοιμες απαντήσεις. Ξεκαθάρισε από την αρχή ότι έβλεπε το θύμα του για πρώτη φορά, έδωσε έμφαση στις πιέσεις που δέχθηκε από τον Ν.Σεργιανόπουλο, είχε την ψυχραιμία μετά από 21 μαχαιριές να αναστατώσει το διαμέρισμα για να δείξει διάρρηξη, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι η πλατεία αποτελούσε στέκι για να προσφέρει ερωτική συντροφιά, καθώς αν το επιβεβαίωνε θα "γκρεμιζόταν" το επιχείρημα της προσβολής του ανδρισμού του.

Ο 30χρονος πλέον κρατείται στην ασφάλεια και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Ανακριτή


πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Προκλητική διαφήμιση της Ryanair


Έξαλλη είναι η ιταλική κυβέρνηση με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, εξαιτίας του νέου διαφημιστικού, που προβάλλεται στην ιταλική έκδοση του site της.

Η διαφήμιση δείχνει μία παλιά φωτογραφία του υπουργού Μεταρρυθμίσεων, Ουμπέρτο Μπόσι, στην οποία κάνει μια άσεμνη χειρονομία. Το κείμενο που συνοδεύει το στιγμιότυπο καυτηριάζει την κατάσταση στον εθνικό αερομεταφορέα της Ιταλίας : "Ο υπουργός Μπόσι προς τους Ιταλούς επιβάτες: Η κυβέρνηση, υποστηρίζει τις υψηλές τιμές της Αλιτάλια, τις συχνές απεργίες της Αλιτάλια και αδιαφορεί για τους επιβάτες της".

Στη συνέχεια, προτείνει στους ταξιδιώτες να πετάξουν με Ryanair, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων της γειτονικής χώρας, χαρακτήρισε τη διαφήμιση χυδαία και προσβλητική και απαιτεί τη συγγνώμη της ιρλανδικής εταιρείας.

Πάντως, η Ryanair προβάλλει ακόμα τη συγκεκριμένη φωτογραφία παρά τις "φωνές" της ιταλικής κυβέρνησης.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Εκτελέσεις για "ανήθικη συμπεριφορά"


Τριάντα άτομα προγραμματίζεται να εκτελεστούν την Κυριακή στην Τεχεράνη για φόνους, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα.


Πρόκειται για άτομα που είχαν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες από την Αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης για "ανήθικη συμπεριφορά".

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, οι δύο απ΄ αυτούς που πρόκειται να εκτελεστούν είναι έμποροι ναρκωτικών, ενώ πολλοί βαρύνονται για την διάπραξη περισσοτέρων του ενός εγκλημάτων.

Το πιθανότερο είναι οι εκτελέσεις να γίνουν μέσα στις φυλακές με απαγχονισμό

Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που δέχονται συχνά επικρίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τον Ιούλιο τουλάχιστον 10 άτομα εκτελέστηκαν, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν εκτελεστεί 21 άτομα μέσα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, πρώτη σε εκτελέσεις το 2007 ήταν η Κίνα με 470, και ακολουθούσε το Ιράν με τουλάχιστον 317.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Τραγική αμέλεια πλαστικού χειρουργού


Χρηματική αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ, καλείται να καταβάλει πλαστικός χειρουργός από την Αθήνα, σε ασθενή του για ηθική βλάβη, καθώς μετά από επέμβαση βλεφαροπλαστικής η ασθενής παρουσίασε απώλεια οράσεως κατά 84%.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την επέμβαση, που έγινε το 1999, η γυναίκα παραπονιόταν για πόνο στο μάτι, ενώ ο γιατρός την καθησύχαζε χορηγώντας της συνεχώς παυσίπονα.

Στη συνέχεια και αφού ο πόνος ήταν επίμονος, η γυναίκα επισκέφτηκε οφθαλμίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε δημιουργηθεί έλκος στο πάνω μέρος του κερατοειδούς και ότι οι επάνω βλεφαρίδες γύριζαν προς τα μέσα δημιουργώντας οίδημα.

Η ασθενής υποβλήθηκε ανεπιτυχώς σε νέα επέμβαση, ενώ αναγκάστηκε να επισκεφτεί το Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε διορθωτική επέμβαση.

Ωστόσο, το κακό είχε γίνει, καθώς υπήρχε απώλεια οράσεως στο δεξί μάτι κατά 84%

O Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απώλεια της οράσεως οφειλόταν σε αμέλεια του γιατρού, ο οποίος, αν και γνώριζε το ιστορικό της ασθενούς, παρέλειψε να την εξετάσει.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive