Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008

Έτοιμος για λύση του Κυπριακού ο Δ. Χριστόφιας


Με συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ενόψει της συνάντησης του, την προσεχή Παρασκευή, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστόφιας δεν απέκλεισε την έναρξη των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ αναφορικά με τις συζητήσεις για τις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές, είπε ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος».

Ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι «υπάρχει σύγκλιση, όμως υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις σε διάφορες πτυχές. Για μένα υπάρχει πρόοδος και πρέπει να προσπαθήσουμε με τον κύριο Ταλάτ ώστε εκεί που δεν υπάρχει σύγκλιση να βρούμε κοινή συνισταμένη».

Έκανε, επίσης, λόγο για «κοινό ομόσπονδο κράτος με πολίτευμα προεδρικής δημοκρατίας», στο οποίο η προεδρία θα ασκείται εκ περιτροπής και το κεντρικό κράτος θα έχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

Αναφορικά με το πολίτευμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «οι Τουρκοκύπριοι αποδέχονται πως ο Ελληνοκύπριος πρόεδρος θα ασκεί την εξουσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αντιπρόεδρο από την κοινότητα τους. Το αντίστροφο θα ισχύει, όταν ο πρόεδρος θα είναι Τουρκοκύπριος».

Πρόσθεσε ότι στόχος του είναι «η ειρήνη και η συμφιλίωση, η αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, η κατάργηση των εγγυήσεων, η δραστική μείωση του αριθμού των εποίκων και η αποκατάσταση του δικαιώματος περιουσίας και επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους».

πηγή : www.cosmo.gr

Ο φόβος του λουκέτου πάνω από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Υπό το δυσβάστακτο κόστος λειτουργίας τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών(ΕΣΑ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ελλάδος (ΕΙΕ).

Επιπλέον, στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά έρχεται η πρόταση λειτουργίας των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές, προκαλώντας την αντίδραση των μικρότερων επιχειρήσεων.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2008, δείχνει το οικονομικό αδιέξοδο των μικρών καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας. Βλέποντας την αγοραστική κίνηση «πεσμένη» λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, οι έμποροι ζητούν από την πολιτεία να δώσει μια λύση, καθώς δεν μπορούν να εξοικονομήσουν ούτε τα έξοδα των καταστημάτων τους.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ Π. Καρέλας δήλωσε: «Η αγορά θέλει χρήμα και ψυχολογία και δεν υπάρχουν κανένα από αυτά». Επιπλέον, είπε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κανένα διάλογο με τον ΣΕΛΠΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή, εάν αρχικά δεν διευκρινιστεί ποια καταστήματα αφορά το νέο ωράριο, εάν δεν οριστούν οι χρήσεις γης και εάν δεν καθοριστούν οι αμοιβές των εργαζομένων.

Ωστόσο, είναι στη δικαιοδοσία της κάθε Νομαρχίας να αποφασίσει για το θέμα αυτό, καθώς μπορεί να ανοίξει τα καταστήματα τις Κυριακές σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί τουριστικές.

Παράγοντες του υπουργείου Απασχόλησης δηλώνουν ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές. Θα συζητήσει την πρόταση αυτή, εφόσον συμμετέχουν στο διάλογο όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας του ΕΣΑ και της ΕΙΕ για τα διαθέσιμα ακίνητα στις οδούς Αθηνάς, Αιόλου, Ερμού,Πανεπιστημίου και Σταδίου που σημειώνουν αύξηση από 11,3% τον Ιούνιο του 2007 σε 15,5% το Ιούνιο του 2008. Σε δείγμα 1.300 εμπορικών χώρων οι 200 βρέθηκαν αδιάθετοι.

πηγή : www.cosmo.gr

Ζητούνται “πράσινοι” πολιτικοί


Οικονομία, περιβάλλον και επισιτιστική κρίση είναι ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπιστούν άμεσα, ωστόσο η έρευνα του ιδρύματος New Economics για την πορεία του πλανήτη δεν είναι αισιόδοξη.

Στην ουσία της η μελέτη δείχνει την έλλειψη πολιτικού οράματος των ηγετών για μια ανατρεπτική «πράσινη» πολιτική, που θα μπορέσει να αντιστρέψει τη δεδομένη –μέχρι στιγμής- πορεία της γης προς την καταστροφή.

Η κλιματική αλλαγή, που βιώνει ο κόσμους στις μέρες μας, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πολιτικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, σύμφωνα με την έρευνα με τίτλο «A New Green Deal» , που διεξήγαγε το ίδρυμα New Economics.

Η οικονομική πολιτική του 21ου αιώνα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις κλιματικές αλλαγές, τις αυξανόμενες ανάγκες για καύσιμα, καθώς και την επισιτιστική κρίση στις υπανάπτυκτες χώρες, που πλέον επηρεάζει αρνητικά και τη δυτική οικονομία, σημειώνει η έρευνα.

«Χρειαζόμαστε μια ειλικρινή ηγεσία και ένα πραγματικό όραμα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Πολιτικοί από όλων των αποχρώσεων θα πρέπει να επιδείξουν τη βούλησή τους προς μια διαφορετική σκέψη υιοθετώντας νέες ιδέες» δήλωσε ο Tony Juniper, ένας από τους δυο συντάκτες της έρευνας.

Η πιστωτική, η κλιματική και η ενεργειακή κρίση είναι από μόνα τους σοβαρά ζητήματα, αλλά ο συνδυασμός των τριών θα μπορούσε να έχει καταστροφικά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσθέτει η έρευνα.

Οι αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια και οι επιταχυνόμενες εκπομπές ρύπων μπορούν να δημιουργήσουν την τέλεια «λαίλαπα». Για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως και χωρίς ακρότητες το φαινόμενο, μελετητές προτείνουν να βρεθεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και να δοθεί μια νέα πορεία, ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε εμπόδιο.

πηγή : www.cosmo.gr

Διορία δύο εβδομάδων στο Ιράν για τα πυρηνικά


Διορία δύο εβδομάδων στο Ιράν για τη διακοπή του πυρηνικού του προγράμματος, ειδάλλως θα οδηγηθεί σε περαιτέρω απομόνωση, έδωσαν οι Εξι το Σάββατο στη Γενεύη.

«Κάναμε μια πρόταση. Δεν έχουμε λάβει σαφή απάντηση, ένα ναι ή ένα όχι και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέρ Σολάνα, μετά τη συνεδρίαση υψηλόβαθμων διπλωματών έξι χωρών -της Κίνας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Πριν από δύο χρόνια οι Εξι πρότειναν στην Τεχεράνη πολιτική και οικονομική συνεργασία με αντάλλαγμα τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου.Το περασμένο Σάββατο στη Γενεύη το Ιράν αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ωστόσο οι επτά χώρες συμφώνησαν στην επανάληψη των συνομιλιών σε δύο εβδομάδες. Ο Σαϊντ Τζαλίλι, εκπρόσωπος του Ιράν στις διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, απέκλεισε να συζητηθεί το «πάγωμα» του εμπλουτισμού ουρανίου στον επόμενο γύρο συνομιλιών.
Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης ήταν «ένα βήμα μπροστά», ενώ ο Σολάνα χαρακτήρισε τις συνομιλίες του Σαββάτου άκαρπες και την πρόοδο που σημειώθηκε «ανεπαρκή».
Εν τω μεταξύ, χθες, Ιρανός αξιωματούχος αιφνιδίασε με μια δήλωση φιλίας προς τον κατά τα άλλα ορκισμένο εχθρό του Ιράν, το Ισραήλ, το οποίο είναι αντίθετο στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο αντιπρόεδρος Εσφαντιγιάρ Ραχίμ Μασάι, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού και πολιτισμού, δήλωσε χθες: «Σήμερα το Ιράν είναι φιλικό προς τον λαό της Αμερικής και του Ισραήλ. Κανένας λαός στον κόσμο δεν είναι εχθρός μας και αυτό μας κάνει περήφανους».

πηγή : www.inout.gr

Φωτογραφίες από το Facebook χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο


Ο Αμερικανός φοιτητής Τζόσουα Λίπτον δεν έκανε καθόλου καλή εντύπωση στον δικαστή όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες οι οποίες τον έδειχναν να διασκεδάζει προκλητικά μετά το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε μεθυσμένος.

Ο απερίσκεπτος φοιτητής δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η αστυνομία, οι δικηγόροι και οι εισαγγελείς ξέρουν να κάνουν φύλλο και φτερό τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, για στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια.

Δύο εβδομάδες αφού τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, ο Λίπτον πήγε σε πάρτι μασκέ για τη γιορτή του Χαλοουίν ντυμένος τρόφιμος φυλακής, με τη λέξη «φυλακόβιος» γραμμένη στη στολή του. Φωτογραφίες που τον έδειχναν να χαμογελά πίνοντας μπύρα αναρτήθηκαν στο Facebook από κάποιον φίλο.

Στη δίκη που ξεκίνησε αργότερα, ο δημόσιος κατήγορος χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες για να παρουσιάσει τον Σάλιβαν ως αμετανόητο παραβάτη που διασκέδαζε ενώ το θύμα του ανάρρωνε στο νοσοκομείο.

Ο δικαστής συμφώνησε και καταδίκασε το νεαρό σε δύο χρόνια φυλάκιση.
Το ίδιο είχε συμβεί το 2006 σε μια άλλη νεαρή Αμερικανίδα, την Λάρα Μπάις, η οποία πιθανότατα θα τη γλίτωνε με αναστολή αν δεν εμφανίζονταν φωτογραφίες της στο MySpace που την έδειχναν να πίνει αλκοόλ και να αστειεύεται μετά το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε μεθυσμένη, σκοτώνοντας το συνοδηγός τη.

«Οι δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης είναι απλά ένα ακόμα μέσο στο οποίο οι άνθρωποι λένε ή κάνουν πράγματα που επιστρέφουν για να τους στοιχειώσουν» σχολιάζει ο Φιλ Μαλόουν, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα Διαδικτύου στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Όσα λένε οι άνθρωποι online ή αφήνουν online είναι ουσιαστικά μόνιμα» προειδοποιεί.


πηγή : www.inout.gr

1951, National Geographic , Macedonia is Greek


Ας προσθέσουμε ακόμα μία άποψη σχετικά με την χωροθέτηση της Μακεδονίας. Είναι 1951 και το National Geographic που ΔΕΝ είναι καθόλου αγεωγράφητο ... υποδεικνύει τη θέση της Μακεδονίας ΠΟΛΥ πριν ονομάσουμε το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος ... Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για "εθνικιστικούς" λόγους! Κάντε διπλό κλικ στη φωτογραφία ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.maps.com/ που διαθέτει αυτόν τον χάρτη εδώ...και η οποία μάλλον θα δεχτεί έναν καταιγισμό ύβρεων από τους "γνήσιους" Μακεδόνες! Στην FYROM επιβάλλουν να αναγράφεται η "Μακεδονική" προέλευση των Σκοπιανών προϊόντων στις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών... τις οποίες μάλιστα αποκαλούν ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ! Στην Ελλάδα όμως κινδυνεύεις από άνανδρη επίθεση ομάδας αριστερών εάν κρατάς Ελληνική Σημαία!

Ακολουθει το ρεπορτάζ για τις "πατριωτικές" ταμειακές της FYROM. από taxalia.blogspot.com.

Ακούστε τι νόμος ψηφίστηκε στην Π.Γ.Δ.Μ. !!!!
Υποχρεωτική είναι από την Τρίτη 15-7-2008, η χρήση "πατριωτικών" ταμειακών μηχανών, με τις οποίες πρέπει να εφοδιαστούν όλα τα καταστήματα. H χρήση τέτοιων ταμειακών είναι υποχρεωτική, αλλιώς θα επιβάλλονται πρόστιμα 4.000 - 5.000 ευρώ !!!!

Στις αποδείξεις των ταμειακών, πρέπει να αναγράφεται ποιά από τα προϊόντα που αγοράζει ο πελάτης είναι "Μακεδονικά" !!!

Αν αυτή ή είδηση ήταν ελληνική, πόσο μελάνι θα ξόδευαν οι υποτακτικοί της "συμμαχίας των πρόθυμων", για να τονίσουν τη "γραφικότητα" και τον "εθνικισμό" των Ελλήνων;
Τώρα που αφορά τη FYROM;
"Μούγκα στη στρούγκα !"

Αντιγράφω από τα ΜΜΕ των Σκοπίων (όλα έχουν την είδηση):
'Patriotic' Fiscal Cash Registers mandatory for all Businesses
As of Tuesday, all businessmen in Macedonia should register how many of purchased products are Macedonian at their fiscal cash registers
The "patriotic" fiscal cash registers are obligatory for all, otherwise sanctions amount to Euro 4,000-5,000. The Public Revenue Office will carry out controls on the application of the new software.
There are 50,244 fiscal cash registers in Macedonia, but the Office has no information how many have already introduced the new software.
The goal of the "patriotic" cash registers is to stimulate citizens to buy domestic products .
Άντε κι από του χρόνου να τυπώσουν και πατριωτικά χαρτιά υγείας για να μην ξεχνούν τη σχέση τους με την αλήθεια.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Κινδυνεύουν με θάνατο δια λιθοβολισμού


Οκτώ γυναίκες και ένας άνδρας κινδυνεύουν με λιθοβολισμό μέχρι θανάτου στο Ιράν, αφού δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για μοιχεία.

Οι δικηγόροι υπεράσπισής τους έχουν κάνει έκκληση στις αρχές της χώρας, να μην προχωρήσουν με την εκτέλεση της ποινής. Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας όσοι κρίνονται ένοχοι για μοιχεία, τιμωρούνται με λιθοβολισμό.

Οι άνδρες θάβονται μέχρι τη μέση και οι γυναίκες μέχρι το στήθος. Οι πέτρες σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι μικρές έτσι ώστε ο θάνατός τους να είναι αργός.

Οι οκτώ γυναίκες είναι ηλικίας από 27 έως 43 ετών και κατηγορούνται για μοιχεία και πορνεία και ο άνδρας 50 ετών καθηγητής μουσικής, ο οποίος θεωρήθηκε ένοχος για παράνομη σεξουαλική σχέση με μαθήτρια του.

Ο τελευταίος λιθοβολισμός μέχρι θανάτου στο Ιράν έγινε πριν ένα χρόνο, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή από τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Πρωτοφανής εχθρική κίνηση από τα Σκόπια


Εντείνοντας την δυναμική της μετωπικής διπλωματικής σύγκρουσης με την Αθήνα και μετά την εμφανή προσπάθεια εμπλοκής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ισχυρισμούς της περί «Μακεδονικής Μειονότητας», τα Σκόπια προχώρησαν σε μία πρωτοφανή εχθρική ενέργεια για τα ασταθή διαβαλκανικά πολιτικά δεδομένα.

Απέστειλε επίσημη αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα της Κύπρου για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής, με επικεφαλής Υπουργό.

Επισημαίνεται πως ισλαμικά και άλλα κράτη που έχουν αναγνωρίσει το αποσχισθέν τμήμα της Νήσου, όπως το Πακιστάν ή ακόμη και το Αζερμπαϊτζάν, αποφεύγουν να εκπροσωπούνται στους εορτασμούς αυτούς με Υπουργούς ή κρατικούς αξιωματούχους και επιλέγουν να στέλνουν βουλευτές και, πάντως, να διατηρούν πολύ χαμηλό προφίλ στις αντιπροσωπείες τους.

Η ενέργεια των Σκοπίων να επιδείξει την αντιπαράθεση τους στέλνοντας "Υπουργό" στη κατεχόμενη Λευκωσία καταδεικνύει την επιλογή της διαρκούς και επί παντός επιστητού μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, ακόμη και σε θέματα, όπως το Κυπριακό, που αποτελούν πεδίον δραστηριότητας του ΟΗΕ.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημανθεί πως τα Σκόπια αντιμετωπίζουν τον ορατό κίνδυνο απόσχισης του αλβανικού στοιχείου και έχει έναν λόγο παραπάνω να μην στηρίζει με τέτοιες ενέργειες την κατοχή τμήματος της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα, ούτε βεβαίως και να υιοθετεί την μονομερή απόφαση απόσχισης, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποδοχή δεδικασμένου.

Είναι προφανές πως η επιλογή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης τακτικής που υιοθέτησαν τα Σκόπια, που με την επιστολή του Γκρούεφσκι στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, με το αίτημα της αναγνώρισης «Μακεδονικής Μειονότητας», εισέρχεται σε φάση μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, εν μέσω μάλιστα διαπραγμάτευσης για την ονομασία.

Δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, αλλά και βαλκάνιοι παρατηρητές στην ελληνική πρωτεύουσα, εκτιμούν πως η τακτική της διπλωματίας των Σκοπίων δεν είναι δυνατόν να έχει στόχο μόνον την «εσωτερική πολιτική αγορά των Σκοπίων».

Μία εξαιρετικά ανίσχυρη βαλκανική χώρα όπως η «FYROM» δεν είναι δυνατόν να ακολουθεί μία τόσο επιθετική πολιτική σε όλα τα μέτωπα και μάλιστα με τόση διπλωματική αδιακρισία» τονίζουν οι παραπάνω κύκλοι και προσθέτουν: «Είναι προφανές πως διαθέτουν την στήριξη άλλων κέντρων λήψεως αποφάσεων που ευνοούν την έκρηξη της θρυαλλίδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις συνέπειες» υπενθυμίζοντας πως είναι τα Σκόπια που θεωρητικά επιχειρούν να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το πως και πόσο αυτοϋπονομεύεται.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Βρήκαν τραγικό θάνατο


Τραγικό θάνατο βρήκαν δυο αλλοδαποί εργάτες, όταν κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα, ενώ εργαζόταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Χαλέπα Χανίων.

Οι δύο αλλοδαποί, ένας Σύριος 22 ετών και ένας Αιγύπτιος 23 ετών, τοποθετούσαν σίδερα σε ταράτσα στο δεύτερο όροφο οικοδομής, όταν ο 22χρονος ακούμπησε ένα από τα σίδερα σε καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που βρισκόταν στην άκρη της οικοδομής.

Ο νεαρός πέθανε ακαριαία από ηλεκτροπληξία, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο συνάδελφος του, ο οποίος χωρίς να συνειδητοποιήσει τί είχε συμβεί έτρεξε να βοηθήσει τον 22χρονο, με αποτέλεσμα αγγίζοντας τον να "χτυπηθεί" και αυτός από το ρεύμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθούν οι δύο εργάτες στο νοσοκομείο, ήταν όμως πολύ αργά.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του υπευθύνου εργολάβου της οικοδομής.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Αλλάζουν οι όροι αλιείας στον Θερμαϊκό


Αλλάζουν οι όροι αλιείας στον Θερμαϊκό Κόλπο με στόχο την προστασία της περιοχής από την υπεραλίευση και την διατήρηση των ιχθυοαποθεμάτων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει μεταξύ άλλων την αλιεία με μηχανότρατα σε βάθη μεγαλύτερα των 50 μέτρων, απαγορεύει για τους παράκτιους αλιείς την αλιεία γαρίδας από 10 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου έκαστου έτους.

Επίσης, σε περίπτωση που αλιεύει γρι-γρι ημέρας παράνομα στις περιοχές εκβολών ποταμών θα αφαιρείται άμεσα η άδεια αλιείας του σκάφους χωρίς δικαίωμα προσφυγής του.

Τέλος, για τους ερασιτέχνες αλιείς δεν επιτρέπεται η αλιευόμενη ποσότητα ανά σκάφος να υπερβαίνει τα 3 κιλά ψάρια ή κεφαλόποδα ανά 24ωρο.

Η αμέσως επόμενη προτεραιότητα που έθεσε ο υπουργός στη διάρκεια της σύσκεψης για την αλιεία, είναι ο καθορισμός των κριτηρίων επαγγελματικότητας των αλιέων.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

"Κινδυνεύει η ζωή μου"


Αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας κατέθεσε ο πραξικοπηματίας Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία.

Στην αίτηση του επικαλείται καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια, καθώς και καρκίνωμα στο κεφάλι, για το οποίο χειρουργήθηκε πριν από επτά μήνες.

Με την αίτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στις 11 Ιουλίου ζητά να διακοπεί η κράτησή του τουλάχιστον για τρεις μήνες, γιατί - όπως υποστηρίζει-, κινδυνεύει η ζωή του.

Από τον περασμένο Μάιο ο Ιωαννίδης νοσηλεύεται κρατούμενος στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive