Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Πρόστιμα σε εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας

Ύψους 1.350.000 ευρώ είναι το συνολικό ποσό των προστίμων που επέβαλλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι εταιρείες εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας για παραβάσεις των διατάξεων περί προστασίας του καταναλωτή.

Οι καταγγελίες των καταναλωτών, που οδήγησαν στα πρόστιμα υποβλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2007 και Μαρτίου 2008 και αφορούν «φαινόμενα υπερβολικής καθυστέρησης για ενεργοποίηση υπηρεσιών, παραπλανήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενεργοποίησης, χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή, μη παράδοση αντιγράφου σύμβασης» κ.α.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε από τη πλευρά ορισμένων διάθεση ακραίας εκμετάλλευσης καταναλωτών, που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω μη εξοικείωσης με τις υπηρεσίες αυτές ήταν σε προφανή αδυναμία να αξιολογήσουν σωστά αυτά που τους παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εταιριών».

Οι καταγγελίες οδήγησαν στην έκδοση 30 αποφάσεων οι οποίες επέβαλαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.350.000 ευρώ και τις πληροφορίες έδωσαν στη δημοσιότητα ο υφ. Ανάπτυξης κ. Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Οικονόμου.

Πηγή: www.cosmo.gr

Ιδρύονται εκκλησιαστικές φυλακές;

Να ιδρυθούν ειδικές εκκλησιαστικές φυλακές για κληρικούς, οι οποίες θα στεγαστούν σε μοναστήρι του 16ου αιώνα στην Πελοπόννησο, ζητά και επισήμως από την κυβέρνηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Με επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κ. Στυλιανίδη και Χατζηγάκη, οι ιεράρχες ζητούν την εφαρμογή άρθρου του καταστατικού χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης που βρίσκεται στο νομό Ηλείας να μετατραπεί σε ειδικό σωφρονιστήριο για κληρικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της Συνόδου διατυπώνεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στελέχη των δύο συναρμόδιων υπουργείων εξετάζουν το αίτημα.

Πηγή: http://thessaloniki-news.blogspot.com/

Υπό έλεγχο όλες οι φωτιές

Κατασβέστηκε τελικά μέσα στη νύχτα η φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το ύψος των διοδίων των Τεμπών και έφτασε μέχρι το δημοτικό διαμέρισμα Ευαγγελισμού καίγοντας, με μια πρώτη εκτίμηση περί τα 1.000 στρέμματα.

Οι ισχυροί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή ήταν η αιτία της γρήγορης εξάπλωσης της πυρκαγιάς και όταν μέσα στη νύχτα κόπασαν, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρισκόταν εκεί κατάφεραν τελικά την κατάσβεσή της. Ωστόσο, στην περιοχή τόσο του Ευαγγελισμού, όσο και στις παρυφές της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων όπου είχε εκδηλωθεί ένα δεύτερο μέτωπο, εξακολουθούν να παραμένουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής καθώς και 25 οχήματα, τα οποία διενεργούν περιμετρικούς ελέγχους στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε και αναπτύχθηκε η πυρκαγιά.

Στόχος είναι ο εντοπισμός πιθανών μικροεστιών και η κατάσβεσή τους προκειμένου να μην υπάρξει πιθανότητα αναζωπύρωσης. Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στην Άνδρο και την Κεφαλονιά ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στα Ακούμια, του δήμου Λάμπης Ρεθύμνου. Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Παλαιοχώρι του Δήμου Λευκίμης στην Κέρκυρα έχει κατασβηστεί.

Πηγή: ERT

ΘΡΑΣΟΣ ΛΗΣΤΩΝ 10 λεπτά… χτυπούσαν την πόρτα κοσμηματοπωλείου


Το σύστημα της ελεγχόμενης εισόδου στο κατάστημα ήταν αυτό που έσωσε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης από βέβαιη ληστεία. Μάλιστα, καταστηματάρχες και κάτοικοι καταγγέλλουν ολιγωρία του τηλεφωνικού κέντρου της άμεσης δράσης, καθώς στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις τους ήταν στην αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί, τέσσερα άτομα με δύο μηχανές έφτασαν μπροστά στο κατάστημα στην οδό Ολύμπου 72. Τα δύο άτομα περίμεναν πάνω στις μηχανές, ενώ τα άλλα δύο έφτασαν στην πόρτα του καταστήματος. Όμως, το κατάστημα έχει πόρτα που ανοίγει μόνο από μέσα, αφού ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ελέγχει ποιος είναι στην είσοδο. Οι δύο δράστες, οι οποίοι όπως φαίνεται το αγνοούσαν, έπεσαν με δύναμη στην πόρτα χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, προσπαθούσαν για περισσότερα από δέκα λεπτά να μπουν στο κατάστημα, σύμφωνα με μαρτυρία της ιδιοκτήτριας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τόσο οι ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου όσο και περίοικοι προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία, αλλά ήταν σε… γραμμή προτεραιότητας!
Λίγο μετά οι δύο δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα, καθώς είχαν ήδη μαζευτεί και περίοικοι, ανταποκρινόμενοι στις φωνές των ιδιοκτητών. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στις μηχανές και εξαφανίστηκαν.
ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ Πριν από 15 ημέρες, την 1η Ιουλίου, δύο άγνωστοι είχαν επιτεθεί σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Φιλίππου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα είχαν πυροβολήσει τρεις φορές κατά του 68χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος είχε αντισταθεί. Εξάλλου, το κοσμηματοπωλείο, στο οποίο έγινε η σημερινή απόπειρα ληστείας, είχε γίνει στόχαστρο διαρρηκτών πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και μάλιστα με τη μέθοδο του ριφιφί από παρακείμενο κατάστημα.
πηγή : www.makthes.gr

Ιστορικό κτίριο ΕΕΣ: Πέρασε στα χέρια γιαννιώτη επιχειρηματία


Παραχωρήθηκε τελικά αντί ποσού 4 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματία από τα Γιάννενα το ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) που βρίσκεται στην οδό Β. Όλγας 105.
Εντός της βδομάδας αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο νέος ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο εξακολουθεί να στεγάζεται ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Ο νέος ιδιοκτήτης του είναι ο κ. Γιάννης Αυδής, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στα Γιάννενα, στον τομέα των κατασκευών, της εμπορίας αυτοκινήτων κ.α.
Η πρόεδρος του ΟΡΘ αναμένεται να ζητήσει από το νέο ιδιοκτήτη να επιτρέψει να μείνει ο Οργανισμός για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι να μπορέσει να βρει κτίριο για να στεγαστεί. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΕΣ είχε αποφασίσει την πώληση του ιστορικού κτιρίου από το 2005 και ο πρώτος διαγωνισμός είχε γίνει στις 21 Ιουνίου του συγκεκριμένου έτους, με τον οποίο ζητούσε 3.500.000 ευρώ. Η δημοσιοποίηση των προθέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έφερε θύελλα αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη καθώς δεκάδες φορείς μεταξύ των οποίων και ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητούσαν να μην πουληθεί το κτίριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα σήματα-κατατεθέντα της πόλης. Το θέμα είχε "παγώσει" και από την πλευρά της διοίκησης του ΕΕΣ μέχρι που πριν από λίγο καιρό ο γιαννιώτης επιχειρηματίας έκανε γνωστό την αγορά του κτιρίου που είναι συνυφασμένο με ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Το διατηρητέο. Το κτίριο κτίστηκε από τον Μεχμέτ Καπαντζί στα τέλη του 19ου αιώνα και αργότερα κατά διαστήματα χρησιμοποιήθηκε από τη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων, την Γκεστάπο, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Βόρειας Ελλάδας, το ΝΑΤΟ, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Οι εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν από το 1993 ως το 1995 έγιναν προκειμένου να παραχωρηθεί το κτίριο από τον ΕΕΣ στη διοίκηση του οργανισμού Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997. Το διατηρητέο είναι ένα μεγαλοπρεπές κτίσμα, με εκλεκτικιστικό ύφος και επιδράσεις αρτ νουβό. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πιέρο Αριγκόνι. Ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η σύμμετρη οργάνωση των όψεων, οι πυργοειδείς απολήξεις της νοτιοανατολικής και της βορειοδυτικής πτέρυγας, η μορφολογία της στέγης καθώς και ο πλούσιος εσωτερικός του διάκοσμος.
πηγή : www.makthes.gr

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ο Μπλερ φοβήθηκε να πάει στη Γάζα

Ο απεσταλμένος του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε., ΟΗΕ) στη Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ ματαίωσε -για λόγους ασφαλείας- το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες στη Λωρίδα της Γάζας, για να επισκεφθεί έργα υποδομής που χρηματοδοτεί η διεθνής κοινότητα.

Εκπρόσωπος του βρετανού πρώην πρωθυπουργού δήλωσε ότι η επίσκεψη ματαιώθηκε εξαιτίας “συγκεκριμένης απειλής για την ασφάλειά του”, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ο Τόνι Μπλερ θα ήταν ο υψηλότερος δυτικός αξιωματούχος που θα επισκεπτόταν την περιοχή αυτή, αφότου πέρασε, εδώ και έναν χρόνο, υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Αξιωματούχοι της ισλαμικής παλαιστινιακής οργάνωσης θεωρούσαν ότι η επίσκεψη θα ήταν μία ένδειξη για την προοπτική εξόδου της από τη διεθνή απομόνωση, έστω και εάν ο απεσταλμένος του Κουαρτέτου δεν είχε ανακοινώσει καμία συνάντηση με ηγετικό στέλεχος της Χαμάς. Μάλιστα η Χαμάς είχε ανακοινώσει ότι είχαν ληφθεί "όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας" ενόψει της επίσκεψης. Στο μεταξύ το Ισραήλ έπειτα από μεσολάβηση της Γερμανίας αποφάσισε να προχωρήσει από σήμερα στην ανταλλαγή κρατουμένων με τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολά, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Ελί Γισάι.

πηγή : www.makthes.gr

ΙΡΑΝ Αίφνης ο Αχμαντινετζάντ βλέπει διάλογο με τις ΗΠΑ!


Την ώρα που κλιμακώνονται οι απειλές του Ιράν κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ και πληθαίνουν οι ενδείξεις και τα σενάρια για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έκανε την έκπληξη προβλέποντας έναρξη συνομιλιών με την Ουάσιγκτον.
Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε πως είναι πιθανές οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για διάφορα θέματα -και μάλιστα στο κοντινό μέλλον. Όπως διευκρίνισε, οι ενδεχόμενες συνομιλίες με τις ΗΠΑ "δεν θα είναι σε κυβερνητικό αλλά σε άλλα επίπεδα". Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες "θέλουν διάλογο με το Ιράν, αυτό πρέπει να γίνει με ίσους όρους", είπε ο θεωρούμενος ως “σκληροπυρηνικός” ισλαμιστής πρόεδρος σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της χώρας του. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σιβυλλικά πως τους επόμενους μήνες "θα συμβούν πολλά πράγματα" και είπε χαρακτηριστικά ότι καμιά δύναμη στο κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει το Ιράν. "Όποιος και αν είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να το θυμάται αυτό", πρόσθεσε. "Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν θα είναι από αυτό ή το άλλο κόμμα, αυτό το άτομο θα έχει μεγαλύτερη αντίληψη για το τι γίνεται στο Ιράν. Η προοπτική συνομιλιών στο μέλλον ανάμεσα στις δύο πλευρές σε συγκεκριμένους τομείς οπωσδήποτε υπάρχει", είπε ο ιρανός πρόεδρος. Αν και επισήμως η Τεχεράνη δεν υποστηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία, είναι σαφές ότι θα ήθελε να εκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν.
ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΓΚΩΜΙΟ… Στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν, στρατηγός Νοσρατολάχ Εζάτι, δήλωσε χθες ότι οι ιρανικοί πύραυλοι Σαχάμπ-3 έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από τα 2.000 χιλιόμετρα που είχε ανακοινωθεί επισήμως και είναι πολύ πιο ακριβείς. Η νέα εκδοχή των πυραύλων Σαχάμπ-3 δοκιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων της επίλεκτης επαναστατικής φρουράς και σύμφωνα με την Τεχεράνη οι πύραυλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ.
πηγή : www.makthes.gr

ΗΠΑ Πράσινο φως Μπους για γεωτρήσεις στις ακτές!

Επικαλούμενος την άνοδο των τιμών του πετρελαίου ο Τζορτζ Μπους έδωσε το πράσινο φως για έναρξη πετρελαϊκών γεωτρήσεων σε θαλάσσιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ζητώντας από το Κογκρέσο να "ευθυγραμμιστεί", ώστε να μπορέσει να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων.

H άρση της αναστολής των πετρελαϊκών γεωτρήσεων εκ μέρους του αμερικανού προέδρου αφορά όλη την αμερικανική υφαλοκρηπίδα. Ωστόσο η ενέργεια αυτή του Τζορτζ Μπους δεν είναι αρκετή, προκειμένου να επιτραπούν οι γεωτρήσεις αυτές, δεδομένου ότι πρέπει να παρέμβει στην ίδια κατεύθυνση και το Κογκρέσο, αίροντας από την πλευρά του σειρά νομοθετικών περιορισμών. Το θέμα των γεωτρήσεων στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών προκαλεί έντονες συζητήσεις στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί αμφισβητούν τα επιχειρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αν και ο πρόεδρος Μπους υποστηρίζει ότι το άνοιγμα αυτών των θαλάσσιων περιοχών σε εκμετάλλευση θα δώσει περίπου 18 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα ικανή να ανταποκριθεί στη σημερινή ζήτηση στις ΗΠΑ για δύο-δυόμισι χρόνια, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι τα νούμερα αυτά βασίζονται σε στοιχεία τα οποία ίσχυαν πριν από 25 χρόνια, καθώς το Κογκρέσο επανειλημμένα μπλόκαρε τη διενέργεια νέων ερευνών για το μέγεθος των αποθεμάτων σε αυτές τις περιοχές.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας σήμερα ο όγκος των αποθεμάτων ενδέχεται να αποδειχθεί μεγαλύτερος, εκτιμά το υπουργείο Εσωτερικών. Προειδοποιεί όμως ότι η κίνηση αυτή δεν θα συντελέσει στην άμεση μείωση των τιμών για τους καταναλωτές, καθώς θα χρειαστούν πέντε με δέκα χρόνια, πριν να διοχετευτούν αυτές οι νέες ποσότητες στην αγορά. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι η προοπτική για μεγαλύτερη προσφορά μελλοντικά θα κατευνάσει τη νευρικότητα που χαρακτηρίζει σήμερα τις αγορές. Περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν εξάλλου ότι οι γεωτρήσεις στις θαλάσσιες περιοχές εγκυμονούν κινδύνους για πετρελαϊκές κηλίδες και ρύπανση, που μπορεί να καταστρέψουν παραλίες στη Φλόριντα και στην Καλιφόρνια. Ωστόσο σύμφωνα με μελέτη της NASA και του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν από τα φυσικά υποθαλάσσια αποθέματα πετρελαίου διαρρέουν στους ωκεανούς περίπου 62 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου το χρόνο σε σύγκριση με διαρροή 15 εκατομμυρίων γαλονιών το χρόνο από τις γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές.

πηγή : www.makthes.gr

Β. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ Μετακινούνται οι σεισμοί προς το Αιγαίο


Με μεγάλη επιφυλακτικότητα μιλούν οι σεισμολόγοι για τον χθεσινό ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί της Ρόδου και εκδηλώθηκε στις 6.26 χθες το πρωί.
Όπως εξηγούν το γεγονός ότι έχουμε διέγερση σε περιοχές του ανατολικού τμήματος του ελληνικού τόξου και μάλιστα όταν η τουριστική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη, δημιουργεί εύλογη ανησυχία. Κι όμως η χώρα μας μετά και τους ισχυρούς σεισμούς στην Πελοπόννησο φαίνεται ότι έχει μπει σε κατάσταση σεισμικής ανησυχίας, για την οποία οι επιστήμονες δεν μπορούν να εκτιμήσουν πόσο θα διαρκέσει. Η σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης με επίκεντρο τη νότια περιοχή της Ρόδου και σε μεγάλο εστιακό βάθος, το οποίο οι σεισμολόγοι έχουν εκτιμήσει στα 50 χιλιόμετρα . Αυτό ήταν που κυριολεκτικά έσωσε ανθρώπινες ζωές. Στην περίπτωση βέβαια μιας 56χρονης γυναίκας από τη Ρόδο τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Η άτυχη γυναίκα που έμενε στον Αρχάγγελο της Ρόδου, στην προσπάθειά της να φύγει από το σπίτι της, φοβούμενη τον ισχυρότατο σεισμό, γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Μαζί της έπεσε και ο 3χρονος εγγονός της, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο του νησιού, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. Ο σεισμός που χαρακτηρίστηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών "σφοδρός" έγινε αισθητός στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Κύπρο. Οι σεισμολόγοι, αν και είναι επιφυλακτικοί καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό τόξο βρίσκεται σε διέγερση, τονίζουν ότι δεν περιμένουμε ισχυρό μετασεισμό στην περιοχή της Ρόδου.
ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ “Η Ρόδος άντεξε. Τόσο τα κτίριά της όσο και οι υποδομές της άντεξαν. Μετά τον σεισμό και για περίπου μία ώρα επικράτησε αναστάτωση. Ιδιαίτερα οι αλλοδαποί τουρίστες βγήκαν έξω από τα κτίρια των ξενοδοχείων και δεν ήξεραν τι να κάνουν”. Έτσι περιγράφει ο δήμαρχος Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου το κλίμα που επικράτησε στην περιοχή μετά τη σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 6.26 χτες το πρωί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλα τα γύρω νησιά. Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, αναφέρθηκαν μια περιορισμένης έκτασης κατολίσθηση σε επαρχιακό δρόμο που αντιμετωπίστηκε άμεσα από συνεργεία του δήμου Λίνδου, ζημιές στα κτίρια δύο εκκλησιών, στα δ.δ. Παστίδας και Κρεμαστής του δήμου Πεταλούδων, καθώς και βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα. Οι επαγγελματίες του τουρισμού ευελπιστούν ότι ο σεισμό δεν θα έχει αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση του νησιού. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Πέτρος Γιακουμής, “η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της. Και πέρσι ζήσαμε σεισμό 6 Ρίχτερ και, όπως αποδείχτηκε, το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τους επισκέπτες μας. Ίσως αυτές τις μέρες η κίνηση να παρουσιάσει μικρή κάμψη αλλά, όσο οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα”. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στο νησί ανήλθαν σε 445.987, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 1,19% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2007, κατά το οποίο έφτασαν τις 440.746. Ιδιαίτερη προτίμηση στο νησί της Ρόδου δείχνουν οι Άγγλοι (86.917 επισκέπτες), οι Γερμανοί (79.915), οι Ιταλοί (32.587), οι Ολλανδοί (29.509) και οι Σουηδοί (28.914).
πηγή : www.makthes.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive