Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΔΑΣΟΣ

Πέντε παραστάσεις με γνωστά ονόματα του θεάτρου, θα “παρελάσουν” από τα Θέατρα Κήπου (πλατεία ΧΑΝΘ) και Δάσους (Σέιχ Σου), αυτή την εβδομάδα. Τρεις κωμωδίες και δύο δραματικά έργα μάς προσκαλούν να τα γνωρίσουμε…

Τσιβιλίκας - Κωνσταντίνου
Η ομάδα “Πολιτιστική Έκφραση” συμμετέχει στις 26ες Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει σήμερα και αύριο στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Κήπου, την κλασική κωμωδία του Μολιέρου “Γιατρός με το στανιό”. Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά έργα του Μολιέρου, όπου πέρα από την κριτική για τους γιατρούς της εποχής του, σατιρίζει και την αιώνια ευπιστία, αμορφωσιά και βλακεία της κάθε κοινωνίας. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσιβιλίκα, ο οποίος υποδύεται και τον “Γιατρό”.

Του Κουτρούλη ο γάμος
Για ένα διήμερο επίσης, σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ., φιλοξενείται στο Θέατρο Δάσους η ομάδα “Θεατρική Διαδρομή” και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας. Παρουσιάζουν το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου - Ραγκαβή “Του Κουτρούλη ο γάμος”, ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο κατά τα πρότυπα των αριστοφανικών κωμωδιών.

Τιμή στο Μάνο Ελευθερίου
Η Πολιτιστική Εταιρεία “Τεχνών Εθελοντές”, θέλοντας να τιμήσει τον σπουδαίο δημιουργό Μάνο Ελευθερίου που φέτος συμπληρώνει τα εβδομήντα του χρόνια, αποφάσισε να παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι το έργο του “Ο καιρός των χρυσανθέμων”, που έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 2005. Δημιούργησε λοιπόν την ομότιτλη παράσταση- θεατροποιημένη αφήγηση του βιβλίου, την οποία και θα δούμε στις 16 και 17 Ιουλίου στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου.

Σεβασμός στην παράδοση
Τον “Προμηθέα Δεσμώτη” του Αισχύλου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, τον οποίο θα δούμε στις 16 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους. Το ρόλο του Προμηθέα θα ερμηνεύσει ο Χρίστος Καλαβρούζος, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η παράσταση αυτή είναι “μια συλλογική εμπειρική κατάθεση σημαντικών συντελεστών του θεάτρου που με σεβασμό στο λόγο και την παράδοση φιλοδοξεί να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα”, όπως σημειώνει ο κ. Καλαβρούζος.

Αριστοφανικές “Νεφέλες”
Η Αττική Σκηνή επέλεξε για το καλοκαίρι τις “Νεφέλες” του Αριστοφάνη και στη Θεσσαλονίκη θα τις δούμε στις 17 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους. Σκηνοθετεί ο Θανάσης Θεολόγης και πρωταγωνιστούν οι Τάσος Χαλκιάς, Ηλίας Λογοθέτης, Τάσος Παλαντζίδης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Θωμάς Παλιούρας, Μαρία Ζαχαρή κ.ά. Το έργο τοποθετείται στην εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου.

πηγή : www.makthes.gr

Μάννα εξ ουρανού οι αυριανές εκπτώσεις.


Το κλίμα όλο τον τελευταίο καιρό είναι αποκαρδιωτικό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Κωστή Χαντζαρίδη, ο οποίος κάνει λόγο για “νεκρή αγορά” και εκτιμά ότι ειδικά στα είδη ένδυσης οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από την πρώτη ημέρα με ποσοστά που θα ξεπερνούν το 50% Ελπίζουν, αλλά κρατούν μικρό καλάθι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ενόψει της αυριανής πρεμιέρας
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ Ανησυχητική μείωση τζίρου διαπιστώνουν όλες τις τελευταίες εβδομάδες οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που περιμένουν πλέον την αυριανή πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων σαν μάννα εξ ουρανού.
4 και 1 συμβουλές για τις εκπτώσεις
Ενόψει της αυριανής έναρξης των θερινών εκπτώσεων το ΙΝΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές:
- Οι αγορές πρέπει να γίνονται με προγραμματισμό, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών και της οικογένειας και όχι τις κάθε λογής “μοναδικές ευκαιρίες” και τα “τελευταία κομμάτια” που πρέπει να προλάβουμε ή τις “εκπληκτικές τιμές” και τις “μεγάλες εκπτώσεις” που δεν θα πρέπει να χάσουμε. Δεν αγοράζουμε, για να αγοράσουμε.
- Ο προγραμματισμός των αγορών διασφαλίζει ότι αγοράζουμε αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά και στις καλύτερες τιμές. Ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται στο ήρεμο περιβάλλον του σπιτιού και όχι στον “ατμό” της αγοράς, να βασίζεται σε σχολαστική έρευνα και να μην ανατρέπεται ο προγραμματισμός από το γιορτινό περιβάλλον της αγοράς.
- Οι καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεάζονται από τα ποσοστά των εκπτώσεων στις προθήκες των καταστημάτων ή από την έκπτωση σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Οι εκπτώσεις διαφέρουν από είδος σε είδος και από ποιότητα σε ποιότητα ακόμα και μέσα στο ίδιο κατάστημα.
- Η περίοδος των εκπτώσεων μπορεί να είναι χρήσιμη στους καταναλωτές όσον αφορά τα είδη που επηρεάζονται από την εποχικότητα και τη μόδα, δηλαδή τα είδη ένδυσης και υπόδησης.
Αντίθετα στις οικιακές συσκευές και τον εξοπλισμό, τα οπτικοακουστικά μέσα, τα έπιπλα και τα λοιπά διαρκή προϊόντα η περίοδος των εκπτώσεων δεν είναι αναγκαστικά η καλύτερη εποχή για τις αγορές. Οι τιμές αυτών των προϊόντων μεταβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου με άλλα κριτήρια (συναλλαγματικές διακυμάνσεις, έκδοση νέου μοντέλου, ταμειακή ρευστότητα της αγοράς κτλ.) τόσο που είναι πιθανόν κατά την περίοδο των εκπτώσεων να είναι σχετικά ανεβασμένες. Επίσης γιʼ αυτές τις αγορές η ηρεμία μιας ήσυχης αγοραστικής περιόδου (δηλαδή εκτός των περιόδων των εκπτώσεων) μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να διεκδικήσει έκπτωση ανάλογη με τον τρόπο πληρωμής.
- Οι καταναλωτές οφείλουν να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν κάθε περίπτωση πλασματικών εκπτώσεων ή κυκλοφορίας ελαττωματικών προϊόντων κατά την περίοδο αυτή.
πηγή : www.makthes.gr

Διαμάχη ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται πως προσλαμβάνει η διαμάχη του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας στις αιτιάσεις διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ σιώπησε σκόπιμα στην υπόθεση της «Γερμανός», κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Καρατζαφέρη για γκεμπελισμό και εκτέλεση συμβολαίων με αντιπαροχή.

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας πόθεν έσχες για τα οικονομικά του ΚΚΕ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης απέδωσε στον Περισσό σταλινικές μεθόδους.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων

Αβέβαιο είναι το εργασιακό μέλλον 1.200 εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία Λαναρά, αφού και η σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας και του γγ του υπουργείου Οικονομίας, παρουσία της ΓΣΕΕ, έληξε χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι του εργοστάσιου επανέλαβαν το αίτημα τους για δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, με εγγύηση του δημοσίου συν 10 εκατομμύρια ευρώ, απευθείας από το δημόσιο, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα σε αργότερο χρόνο, αφήνοντας στην αβεβαιότητα τους εργαζομένους του εργοστασίου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες.

Πηγή: www.daynews.gr

Νέα πρόκληση των Σκοπίων

Νέα πρόκληση των Σκοπίων με επιστολή του πρωθυπουργού τους προς τον Κώστα Καραμανλή, στην οποία θέτει, μεταξύ άλλων, θέμα ύπαρξης μειονότητας στην Ελλάδα. Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για επανάληψη γνωστών απαράδεκτων δηλώσεων περί ανύπαρκτων μειονοτήτων, σε μια προσπάθεια να ορθωθούν νέα εμπόδια στην εξελισσόμενη στο πλαίσιο του ΟΗΕ, διαπραγματευτική διαδικασία για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος, η επιστολή αυτή προστίθεται σε σειρά απαράδεκτων ως προς το ύφος και το περιεχόμενό τους δηλώσεων διαφόρων αξιωματούχων των Σκοπίων. Η παρελκυστική τακτική κωλυσιεργίας που ακολουθούν οι κυβερνώντες της ΠΓΔΜ αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο". Τα Σκόπια, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να επιδίδονται σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και τακτικισμούς που σπρώχνουν σε αδιέξοδο την διαπραγματευτική προσπάθεια πολλών ετών, θα πρέπει να πείσουν με έργα ότι επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Μια γειτονική τους χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, θεσμών στους οποίους φιλοδοξεί να ενταχθεί η ΠΓΔΜ.

Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί και δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της, που είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο όνομα. Τέλος, ανέφερε ότι απάντηση στην επιστολή Γκρούεφσκι θα στείλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας.

Πηγή: ERT

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στον Ασωπό

Φως στα αίτια που προκάλεσαν την σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, τα ξημερώματα, μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Ελευθεροχωρίου, αναμένεται να ρίξει η επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον ΟΣΕ.

Οι δύο μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε, ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους και αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά και τις καταγγελίες των εργαζομένων υπήρξε υπεράριθμο φορτίο, επιπλέον βαγόνια και βλάβη στα όργανα ελέγχου ακεραιότητας της αμαξοστοιχίας.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο σταθμάρχης Λιανοκλαδίου, που είχε εντοπίσει πρόβλημα στην αμαξοστοιχία, είχε ρωτήσει εάν ήταν ακέραια για να περάσει από τον Ασωπό με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη και είχε δεχθεί την απάντηση ότι το τραίνο είναι ακέραιο.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, με 502 επιβάτες, εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη - Αθήνα και συγκρούστηκε λίγο μετά τις 04.00 με 10 βαγόνια που είχαν αποκολληθεί από την εμπορική που προπορευόταν. Τραυματίστηκαν 14 επιβάτες και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ πιο σοβαρά είναι τα τραύματα του μηχανοδηγού, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Πηγή: ΑΝΤ1

Συνεχιζουν στην κορυφή των UK charts οι Coldplay

Κυριάρχοι των βρετανικών charts είναι οι Coldplay καθώς το τελευταίο τους album, Viva La Vida παρέμεινε στην κορυφή για 5η συνεχόμενη εβδομάδα. Στα singles, το Dance Wiv Me του Dizzee Rascal είναι το Νo 1 της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, στα albums έχουμε δύο νέες εισόδους στο Top-10. Στο No 5 βρίσκουμε την αμερικάνικη μπάντα, Black Kids με το Party Traumatic ενώ στο No 9 την νέα δουλειά του Beck, Modern Guild. Την ίδια στιγμή, οι Nickelback από την θέση Νο 15 ανέβηκαν στην 8η με το All The Right Reasons. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο δίσκος των Καναδών rockers είναι στα βρετανικά charts τις τελευταίες 27 εβδομάδες.

Στα singles, η παρουσία του Dizzee Rascal στη κορυφή είναι για 2η συνεχόμενη εβδομάδα ενώ ο Kid Rock είχε εντυπωσιακή άνοδο καθώς το All Summer Long από το No 46 ανέβηκε στο Νο 6.

Το βρετανικό top-10 της εβδομάδας στους δίσκους

1. 'Viva La Vida or Death And All His Friends' - Coldplay
2. 'Rockeferry' - Duffy
3. 'Exclusive' - Chris Brown
4. 'We Started Nothing' - The Ting Tings
5. 'Partie Traumatic' - Black Kids
6. 'Skydivin'' - Darren Styles
7. 'Black To Black': Deluxe Edition - Amy Winehouse
8. 'All The Right Reasons' - Nickelback
9. 'Modern Guilt' - Beck
10. 'Good Girl Gone Bad' - Rihanna


Πηγή: www.cosmo.gr

Πρόκληση κατά της Μακεδονίας

Για «θερμοκέφαλους» που βρήκαν την αφορμή να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Είναι αυτονόητο ότι η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αποτυπώνουν τις θέσεις της επίσημης πολιτικής ηγεσίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM)» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η έκθεση φωτογραφίας είχε τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία Σάντα Μαρία στο Τραστέβερε της Ιταλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Παρόμοιες εκθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Σε έξι από τις 32 συνολικά φωτογραφίες είχαν γραφτεί συνθήματα στα αγγλικά που ανέφεραν «Ελευθερώστε τη Μακεδονία, σταματήστε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα» και στα ιταλικά «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν, με στόχο την αδιατάρακτη συνέχιση και ολοκλήρωση της εν λόγω επιτυχημένης πρωτοβουλίας για την προώθηση του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας.

Πηγή: http://www.e-tipos.com/

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive