Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

Το κόλπο της Ζήμενς με τα εισιτήριαΣτο επισυναπτόμενο άρθρο του ECONOMIST για το σκάνδαλο της Siemens, στην 3η παράγραφο, γράφει κάτι που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο σχετικά με το ταξίδι της γνωστής υπουργικής παρέας στην Γερμανία. Ένας από τους πολλούς τρόπους δωροδοκίας της Siemens ήταν και η παροχή αεροπορικών εισιτηρίων, τα οποία οι δωροδοκούμενοι μπορούσαν να «επιστρέψουν», και να εισπράξουν για λογαριασμό τους την τιμή του εισιτηρίου σε μετρητά, παρ’ όλο που είχαν πληρωθεί από την Siemens. Φαίνεται πως προσέφεραν ολόκληρο μπλοκ λευκών εισιτηρίων σε σημαντικούς «πελάτες».

Θα μπορούσε λοιπόν ο κάθε φιλοξενούμενος της Ζήμενς να κρατήσει δυο εισιτήρια , (ένα για τον εαυτό του και ένα για συγγενικό του πρόσωπο) και να «επιστρέψει» ένα αριθμό άλλων που είχε παραλάβει από την Siemens, και έτσι να καλύψει όλα του τα έξοδα. Αν η Ολυμπιακή κρατούσε στα αρχεία της στοιχεία για επιστροφές εισιτηρίων, όπως κάνουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα ήταν σχετικά εύκολο να εντοπιστούν τέτοιες «επιστροφές» εισιτηρίων. Αλλά όπως γράψατε δεν έχουν καν τις λίστες των επιβατών. Πολύ ύποπτο αυτό, και ενδεικτικό της συμμετοχής της Ολυμπιακής στο κύκλωμα της διαφθοράς. Γιατί δεν κοστίζει τίποτα να διατηρείς τα αρχεία αυτά σε σκληρό δίσκο.

ECONOMIST: «Last month a Munich court rejected Siemens’s claim that the practice of bribing the clients of its medical division with airline tickets, which they could exchange for cash, was not “systemic”. That is just one example of how €1.3 billion ($2.5 billion) is reckoned to have been illegally spent around the world in the past few years to beat the competition.» http://www.economist.com/

Πηγή: http://www.antinews.gr/

Συνεχίζεται η ληστεία... ...μικρομετόχων του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο!

Συνεχείς είναι πλέον οι αγορές μετοχών του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, καθώς οι Γερμανοί σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την εγκληματική για τους μικρομετόχους απόφαση Αλογοσκούφη-Πιλάβιου για τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς σε δίκαιη τιμή προς όλους τους μετόχους από την D.T.Τα τελευταία στοιχεία από τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ στο ΧΑ δείχνουν ότι πλέον οι Γερμανοί έχουν αγοράσει 4.291.500 έναντι 65.196.965,94 ευρώ, δηλαδή σε μέση τιμή 15,18 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό καταδεικνύει και το μέγεθος της ληστείας, αφού οι Γερμανοί πλήρωσαν 26 στην Marfin και 29 ευρώ στο Δημόσιο!
Οι "επίσημες" οργανώσεις μετόχων (όπως αυτές του Δ. Καραγκούνη και του Μπάμπη Εγγλέζου) σιωπούν, αλλά το otelisteia.blogspot.com θα συνεχίσει να φωνάζει.Στο γράφημα (από το http://www.euro2day.gr/) φαίνεται πόσο "επωφελής" -κατά Αλογοσκούφη- ήταν η εξαγορά του ΟΤΕ από τους Γερμανούς για τους μετόχους μειοψηφίας του ΟΤΕ.
Η εικόνα κατάρρευσης της μετοχής θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται περισσότερα σχόλια...

Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/

“Χαστούκι” στη ΔΕΗ από τη SIEMENS

Τις ζημιές της από το ''δωράκι'' στη Siemens μετράει η ΔΕΗ, που μετά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ψάχνει για τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων για τα έργα που ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρία. Τελικώς δόθηκαν; Θα δοθούν ή χάθηκαν;

Τα έργα που είχε αναλάβει η Siemens αφορούν στην αναβάθμιση δύο μονάδων της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Οργανωτικός Γραμματέας της Επιχείρησης, Ρίζος Ρίζος, διαγράφηκαν οι ρήτρες για τη μη εμπρόθεσμη παράδοση των έργων που ανέρχονται στα 3,3 εκ. ευρώ.

Πού είναι οι επιδοτήσεις;

Η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε κρίνει την συμφωνία ιδιαιτέρως συμφέρουσα, καθώς οι επιδοτήσεις, που επρόκειτο να λάβει από την Ε.Ε. έφθαναν το 30% του προϋπολογισμού των έργων. Βάσει αυτού του προϋπολογισμού, οι επιδοτήσεις κυμαίνονται στα 20 εκ. ευρώ. Η τακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιδοτήσεις προβλέπει, ως προϋπόθεση, να παραδίδονται τα έργα εντός χρονοδιαγράμματος. Στην αντίθετη περίπτωση, οι επιδοτήσεις χάνονται. Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία τα έργα, όσον αφορά στην παράδοσή τους, έχουν καθυστερήσει να παραδοθούν, άρα θα πρέπει να δοθεί μια αξιόπιστη απάντηση για το αν τελικώς τα χρήματα δόθηκαν ή χάθηκαν.

«Συμφέρουσες» ζημιές

Με απλά μαθηματικά αν κάνει κάποιος την πρόσθεση για τις ζημιές που έχει υποστεί η ΔΕΗ από την ανάθεση του έργου στη Siemens, θα πρέπει να λάβει υπ' όψη του, το ποσό της ποινικής ρήτρας, που θα έπρεπε να έχει εισπραχθεί, το ποσό που διατέθηκε από τη ΔΕΗ προς τρίτες εταιρίες, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στα μη ολοκληρωμένα έργα και το ποσό της ευρωπαϊκής επιδότησης. Παρόλα αυτά η Διοίκηση της ΔΕΗ, με χθεσινή ανακοίνωσή της, επιμένει πως η συμφωνία είναι συμφέρουσα.

Πηγή: www.zougla.gr

Εξαγορά της L’ Avion από τη British Airways

H British Airways υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας L’Avion, έναντι 68 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007 και τα αεροσκάφη της διαθέτουν καμπίνα 90 διακεκριμένων θέσεων, έχει έδρα το Παρίσι και απασχολεί 77 άτομα.

Η L’Avion είναι ιδιόκτητη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Paris Orly - Newark της Νέας Υόρκης με δύο αεροσκάφη Boeing 757. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του μήνα, η εταιρεία θα αποτελεί θυγατρική της British Airways και θα ενσωματωθεί στην OpenSkies, τη νέα θυγατρική της British Airways που συνδέει τις ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η OpenSkies ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 19 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, με καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, μέσω πτήσεων κοινών κωδικών με τη L’Avion.

Μετά την εξαγορά, η OpenSkies θα εκτελεί έως τρεις καθημερινές πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Paris Orly και των αεροδρομίων JFK και Newark της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιώντας τρία αεροσκάφη Boeing 757.
Πηγή: www.cosmo.gr

Το ευρωκοινοβούλιο για την πειρατεία στο διαδίκτυο


Νομοθετικό πακέτο ετοιμάζει το ευρωκοινοβούλιο, με στόχο την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, όσοι πολίτες «πιαστούν» να ανεβάζουν μουσικά αρχεία και ταινίες σε file sharing sites, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους απαγορευτεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πολλοί είναι ωστόσο οι επικριτές αυτών των προτάσεων, που τονίζουν ότι με ένα τέτοιο νομοθετικό πακέτο οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) θα μετατραπούν σε ρυθμιστές πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα θα καταπατηθεί η ατομική ελευθερία των χρηστών.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε φυλάκιση


Για υποκίνηση μίσους ή βίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή ο Ρώσος blogger, Σάβα Τέρεντιεφ, επειδή εξέφρασε τις απόψεις του για τη ρωσική αστυνομία στο blog του.

Συγκεκριμένα, σε post που δημοσίευσε στο blog του, χαρακτήρισε την αστυνομία «απάτη», γράφοντας επίσης ότι μόνο με τελετουργικές πυρές αστυνομικών στις πλατείες των πόλεων θα εξαλειφθεί η διαφθορά που υπάρχει στο Σώμα.

Η καταδίκη αυτή έχει δημιουργήσει σάλο στη Ρωσία, με τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου να χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την ετυμηγορία.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Αστυνομικοί σκότωσαν κατά λάθος ένα 3χρονο παιδί


Η αστυνομία της Βραζιλίας πυροβόλησε και σκότωσε ένα 3χρονο αγόρι, όταν μπέρδεψε το αυτοκίνητο που κυνηγούσε με ένοπλους άντρες, με εκείνο που επέβαινε το άτυχο παιδί.

Δύο αστυνομικοί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, «γάζωσαν» το λάθος αυτοκίνητο με 15 σφαίρες, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα το αγοράκι στο κεφάλι. Η μητέρα του, που οδηγούσε, χτυπήθηκε ελαφρά από τα σκάγια, ενώ το άλλο της παιδί, που είναι εννέα μηνών, δεν έπαθε το παραμικρό.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτή την τραγωδία», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής.

Οι αστυνομικοί που έκαναν αυτό το φρικτό λάθος, προσπάθησαν να απολογηθούν λέγοντας ότι το αυτοκίνητο που επέβαινε το 3χρονο αγόρι, βρέθηκε ανάμεσα σε εκείνους και το αυτοκίνητο που κυνηγούσαν.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες, λένε ότι φαινόταν καθαρά, πως η αστυνομία μπέρδεψε τα αυτοκίνητα.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

''Πιάνουν τα γεφύρια'' οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα


Αντιμέτωπη με χιλιάδες κτηνοτρόφους είναι από το πρωί η κυβέρνηση, που αγνόησε εκκλήσεις και προειδοποιήσεις μηνών και τώρα επιχειρεί να αναχαιτίσει ένα νέο αγροτικό μέτωπο, χωρίς κομματική καθοδήγηση, αλλά με μεγάλη αγανάκτηση.

Από το πρωί οι κτηνοτρόφοι άφησαν τις στάνες και «πολιορκούν» με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας τις κατά τόπους Νομαρχίες της χώρας.

Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων, οικονομικές ενισχύσεις και αξιοπρεπείς τιμές για τα κτηνοτροφικά προϊόντα τους, επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και ΦΠΑ και άμεση εφαρμογή του μέτρου αναγραφής της προέλευσης του κρέατος στις αποδείξεις των ταμειακών.

Πρόκειται για την αρχή ενός «καυτού» καλοκαιριού, που εάν δεν αντιμετωπιστεί με ουσιαστικά μέτρα θα μετατραπεί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα.

Διαφορετικές είναι οι προθέσεις των κτηνοτρόφων της Θεσσαλονίκης, που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πολυγύρου -Θεσσαλονίκης στο ύψος της Περιστεράς κατά τη διάρκεια του οποίου θα μοιράζουν γάλα και θα διανέμουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στους διερχόμενους οδηγούς.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Κτηνοτρόφων και επικεφαλής του κλάδου στη Χαλκιδική, Δημήτρης Καμπούρης, οι κτηνοτρόφοι ζητούν από τους αρμοδίους να συζητήσουν τα θέματα, που τους απασχολούν στα νομαρχιακά συμβούλια, ώστε να δοθεί κοινωνική και πολιτική διάσταση στα προβλήματα του κλάδου.


Αναλυτικά τα αιτήματά των κτηνοτρόφων έχουν ως εξής:

· Οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 300 ευρώ ανά αγελάδα.

· Αύξηση των τιμών γάλακτος στα 1,30 ευρώ/κιλό πρόβειο, 0,85 ευρώ/κιλό κατσικίσιο και 0,55 ευρώ/κιλό αγελαδινό.

· Αύξηση της τιμής των κρεάτων και να επεκταθεί η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης καυσίμων στη ζωϊκή και φυτική παραγωγή, με ταυτόχρονη επιστροφή του ΦΠΑ σε ποσοστό 15%.

· Ζητούν, επίσης, εντατικοποίηση των ελέγχων στα ισοζύγια παραγωγής και κατανάλωσης του γάλακτος, με επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου και στο κρέας, όπως και άμεση εφαρμογή του μέτρου των ταμειακών μηχανών στα κρεοπωλεία, με αναγραφή των ντόπιων ή εισαγόμενων κρεάτων.

· Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι θίγουν για ακόμη μια φορά την ύπαρξη και λειτουργία καρτέλ και κάνουν λόγο για φαινόμενα νοθείας και αισχροκέρδειας, για τα οποία, όπως σημειώνουν, «οι μόνοι που δεν φταίνε, είναι οι παραγωγοί».

H επόμενη πανελλαδική κινητοποίηση αναμένεται να αποφασιστεί σε σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου, στα Γρεβενά.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ηλιακός πύργος τροφοδοτεί το μέλλον

Ο Πύργος της Ενέργειας, μια νέα «πράσινη» ενεργειακή τεχνολογία, θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο τεράστιο ενεργειακό πρόβλημα, που στις μέρες μας εμφανίζεται οξύτερο από ποτέ, τροφοδοτώντας με ηλεκτρισμό έως και 200.000 σπίτια.

Η Ηλιακή τεχνολογία Πύργων δεν είναι απλά ηλιακή ενέργεια. Η τεχνική χρησιμοποιεί την ακτινοβολία του ήλιου για να θερμάνει μια τεράστια ποσότητα αέρα, η οποία αναγκάζεται, χάρις στους νόμους της φυσικής (γνωρίζουμε ότι ο θερμός αέρας ανυψώνεται), να κινηθεί ως καυτός άνεμος μέσω μεγάλων στροβίλων, ώστε να παραγάγει ηλεκτρική ενέργεια.
«Πρόκειται για ένα συνδυασμό καμινάδας, ανεμογεννήτριας και θερμοκηπίου,» σχολιάζει ο Kim Forté από την EnviroMission Limited στην Νότια Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η EnviroMission έχει ήδη σχεδιάσει τον ηλιακό πύργο, ύψους ενός χιλιομέτρου και τώρα αναζητά πιθανές περιοχές εγκατάστασης νοτιοδυτικά των ΗΠΑ.

Ηλιακός καπνοδόχος
Ο ηλιακός πύργος στην ουσία είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση ηλιακής καμινάδας, τεχνολογία τουλάχιστον μερικών δεκαετιών, που παγιδεύει τον αέρα μέσα του θερμαίνοντάς τον και δημιουργώντας ένα ανοδικό ρεύμα αέρα.

Η ακτινοβολία του ήλιου συλλέγεται και παγιδεύεται κάτω από έναν διαφανή θόλο (θερμοκήπιο), δημιουργώντας μια τεράστια πίεση στον αέρα, που έχει μια θερμοκρασία περίπου 35°C μεγαλύτερη από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Χάρις στους νόμους της φυσικής, ο αέρας κινείται με ταχύτητα 15 μέτρα ανά δευτερόλεπτο προς τον κρύο αέρα στην κορυφή του Πύργου, που βρίσκεται στο κέντρο του θόλου.

Η ισχυρή ανοδική δύναμη αναγκάζει τον αέρα να περάσει μέσω μεγάλων στροβίλων, που είναι τοποθετημένοι στην βάση του Πύργου.

Η μετακίνηση του καυτού αέρα μέσω των στροβίλων παράγει μέχρι και 200MW καθαρής ενέργειας, ελεύθερης από εκπομπή καυσαερίων. Η ενέργεια αυτή είναι αρκετή για 200.000 σπίτια.
Η φυσική που κρύβεται πίσω από την τεχνολογία είναι παρόμοια με την Μηχανή Ατμοσφαιρικού Στροβιλισμού. Αν και αυτός ο στροβιλισμός θα μπορούσε να επεκταθεί, μόνο ο ηλιακός πύργος είναι αυτός που έχει απασχολήσει τους επιστήμονες.

Το 1982, ένα μικρό πρωτότυπο εγκαταστάθηκε στο Manzanares της Ισπανίας. Ο πύργος είχε ύψος 195 μέτρα και περιτριγυριζόταν από ένα διάφανο κάλυμμα που κάλυπτε μια περιοχή περίπου 244 μέτρων σε διάμετρο.

Καθώς επρόκειτο για πειραματική εγκατάσταση, η μέγιστη παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος έφτανε τα 50 kilowatts. Για την κατασκευή του σταθμού είχαν χρησιμοποιηθεί οικονομικά υλικά έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος της κατασκευής, όμως τελικά μια καταιγίδα το 1989 κατέστρεψε το σταθμό.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχέδια της EnviroMission, ο νέος πύργος θα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 50 χρόνια.

Ψηλά στον ουρανό!
Στα σχέδια της εταιρείας δεν είναι μόνο η κατασκευή ενός ανθεκτικότερου κτιρίου αλλά και ενός ψηλότερου πύργου. Αυτό θα επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλότερων διαφορών θερμοκρασίας ανάμεσα στα έδαφος και την κορυφή του πύργου.

Η βέλτιστη κατασκευή προβλέπει τη δημιουργία ενός πύργου ύψους 800-1000 μέτρων (δυο φορές το ύψος του Empire State Building) που θα περιτριγυρίζεται από ένα θερμοκήπιο και θα καταλαμβάνει έκταση ακτίνας 2.5 χλμ.
«Μιλάμε για μια υπολογίσιμη έκταση όμως, καθώς το κόστος των καυσίμων ακολουθεί ανοδική πορεία, η ιδέα αυτή γίνεται όλο και πιο ελκυστική και εμπορικά αξιοποιήσιμη,» σχολιάζει ο Forté.

Κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας, στην κορυφή του πύργου θα έχουμε θερμοκρασία 70 βαθμών Fahrenheit (20ο C), ενώ ο αέρας στο θερμοκήπιο θα μπορούσε να φτάσει του 160 βαθμούς Fahrenheit (70ο C). Καθώς αυτός ο θερμός αέρας θα δραπετεύει από τον πύργο με ταχύτητα 15m/s θα περιστρέφει τουρμπίνες οι οποίες με τη σειρά τους θα παράγουν έως και 200 megawatts ηλεκτρισμού.

Ακόμα και με όλη αυτή την ενέργεια, ο ηλιακός πύργος θα φτάνει μόνο το 1/10 της αποδοτικότητας των ηλιακών κυττάρων που μετατρέπουν την ενέργεια του ήλιου σε ηλεκτρισμό.

Το πλεονέκτημα του ηλιακού πύργου είναι τα υλικά από τα οποία αποτελείται, τα οποία κοστίζουν λιγότερο.

Η κατασκευή ενός ηλιακού πύργου 200 – megawatt μπορεί να κοστίσει έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με μια αναφορά της βιομηχανίας, το κόστος αυτό ισοδυναμεί με 10 σεντς ανά κιλοβατώρα, το οποίο είναι σχεδόν το 1/3 του κόστους του ηλεκτρισμού από τα σύγχρονα ηλιακά πάνελ.

Παρόλα αυτά, ένας ηλιακός πύργος θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος για να είναι αποδοτικός. Πρόσφατα η EnviroMission παρουσίασε ένα ελαφρώς μικρότερο σχέδιο, το οποίο έχει μια μέγιστη παραγωγή 50 megawatts, που μπορεί να είναι ιδανική για ορισμένες αγορές.

Παρόλα αυτά, η έλλειψη ικανοποιητικής οικονομικής υποστήριξης από την Αυστραλία έχει οδηγήσει την εταιρεία σε διαπραγματεύσεις με την SolarMission Technology Inc. Αναμένοντας για μια ικανοποιητική συμφωνία, η EnviroMission εκτιμά τις κλιματικές συνθήκες σε τέσσερεις περιοχές στις ΗΠΑ.

Αν και ο ηλιακός πύργος παράγει λιγότερη ενέργεια τη νύχτα, ο Forté λέει ότι διαθέτει πιο σταθερές παροχές σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες κατά τη διάρκεια της μέρας. Επιπλέον, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες, όπως άνθρακα, φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια, ο ηλιακός πύργος σίγουρα είναι η λύση για το καύσιμο του μέλλοντος.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Φιλικό προς τον πολίτη το ταξί


Αλλάζει η εικόνα που είχε ο πολίτης για τα ταξίΤο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς γίνεται περισσότερο φιλικό προς τον επιβάτη, όπως συμφώνησαν ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης και οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών.

Στις αλλαγές τού κανονισμού λειτουργίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων η ευπρεπής εμφάνιση των οδηγών, η λειτουργία Air Condition χωρίς επιβάρυνση για τον επιβάτη, πινακίδες τιμών και στα αγγλικά και αναγραφή των στοιχείων του οδηγού.

Δημιουργείται, επίσης, τετραψήφιος αριθμός παραπόνων για τα ταξί.

Στόχος είναι να μην βλάπτεται η τουριστική εικόνα της χώρας, δήλωσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ανέφερε ότι από τη νέα χρονιά θα τεθεί σε λειτουργία πρόγραμμα τηλεματικής.

Όπως είπε με το σύστημα αυτό ανά πάσα στιγμή θα εντοπίζεται το όχημα, θα είναι ασφαλής ο οδηγός και θα διευκολύνεται ο επιβάτης στην ανεύρεση ταξί.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Κίνδυνοι από τα ιατρικά απόβλητα


Μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, από τα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα που καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων και στη συνέχεια στις χωματερές.

Υπολογίζεται ότι ημερησίως 28 τόνοι νοσοκομειακών αποβλήτων από όλη τη χώρα καταλήγουν στις χωματερές και μόλις 12 τόνοι επεξεργάζονται από την ειδική μονάδα που υπάρχει στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

Οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ αναφέρουν ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα αναμειγνύονται με τα οικιακά απορρίμματα στους κάδους ενώ σε ορισμένα νοσοκομεία γίνεται εσωτερικά η επεξεργασία, χωρίς να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα της αποστείρωσης.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ακόμα περιμένουν...


Τις αποζημιώσεις τους από την απώλεια του φυτικού κεφαλαίου περιμένουν ακόμα οι αγρότες του νομού Ηλείας, ύστερα από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Οι έλεγχοι του ΕΛΓΑ συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα πορίσματα για 5.500 παραγωγούς του νομού, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις για άλλους 9.000.

Οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και ο αγροτικός κόσμος περιμένει αποζημιώσεις για την ανασύσταση της παραγωγής, την αγορά ζωικού κεφαλαίου αλλά και για τις κτηνοτροφικές μονάδες που κάηκαν.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Διακοπές δρομολογίων εν μέσω θέρους


Αναστάτωση σε χιλιάδες επιβάτες της Hellenic Seaways προκαλούν οι τροποποιήσεις και περικοπές ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις οποίες προχώρησε η εταιρία χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η εταιρεία προτείνει στους επιβάτες επιστροφή χρημάτων ή να ταξιδέψουν κάποια άλλη ημερομηνία. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις η ενημέρωση των επιβατών γίνεται μόλις δύο ημέρες πριν από την εκτέλεση του δρομολογίου.

Ήδη το υπουργείο διερευνά το θέμα προκειμένου να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Όπως είπε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος, "καμία εταιρία δε νομιμοποιείται να τροποποιεί αυτοβούλως τα δρομολόγιά της, πολύ περισσότερο εν μέσω θερινής περιόδου".

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Κατέθεσε ο Θ. Αναστασιάδης


Στο γραφείο της αντεισαγγελέος του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προσήλθε ο Θέμος Αναστασιάδης, για να καταθέσει σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος του ανακριτή Δ. Οικονόμου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου.

Ο Θ. Αναστασιάδης στην μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του κ. Οικονόμου κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς του ανακριτή και για εξύβριση. Κατά την πλέον των 2,5 ωρών κατάθεσή του, ο Θ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι χωρίς στοιχεία και αξιόπιστες μαρτυρίες.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο της αντεισαγγελέος, ο Θ. Αναστασιάδης δήλωσε: "Κατέθεσα στην κυρία Κουτζαμάνη για το κατασκευασμένο και ανύπαρκτο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου ο κ. Οικονόμου. Μιλάμε για κλασική περίπτωση κατάχρησης εξουσίας που θίγει και αγγίζει κάθε Έλληνα που την έχει ζήσει στο πετσί του καθημερινά. Ο κ. Οικονόμου είδε μόνο αυτά που ήθελε να δει".

Προηγουμένως στην κ. Κουτζαμάνη είχε καταθέσει για τον ίδιο λόγο ο ανακριτής Δ. Οικονόμου.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί από την επίθεση ενόπλων


Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα εναντίον του αμερικανικό προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, νεκροί είναι οι τρεις δράστες της επίθεσης και ένας αστυνομικός, ενώ υπάρχουν και τραυματίες αστυνομικοί.

Οπως μετέδωσε το CNN Turk, άγνωστος αριθμός ενόπλων άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών μπροστά από το αμερικανικό προξενείο, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα δήλωσε ότι η πρεσβεία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, αλλά δεν διαθέτει περισσότερες πληροφορίες.

πηγή : www.inout.gr

Έκκληση Σαρκοζί σε Μπερλουσκόνι για τη Μαρίνα Πετρέλα


Έκκληση προς τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να μεσολαβήσει για να δοθεί χάρη στη Μαρίνα Πετρέλα, πρώην μέλος των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Όπως έγινε γνωστό η Γαλλία είναι υποχρεωμένη, βάσει των προβλέψεων των ευρωπαϊκών συμφωνιών, να εκδώσει την κ. Πετρέλα, ωστόσο ο Σαρκοζί τόνισε ότι «ζήτησα από τον ιταλό πρωθυπουργό, στην περίπτωση αυτή, να ζητήσει να δοθεί χάρη από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, λαμβανομένης υπόψιν της παλαιότητας της καταδίκης και της ψυχολογικής κατάστασης και υγείας της κ. Πετρέλα. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μου τόνισε ότι συμμερίζεται τη γνώμη μου και ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο να δοθεί χάρη».

Σημειώνεται ότι η Μαρίνα Πετρέλα, 54 ετών σήμερα, έχει καταδικαστεί ερήμην στην Ιταλία το 1992 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού επιθεωρητή και τον βαρύ τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου του στη Ρώμη το 1981. Έχει καταδικαστεί, επίσης, για την απαγωγή ενός εισαγγελέα, για ένοπλη ληστεία και επιθέσεις.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 πήγε στη Γαλλία όπου έζησε έκτοτε μία κανονική ζωή, έως ότου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2007 στην περιοχή του Παρισιού.

Η Πετρέλα πλέον βρίσκεται σε θάλαμο απομόνωσης σε ψυχιατρείο κοντά στο Παρίσι.

πηγή : www.cosmo.gr

Διχάζει η αντιπυραυλική ασπίδα

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Τσεχίας και την προοπτική αμερικανικών εξοπλισμών πολύ κοντά στα σύνορά της. Τόσο η κοινή γνώμη της Τσεχίας που είχε εκφράσει την αντίθεσή της, όσο και η ρωσική διπλωματία, που προειδοποιούσε κατ΄ επανάληψιν είναι αρνητικές στην εξέλιξη αυτή. Οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ ότι το αντιπυραυλικό σύστημα στοχεύει στην προστασία τους από χώρες όπως το Ιράν, δεν πείθουν τη Ρωσία, που θεωρεί ΗΠΑ-Τσεχίας και την προοπτική αμερικανικών εξοπλισμών πολύ κοντά στα σύνορά της. Όπως αναφέρεται σε ρωσικό ανακοινωθέν: "Εάν κοντά στα σύνορά μας ξεκινήσει η αληθινή εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στρατηγικής εμβέλειας, τότε θα υποχρεωθούμε να αντιδράσουμε όχι με τρόπο διπλωματικό, αλλά με στρατιωτικές τεχνικές". Στη συμφωνία, προβλέπεται εγκατάσταση υπερσύγχρονου αμερικανικού ραντάρ στο τσεχικό έδαφος και μελλοντική αντιαεροπορική συνεργασία.

Πηγή: http://news.ert.gr/

«Καταδίκες» από δικηγόρους


Αποδοκίμασαν το κυβερνητικό χαράτσι στην εξαγορά των ποινών, τα φαινόμενα αρνησιδικίας και τις αντισυνταγματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες

Τα απαράδεκτα φαινόμενα αρνησιδικίας, τις άκρως αυστηρές ποινές, τις αντισυνταγματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που οδηγούν στην ατιμωρησία, αλλά και την κυβερνητική αδιαφορία να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης ανέδειξε με «σκληρή γλώσσα» η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στην 3ήμερη συνεδρίαση της Ολομέλειας, που έγινε υπό τον πρόεδρό της Δ. Παξινό στην Καλαμάτα, αποδοκιμάστηκαν έντονα το αντισυνταγματικό κυβερνητικό «χαράτσι» που κάνει ακριβότερη την ελευθερία διπλασιάζοντας την εξαγορά των ποινών, οι νέες αντεργατικές ρυθμίσεις (του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) που αφήνουν δικαστικά απροστάτευτο τον εργαζόμενο σε περίπτωση απόλυσης, καθώς δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή του στην εργασία, διογκώνοντας το φάσμα της ανεργίας.

πηγή : www.inout.gr

Μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ διαπιστώνει ο υπουργός Ανάπτυξης - Στο 4,9% ο πληθωρισμός

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα -στο 4,9%- παρέμεινε ο πληθωρισμός και τον Ιούνιο, κινούμενος σχεδόν κατά 30% υψηλότερα από το μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007 παρατηρούνται στο φυσικό αέριο (κατά 56,3%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (38,6%), στο σπορέλαιο (31,5%), στο βούτυρο γάλακτος (30%), στα ζυμαρικά (28,7%), στο αλεύρι (21,3%), στις αστικές συγκοινωνίες (20%) και στο ψωμί (17,7%).

«Οι τιμές στο ράφι των σούπερμάρκετ έχουν καταγράψει μείωση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας, προσθέτοντας ότι «από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι σαφές τι είναι αυτό που συνέβαλε στη συγκράτηση του πληθωρισμού σ’αυτά τα επίπεδα». Το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, δεν κρύβει την ανησυχία του για τον επόμενο μήνα, καθώς, αν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει να ανεβαίνει, ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 5%.

ΠΑΣΟΚ: Αύξηση 80%

«Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 4,9%. Πέρσι τον ίδιο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Με άλλα λόγια, σε ένα χρόνο έχουμε αύξηση πληθωρισμού κατά 80%. Είναι μια αύξηση την οποία όλο νιώθουμε, τη βιώνουμε καθημερινά και είναι μια αύξηση η οποία δεν μπορεί να έχει να κάνει με τα διεθνώς τεκταινόμενα. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος πέρσι ήταν 2,5%, φέτος τον Ιούνιο έχει πάει στο 4%» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα μας βρίσκεται απολύτως εκτός προβλέψεων και εκτός κάθε ελέγχου».
Να σημειωθεί ότι βάσει μελέτης, θα «γονατίσουν» πρώτα τα φτωχά νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα από 500 έως 900 ευρώ, αφού ο πληθωρισμός των φτωχών προσεγγίζει το 6,2%, είναι δηλαδή 40% υψηλότερος σε σχέση με το μέσο πληθωρισμό.

Πηγή: www.citypress.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive