Τρίτη, 8 Ιουλίου 2008

Η "ελευθερία" του λόγου.

Καθώς έψαχνα στο Youtube βρήκα ένα video από κάποιο αμφιθέατρο σε πανεπιστήμιο στην Florida των Η.Π.Α. που πραγματικά με σόκαρε και θα ήθελα να το δείτε και εσείς. Λένε ότι στην Αμερική η ελευθερια του λόγου δεν είναι και το πράγμα για το οποίο οι Αμερικάνοι περηφανεύονται περισσότερο αλλά η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία.
Τα σχόλια δικά σας...

Δείτε το video :


Πραγματικά με εκπλήσει η ουδετερότητα των υπόλοιπων φοιτητών μέσα στο αμφιθέατρο που το μόνο που κάνουν είναι να χειροκροτούν.Τώρα δεν ξέρω αν χειροκροτούν τον φοιτητή ή την αστυνομία.

Παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα

Η αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων διεθνώς εξαιτίας της εκτίναξης τις τιμής του πετρελαίου απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Εκοφίν, στις Βρυξέλλες, αλλά και τη σύνοδο της G8, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Για πρώτη φορά οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομίας μίλησαν για ύφεση σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και παραδέχθηκαν ότι και ο στασιμοπληθωρισμός έχει κάνει την εμφάνισή του, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι πρωτίστως πολιτικό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με νομισματικά μέτρα.

Ακόμα, οι υπουργοί Οικονομίας εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόσφατη κίνηση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια, λέγοντας ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν οι
Προειδοποίηση από τις μουσουλμανικές χώρες τιμές του πετρελαίου.Για σοβαρή πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία έκαναν λόγο οι 8 "ισχυροί" κατά την σύνοδο κορυφής της G8 που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία.

"Ανησυχούμε πολύ για την απότομη άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με αβεβαιότητα και επιμένει ο κίνδυνος πτωτικής στροφής", υπογραμμίζεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Η φτώχεια. Σε ό,τι αφορά τη διατροφική κρίση και την εκτόξευση των τιμών των ειδών διατροφής παγκοσμίως, οι οκτώ "ισχυροί" εκτιμούν ότι οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να βυθίσουν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και να προκαλέσουν την υποχώρηση της προόδου που έχει σημειωθεί ως προς την υλοποίηση των στόχων της χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, κυρίως σχετικά με την υποχώρηση της φτώχειας και της παιδικής θνησιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ομάδα των 8 ζήτησε από τις χώρες που διαθέτουν διατροφικά αποθέματα σε μεγάλες ποσότητες "να διαθέσουν μέρος αυτών σε χώρες που έχουν ανάγκη".
Πηγή: http://www.skai.gr/

Ηλεκτροπληξία 12χρονου σε κάμπινγκ

Ένας 12χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία, ενώ βρισκόταν μαζί με τους γονείς του σε κάμπινγκ παραθεριστών, όταν πάτησε ''γυμνό'' καλώδιο.

Το παιδί σώθηκε χάρη στη μητέρα του, η οποία θέτοντας σε κίνδυνο και τη δική της ζωή, πρόλαβε να απομακρύνει τον γιό της.

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο υπεύθυνος του κάμπινγκ συνελήφθη.

Πηγή: www.zougla.gr

Υβριδικά αυτοκίνητα - αεροπλάνα

Τη λύση στο κυκλοφοριακό χάος σήμερα έρχεται να δώσει ένα νέο υβριδικό αεροπλάνο-αυτοκίνητο που θα φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία μας.
Το όραμα ξεδιπλώθηκε στο Συμπόσιο Ηλεκτρικών Πτητικών Μέσων 2008 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Σχεδιαστής του υβριδικού αεροπλάνου ήταν ο Richard Jones, μηχανικός της Boeing Phantom Works.

Όπως σχολιάζει ο ίδιος: «Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι η κατάκτηση των ουρανών από τον άνθρωπο που θα πάψει να ταλαιπωρείται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα στρέψει το βλέμμα στους ουρανούς.»
«Από τότε που οι άνθρωποι παράτησαν τα άλογα και τις άμαξες κατάφεραν να κατακτήσουν δυο ακόμα ηπείρους. Πριν από περίπου 50 χρόνια τα ατμοκίνητα μέσα μετέτρεψαν την Αμερική σε έθνος. Σήμερα, περισσότερος από το μισό πληθυσμό της γης ζει σε μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ τον τελευταίο μισό αιώνα, η βιομηχανία των αεροπλάνων κατάφερε να μας φέρει όλους πιο κοντά.»

Μελλοντικές μετακινήσεις
Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει ένα υβριδικό μέσο που θα μπορεί να ταξιδεύει με 480 χλμ/ώρα, ενώ το υψηλής ακριβείας σύστημα πλοήγησης θα επιτρέπει στο μέσο οδηγό-πιλότο να πετάει χωρίς να απαιτείται ειδική εκπαίδευση, χάρις σε έναν ηλεκτρονικό καθοδηγητή.

Σύμφωνα με τον κύριο Jones, όλα αυτά θα κάνουν την πλοήγηση του αεροπλάνου πολύ ευκολότερη από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου.
«Τα αεροσκάφη θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα και μπαταρίες, καθιστώντας τα περιβαλλοντικά φιλικά.»

Το παράθυρο στο μέλλον άνοιξε μια ομάδα μηχανικών, επιστημόνων, επενδυτών και στελεχών που συγκεντρώθηκαν από το ίδρυμα CAFÉ, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την ατομική μετακίνηση μέσω αέρος.
Ο πρόεδρος του οργανισμού, Brien Seeley, είπε ότι υπάρχουν αρκετά καλοί λόγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός νέου υβριδικού μέσου που θα γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής.
«Όταν το αυτοκίνητο σας θα είναι κολλημένο στην κίνηση και ένα αεροπλάνο θα στριφογυρίζει ακριβώς από πάνω σας, τότε θα ζηλέψετε πραγματικά,» σχολιάζει ο κύριος Jones.

Προσωπικές πτήσεις
Όπως αναφέρθηκε στο συμπόσιο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανεύρεση μιας εναλλακτικής λύσης για τις μηχανές εσωτερικής καύσης που επιβαρύνουν τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη μας.
Ο Δρ. Ben Santer, φυσικός από το Lawrence Livermore National Laboratory, είπε: «Σήμερα γνωρίζουμε ότι επεμβαίνουμε στην χημική σύσταση της ατμόσφαιρας της γης, καίγοντας ορυκτά καύσιμα σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα.»
«Εάν δε θέλουμε να έχουμε πραγματικά σοβαρές αλλαγές στο κλίμα μας θα πρέπει να σκεφτούμε άλλους τρόπους να εξοικονομήσουμε χρήματα.»

Ο κύριος Seeley της CAFÉ, συμφωνεί λέγοντας: «Το ηλεκτρικό αεροσκάφος υπόσχεται να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα και να βοηθήσει στην πραγματοποιήση της ιδέας της προσωπικής αεροπλοΐας.

Ωστόσο σύμφωνα με τη Σλοβενική εταιρεία Pipistrel, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε το υβριδικό μοντέλο της Boeing Phantom Works. Έως το τέλος του έτους, η εταιρεία υπόσχεται να έχει έτοιμο το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ηλεκτρικό διθέσιο ηλεκτρικό αεροπλάνο για τους πελάτες της.
Το Taurus Electro θα μπορεί να φτάσει σε ύψος 2.000 μέτρων και θα διανύει απόσταση 1.600 χλμ. ημερησίως κι όλα αυτά χρησιμοποιώντας ενέργεια από μπαταρία λιθίου.
Ο υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης της Pipistrel, Tine Tomazic, αναφέρει ότι έχουν ήδη δεχτεί πάνω από μια ντουζίνα παραγγελίες.
«Έχουμε παρατηρήσει πως υπάρχει τρομερή ζήτηση από ιδιώτες, εραστές των πτήσεων και πιστεύουμε ότι οι προοπτικές της εμπορευματοποίησης για το Taurus Electro είναι τεράστιες.»

Η λειτουργικότητα

Αυτό φυσικά βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση δεδομένης της τσουχτερής τιμής για το βασικό μοντέλο, που ξεκινά από τα $132.000.
Προς το παρόν, θα ήταν μάλλον λογικό να πούμε ότι το αγοραστικό κοινό του Taurus Electra και άλλων παρόμοιων αεροπλάνων περιορίζεται σε μερικούς οπαδούς που διαθέτουν χρήματα για να ξοδέψουν.
Αφού δεν έφταναν όλα αυτά, για να δημιουργηθεί κάποιος θόρυβος για τα ηλεκτρικά αεροπλάνα, το ίδρυμα CAFΕ και η NASA θεσμοθέτησαν το «Πράσινο Βραβείο», που θα βραβεύει με 50 χιλιάδες δολάρια το ηλεκτρικό αεροσκάφος που θα μπορεί να αναπτύξει 160 χλμ./ώρα (αντίστοιχο των 160 χλμ./γαλόνι καυσίμου)
Οι υποστηρικτές τέτοιων διαγωνισμών ελπίζουν να καταφέρουν να πείσουν το κοινό ότι το ταξίδι μέσω αέρος είναι μια από τις «πράσινες» μορφές μετακίνησης.

Με σύνορο τον ουρανό
Και ενώ θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα έτσι ώστε να πειστεί το ευρύ κοινό ότι θα μπορεί πολύ απλά να σεργιανίζει στους ουρανούς με ένα αεροπλάνο που θα είναι κατά το ήμισυ αυτοκίνητο, οι επενδυτές πιστεύουν ότι όσο πιο νωρίς προσεγγίσουν τη βιομηχανία τόσο το καλύτερο.

Ο Adam Grosser από την Foundation Capital, που χρηματοδότησε τη διοργάνωση, θεωρεί ότι τα προσωπικά αεροσκάφη θα είναι ο μεγάλος νικητής.
«Είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε μια βιομηχανία όπως αυτή. Πολλά από αυτά που ακούμε ίσως χρειαστούν ακόμα λίγο χρόνο έως ότου πραγματοποιηθούν όμως είμαστε πρόθυμοι να περιμένουμε υπομονετικά και να επενδύσουμε σε αυτό το όραμα, το οποίο όταν επιτέλους γίνει αποδεκτό θα εκτοξευθεί και το όριο θα είναι μόνο ο ουρανός.»
BBC News

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Στη φυλακή οι τρεις δουλέμποροι

Στην φυλακή οδηγήθηκαν τρεις από τους τέσσερις δουλεμπόρους, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στον Αγιόκαμπο, όταν προσπάθησαν να αποβιβάσουν 49 Πακιστανούς στη στεριά από ιστιοφόρο σκάφος.

Οι δουλέμποροι, δύο Ουκρανοί και δύο Ιρακινοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά την απολογία τους οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Οι 49 Πακιστανοί κρατούνται στο τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών στη Ελασσόνα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες απέλασης.

Η «απόβαση» των λαθρομεταναστών ανέδειξε και πάλι έντονα την έλλειψη Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στο Νομό Λάρισας, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί πρόσφυγες κάτω από ενδεικνυόμενες συνθήκες.

Πηγή: www.e-tipos.com

Φριχτό έγκλημα στην Κέρκυρα

Ο 45χρονος ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά στο πατρικό του σπίτι με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν οι δύο ηλικιωμένοι γονείς του.

Ο άνδρας –πατέρας τριών παιδιών- που ζούσε στον κάτω όροφο του πατρικού σπιτιού στην περιοχή Καμάρα του Αγίου Αχιλλείου, επέστρεφε από διασκέδαση αργά το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες λογομάχησε με τους γονείς του και στη συνέχεια με εύφλεκτο υλικό άναψε φωτιά στο σπίτι. Οι δύο γέροντες έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις και στη συνέχεια απανθρακώθηκαν.

Πηγή: www.cosmo.gr

G700: "Η συγκράτηση του πληθωρισμού κι ο επερχόμενος στασιμοπληθωρισμός"

"Πραγματικά, μερικές φορές αισθανόμαστε ότι αλλού ζούμε εμείς και σ’ άλλη χώρα ζει η κυβέρνησή μας. Κοκορεύεται, διαβάσαμε σήμερα, η ηγεσία του ΥΠΑΝ, γιατί συγκρατήθηκε ο πληθωρισμός στο 4,9%, έναντι προβλέψεων για 5,2%. Τι να πει κανείς; Αναμφίβολα η επιτυχία των 41 μέτρων ενάντια στην ακρίβεια υπήρξε τεράστια! Ο Υπουργός το είπε ξεκάθαρα: «εξ όσων γνωρίζω, οι τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ έχουν καταγράψει μείωση». Το υπονόησε κι ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ, κύριος Κοντοπυράκης, ισχυριζόμενος ότι η συγκράτηση του γενικού δείκτη τιμών οφείλεται στη μείωση των τιμών των οπωροκηπευτικών και τη συγκράτηση ή ακόμα και μείωση των προϊόντων ραφιού στα σούπερμαρκετ. Ας βγούμε λοιπόν όλοι έξω στους δρόμους να πανηγυρίσουμε...Επιτέλους, λίγη σεμνότητα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δε βλάπτει.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα καλπάζει και η ανάπτυξη σταδιακά επιβραδύνεται. Αυτό μας λένε κατ’ επανάληψη οι διάφορες μακροοικονομικές έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων στοιχείων που δημοσιεύει ανά τακτά διαστήματα η ΕΣΥΕ. Σύμφωνα λοιπόν με το οικονομικό δελτίο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε σήμερα (7-7-2008), ο Γενικός Δείκτης Τιμών για το μήνα Ιούνιο διατηρήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα στο υψηλότερο ποσοστό δεκαετίας, 4,9%, με το μέσο πληθωρισμό εξαμήνου να κινείται στο 4,48% και τον δομικό πληθωρισμό, πλην ενέργειας και εποχιακών διακυμάνσεων, στο 4%.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της ΕΣΥΕ, τα οποία παραθέτει το ΙΟΒΕ σε πρόσφατη Έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, ο ρυθμός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008 έπεσε μία ολόκληρη μονάδα, στο 3,6%, έναντι 4,4% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007. Υπολογίζεται μάλιστα από όλους ανεξαιρέτως τους Διεθνείς Οργανισμούς ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2008 θα κυμανθεί κάτω του 3,5%, μειωμένος κατά μισή ποσοστιαία μονάδα περίπου από την ήδη προς τα κάτω αναθεωρημένη πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομίας.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, έχουμε βάσιμους λόγους να ανησυχούμε. Δεν είναι μόνο ότι οδεύουμε ολοταχώς προς μία φάση σταδιακής επιβράδυνσης της ανάπτυξης σε συνδυασμό με περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού. Ο κίνδυνος για μια παρατεταμένη περίοδο ισχνών αγελάδων ακόμα και το ενδεχόμενο στασιμοπληθωρισμού είναι αυξημένος, για δύο λόγους.

Πρώτον, οι επιπτώσεις της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και των τροφίμων στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται λόγω των στρεβλώσεων των επιμέρους αγορών προϊόντων και υπηρεσιών (ολιγοπώλια, καρτέλ, κλειστές αγορές και επαγγέλματα κοκ), στρεβλώσεις οι οποίες επιτρέπουν σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και επιχειρηματίες να κερδοσκοπούν, μετακυλύοντας ακόμα και την όποια μελλοντική προσδοκία περί αύξησης του πληθωρισμού στην τελική τιμή των προϊόντων. Ως αποτέλεσμα η άνοδος των τιμών σε τρόφιμα και καύσιμα διεθνώς ενσωματώνεται πολύ γρήγορα στις τιμές των υπόλοιπων προϊόντων, οδηγώντας σε μεγάλες σωρευτικές αυξήσεις.

Δεύτερον, ο ρυθμός αύξησης της τελικής κατανάλωσης και συγκεκριμένα της ιδιωτικής, παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση έχοντας φτάσει στο 2,3%, το χαμηλότερο ρυθμό που έχει σημειωθεί μετά το 2000. Επηρεάζει έτσι άμεσα και αρνητικά το ρυθμό μεγένθυσης της ελληνικής οικονομίας. Στο βαθμό δε που η συγκεκριμένη εξέλιξη συνεχιστεί, ενδέχεται να σηματοδοτήσει το τέλος μιας περιόδου ανάπτυξης που βασίστηκε στην ιδιωτική πρωτίστως κατανάλωση και η οποία τα τελευταία χρόνια τροφοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από την επέκταση της καταναλωτικής πίστης (ΙΟΒΕ).

Αυτή η τελευταία εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα κακή. Αποτελεί μια ευκαιρία για αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης και αναζήτηση πιο παραγωγικών πηγών που θα τροφοδοτήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία στο μέλλον. Αρκεί η οικονομική ηγεσία να έχει την πρόθεση να ασχοληθεί επί της ουσίας με όλα αυτά τα ζητήματα και να μην κοκορεύεται απλώς για τη «συγκράτηση» του πληθωρισμού, συνδέοντάς την με αμφίβολης αποτελεσματικότητας συγκυριακά και βραχυπρόθεσμα μέτρα. Διαρθρωτικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα απαιτούνται, διαφορετικά πολύ σύντομα θα δούμε τον στασιμοπληθωρισμό να μας πλησιάζει επικίνδυνα."
Πηγή: http://g700.blogspot.com/

Τραγωδία με θύμα 8χρονο αγοράκι

Τραγωδία στον χώρο του Παλαιού Ιπποδρόμου, με θύμα ένα μικρό αγοράκι.

Πρόκειται για έναν 8χρονο, ο οποίος κοιμόταν στο χώρο εργασιών του Παλαιού Ιπποδρόμου και καταπλακώθηκε από εκσκαφέα, κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης των κερκίδων.

Το αγοράκι, διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο οδηγός του εκσκαφέα συνελήφθη.


Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

"Διαρκής ο αγώνας κατά της διαφθοράς"

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής περισσότερες πληροφοριές, στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ δήλωσε ότι «ο αγώνας κατά της διαφθοράς είναι διαρκής και ότι έχουμε δεσμευτεί θα γίνει πράξη».

Ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από το πετρέλαιο, λέγοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας είναι σταθεροί και τα ποσοστά της ανεργίας μειώνονται. Οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές είναι μονόδρομος.

Όσον αφορά στην ακρίβεια ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο, να αγανακτούν με την αισχροκέρδεια. Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασυδοσία. Όσοι παραβαίνουν το νόμο είναι σαν να κάνουν έγκλημα απέναντι στην οικονομία και σε αυτό το θέμα η πολιτεία θα είναι αμείλικτη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας περισσότερες πληροφοριές, ενώ απονεμήθηκαν και βραβεία σε επιχειρηματίες.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Πλησιάζει στην "έξοδο" ο Π. Τατούλης


Στην πόρτα της εξόδου από τη Ν.Δ. βρίσκεται πλέον ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», μετά από τη συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Δευτέρας (7/7), στην οποία καταφέρεται εναντίον του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, ζητώντας την παραίτηση ή την αποπομπή του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει ήδη από τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη, να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επανένταξης στη Ν.Δ. του Κώστα Κουκοδήμου. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου είναι έτοιμες και θα κατατεθούν αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών από τον ανακριτή κ. Οικονόμου για την υπόθεση Ζαχόπουλου, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί και τυπικά πως δεν διώκεται ο βουλευτής Πιερίας.

Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητηθεί από τον κ. Τατούλη να παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος και να μην παραμείνει ως ανεξάρτητος, κάτι που, όμως, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πορευθεί από εδώ και πέρα με κοινοβουλευτική πλειοψηφία μίας έδρας. Κάτι τέτοιο, δε, την καθιστά εξαιρετικά ευάλωτη στον όποιο βουλευτή θελήσει να… «αντικαταστήσει» τον κ. Τατούλη στην πρωτοκαθεδρία του εσωκομματικού «αντάρτικου», αφού θα κινδυνεύει με απώλεια της δεδηλωμένης.

Οριστικές εξελίξεις, πάντως, αναμένονται πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός και μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους έναντι του κ. Τατούλη, αποφεύγοντας κάθε σχόλιο.

πηγή : www.cosmo.gr

«Καμπανάκι» για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ


Το Βαρόμετρο της Public Issue δείχνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα χάνουν συνεχώς έδαφος και τίθεται εν αμφιβόλω η επίτευξη αυτοδυναμίας

Την κρίση του δικομματισμού επιβεβαιώνει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ για το μήνα Ιούλιο. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται μεν σταθερά του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν απώλειες της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας (το καθένα) ενώ οι επιδόσεις τους συνεχίζουν να κυμαίνονται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, τέτοια που στην περίπτωση άμεσης διεξαγωγής εκλογών, δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη αδυναμίας ούτε με το νέο εκλογικό νόμο. Εναντι αυτού του ενδεχομένου, αξιοσημείωτο είναι ότι οι πολίτες εγκαταλείπουν τη θέση υπέρ της νέας προσφυγής στις κάλπες, καθώς θεωρούν ότι δεν προσφέρει διέξοδο, και τάσσονται υπέρ της συνεργασίας των κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης. Μάλιστα στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους βρίσκεται η οικουμενική κυβέρνηση (26%) και ακολουθούν η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ (18%) και Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (12%) . Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-3 Ιουλίου, δηλαδή μετά την αποκάλυψη για το 1 εκατ. μάρκα στον κ. Θ. Τσουκάτο ενώ είχε αρχίσει ο θόρυβος για το ταξίδι του κ. Μιχ. Λιάπη και ο κ. Παν. Αθανασίου αποφάσισε την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν αμβλύνεται η κακή εικόνα, που παρουσιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα και δεν φαίνεται να υποχωρεί το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και διεξήχθησαν οι εκλογές, η Ν.Δ. έχει απολέσει 7,5 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 7 ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει 13. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 8 στους 10 πολίτες (78%) θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση καθώς και ότι το 53% πιστεύει πως καμιά κυβέρνηση είτε ΠΑΣΟΚ είτε Ν.Δ. δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Επιπλέον παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία κρίνει ότι ενδεχόμενη διάσπαση της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ θα είναι «μάλλον αρνητική», αυξάνονται ανησυχητικά τα ποσοστά όσων δείχνουν ανοχή ή αδιαφορία για μία τέτοια εξέλιξη. Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται με 3,5 μονάδες διαφορά (όση και τον Ιούνιο). Συγκεκριμένα συγκεντρώνει 34,5% έναντι 31% του ΠΑΣΟΚ, 18% του ΣΥΡΙΖΑ, 8% του ΚΚΕ και 5 του ΛΑΟΣ. Με βάση αυτά τα ποσοστά η Ν.Δ. θα εξέλεγε 139 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 80, ο ΣΥΡΙΖΑ 47, το ΚΚΕ 21 και ο ΛΑΟΣ 13. Στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, η κυριαρχία του κ. Κώστα Καραμανλή εξακολουθεί αδιαμφισβήτητη έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα ο πρωθυπουργός έχει βελτιώσει την εικόνα του κατά 3 μονάδες σε σχέση με το Βαρόμετρο του Ιουνίου σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που παρουσιάζει ανάλογη πτώση.

Για Παπανδρέου και Τσίπρα

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου προηγείται του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα, μόλις κατά μία μονάδα, όταν το ερώτημα αφορά όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου έχει βελτιώσει τη δημοτικότητά του (38%) σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει όμως στην τρίτη θέση μεταξύ των αρχηγών με πρώτο τον κ. Τσίπρα (54%) και δεύτερο τον κ. Καραμανλή (52%). Πρόσθετος πονοκέφαλος για την Χαρ. Τρικούπη, η οποία διαπιστώνει για άλλη μία φορά, ότι δεν μπορεί να καρπωθεί τη φθορά τη κυβέρνησης, είναι ότι η κρίση της κοινής γνώμης για την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της αντιπολίτευσης είναι απογοητευτική: το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση (12%) ενώ στην πρώτη ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη ο ΛΑΟΣ και στην τρίτη το ΚΚΕ.

πηγή : www.kathimerini.gr

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για νέο σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης!


Νέα κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Φλωρίδης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας"Κυριακάτική Μακεδονία" η οποία με άρθρο της υποστήριξε πως υπάρχει κοινός τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο εμφανίζονται ως συνδικαιούχοι πολιτικό πρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπάλληλος με κορυφαία υπηρεσιακή θέση στο δήμο.

Ο εν λόγω λογαριασμός άνοιξε τον Αύγουστο του 1999 και έκλεισε επτά χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2006, λίγο πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακινήθηκαν μέσω αυτού του λογαριασμού περί τα 300.000 ευρώ!

Βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει τη διαδρομή των παραπάνω χρημάτων, το λόγο για τον οποίο διακινήθηκαν και εάν δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» ενός εκ των δύο δικαιούχων.

Τα παραπάνω στοιχεία εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης..

πηγή : www.inout.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive