Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

Δηλώσεις Παπούλια για την στάση της ΠΓΔΜ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ εξέφρασε τη λύπη του για την αδιάλλακτη, σχεδόν εχθρική, όπως είπε, στάση και θέση που έχει η ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν εισπράττει μέχρι σήμερα παρά έναν κενό αλυτρωτισμό, έναν εχθρικό αλυτρωτισμό», τόνισε ο κ. Παπούλιας περισσότερες πληροφοριές, παρά το γεγονός, όπως πρόσθεσε, ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που είχε υπογραφεί - που είχε υπογράψει ο ίδιος σαν υπουργός Εξωτερικών - είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει ένα όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στις δηλώσεις του στη Βιέννη, πως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, τουλάχιστον η ελληνική θέση, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε κει στο Κόσσοβο λέγοντας ότι η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση με εξαιρετική προσοχή, γιατί θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο πρόβλημα. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν αναγνώρισαν ακόμη την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και νομίζει πως αυτό γίνεται γιατί η εκτίμησή της είναι ότι θα πρέπει να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Καταδίκες για το παραδικαστικό


Ένοχοι κρίθηκαν οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους της υπόθεσης του Παραδικαστικού Κυκλώματος. Ο εισαγγελέας πρότεινε βαριές ποινές για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Καταδικάστηκαν οι Ευάγγελος Καλούσης, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, Σάκης Κεχαγιόγλου, οι επιχειρηματίες Αντώνης Γεωργίου, Σωτήρης Κρητικός, Ευστράτιος Βαληράκης και ο σύζυγος της Κ. Μπουρμπούλια, Θωμάς Αμαριανός.

Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν περιλαμβάνονται η δωροδοκία, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η κατάχρηση εξουσίας και η απόπειρα εκβίασης.

Αθώοι, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, είναι ο δικηγόρος, Γιώργος Νικολακόπουλος και ο καπετάνιος του σκάφους με το οποίο έκαναν κρουαζιέρα οι Ε. Καλούσης και Κ. Μπουρμπούλια, Βάιος Ευαγγελόπουλος.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Αλλαγή σκηνικού στο Internet


Χαλαρώνουν οι κανονισμοί κατοχύρωσης ονομάτων χώρου (domain names) στο διαδίκτυο, με ομόφωνη έγκριση της Διαδικτυακής Εταιρείας Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN)

Η απόφαση αυτή βάζει τέλος στις ανησυχίες των ειδικών που μιλούσαν για κορεσμό των domain names σε λίγα χρόνια, αφού θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες καταλήξεις, πέρα από τις com, net, org, info και άλλες που υπάρχουν σήμερα.

Το κόστος της κατοχύρωσης νέων ονομάτων χώρου με τις νέες καταλήξεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια, έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της ICANN που ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθείται για την έγκριση ή απόρριψη των νέων ονομάτων, δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα εξετάζονται από επιτροπή της ICANN προτού εγκριθούν, έτσι ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις όπως η παραβίαση εμπορικών σημάτων.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Με αργούς ρυθμούς αυξάνονται οι χρήστες του internet στην Κύπρο


Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τη “Rai Consultants Public”, μόνο το 30% του πληθυσμού στην Κύπρο χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, ενώ το υπόλοιπο 70% δηλώνει ότι δεν ασχολείται καθόλου με αυτό.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι χρήστες σε ποσοστό 85% «σερφάρουν» στο internet κυρίως από το σπίτι, σε ποσοστό 52% από το χώρο εργασίας τους, ενώ σε μικρότερα ποσοστά από το internet café, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φιλικά σπίτια.

Σε ποσοστό 19% οι Κύπριοι χρήστες ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο μέσω του internet, ενώ το 31% διαβάζει στο internet διεθνείς ειδήσεις.

Τέλος, οι χρήστες στην Κύπρο ασχολούνται με το διαδίκτυο κατά μέσο όρο 9 ώρες την εβδομάδα, στην πλειοψηφία τους (58%) το επιλέγουν για να ψυχαγωγηθούν, ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά όσων το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Δικάζεται κόμμα στην Τουρκία


Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας το ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αρνήθηκε την Πέμπτη τις κατηγορίες που το θέλουν να υπονομεύει το κοσμικό κράτος.

Το κυβερνών κόμμα που απειλείται με κλείσιμο και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων εβδομήντα και πλέον στελεχών, ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός Ερντοάν και ο πρόεδρος Γκιούλ, υπερασπίστηκε τον λόγο ύπαρξής του στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας.

Η δίκη διεξάγεται την ώρα που πληθαίνουν οι συλλήψεις απόστρατων στρατηγών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Ερντοάν.

Στο πρωτοσέλιδό της η "Σαμπάχ", αποκαλύπτει έγγραφα που τεκμηριώνουν την ύπαρξη μυστικού σχεδίου για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι πρόκειται για μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Ερντοάν και του κεμαλικού κατεστημένου.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Σόφια


Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη συγκάλεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, μετά τις ισχυρότατες εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών, συγκλονίζοντας τη Σόφια.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για νέες εκρήξεις, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη χημικής μόλυνσης ή ραδιενέργειας, παρ' όλο που ένα σύννεφο πυκνού καπνού καλύπτει την περιοχή.

Η περιοχή γύρω από την αποθήκη πυρομαχικών εκκενώθηκε, αρκετά κτίρια έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, θραύσματα κάλυψαν μία από τις πίστες του αεροδρομίου της Σόφιας με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγες ώρες ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αεροδρομίου.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ο Θέμος μήνυσε τον ανακριτή


Μήνυση σε βάρος του δεύτερου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση Ζαχόπουλου, Δ. Οικονόμου, για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, κατέθεσε ο εκδότης, και κατηγορούμενος στην υπόθεση, Θέμος Αναστασιάδης.

"Κατέθεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του κ. Οικονόμου για το γεγονός ότι χωρίς στοιχεία και χωρίς μάρτυρες, κατασκεύασε ένα κακούργημα σε βάρος μου, ακούγοντας μόνο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο", δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

"Κατόπιν αυτού, είμαι έτοιμος να καταθέσω εδώ και τώρα και να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη κατάματα".

Στο μεταξύ, προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη έλαβε ο δημοσιογράφος του "Πρώτου Θέματος" Γιάννης Μακρυγιάννης που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Υπεξαίρεση σε τράπεζα στη Λάρισα


Εσωτερικός έλεγχος διενεργείται σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας της Λάρισας, για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Στελέχη υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου της συγκεκριμένης τράπεζας ελέγχουν πληθώρα στοιχείων σχετικών με τις κινήσεις υπαλλήλου της τράπεζας που έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες 20 μέρες.

Υπολογίζεται ότι το ποσό που υπεξαιρέθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο υποκατάστημα είχε παλαιοτέρα σημειωθεί και άλλο κρούσμα υπεξαίρεσης από υπάλληλο.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

"Ακίνδυνες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας"


Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των πολιτών τονίζουν Ευρωπαίοι επιστήμονες.

Ωστόσο εκφράζουν επιφυλακτικότητα ως προς τις επιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ο επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής για θέματα ραδιενέργειας Παόλο Βέκια δήλωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπει μία κεραία κινητής τηλεφωνίας έχουν χίλιες φορές μικρότερη ισχύ από αυτή που εκπέμπει η ίδια η συσκευή.

Η γερμανίδα καθηγήτρια βιολογίας Τζίγκελ-μπεργκεν σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν τα προβλήματα υγείας και τα κινητά τηλέφωνα.

Ωστόσο συνέστησε πρόληψη επειδή όπως είπε δεν υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα.

Τη σύσταση μηχανισμού που θα αποτελείται από αισθητήρες μέτρησης ακτινοβολίας προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Δωρεάν ασύρματο internet στο Αγρίνιο


Την παροχή δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο internet με ευρυζωνική ταχύτητα ξεκίνησε ο Δήμος Αγρινίου, σε μία προσπάθεια να φέρει σε επαφή με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, μαθητές, φοιτητές, αλλά και οικιακούς χρήστες.

Η υπηρεσία απευθύνεται στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, ενώ για τη σύνδεση απαιτείται ο χρήστης να έχει username και password, τα οποία σε πρώτη φάση δίνονται από το δημαρχείο, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 10

Στο μέλλον οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν όνομα χρήστη και κωδικό μέσα από το site του Δήμου Αγρινίου, καθώς επίσης και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως διευκρίνισε ο κ. Καμένος από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου.

Για το στήσιμο του δικτύου επιλέχθηκε το πακέτο Conn-x @ Work του ΟΤΕ, στην ταχύτητα των 24 Mbps, ενώ αρχικά καλύπτονται οι ευρύτερες περιοχές γύρω από το κεντρικό δημαρχείο, τις καπναποθήκες Παπαστράτου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αγία Παρασκευή.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Φονικό τσιμπούρι στη χώρα μας


Σε επικίνδυνο είδος ανήκει το τσιμπούρι που τσίμπησε την 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία έχασε τη ζωή της την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην προσπάθειά της να το αφαιρέσει, προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της.

Αυτό «έδειξε» η εξέταση των δειγμάτων ορού της άτυχης γυναίκας και του εντόμου, που εστάλησαν στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο είδος είναι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού, ο οποίος προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας και ευθύνεται για περισσότερους από 22 θανάτους στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο κρούσμα στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί και η ενημέρωση των αγροτών, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η 49χρονη εισήχθη στις 20 Ιουνίου στο Νοσοκομείο έχοντας υψηλό πυρετό, αποκρύπτοντας από τους γιατρούς, οι οποίοι της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, ότι την τσίμπησε το τσιμπούρι.

Την επόμενη μέρα η 49χρονη πήγε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ο πυρετός επέμενε και επιπλέον ως συμπτώματα είχε κεφαλόπονο και εμέτους. Εκεί η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς για το τσίμπημα από το τσιμπούρι. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ, άλλα έξι περιστατικά με τσιμπήματα τσιμπουριών έχουν φτάσει στο νοσοκομείο Κομοτηνής τα οποία έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.

Όπως τονίσθηκε, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχειρείται η αφαίρεση του τσιμπουριού από μη ειδικό, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεται το άτομο στο νοσοκομείο, όπου ο κοριός αφαιρείται με χειρουργική επέμβαση και μόνο.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ληστεία στα ΕΛΤΑ


Ένοπλη ληστεία, με λεία τριακόσια ευρώ, σημειώθηκε σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία τέσσερα άτομα που κρατούσαν περίστροφα μπήκαν στο ταχυδρομικό υποκατάστημα, στην οδό Λευκωσίας 26, και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους.

Οι άγνωστοι οπλοφόροι πήραν τα χρήματα και διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Καταδίκη δύο αστυνομικών για χρηματισμό


Δύο αστυνομικοί -εκ των οποίων ένας συνταξιούχος- καταδικάστηκαν από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσαν "προστασία" σε κατάστημα με "φρουτάκια". Η "ταρίφα" των δύο αστυνομικών ανερχόταν σε 500 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και έναν πρώην αστυφύλακα, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν αντιστοίχως ποινές φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή και 34 μηνών -εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την μέρα.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε επιπλέον για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο καταστηματάρχης κατήγγειλε τους δύο αστυνομικούς στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Απαισιόδοξοι για το μέλλον οι Έλληνες


Χειρότερη θα είναι η ζωή των ανθρώπων μετά από 20 χρόνια, πιστεύει το 67% των Ελλήνων, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Οι Έλληνες κατατάσσονται στους πλέον απαισιόδοξους ευρωπαίους μετά τους Γερμανούς ( 68%), τους Γάλλους και τους κατοίκους του Λουξεμβούργου (59%).

Πιο αισιόδοξοι είναι οι Εσθονοί (78%) και ακολουθούν οι Ιρλανδοί (67%), οι Ρουμάνοι και οι Σλοβάκοι (64%).

Παράλληλα, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες και οι Γάλλοι είναι οι πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τις μελλοντικές συνθήκες εργασίας.

Συγκεκριμένα, το 91% των Ελλήνων συμφωνούν ότι μετά από 20 χρόνια οι άνθρωποι θα δουλεύουν σε μεγαλύτερες ηλικίες από ότι σήμερα, έναντι 80% στην ΕΕ των 27.

Σε ό,τι αφορά το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, το 87% των Ελλήνων πιστεύει ότι μετά από 20 χρόνια θα είναι μεγαλύτερο, έναντι 81% στην ΕΕ των 27. Το ίδιο πιστεύουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί κατά 90% και οι Γάλλοι και οι Πορτογάλοι κατά 88%.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα είναι ευκολότερη για όλους μετά από 20 χρόνια, έναντι 58% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Οι λιγότερο αισιόδοξοι στο θέμα της εκπαίδευσης είναι οι Γερμανοί (συμφωνεί μόνο το 36%), οι Λετονοί (46%), οι Ούγγροι και οι Σλοβένοι (47%).

Τέλος, στην ερώτηση "συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι χάρη στην τεχνολογική πρόοδο ο κόσμος, μετά από 20 χρόνια, θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερο ελεύθερο χρόνο", οι Έλληνες εμφανίζονται και πάλι οι πιο απαισιόδοξοι μετά τους Σλοβένους, καθώς το 63% των Ελλήνων διαφωνούν και το 35% συμφωνούν.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Eισαγωγή ρεύματος από την Τουρκία


Με στόχο να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης κατέληξε σε συμφωνία με την Τουρκία.

Η χώρα μας θα προμηθεύεται το καλοκαίρι 200MW ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα επιστρέφει το χειμώνα.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Στον εισαγγελέα για τις καταλήψεις


Από τον εισαγγελέα έχουν κληθεί να καταθέσουν για τις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου μαθητές, καθηγητές, διευθυντές σχολείων και γονείς, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, καταγγέλλει η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία ζητά να μην ασκηθούν διώξεις. Όπως υποστήριξαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για ποινικοποίηση κάθε απεργίας.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Αποκλεισμός Τουρκίας λόγω απαγόρευσης της Κυπριακής σημαίας.


H εμμονή της Tουρκίας να μην επιτρέπει να προσεγγίζουν στα λιμάνια της εμπορικά πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία, ανάμεσά τους και ένας μεγάλος αριθμός πλοίων ελληνικών συμφερόντων, της στοίχισε τον αποκλεισμό της από τον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό για την επιθεώρηση των πλοίων, Paris MOU.

Eίναι η δεύτερη χρονιά που το Paris MOU απορρίπτει το σχετικό αίτημα της Tουρκίας και αυτή τη φορά το μήνυμα που δόθηκε από το ευρωπαϊκό σκέλος του Oργανισμού ήταν σαφές, η χώρα δεν πρόκειται να γίνει δεκτή αν δεν σταματήσει τις διακρίσεις προς ορισμένα κράτη - σημαίες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους Paris MOU επιπλέον η Tουρκία παρά τα βήματα που έχει κάνει οφείλει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι η σημαία της να αποκτήσει την απαιτούμενη ποιότητα για να συγκαταλέγεται μεταξύ των μελών του Oργανισμού.

H απαγόρευση πλοίων με κυπριακή σημαία να προσεγγίζουν τούρκικα λιμάνια ισχύει από την δεκαετία του ‘80, όμως την τελευταία περίοδο έχουν γίνει αναφορές ότι η Tουρκία δημιουργεί προβλήματα και σε πλοία μη κυπριακών εταιρειών που ασκούν την διαχείριση των στόλων τους μέσω της Kύπρου.

Eπίσης το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει, σύμφωνα με αναφορές ναυτιλιακών ομίλων, οι κρατήσεις πλοίων στα λιμάνια της Tουρκίας για λόγους που πιστεύουν ότι δεν σχετίζονται με την ασφάλειά τους.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι το 2006 κρατήθηκαν και τα έξι πλοία με σημαία Δανίας, τα οποία προσέγγισαν λιμάνια της. Yψηλά ποσοστά κρατήσεων πλοίων παρατηρήθηκαν ακόμα σε πλοία με σημαία Bρετανίας και Iταλίας.

πηγή : www.inout.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive