Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

NASA: Μπορεί να συντηρηθεί ζωή στον Άρη

Το έδαφος του Άρη διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να συντηρηθεί ζωή στον «κόκκινο πλανήτη» ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι υπεύθυνοι της NASA.

Μετά την πρώτη ανάλυση των στοιχείων που συνέλλεξε ο Phoenix, το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα που πραγματοποιεί αναλύσεις στον Άρη.

Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του χημικού εργαστηρίου της NASA, Σαμ Κουνάβης, δήλωσε ότι «ουσιαστικά βρήκαμε αυτό που φαίνεται ότι είναι η προϋπόθεση για την υποστήριξη της ζωής, στο παρελθόν, στο παρόν ή στο μέλλον».

«Είναι το είδος του εδάφους που θα μπορούσατε να έχετε στην αυλή σας, αλκαλικό. Ίσως θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε σπαράγγια σε αυτό. Είναι πολύ συναρπαστικό για εμάς. Όλοι μείναμε κατάπληκτοι από τα δεδομένα που λάβαμε» πρόσθεσε.

Η NASA, πάντως, σημειώνει ότι οι έρευνες δεν έχουν φθάσει ακόμα στο σημείο ώστε να εκφραστεί εάν ποτέ υπήρξε ζωή στον Άρη, ακόμη και σε μορφή μικροβίων.

Ο κ. Κουνάβης τόνισε ότι «στο έδαφος δεν υπάρχει κάτι που να αποκλείει την ύπαρξη ζωής. Μάλιστα, φαίνεται πολύ φιλικό δεν έχει τίποτα το τοξικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Phoenix προσεδαφίστηκε στο Άρη στις 26 Μαΐου αφού ταξίδευσε στο διάστημα επί 10 μήνες.

Πηγή: www.cosmo.gr

Τέλος εποχής για τη Microsoft

Τελευταία μέρα η Παρασκευή (27/6) για τον Μπιλ Γκέιτς στο τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού του κόσμου και δικό του «παιδί», τη Microsoft.

Ο Γκέιτς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό επιχειρηματική δράση για να αφοσιωθεί πλέον στην φιλανθρωπία μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, που αγωνίζεται κατά της εξάπλωσης επιδημιών και της φτώχιας.

Ο Μπιλ Γκέιτς, δεύτερο παιδί ενός επιτυχημένου δικηγόρου από το Σηάτλ, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τον προγραμματισμό των κομπιούτερ στην ηλικία των 13. Η μητέρα του είχε ενεργό ρόλο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ως έφηβος είχε το όνειρο κάθε άνθρωπος σε κάθε μέρος του κόσμου να έχει έναν προσωπικό υπολογιστή. Το όραμα του πραγματικά τον οδήγησε στο να έχει μεγάλη συνεισφορά στη δημιουργία του σημερινού «παγκόσμιου χωριού». Άλλωστε, το ανέφερε και ο ίδιος, ότι «έριξε μια ματιά στο μέλλον και βάσισε την καριέρα του σε αυτό που είδε».

Σήμερα, στην ηλικία των 52 διατηρώντας ακόμη την «εφηβική» φυσιογνωμία του με τον casual τρόπο ντυσίματος και τα μεταλλικά γυαλιά, ο Γκέιτς, λέει αντίο στην Microsoft, για να ασχοληθεί με τα προβλήματα του πλανήτη. Είναι άλλωστε, όπως έχει δηλώσει της γνώμης ότι «τα μεγάλα πλούτη, φέρνουν και μεγάλες ευθύνες».

Πηγή: www.cosmo.gr

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα κι αλλά οκτώ κράτη-μέλη η Κομισιόν, επειδή δεν ενσωμάτωσαν στο εθνικό τους δίκαιο κοινοτική οδηγία για τιμωρία όσων ρυπαίνουν το περιβάλλον

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα κι αλλά οκτώ κράτη-μέλη η Κομισιόν, επειδή δεν ενσωμάτωσαν στο εθνικό τους δίκαιο κοινοτική οδηγία για τιμωρία όσων ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον επίτροπος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας δηλώνει ότι η οδηγία που θεωρεί όσους ρυπαίνουν υπεύθυνους για την περιβαλλοντική ζημιά που προκάλεσαν, "είναι ένα από τα σημαντικότερα νέα τμήματα του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού νόμου που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια"

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Ρουμανία : Ασύδοτη και ατιμώρητη η διαφθορά, σύμφωνα με έκθεση διεθνούς οργάνωσης

Η ετήσια έκθεση της διεθνούς οργάνωσης "Transparency International" υπογραμμίζει ότι στη Ρουμανία έχει γίνει κάποια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και έχουν ληφθεί ορισμένα νομικά μέτρα για την πρόληψη της διαφθοράς όμως δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική τιμωρία για τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται ενώ οι σοβαροί παραβάτες αφήνονται ελεύθεροι. Η έκθεση καταγγέλλει, επίσης, ότι το νομικό σύστημα είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ η δημόσια διοίκηση απολαμβάνει ένα καθεστώς ασυλίας παρά τα συνεχή κρούσματα διαφθοράς που καταγγέλλονται, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Nine O' Clock".

Υπογραμμίζεται δε, ότι η Ανεξάρτητη Διεύθυνση κατά της Διαφθοράς (DNA) κάνει πολύ αποτελεσματικά τη δουλειά της έρευνας και της καταγγελίας των κρουσμάτων, με συνέπεια τη δημιουργία δυσαρέσκειας μεγάλης μερίδας της πολιτικής τάξης εναντίον της.

Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο τελευταίος νόμος σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι πλέον αρμόδιοι οι δημόσιοι Ορκωτοί Λογιστές να προβούν σε εκτιμήσεις των επιπτώσεων σε υποθέσεις διασπάθισης δημόσιας περιουσίας με συνέπεια την υποτίμηση των μεγεθών και τον περιορισμό των εντυπώσεων από τα τυχόν σκάνδαλα.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Νέος τρόπος εξαπάτησης


Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Τραπεζικός Μεσολαβητής, καθώς επιτήδειοι έχουν βρει νέο τρόπο να αποσπούν πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, την ώρα της συναλλαγής σε ΑΤΜ τραπεζών, άγνωστοι χτυπούν ελαφρά τον ώμο των πελατών και ρωτούν αν το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που έχει πέσει κάτω είναι δικό τους.

Ο πελάτης στρέφει την προσοχή του στο χαρτονόμισμα και την ίδια στιγμή ο επιτήδειος αποσπά την κάρτα από το ΑΤΜ.

Οι πελάτες θεωρούν ότι το μηχάνημα παρακράτησε την κάρτα τους και απευθύνονται μάταια στην τράπεζα.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παραποιούσαν έρευνες


Αίσθηση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι στο διεθνώς αναγνωρισμένο εργαστήριο του καθηγητή Χιούγκο Ρούντιγκερ του Πανεπιστημίου της Βιέννης, παραποιήθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών αναφορικά με τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων στο DNA των ανθρώπων.

Η εν λόγω έρευνα, γνωστή ως REFLEX, είχε στόχο να μελετήσει την επίδραση που ασκεί η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα στο DNA ορισμένων τύπων κυττάρων και τα συμπεράσματα της είχαν λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το έγκυρο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αλλά και τις καταγγελίες επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Ρούντιγκερ στήριξε τα συμπεράσματα της σε αποτελέσματα ερευνήτριας τα οποία αποδείχτηκαν λανθασμένα.

Σύμφωνα με το γερμανικό και αυστριακό Τύπο, η ερευνήτρια και συγγραφέας των μελετών της ομάδας παραποιούσε τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα που καταδίκαζαν τα κινητά τηλέφωνα.

Το Πανεπιστήμιο της Βιέννης διέταξε την πραγματοποίηση διοικητικής εξέτασης από την Επιτροπή Ηθικής του ιδρύματος, προκειμένου να εξακριβωθούν τα κίνητρα των επιστημόνων που παρουσίασαν τα παραποιημένα στοιχεία, ενώ η ερευνήτρια υπέβαλε την παραίτησή της.

Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο ακόμη δημοσιεύσεις των ερευνητικών μελετών που παρουσιάστηκαν το 2005 και το 2008 αποσύρθηκαν καθώς κρίθηκε ότι έχουν μεγάλες επιστημονικές αστοχίες.

Η έρευνα REFLEX αποτελούσε για καιρό σημαντικό επιχείρημα εκείνων των επιστημόνων που εκφράζουν σκεπτικισμό αναφορικά με τις συνέπειες των κινητών στην υγεία, καθώς παρουσίαζε στοιχεία που τα ενοχοποιούσαν για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, τα αποτελέσματα του επιστημονικού εργαστηρίου του καθηγητή Ρούντιγκερ ενδέχεται να διαμορφώθηκαν ώστε να μεταθέσουν σκόπιμα τη συζήτηση από πραγματικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία στο επίπεδο της κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι γνωστή στην Ελλάδα και από Έλληνες επιστήμονες που τη χρησιμοποιούσαν ως σημείο αναφοράς για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Νέα μεγάλη χασισοφυτεία στο Μυλοπόταμο


Mόλις λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση χασισοκαλλιεργητή εναντίον 3 αστυνομικών στους Μαλάδες Ηρακλείου, νέα μεγάλη χασισοφυτεία με περισσότερα από 530 δενδρύλλια χασίς, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο Μελιδόνι Ρεθύμνου και συνέλαβαν τους δύο Αλβανούς, οι οποίοι τα φρόντιζαν.

Η χασισοφυτεία βρέθηκε δίπλα σε ρυάκι στην περιοχή του Μυλοποτάμου και τα δενδρύλλια ήταν ύψους 1,5 μέτρου.

Τον ιδιοκτήτη αναζητούν τώρα οι άνδρες της αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί στο παρελθόν άλλες δύο φορές και είχαν απελαθεί.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Νέα ληστεία σε διόδια


Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη μεγάλη ληστεία στα διόδια της Ελευσίνας και το απόγευμα της Τετάρτης, στόχος έγινε και ο σταθμός διοδίων των Αγίων Θεοδώρων.

Ο ληστής έκρυψε το πρόσωπό του με μαντήλι, κινήθηκε προς τα διόδια με αυτοκίνητο και αφού έστρεψε κυνηγετική καραμπίνα προς τον μοναδικό υπάλληλο του σταθμού, απέσπασε τα 390 ευρώ, που είχε στο ταμείο του.

Στη συνέχεια διέφυγε με ΙΧ, το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive