Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Ένα δισεκατομμύριο PCs σε χρήση παγκοσμίως


H εταιρεία αναλύσεως Gartner αναφέρει σε νέα έρευνά της πως η εγκατεστημένη βάση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον πλανήτη φτάνει το ένα δισεκατομμύριο με τον αριθμό να αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2014.


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, το μεγαλύτερο μέρος της τωρινής εγκατεστημένης βάσης βρίσκεται σε σπίτια αγορών που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα.
«Στην παρούσα φάση, οι αγορές των Η.Π.Α., της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας προσμετρούν το 58% των ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, παρ’ όλο που οι εν λόγο χώρες αντιπροσωπεύουν μόλις το 15% του πληθυσμού του πλανήτη», δήλωσε ο υπεύθυνος ερευνών, George Shiffler. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός θα φτάσει στο διπλάσιο στα τέλη του 2013 ή μέχρι τις αρχές του 2014.Τέλος, τα στοιχεία δηλώνουν πως μέσα στη χρονιά θα αντικατασταθούν πάνω από 180 εκατομμύρια υπολογιστές.


Κενό ασφαλείας στον Firefox 3


Σοβαρό κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στον Firefox 3, λίγες ώρες μετά την παγκόσμια διάθεσή του στους χρήστες του διαδικτύου.Η δυνατότητα που δίνει σε κάποιον επιτιθέμενο το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας είναι να του επιτρέψει την εκτέλεση κώδικα με επακόλουθο να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή με Firefox 3, στον οποίο «επιτέθηκε».Ο μόνος τρόπος να προστατευτούν οι χρήστες, μέχρι να κυκλοφορήσει κάποιο patch, είναι να μην κλικάρουν σε links που περιέχονται σε e-mails από άγνωστο αποστολέα, να μην «τρέχουν» προγράμματα για την αξιοπιστία των οποίων δεν είναι σίγουροι, ενώ τέλος θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα ποια sites επισκέπτονται.
Το εν λόγω κενό ασφαλείας εντόπισε η ομάδα Zero Day Initiative, που συνεργάζεται με την εταιρεία Tipping Point, δίνοντας στοιχεία για προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζει σε προγράμματα.


Λεπτομέρειες για το κενό ασφαλείας δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο ενημερώθηκε η ομάδα ανάπτυξης του Firefox, για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να λυθεί το πρόβλημα.


Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:50 μ.μ. στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή των Γλυκών Νερών, απειλώντας σπίτια και καίγοντας πευκοδάσος.

Tο μέτωπο της πυρκαγιάς μετακινείται στην περιφερειακή οδό Υμηττού κοντά στις περιοχές Καρέα, Ηλιούπολη, και Αργυρούπολη.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 9 αεροπλάνα, 30 οχήματα της πυροσβεστικής, 90 πυροσβέστες, πολύ μεγάλος αριθμός πεζοπόρων και 3 ελικόπτερα. Νέφος καπνού σπεπάζει πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά, σε διαρκή ενημέρωση βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρωθυπουργός, ενώ στο συντονισμό της όλης επιχείρησης με την Πυροσβεστική βρίσκεται ο υφυπ. κ. Χηνοφώτης.

Υπό έλεγχο είναι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη, στον Άγιο Στέφανο και στο Αττικό Άλσος.

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές

Όπως μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, από την πυρκαγιά που έχει λάβει διαστάσεις, κατέρρευσαν πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Γλυφάδα, το Ελληνικό, η Ν. Σμύρνη και αρκετές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: www.cosmo.gr

Καταγγελία για διαρροή βαθμολογίας


Την επιλεκτική διαρροή των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων σε «γαλάζια παιδιά» από το περασμένο Σάββατο κατήγγειλε χθες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου.


«Απαιτούμε από τον υπουργό Παιδείας να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κομματική εκμετάλλευση ακόμη και των αποτελεσμάτων και να εξασφαλίσει το απόρρητο αλλά και το ενιαίο της ανακοίνωσής τους. Καταγγελίες, φήμες και πληροφορίες στα blogs συγκλίνουν στο ότι, σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν διαρροές των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων», αναφέρει η κ. Διαμαντοπούλου για να προσθέσει: «Πολιτικά γραφεία βουλευτών, προϊστάμενοι με κομματικές ιδιότητες και στελέχη σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο διαρρέουν την πολύτιμη πληροφορία».
πηγή : www.inout.gr

Βόμβα μεγάλης ισχύος στις εγκαταστάσεις της Bayer


Τρομοκρατικό χτύπημα ''βλέπουν'' οι αρχές πίσω από την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, μεγάλης ισχύος, ο οποίος πυροδοτήθηκε με κινητό τηλέφωνο, σε ακάλυπτο χώρο της εταιρείας Bayer, στο Μαρούσι.Η αυτοσχέδια βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί και αποτελούνταν από ένα κιλό αμμωνιοδυναμίτιδας, ενώ η συνδεσμολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι καινούρια και απαιτεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ειδικές γνώσεις. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής και για το λόγο αυτό, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μικρές.


Πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας χθες το απόγευμα, ωστόσο κανείς από τους εργαζόμενους δεν αντιλήφθηκε ή άκουσε κάτι.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν πάρει και εξετάζουν το υλικό, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της εταιρείας και των άλλων κτηρίων που βρίσκονται περιμετρικά, ελπίζοντας ότι ο "φακός" θα αποκαλύψει τους δράστες.Υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, βρήκε συνεργείο που κλήθηκε την Τρίτη για να αντικαταστήσει σπασμένο τζάμι.
Τον χώρο ''χτενίζουν'' άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αλλά και πυροτεχνουργοί, ενώ η Αστυνομία δεν αποκλείει η έκρηξη να σχετίζεται με την υπόθεση της Siemens ή με την Deutsche Telecom, γερμανικών συμφερόντων και οι δύο.
Της έκρηξης δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια να βρίσκεται είτε μία νέα οργάνωση, είτε η ''Ένοπλη Επαναστατική Δράση'' και λιγότερες είναι οι πιθανότητες να ''κρύβεται'' ο Επαναστατικός Αγώνας.Η προηγούμενη φορά που χρησιμοποιήθηκε κινητό τηλέφωνο για να πυροδοτηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στις 29 Μαΐου του 2004 στα δικαστήρια της Λάρισας.


Συνελήφθη ηθοποιός για απάτη και πλαστογραφία


Στη σύλληψη 36χρονου ηθοποιού, ο οποίος έπαιζε σε γνωστό σήριαλ, προχώρησε η Αστυνομία με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας.Ο ηθοποιός είχε κάνει αίτηση σε τράπεζα για 2 πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικό δάνειο ύψους 3.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.Η Αστυνομία τον συνέλαβε επ' αυτοφόρω σε γνωστό πολυκατάστημα στο Μαρούσι, την ώρα που πραγματοποιούσε αγορές ηλεκτρονικών ειδών αξίας 3.500 ευρώ.


Σε δίκη παραπέμπεται ο Μαντούβαλος

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί, τελικά, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, μετά από απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ «Τα Νέα» της Τετάρτης (25/6), μαζί με τον κ. Μαντούβαλο θα προσαχθούν σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης και οι δικηγόροι Χρήστος Χατζηπαναγιώτου και Σωτήρης Ντινόπουλος.

Οι κ.κ. Μαντούβαλος, Καλούσης και Χατζηπαναγιώτου είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη. Το δικαστήριο, όμως, έκρινε ότι το βούλευμα έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Καλούσης κατηγορείται ότι παρέλειψε να εξετάσει βασικούς μάρτυρες για υπόθεση που αφορούσε στον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, με αποτέλεσμα να απαλλαγεί. Το κατηγορητήριο θεωρεί την απαλλαγή ως προϊόν συναλλαγής μεταξύ του πρώην δικαστή και του επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για διαμεσολάβηση του κ. Μαντούβαλου.

Ο πρώην βουλευτής, πάντως, αρνείται κάθε κατηγορία και εμμένει στον ισχυρισμό ότι είναι θύμα σκευωρίας.

Πηγή: www.cosmo.gr

Βενιζέλος: "Ενιαία η ιστορία της χώρας"

Για όλους και για όλα μίλησε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για την εμπλοκή του Θεόδωρου Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens ανέφερε ότι ο πρώην «στρατηγός» του Κινήματος έχει τα δικά του επιχειρήματα και επιβάλλεται να έχει αντιμετώπιση δυνάμει κατηγορουμένου με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να αναζητήσει και να παρουσιάσει όλη την αλήθεια επί της υποθέσεως, με δεδομένο ότι οι διαβεβαιώσεις για τα βιβλία και τους ισολογισμούς δεν είναι αρκετές. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος, επί της ουσίας.

Ως προς την αποπομπή του Κώστα Σημίτη, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Βλέπω ότι ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η συναρπαστική ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που σε πολλές περιπτώσεις είναι και η ιστορία της χώρας, είναι ενιαία και δεν ακρωτηριάζεται» και συμπλήρωσε ότι είναι τραγικό λάθος να μην αναγνωρίζεται η περίοδος Σημίτη, η οποία αφορά σε όλα τα στελέχη του Κινήματος.

Δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται από την πρόταση Λαλιώτη, περί επανίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέγοντας ότι η πρόταση αυτή επαναλαμβάνεται συχνά και ότι η διαδικασία αυτή είναι διαρκής για ένα κόμμα, ενώ έσπευσε να κλείσει κάθε θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ο ίδιος παραμένει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., με στόχο τη νίκη στις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε κάποιες αιχμές για την εν γένει εικόνα του Κινήματος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και τα οποία μπορούν να γίνουν, μια που το κόμμα έχει τους απαραίτητους εσωτερικούς μηχανισμούς.

Όσο για το θέμα των πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο του 2009, παράλληλα με τις Ευρωεκλογές, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν, εάν έλθουν στο φως στοιχεία για εμπλοκή στελεχών της Ν.Δ. στο σκάνδαλο της Siemens.

Πηγή: www.cosmo.gr

Τραγωδία από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Πλατεία Βάθη, στην οδό Μαιζώνος.

Απανθρακωμένη βρέθηκε μια 35χρονη γυναίκα και το περίπου δυόμιση ετών κοριτσάκι της. Οι πυροσβέστες τους εντόπισαν σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου, που δεν είχε ούτε παράθυρο, ούτε έξοδο διαφυγής.

Τους ενοίκους κατέβασε με σκάλες η Πυροσβεστική, ενώ άλλοι προσπάθησαν να διαφύγουν μόνοι τους ρίχνοντας δεμένα σεντόνια από τα μπαλκόνια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 06.00, από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια, την οποία ερευνά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Χορήγηση βοήθειας 242 εκατ. δολ. από τη Δύση στους Παλαιστίνιους

Το ποσό των 242,3 εκατ. δολαρίων υποσχέθηκαν οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη Δωρητών του Βερολίνου, προκειμένου να βοηθήσουν στη βελτίωση των κρατικών θεσμών της Παλαιστίνης. Oπως επισήμαναν διπλωματικές πηγές στο πρακτορείο Reuters, το παραπάνω ποσό θα είναι διαθέσιμο έως το 2011, για να χρηματοδοτηθεί σειρά προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση αστυνομικών και δικαστικών συστημάτων στη Δ. Oχθη.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Σαλάμ Φαγιάντ, είχε ζητήσει το ποσό των 190 εκατ. δολαρίων, με τους Δωρητές να αποδεικνύονται, τελικώς, εξαιρετικά γενναιόδωροι.

Τα κονδύλια θα διατεθούν μόνο στη Δυτική Oχθη και όχι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί εδώ και έναν χρόνο υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη σύνοδο των Δωρητών του Βερολίνου συμμετείχαν εκπρόσωποι 40 χωρών, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ισραήλ, Κοντολίζα Ράις και Τσίπι Λίβι, αλλά και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eνωσης, Χαβιέρ Σολάνα, ο "ειδικός απεσταλμένος" του λεγόμενου "Κουαρτέτου", Τόνυ Μπλερ ο πρόεδρος της Αραβικής Λίγκα Αμρε Μούσα.

Πηγή: http://www.express.gr/

Αιματηρή έκρηξη

Τέσσερις Αμερικανοί, ένας Ιταλός και έξι Ιρακινοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στο πολυπληθές σιιτικό προάστιο Σαντρ Σίτι, έδρα του σιίτη ριζοσπάστη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Συγκεκριμένα έκρηξη βόμβας προκάλεσε σήμερα το θάνατο 11 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο αμερικανών στρατιωτών και δύο εργαζομένων στην αμερικανική πρεσβεία, καθώς και ενός Ιταλού ιρακινής καταγωγής που εργαζόταν επίσης στην αμερικανική πρεσβεία στον τομέα της άμυνας. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της συνοικίας Σαντρ Σίτι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά και δέκα Ιρακινοί.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Στο στόχαστρο κινεζικά διαθέσιμα 1,3 τρις.

Σχέδιο τεσσάρων σημείων πρότεινε ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας K. Παπούλια για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, με βασικό άξονα τη συχνή επικοινωνία των δύο ηγετών και τη συνεργασία των κυβερνήσεών τους, καθώς και την αμοιβαία κατανόηση και συμφωνία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Κινέζος πρόεδρος πρότεινε να δοθεί έμφαση στη συνεργασία μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές και η οικονομική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων και της ναυπηγικής βιομηχανίας, αναγνωρίζοντας το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου.

Προέτρεψε επίσης τις δύο χώρες να αυξήσουν τις πολιτιστικές τους ανταλλαγές και υποσχέθηκε να συμβάλει προσωπικά στην επιτυχία του Πολιτιστικού Eτους Ελλάδας - Κίνας.

Στο 1,3 τρισ. συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας προσβλέπει η Ελλάδα, και η προσπάθεια του υφυπουργού Εξωτερικών Π. Δούκα είναι να πείσει τους Κινέζους να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ή μετοχές, αλλά και να ανοίξει δρόμους σε αγροτικά προϊόντα.

Πέραν του εφοπλισμού ο κ. Δούκας είπε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις κινεζικές επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια, προκειμένου αυτά να αναδειχτούν σε διεθνείς κόμβους διαμετακομιστικού εμπορίου. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ανάδειξη της COSCO ως προσωρινού αναδόχου για τη διαχείριση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Να σημειώσουμε ότι στο φόρουμ μετείχε και ο πρόεδρος της εταιρίας, Captain Wei, ο οποίος ανέφερε το ενδιαφέρον του και για άλλα λιμάνια, π.χ. της Θεσσαλονίκης, ή και αγορά μετοχών του ΟΛΠ εάν η κυβέρνηση αποφασίσει την πώλησή τους, κάτι που κατά τον κ. Δούκα δεν είναι στην ατζέντα της. Ωστόσο επιφυλάξεις διατηρεί όσον αφορά τη σύναψη εργασιακής ειρήνης στην Ελλάδα.

Ο κ. Δούκας απάντησε θετικά στο ενδιαφέρον των Κινέζων για συνεργασία στην πρόβλεψη σεισμών, αλλά και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προς τον σκοπό αυτό θα γίνει στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου ημερίδα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όσον αφορά την τεχνογνωσία στην πράσινη ανάπτυξη.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Έλλειψη νερού λόγω μετανάστευσης


Ο πλανήτης κινδυνεύει από τις κλιματικές αλλαγές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κινδυνεύει όμως να μείνει και χωρίς νερό.

Η έλλειψη νερού παρατηρείται κυρίως σε περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση του πληθυσμού τους και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα επόμενα χρόνια.

Πιστεύεται ότι μέχρι το 2030, ο πληθυσμός στις μεγαλουπόλεις θα καλύπτει το 80% του γενικότερου πληθυσμού της γης. Η μετανάστευση θα ξεπεράσει τα νούμερα του αντίστοιχου κύματος του 18ου αιώνα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς με βασικότερα αυτά της έλλειψης αποθεμάτων σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Απλές κινήσεις, όπως η άμεση επισκευή σε πιθανές διαρροές ή η εξοικονόμηση στην κατανάλωση του νερού, ίσως βοηθήσουν σημαντικά.

Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η Κίνα, στην οποία σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 660 χώρες. Σε λιγότερο από 10 χρόνια, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, περίπου 870 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έχει μεταφερθεί στις μεγαλουπόλεις.

Πηγή: http://thessaloniki-news.blogspot.com/

Η τρίτη μεταγραφή για Παναθηναικό

Μόνο λίγες ώρες μετά την αναγγελία των μεταγραφών του Νίκολα Pekovic και του Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε άλλο αστέρι στην lineup με την υπογραφή του Drew Nicholas για δύο χρονιές.Ο Nicholas (193, 27), θα προέλθει από την Efes Pilsen, όπου κατά μέσο όρο έχει 16,5 πόντους και 2,9 assists στην Ευρωλίγκα σε 14 παιχνίδια της τελευταίας σεζόν.

Έχει δαπανήσει το σύνολο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Ευρώπη μετά από μια εντυπωσιακή καριέρα στο μπασκετικό κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, όπου και βοήθησε την Terrapins άρει το 2002 NCAA τίτλο. Ο Nicholas ξεκίνησε στην Ιταλία. Τελείωσε τη σεζόν 2004-05 με την Tau Ceramica στην Ισπανία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία για τη σεζόν 2005-06, το οποίο υπογράφεται από Μπενετόν Τρεβίζο. Στη Μπενετόν, Nicholas ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα με 20,4 μονάδες ανά παιχνίδι και κέρδισε το ιταλικό πρωτάθλημα. Στην Efes Pilsen μετακινήθηκε το καλοκαίρι του 2006 και βοήθησε την ομάδα να κερδίσει το 2007 το τουρκικό Κύπελλο.

Πηγή: http://www.euroleague.net/

Η οικονομία της Αγελάδας..!

Λοιπόν… έχουμε παγκόσμια οικονομία και από χώρα σε χώρα ξεχωρίζει. Από την μακρινή Ελλάδα… έως την κοντινή Κίνα.
Ας κάνουμε αυτό λοιπόν ένα ταξίδι ανά τον κόσμο και ας απολαύσουμε πως δύο αγελάδες μπορούν να ταράξουν τα νερά της Παγκόσμιας οικονομίας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις ( είναι ιερό ζώο στην Ινδία)

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές

Πηγή : www.neo.gr

Στα θαύματα και τον παράδεισο πιστεύουν οι Αμερικανοί

Περίπου τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν στα θαύματα και τον παράδεισο, ενώ σχεδόν έξι στους δέκα προσεύχονται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 35.000 ενήλικες Αμερικανούς που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Από αυτούς που προσεύχονται τακτικά, περίπου το ένα τρίτο - 31% - θεωρεί ότι ο Θεός απαντά στις προσευχές τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ ένας στους πέντε αναφέρει ότι λαμβάνει απευθείας απαντήσεις στις προσευχές του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αναφέρει η έκθεση του Pew Forum.

Το 74% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν στον παράδεισο, τον οποίο ορίζουν ως την ανταμοιβή όσων έζησαν ηθική ζωή, ενώ μόνο έξι στους δέκα πιστεύουν στην κόλαση. «Το γεγονός αυτό δείχνει τη μεταστροφή των Αμερικανών στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον Θεό. Σήμερα, ο Θεός θεωρείται μάλλον γενναιόδωρος και φιλεύσπλαχνος, παρά αδέκαστος κριτής των πάντων» εξηγεί ο Τζον Γκριν, ερευνητής του ινστιτούτου Pew.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας ωστόσο είναι ότι εννέα στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, με σημαντικές ωστόσο αποκλίσεις στον τρόπο που τον αντιλαμβάνονται. Έτσι, έξι στους δέκα πιστεύουν ότι ο Θεός είναι ένα άτομο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορεί να έχουν σχέση, ενώ ένας στους τέσσερις αντιλαμβάνονται τον Θεό σαν μία απρόσωπη δύναμη.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης στοιχεία της σχέσης θρησκείας και κοινωνικό-πολιτικών αντιλήψεων. «Οι Μορμόνοι και μέλη της ευαγγελικής εκκλησίας τείνουν να είναι περισσότερο συντηρητικοί στην πολιτική τους ιδεολογία, ενώ Εβραίοι, Βουδιστές και αθεϊστές εμφανίζονται περισσότερο φιλελεύθεροι σε σχέση με το μέσο όρο του πληθυσμού» αναφέρει η μελέτη.

Καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τελική ευθεία εκλογής του νέου προέδρου της χώρας, οι υποψήφιοι αντιλαμβάνονται ότι η εναρμόνιση με συγκεκριμένες θρησκευτικές ομάδες μπορεί να αυξήσει τη δημοτικότητα τους.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Όπιο: Εμπόρευμα ; Φάρμακο ; Δηλητήριο ;

Τζίρος 100 εκατ. δολαρίων για τους Ταλιμπάν από το όπιο

Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια κέρδισαν το 2007 οι Ταλιμπάν από τους αφγανούς αγρότες που καλλιεργούν παπαρούνα για το εμπόριο οπίου, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως δήλωσε ο Αντόνιο Μαρία Κόστα, επικεφαλής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα (UNODC), οι Ταλιμπάν χρεώνουν «φόρο» 10% στους αγρότες που καλλιεργούν παπαρούνα.

Ο Κόστα δήλωσε επίσης ότι οι Ταλιμπάν αύξησαν περαιτέρω τα κέρδη τους από το εμπόριο οπίου παρέχοντας προστασία στα εργαστήρια επεξεργασίας ναρκωτικών και στην μεταφορά τους εκτός των συνόρων του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το Γραφείο, η αξία της περυσινής παράνομης σοδειάς παπαρούνας ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η παραγωγή οπίου είχε φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ στο Αφγανιστάν. Το αρμόδιο Γραφείο του ΟΗΕ αναφέρει ότι το 2007 στο Αφγανιστάν η παραγωγή του ναρκωτικού ανήλθε στους 8,000 τόνους.

Σημαντικές εκτάσεις με καλλιέργειες παπαρούνας υπάρχουν στις ελεγχόμενες από τους Ταλιμπάν περιοχές.

Πηγή: www.cosmo.gr

Εκατομμύρια φτωχοί ασθενείς υποφέρουν λόγω μη πρόσβασης σε οπιούχα φάρμακα

Εκατομμύρια ασθενείς σε αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως της Αφρικής, είναι καταδικασμένοι σε αφόρητους πόνους λόγω της απροθυμίας γιατρών και κυβερνήσεων να χορηγήσουν μορφίνη, ένα φτηνό φάρμακο που χρησιμοποιείται ελεγχόμενα αλλά νόμιμα στη Δύση.

Ο λόγος για την κατάσταση αυτή δεν είναι μόνο η ανέχεια, αναφέρει ο απεσταλμένος των νεοϋορκέζικων Times στη Σιέρα Λεόνε. Τα οπιούχα, εξηγεί, δημιουργούν φόβο. Οι γιατροί φοβούνται ότι οι ασθενείς θα εθιστούν, οι αρχές φοβούνται το οργανωμένο έγλημα που περιστρέφεται γύρω από τα ναρκωτικά, για τα οποία έχουν ξεκινήσει εξάλλου πολλοί πόλεμοι.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών, οι ασθενείς στις ανεπτυγμένες χώρες υποφέρουν πολύ λιγότερο. Έξι δυτικές χώρες -ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία Αυστραλία- καταναλώνουν το 79% της νόμιμης παραγωγής μορφίνης. Οι φτωχές και μέσου εισοδήματος χώρες, όπου ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού, περιορίζονται στο 6%.

Η μορφίνη, όπως και η ηρωίνη, παράγεται από όπιο. Τεράστιες νόμιμες καλλιέργειες της παπαρούνας υπάρχουν στην Ινδία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αυστραλία και άλλες χώρες, και οι τιμές του φαρμάκου δεν είναι υψηλές.

Η περιορισμένη ή ανύπαρκτη χρήση οπιοειδών οφείλεται στην καχυποψία των αρχών και τις υπερβολικές πεποιθήσεις των γιατρών για την επικινδυνότητά της, οι οποίες ξεπεράστηκαν στη Δύση πριν από δεκαετίες, εκτιμούν ειδικοί.

Δεδομένου ότι στη Σιέρα Λεόνε δεν υπάρχουν καν αξονικοί τομογράφοι, και οι ασθενείς είναι συχνά καταδικασμένοι σε θάνατο, η μορφίνη θα μπορούσε τουλάχιστον να απαλύνει το μαρτύριο.
Πηγή: www.inout.gr


Σχόλιο blogger: Ο λόγος που ένωσα τις δύο ειδήσεις είναι απλός: Για να θυμίσω ότι με το μαχαίρι μπορείς και να κόψεις ψωμί και να σκοτώσεις. Είναι απλά μια επιλογή. Στο θέμα με το όποιο, λέμε στην ουσία ας μην έχουμε μαχαίρια για να μην πεθάνει κανείς από μαχαίρι.. Δηλαδή καλλιεργούμε όποιο για να το πουλήσουμε στους πλούσιους τοξικομανείς και το αρνούμαστε από αυτούς που το έχουν ανάγκη; Γιατί; Για το χρήμα; Όλα δανεικά είναι, ας το καταλάβουμε επιτέλους και ας πληρώσουμε και κάνα νοίκι..

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive