Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Απλοποίηση της Ελληνικής γλώσσας;


Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.


Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως “τροφή για σκέψη” τα εξής:
1. Να καταργηθούν τα γράμματα ‘η’ και ‘υ’ και να αντικατασταθούν από το γράμμα ‘ι’.
2. Να καταργηθεί το γράμμα ‘ω’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘ο’.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούνως εξής:
‘αι’ -> ‘ε’, ‘ει’->’ι’, ‘οι ->ι’, ‘υι’ ->ι’,’ αυ’->’αβ’, ‘ευ’ ->’εβ’
4. Να καταργηθεί η χρήση του ‘γγ’ και να αντικατασταθεί από το ‘γκ’.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα ‘ς’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘σ’.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το ‘ου’).
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη.

Αναχρονιστική ρύθμιση


Η αλλαγή του αστικού κώδικα και η ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που στερεί το πατρώνυμο από τη γυναίκα μετά το γάμο, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία ισότητας "η τροποποίηση δεν συνάδει με τις πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τομέα της ισότητας των φύλων... Η προτεινόμενη ρύθμιση θα δημιουργήσει περισσότερες διοικητικές δυσλειτουργίες από αυτήν που επιδιώκει να επιλύσει."

Την ίδια ώρα, αντισυνταγματική και αναχρονιστική χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση οργανώσεις για τη γυναίκα και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ "η επιχειρούμενη θεσμοθέτηση πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα γυναικών και ανδρών και προσβάλλει την προσωπικότητα της γυναίκας.

Αποτελεί αναχρονισμό και επιστροφή σε πρακτικές που έχουν ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά αποδοκιμασθεί."

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Στον Κορυδαλλό οι Μπαλέρμπας και Κουτελίδας

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο δικηγόροι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στην απόπειρα εκβίασης σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Οι δύο απολογίες διήρκεσαν περίπου δέκα ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι συνήγοροι τους, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση επικαλέστηκαν το Σολώνειο δόγμα, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι στην Ελλάδα λειτουργούν σαν τον "ιστό της αράχνης, ο οποίος παγιδεύει τα μικρά έντομα, αλλά αφήνει τα μεγάλα να περάσουν». Δήλωσαν ωστόσο, πως ελπίζουν ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί να απολογηθούν ο Θέμος Αναστασιάδης και ο συνεργάτης του Γιάννης Μακρυγιάννης, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώτος ως αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Ανάκληση μοτοσυκλετών από την Kawasaki


Τις μοτοσυκλέτες Kawasaki ZZR1400 και ZZR1400 ABS ανακαλεί η εταιρία εισαγωγής τους, Τeomoto ΑΕ.


Τα μοντέλα με αριθμό πλαισίου από JKBZXT40AAA000004 έως JKBZXT40AAA026070 (ZZR1400) και από JKBZXT40ABA000069 έως JKBZXT40ABA026279 (ZZR1400 ABS), παραγωγής 2006 και 2007, ανακαλούνται γιατί παρουσιάζουν πρόβλημα στη στήριξη του κινητήρα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, οι ρυθμιστές των βιδών στήριξης του κινητήρα στο πλαίσιο είναι πιθανόν να έχουν βιδωθεί περισσότερο και μπορεί να προκαλέσουν υπερφόρτιση στην κόλληση του κάτω μέρους του πλαισίου. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να ραγίσει την κόλληση, προκαλώντας ενδεχόμενο ατύχημα.


Η ανάκληση αφορά σε 150 μοτοσυκλέτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο ατύχημα και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω μοτοσυκλετών θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Φονικό για μία έξωση


Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός απίστευτου επεισοδίου στη Νέα Μάκρη
Δικαστικός επιμελητής, με τη συνοδεία δύο αστυνομικών και εκπροσώπου του ιδιοκτήτη, επιχείρησε να παραδώσει ένταλμα έξωσης σε ενοικιαστή, στην οδό Ανάφης 9.

Ο ενοικιαστής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε θανάσιμα τον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη.

Ένας εκ των αστυνομικών ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ενοικιαστής.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Συνελήφθη τριαντάχρονος πατροκτόνος


Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης συνέλαβε 30χρονο άνδρα, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τον πατέρα του.

Ο 30χρονος φέρεται να κατάφερε, χρησιμοποιώντας μαχαίρι, πολλαπλά χτυπήματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα του 55χρονου πατέρα του, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του.

Tο θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και διενεργήθηκε νεκροψία - νεκροτομή.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Επστάιν "με κέρδισαν οι άνθρωποι του Ηρακλή"

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή ο Ντένις Επστάιν μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του. Ο 22χρονος μέσος τόνισε ότι είχε πάρει την απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός Γερμανίας, ενώ τον ενθουσίασε η φιλικότητα με την οποία του συμπεριφέρθηκαν στον Ηρακλή.

«Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, επί ελληνικού εδάφους, στα Νέα Μουδανιά, που είχα έρθει για διακοπές. Ο Τάσος Αγρίτης με τηλεφώνησε, ήμασταν συμπαίκτες στην Κίκερς Όφενμπαχ, και με ρώτησε κατά πόσο ενδιαφέρομαι να έρθω στον Ηρακλή. Του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και έτσι έγιναν οι συζητήσεις και τελικώς επήλθε η συμφωνία. Με κέρδισαν οι άνθρωποι του Ηρακλή και η φιλικότητά τους, αλλά και το πώς μου παρουσίασαν την ομάδα, που είναι νεανική. Είχα στις σκέψεις μου να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε κάποια άλλη χώρα, εκτός Γερμανίας. Φρόντισα να συλλέξω τις πληροφορίες μου για τον Ηρακλή, έμαθα μεταξύ αυτών ότι έχει και ένθερμους φιλάθλους, και πήρα την απόφαση να έρθω στην Ελλάδα. Με τον κ. Πεντράθα δεν έχω μιλήσει ακόμα, θα το κάνω όταν έρθω Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Ντένις Επστάιν.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Οι .. «γκρίζοι συμβουλάτορες»


Ενώ εμείς είχαμε στρέψει τα φώτα της επικαιρότητας και την προσοχή μας στα εσωτερικά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στην συνέχεια στις εξελίξεις του σκανδάλου της Siemens, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία δημιουργίας προπαγανδιστικών εντάσεων και προβλημάτων.


Επιβεβαιώνοντας την ρήση « ο λύκος και δη ο γκρίζος, στην αναμπουμπούλα χαίρεται» η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ….ξαναχτύπησε.Με επιχειρήματα που μοιάζουν να βγήκαν από το στόμα του Δημητρά και των συνοδοιπόρων του στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, επιτέθηκαν κατά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επειδή αυτό τόλμησε να μιλήσει για μουσουλμάνους Πομάκους από την Θράκη.


Όλα άρχισαν όταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζήτησε να πληροφορηθεί από τις γραμματείες του Πανεπιστημίου αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μουσουλμάνων φοιτητών που φοιτούν σε αυτές , συμπεριλαμβανομένων και των Πομάκων της Θράκης .


Όλα αυτά προκειμένου να ρυθμιστούν διάφορα ζητήματα και προβλήματα των μουσουλμάνων φοιτητών, όπως το πρόβλημα σίτισης, διαμονής, υγείας, θρησκευτικών αναγκών κ.ά


Έτσι προκύπτει μια περίεργη ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ και όπου εγκαλείται λίγο ή πολύ ο κ. πρύτανης για το σχετικό έγγραφο.Το σημείο που ενόχλησε προφανώς τους κυρίους της «Συμβουλευτικής» επιτροπής, ήταν το ότι ο Πρύτανης μίλησε για Πομάκους της Θράκης και όχι για «Τούρκους».Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που η συμβουλευτική επιτροπή διαμαρτυρήθηκε, μιλώντας για «φακέλωμα» των μουσουλμάνων φοιτητών.


Οι κύριοι αυτοί που λειτουργούν σε επίπεδο παρακράτους στην Θράκη στην ανακοίνωσή τους μιλούν αρχικά για προσωπικά δεδομένα.Στην συνέχεια όμως μπαίνουν στο ….ζουμί της διαμαρτυρίας τους: «χαρακτηρισμοί της μειονότητας όπως «Πομάκοι της Θράκης» ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ κατά αυτό τον τρόπο και η προσπάθεια «φακελώματός» τους, είναι εντελώς αντιδημοκρατικό και παραβιάζει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελεύθερης βούλησης και έκφρασης των Ελλήνων πολιτών».


Ορίστε που φτάσαμε… Οι….γκρίζοι «συμβουλάτορες» να εγκαλούν το ελληνικό κράτος διότι χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό «Πομάκοι»!Το θράσος αυτών των ανθρώπων που συνθέτουν το άτυπο αυτό όργανο με τον βαρύγδουπο τίτλο, που συνεχίζουν να κινούνται με απόλυτη ελευθερία χωρίς να λογοδοτούν πουθενά…δεν περιγράφεται!


πηγή : http://www.inout.gr/

Σοβαρό πρόβλημα υγείας για την Έιμι Γουάινχαουζ


Η Amy Winehouse έχει καταστρέψει τους πνεύμονές της από τα ναρκωτικά και τα τσιγάρα, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πατέρας της σε βρετανική εφημερίδα.


Οι γιατροί στην κλινική, όπου νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα, προειδοποιούν πως αν συνεχίσει να παίρνει ναρκωτικά και να καπνίζει, δεν θα χάσει μόνο τη φωνή της αλλά και τη ζωή της, καθώς υπάρχουν σημάδια πως πάσχει από εμφύσημα.


Είναι πολύ πιθανό, όπως αποκάλυψε ο Μιτς Γουάινχαουζ, να αναγκαστεί να ζει με μάσκα οξυγόνου αν δεν προσέξει, καθώς αυτή τη στιγμή οι πνεύμονές της είναι γεμάτοι όζους και σκιές.


Την περασμένη Δευτέρα η 24χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια, κατέρρευσε στο σπίτι της. Εκεί τη βρήκε ο πατέρας της και τη μετέφερε σε νοσοκομείο του Λονδίνου.


Την Παρασκευή αναμενόταν να τραγουδήσει σε συναυλία αφιερωμένη στο Μαντέλα. Είναι άγνωστο όμως αν θα τα καταφέρει, αν και ο πατέρας της πιστεύει πως θα της κάνει καλό.

Ζημιές σε περιπολικό


Επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας.


Στις 3:05 άγνωστος, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, πέταξε βόμβα μολότωφ σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Δεν υπήρξε τραυματισμός ενώ το περιπολικό υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.


Τραγικό τροχαίο δυστύχημα


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο παιδιά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στην περιοχή Αγ.Δημητρίου στο Μεσολόγγι, το βράδυ της Κυριακής.


Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη για άγνωστους λόγους, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι ενήλικες, οι οποίοι κάθονταν στις μπροστινές θέσεις και να τραυματιστούν θανάσιμα.
Τραυματισμένα είναι τα δύο ανήλικα παιδιά , τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.


πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com


Οι Θεσσαλονικείς αποχαιρετούν την Αλίκη Τέλλογλου

Τη μεγάλη δωρήτρια του Τελλογλείου, Αλίκη Τέλλογλου που πέθανε στις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα θα αποχαιρετίσουν αύριο οι Θεσσαλονικείς. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης με δαπάνη του Τελλογλείου Ιδρύματος το οποίο την ημέρα της κηδείας θα παραμείνει κλειστό σε ένδειξη πένθους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τελλογλείου Ιδρύματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Αλίκης Τέλλογλου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εξαίρει την προσωπικότητα, τη ψυχική ευγένεια, την ακεραιότητα και το ήθος της εκλιπούσας η οποία υπήρξε πνευματικός άνθρωπος, με αυξημένη κοινωνική ευθύνη, αταλάντευτη προσήλωση στο χώρο των ιδεών και ανεκτίμητος αρωγός της Τέχνης και του Πολιτισμού όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά και τη χώρα ολόκληρη.

Η Αλίκη Τέλλογλου μαζί με τον σύζυγό της Νέστορα Τέλλογλου ίδρυσε το 1972 το Τελλόγλειο Ίδρυμα δωρίζοντας τη συλλογή έργων τέχνης καθώς και ολόκληρη της περιουσίας τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, που εγκαινιάσθηκε το Δεκέμβριο του 1999 με την έκθεση «Συλλογές και Δωρεές», στεγάζεται σ' ένα μοντέρνο, εντυπωσιακό κτίριο στη βόρεια παρυφή της πανεπιστημιούπολης.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Οικονομικό σκάνδαλο στην Ιταλία


Οκτώ εντάλματα συλλήψεως σε βάρος ιθυνόντων του Ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, αλλά και στελεχών φαρμακευτικών εταιριών, με την κατηγορία της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης, ξεκίνησε ο εισαγγελέας του Τορίνο Ραφαέλε Γκουαρινιέλλο.

Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελίας του Τορίνο, πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, λάμβαναν την έγκριση του κρατικού αυτού οργανισμού ελέγχου, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα τεστ. Φάρμακα, που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως προκύπτει από συγκεκριμένα περιστατικά, είχαν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.


Παράλληλα, ο αρμόδιος δικαστής για τις προκαταρκτικές έρευνες, στα πλαίσια, πάντα, της ίδιας υπόθεσης, ζήτησε να παυτούν από τα καθήκοντά τους, για τους επόμενους δυο μήνες, ο Νελλο Μαρτίνι, διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, και η Κατερίνα Γκουαλάνο, στενή του συνεργάτης.
Πηγή: www.daynews.gr

Νεο αστυνομικό φιάσκο στην Κρήτη

Την υπόθεση των Ζωνιανών θύμισε το νέο αστυνομικό φιάσκο που σημειώθηκε στους Μαλάδες του Ηρακλείου Κρήτης.

Αστυνομικοί, που είχαν στήσει ενέδρα για τον εντοπισμό των κακοποιών που είχαν χασισοφυτεία σε σχεδόν κεντρική περιοχή, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, ο ένας πολύ σοβαρά, αφού δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, και οι άλλοι δύο ελαφρύτερα, στο πόδι και στον ώμο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Στην Κρήτη μεταβαίνουν, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενισχύσεις από την Αθήνα, για να συνδράμουν στις έρευνες.

«Οι στυγνοί εκπρόσωποι του οργανωμένου εγκλήματος θα αντιληφθούν ότι το απόστημα της εγκληματικότητας στην Κρήτη έχει σπάσει. Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.κ Παυλόπουλος και Χηνοφώτης.

Τονίζουν δε ότι «το αίμα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, που υπερασπίζονται υπό αντίξοες συνθήκες το κοινωνικό σύνολο και τη νομιμότητα, δεν πρόκειται να πάει χαμένο».

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Αφέθηκε ελεύθερος ο Γ. Μυλωνάς


Μετά από 13 μέρες ομηρίας, αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Μυλωνάς, αφού η οικογένεια του κατέβαλε πρώτα λύτρα για την απελευθέρωση του.

Το ακριβές ποσό των λύτρων που πλήρωσε η οικογένεια του κ. Μυλωνά στους απαγωγείς του δεν έχει γίνει γνωστό.

Τα λύτρα κατεβλήθησαν το βράδυ του Σαββάτου σε απόμακρη περιοχή της Κατερίνης, και ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε στη διαδρομή Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, και με αυτοκίνητο που του έδωσαν οι απαγωγείς επέστρεψε σπίτι του.

Σημειώνεται ότι οι απαγωγείς κινήθηκαν και πάλι με υποδειγματικό τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν υποσχεθεί πως μετά την καταβολή των λύτρων, η οικογένεια θα είχε επικοινωνία με τον επιχειρηματία σε 24 ώρες και 52 λεπτά, όπως και πραγματικά έγινε.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Πάρκερ: ξέρω για Ολυμπιακό

Ο Αντονι Πάρκερ είναι... γνώστης του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού, να τον αποκτήσει. Παρόλα αυτά τόνισε ότι το συμβόλαιό του με τους Ράπτορς... δύσκολα θα σπάσει. Εκτός κι αν οι "ερυθρόλευκοι"... επιμείνουν. Δηλαδή... αποζημιώσουν την ομάδα τους.

Δεν σταματάει με τίποτα ο O Ολυμπιακός και μετά την απόκτηση των Βούισιτς και Παπαλουκά είναι αποφασισμένος να κάνει άλλη μια κίνηση που θα "ταράξει" τα νερά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Αμερικανός άσος με δηλώσεις του στο "Goal" επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Πειραιωτών!

"Γνωρίζω για τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει.
Ωστόσο, δεν ξέρω σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.
Το μόνο που ξέρω είναι οτι έχω συμβόλαιο με τους Ράπτορς που δεν είναι εύκολο να σπάσει" δήλωσε ο φόργουορντ των Ράπτορς.

Η περίπτωση δεν είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό, όμως σημαντικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει η διάθεση του Πάρκερ και αν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στην Ευρώπη. "Φέρτε στο μυαλό σας τον Παπαλουκά.

Έπαιξε κάποια χρόνια στην Μόσχα, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει και να παίξει στην Ελλάδα.
Το ίδιο ισχύει και για τους Αμερικανούς.
Νιώθω άνετα στις ΗΠΑ, εχώ κοντά την οικογένεια μου και είμαι στο σπίτι μου.
Δεν είναι παράλογο αυτό, απο εκεί και πέρα όμως τα πάντα εξαρτώνται απο την προοπτική που γεννά μια πρόταση και το επαγγελματικό συμφέρον.

Δεν μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σε μια καλή πρόταση, πολύ περισσότερο αν αυτή προέρχεται απο μεγάλη ομάδα όπως ο Όλυμπιακός. Θέλω να μείνω στο ΝΒΑ, αλλά δεν λέω όχι στον Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση".

"Θα ήθελα να παίξω με Παπαλουκά και Βούισιτς"

Ο Πάρκερ έδειξε ενημερωμένος για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός, ενώ εξέφρασε την επιθυμία ν' αγωνιστεί μαζί με τον φίλο του Νίκολα Βούισιτς και τον Θοδωρή Παπαλουκά:

"Είναι πολύ σημαντικό που στον Ολυμπιακό του χρόνου θα παίξει ο Βούισιτς, με τον οποίο είμαστε εξαιρετικοί φίλοι και έχουμε καθημερινή επικοινωνία.
Όπως είναι σημαντική και η παρουσία του Παπαλουκά, τον οποίο θαυμάζω για το παιχνίδι του και όσα έχει καταφέρει.
Είναι ένα παιδί που ανήκει στο ΝΒΑ, αλλά για τους δικούς του λόγους προτίμησε να μείνει στην Ευρώπη.

Θα ήθελα να παίξω ξανά με τον Βούισιτς όπως και με τον Παπαλουκά και τον Σάρας. Είναι όμως νωρίς για να πούμε οτιδήποτε.
Έχω στο μυαλό μου το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά ανήκω στους Ράπτορς και η περίπτωση δεν είναι εύκολη".
Πηγή: www.daynews.gr

Σχόλιο blogger: Βάζελος είμαι αλλά παραδέχομαι και με το παραπάνω τους Αγγελόπουλους οι οποίοι αποδεικνύουν ότι είναι πανάξιοι ανταγωνιστές των κοντών και προσφέρουν πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Πραγματικά γουστάρω την προσπάθειά τους άσχετα με την ακραία περίπτωση Πάρκερ αλλά ότι και να κάνουν αυτήν η κόντρα από το καλοκαίρι στις μεταγραφές των δυο μεγάλων, μόνο μπροστά μπορεί να πάει το μπάσκετ Φανταστείτε τις ομάδες του χρόνου. Και τις δυο. Με τον ολυμπιακό να χτυπάει ότι πετάει και τον Ζοτς όπως πάντα να γράφει ιατρικές συνταγές. Μπράβο στους παράγοντες!

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive