Σειρά προειδοποιήσεων για τοποθέτηση βομβών σε αμαξοστοιχίες στις γαλλικές Άλπεις, εξετάζει το αντιτρομοκρατικό τμήμα της εισαγγελίας του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και τρεις ημέρες η πυροσβεστική αλλά και ΜΜΕ, έχουν δεχτεί αρκετές τηλεφωνικές κλήσεις, σύμφωνα με τις οποίες βόμβες είναι τοποθετημένες σε τραίνα ή κατά μήκος των σιδηροδρομικής γραμμής Σαμπερί-Εξ-λε-Μπεν.

Παράλληλα, μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο εντοπίστηκε επιστολή που αναλαμβάνει την ευθύνη των χτυπημάτων και υπογράφεται στα ιταλικά με τη φράση "στη μνήμη των Ερυθρών Ταξιαρχιών".

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Γαλλία υπέγραψε διάταγμα έκδοσης στην Ιταλία της Μαρίνας Πετρέλα, πρώην μέλους των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών, που σήμερα είναι φυλακισμένη στη χώρα.

Η Πετρέλα, η οποία είχε καταφύγει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Γαλλία, καταδικάστηκε το 1992 στη χώρα της σε ισόβια κάθειρξη, κυρίως για τη δολοφονία ενός επιθεωρητή της αστυνομίας και τον βαρύ τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου του στη Ρώμη το 1981, όπως επίσης για την απαγωγή ενός εισαγγελέα.

πηγή: thessaloniki-news.blogspot.com