Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Πρώτη ματιά στα Windows 7

Το zdnet δοκίμασε τα Windows 7 beta 1 (build 7000) και μας παρουσιάζει τις νέες λειτουργίες και τις βελτιώσεις του επόμενου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Η έκδοση αυτή πρόκειται να γίνει διαθέσιμη τον Ιανουάριο στους beta testers της εταιρίας. Η εγκατάσταση των Windows 7 είναι πιο απλή και πιο γρήγορη σε σχέση με τα Windows XP και τα Windows Vista, με διάρκεια 20 με 25 λεπτά. Υπάρχει νέα taskbar η οποία δεν είναι και πολύ εντυπωσιακή ενώ το Aero Snap είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία βελτιστοποίησης της χρηστικότητας. Μπορούμε να σύρουμε ένα παράθυρο στο πάνω μέρος της οθόνης ώστε αυτό να μεγιστοποιηθεί. Επιπλέον αν το σύρουμε στα πλάγια το παράθυρο θα καταλάβει την μισή ακριβώς οθόνη.

Το Aero Peek δίνει τη δυνατότητα περνώντας το mouse πάνω από το δεξί μέρος της taskbar να δούμε όλες τις συντομεύσεις που βρίσκονται στο desktop καθώς και να τις ενεργοποιήσουμε.
Τα Windows 7 έρχονται με διάφορα έτοιμα themes που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα backgrounds και συγκεκριμένα χρώματα και screensavers, ενώ υπάρχει και το desktop slideshow για αλλαγή του wallpaper.

Τα Windows 7 έχουν αρκετά λιγότερες εφαρμογές από ότι τα XP και τα Vista. Έχουν εξαφανιστεί οι εφαρμογές Windows Mail, Windows Messenger και Movie Maker. Όποιος τις θέλει μπορεί να τις κατεβάσει μέσω του Windows Live Essentials. Το Paint και το Wordpad έχουν πλέον Ribbon όπως το Office 2007, ενώ υπάρχει και ο Internet Explorer 8, που δεν τα καταφέρνει πολύ καλά σε σύγκριση με άλλους browsers.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive