Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

Αντιπαράθεση για τους νέους

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλέκου Αλαβάνου για την ανεργία των νέων. "Η νέα γενιά είναι πως οι στρατιώτες στο μέτωπο, τα πρώτα θύματα της κρίσης" είπε ο κ. Αλαβάνος, ασκώντας δριμεία κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα. Για παράσταση δημαγωγίας και κομματικής σκοπιμότητας, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής απάντησε και σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ για τουρκικές πετρελαϊκές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, τονίζοντας ότι στρατηγική επιδίωξη της χώρας είναι η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα που μπορεί να θίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σκληρή κόντρα
Για αδιαφορία, εμπαιγμό και επικίνδυνη άγνοια κατηγόρησε ο Πρωθυπουργός τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η οικονομική κρίση είναι πρωτοφανής και μέσω της στήριξης ρευστότητας των τραπεζών στηρίζεται και η απασχόληση των νέων.

Παράλληλα, προανήγγειλε 200.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2009, μέσω ΟΑΕΔ και τόνισε ότι με τη σταδιακή απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την επιδότηση σε νέους αγρότες μέχρι 40.000 ευρώ επιδιώκεται η αύξηση απασχόλησης των νέων.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενισχυθεί η νεολαία με άμεσα μετρά και όχι μέσω τραπεζών, γιατί -όπως είπε- σε περιόδους ύφεσης το πρώτο θύμα είναι η νεολαία, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι αντί να εστιάζει στα σημαντικά θέματα -όπως αυτό- ασχολείται με τα dvd.

Οι θέσεις της Ελλάδας είναι ακλόνητες, διατηρεί στο ακέραιο τη δυνατότητα της να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, και δεν γίνεται ανεκτή η παραμικρή βλάβη στα εθνικά της συμφέροντα, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο με τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας επιδιώκει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τονίζοντας ότι πλέον τα ελληνοτουρκικά προβλήματα είναι ευρωτουρκικά, και κάλεσε την αντιπολίτευση σε εθνική σύμπνοια.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι οι Τούρκοι επέλεξαν αυτό το σημείο ερευνών κατόπιν σχεδιασμού και προέτρεψε τον Κώστα Καραμανλή να πιέσει τις Βρυξέλλες να θεσπίσουν αποκλειστική οικονομική ζώνη στη Μεσόγειο, αντί να εγκλωβίζεται η χώρα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive