Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Λουτρό αίματος - Δωμάτιο με δωμάτιο επιχειρούν οι κομάντο

Μάχες μέσα στα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων Ταζ Μαχάλ και Όμπερόι του Μουμπάι δίνουν οι ινδοί κομάντο για την απελευθέρωση των ομήρων. Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές η αστυνομία φαίνεται να κερδίζει τον έλεγχο των κτιρίων έναντι των τρομοκρατών. Αρκετοί ειναι οι τουρίστες που έχουν ελευθερωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλά πτώματα μέσα στα ξενοδοχεία.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης (27/11) αναζοπύρωση της πυρκαγιάς σημειωνόταν στο ξενοδοχείο Όμπερόι, όπου θεωρείται οτι βρίσκονται ακόμη οι περισσότεροι όμηροι και εγκλωβισμένοι. Τα τελευταία στοιχεία μιλούν για 120 νεκρούς και 320 τραυματίες. Ευθύνη σε ομάδες που βρίσκουν καταφύγιο σε γειτονική χώρα, απέδωσε ο ινδός πρωθυπουργός – μία φράση που θεωρείται οτι «δείχνει» προς την πλευρά του Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις αρχές μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 81 Ινδοί και έξι τουρίστες. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός Γερμανού, ενός Ιάπωνα, ενός Ιταλού καθώς και ενός Βρετανού – κυπριακής καταγωγής. Πρόκειται για τον 72χρονο επιχειρηματία ΑνδρέαΛιβέρα, που θεωρείται οτι εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες. Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Χεμάντ Καρκάρε καθώς και 14 αστυνόμοι.

Η νύχτα που έρχεται θα είναι μια ακόμη νύχτα τρόμου για τους ομήρους και τους εγκλωβισμένους – ο αριθμός των οποίων είναι ακόμη άγνωστος – με τους περισσότερους να βρίσκονται στο ξενοδοχείο Όμπεροι – καθώς επίλεκτα σώματα κομάντο εξακολουθούν τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης στα παγιδευμένα από τους τρομοκράτες ξενοδοχεία Ταζ Μαχάλ και Ομπερόι. Μεταξύ των εγκλωβισμένων στο Ταζ Μαχάλ παράμένουν ένας Έλληνας και η σύζυγος ένος έλληνα υπηκόου.

Πάντως σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, λίγοι είναι οι ένοπλοι που παραμένουν μέσα στο Ταζ Μαχάλ, στο οποίο οι αστυνομία φαίνεται ότι έχει τον έλεγχο και από το οποίο οι όμηροι συνεχίζουν να απεγκλωβίζονται.

Όπως αναφέρει το CNN στο Ομπερόι οι κομάντος διεξάγουν επιχειρήσεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, προσπαθώντας να απελευθερώσουν σώους τους ομήρους και τους εγκλωβισμένους. Οι δυνάμεις ασφαλείας μέσω των εσωτερικών τηλεφώνων του ξενοδοχείου ζήτησαν από τους εγκλωβισμένους πελάτες να ανάβουν φώτα ή να τραβούν τις κουρτίνες για να δώσουν ένα στίγμα για τη θέση τους στο κτίριο ώστε βοηθήσουν τη σωτήρια επέμβαση. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Cnn εδώ και πολλές ώρες, εγκλωβισμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να βγαίνουν από το κτίριο αλλά θεωρείται οτι μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκονται ακόμη μέσα.

Μέταξύ των εγκλωβισμένων σύμφωνα με επίσημες αναφορές από τις χώρες, βρίσκονται έξι Καναδοί και 15-20 Βρετανοί.

Πηγή: www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive