Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Ανόρθωσης

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Ανόρθωσης
Για υπεξαίρεση χρημάτων.

Διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης Ανδρέα Παντελή εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Στο Δικαστήριο, από τον εξεταστή της υπόθεσης αναφέρθηκε ότι εναντίον του υπόπτου διερευνάται υπόθεση που αφορά συνολικά έξι αδικήματα.

Πρόκειται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής από αντιπρόσωπο, απόσπασης χρηματικού ποσού 418.498.00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας απόσπασης χρηματικού ποσού 500.000,00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου - Νοεμβρίου 2008 στη Λάρνακα και Λευκωσία. Ο εξεταστής ανέφερε ακόμα ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τέσσερις καταθέσεις από παράγοντες του Σωματείου και από άτομο που εργάζεται στο Σωματείο «Ανόρθωση Αμμοχώστου». Είπε επίσης ότι αναμένεται να ληφθούν ακόμα 40 τουλάχιστον καταθέσεις από το στενό οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, καθώς και από άτομα που έχουν άμεση σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο δικηγόρος του υπόπτου υπέβαλε αίτηση προς το Δικαστήριο, όπως χορηγηθεί άδεια δύο ωρών στον Ανδρέα Παντελή για να παραβρεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου στις 6 το απόγευμα. Επίσης, είπε ότι ο πελάτης του σέβεται την Αστυνομία και για το λόγο αυτό δεν φέρει καμία ένσταση σχετικά με το διάταγμα προσωποκράτησης του. Ο δικαστής απαντώντας στο αίτημα είπε ότι η απόφαση αυτή αφορά την Αστυνομία.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive