Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Επεισόδια και τραυματίες

Πεδίο μάχης το διεθνές αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της χώρας.

Μπανγκόκ: Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τις τρεις χωριστές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, εκ των οποίων η μία στο διεθνές αεροδρόμιο, που παραμένει κλειστό, λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι.

Τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊλάνδης μετέδωσαν, ωστόσο, ότι η χειροβομβίδα που ερρίφθη εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών προκάλεσε τρεις τραυματισμούς. Αλλοι δύο τραυματισμοί αναφέρθηκαν σε άλλο επεισόδιο.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα με όλες τις λειτουργίες του να έχουν ανασταλεί. Έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές, οι αρχές του αεροδρομίου άρχισαν να απομακρύνουν τους ταξιδιώτες από το χώρο του και να τους μεταφέρουν στην πόλη. Οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία έως ότου επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο είχαν αποκλεισθεί από μέλη της αντιπολιτευόμενης φιλομοναρχικής Λαϊκής Συμμαχίας για την Δημοκρατία, που διοργανώνει μαζικές κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για διαφθορά.

Στέλεχος της Συμμαχίας δήλωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται υπό «τον πλήρη έλεγχό» της, απαιτώντας από τις αεροπορικές εταιρίες να ζητούν την άδεια της για τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα, ο Τζάτουπορν Πρόμπαν, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος κάλεσε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης. Το κάλεσμα αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να ξεσπάσουν νέες ταραχές ανάμεσα σε οπαδούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ταϊλάνδη αναμένεται να δώσει αργότερα την Τετάρτη ο αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Ανουπόνγκ Παοχίντα, μετά τη συνάντηση που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης και επιχειρηματίες. Οι δηλώσεις του αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς έντονη είναι η φημολογία ότι ο Στρατός θα ζητήσει από την κυβέρνηση να παραιτηθεί, προκειμένου να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.

Πηγή: www.phileleftheros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive