Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008

Επεσε η αυλαία στο 48ωρο μακελειό

Με θεαματικές επιχειρήσεις οι κομάντος της Ινδίας προσπαθούσαν ώς χθες το απόγευμα να εξουδετερώσουν και τον τελευταίο ισλαμιστή τρομοκράτη στο ξενοδοχείο «Ταζ Μαχάλ», ενώ δραματικός είναι ο απολογισμός των σχεδόν ταυτόχρονων επιχειρήσεων, οι οποίες αποκάλυψαν δεκάδες εκτελεσμένους.

Σκοπευτές του στρατού στους δρόμους έξω από τα ξενοδοχεία, ενώ ελικόπτερα κατεβάζουν κομάντος, οι οποίοι εξόντωσαν τους ενόπλους εξτρεμιστές. Η ψυχραιμία του προσωπικού του ξενοδοχείου έγινε «ασπίδα» για τους τουρίστες (φωτ. Ass. Press, Reuter)

Κομάντος κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερα στη στέγη του εβραϊκού Κέντρου Σαμπάτ και μπήκαν στο κτίριο. Εριξαν καπνογόνες χειροβομβίδες και ενεπλάκησαν σε μάχες με τους ενόπλους. Επειτα από μερικές ώρες είχαν καθαρίσει μόνο τους δύο επάνω ορόφους. Τότε, άλλη ομάδα ανατίναξε τοίχο του κτιρίου και μπήκε στο ισόγειο. Το κτίριο τυλίχτηκε σε μαύρους καπνούς, ενώ ακούγονταν εκρήξεις και πυροβολισμοί. Υστερα από μισή ώρα περίπου, οι καταδρομείς βγήκαν από το κτίριο με τα όπλα ψηλά, ένδειξη ότι βγήκαν νικητές. Αργότερα, Ισραηλινός διπλωμάτης στη Βομβάη δήλωσε ότι δυστυχώς βρέθηκαν νεκροί πέντε Εβραίοι όμηροι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο Κέντρο Σαμπάτ σκότωσε δύο ενόπλους και διέψευσε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν Ισραηλινοί καταδρομείς. Οι ενδικές εφημερίδες έγραψαν ότι το Ισραήλ προσφέρθηκε να στείλει δύναμη, αλλά η Ινδία αρνήθηκε.

Στο Ομπεροϊ

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθαριστική επιχείρηση στο ξενοδοχείο «Τράιντεντ-Ομπεροϊ», όπου σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι. Ο γενικός διευθυντής των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού δήλωσε ότι από το ξενοδοχείο ελευθερώθηκαν πάνω από 140 άτομα και ότι βρέθηκαν 24 πτώματα ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί εκ των οποίων 17 ξένοι. Τα 15 βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο.

Οι κάμερες κατέγραψαν καλοντυμένους ανθρώπους να βγαίνουν ομαδικά από το ξενοδοχείο, μερικοί μάλιστα κρατώντας χαρτοφύλακες. Ο τελευταίος, αλλά όχι τελικός, απολογισμός ανέφερε 156 νεκρούς. Δεν είναι σαφές αν σε αυτόν περιλαμβάνονται οι αστυνομικοί και οι ένοπλοι.

Εμεινε ένας...

Περίπου 48 ώρες από τότε που εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις, οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν στο «Ταζ Μαχάλ», όπου μάλλον ένας, ο τελευταίος ένοπλος, αντιστεκόταν σθεναρά, αν και τραυματισμένος.

Ο γενικός διευθυντής των καταδρομέων, με μαύρα μαντίλια να του κρύβουν το κεφάλι και το πρόσωπο (όπως συνηθίζεται) και με μαύρα γυαλιά ηλίου, μίλησε πολύ προσεκτικά στις κάμερες έξω από το ξενοδοχείο, αναγνωρίζοντας τη στρατιωτική τέχνη των επιδρομέων. «Είχαν πολύ καλή εικόνα του κτιρίου. Προφανώς το είχαν επισκεφτεί πολλές φορές», είπε και πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι πυροβολούσαν αδίστακτα.

Είπε ακόμα ότι οι τελευταίοι ένοπλοι μετακινούνταν από όροφο σε όροφο κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα και μάλλον είχαν μαζί τους και ομήρους γιατί οι κομάντος έχουν ακούσει τις φωνές μιας γυναίκας και ενός άνδρα. Στο «Ταζ Μαχάλ» βρέθηκαν εκρηκτικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, κατά την αστυνομία, η οποία έχει αναφέρει εννέα νεκρούς ενόπλους.

Οι κάμερες έδειξαν εκεί νεαρούς με ήρεμα πρόσωπα να πυροβολούν αδιακρίτως. Εκεί περισυνελέγησαν 50 πτώματα.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive