Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008

Παρέμβαση Παπούλια για τη διεθνή κρίση

Στις ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες της εποχής που έχουν να κάνουν με τη διεθνή οικονομική κρίση, την επισιτιστική κρίση, την περιβαλλοντική, την ενεργειακή καθώς και τις γεωπολιτικές διενέξεις που θέτουν σε δοκιμασία την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

"Αυτό που καταδεικνύεται τον τελευταίο καιρό είναι η πτώση ενός συγκεκριμένου πολιτισμικού προτύπου, η ιδεολογική απονομιμοποίηση ενός τρόπου ανάπτυξης της οικονομίας, λειτουργίας της κοινωνίας", είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε:

"Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας, στην προοπτική ενός αναγκαίου και εφικτού καλύτερου κόσμου, να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των επερχόμενων, να αναζητήσουμε τη βαθύτερη ουσία τωνκρίσεων και να συναισθανθούμε τις ανησυχίες όλων εκείνων που πλήττονται άμεσα από αυτές. Έτσι, ώστε, να διασφαλίσουμε τις αξίες εκείνες που θα οικοδομούν μια δημοκρατία προσανατολισμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση την Τρίτη, την οποία θα παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά, και Βαλκάνιοι υπουργοί Αμυνας, προσκεκλημένοι του Έλληνα ομολόγου τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive