Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008

Εδιωξαν από βάφτιση μουσουλμάνα

Προτού αποτάξουν τον Σατανά, απέταξαν τη μαντίλα. Την Κυριακή που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια βαπτίσματος στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι και συγκεκριμένα την ώρα που οι ανάδοχοι αποτάσσονταν -εκ μέρους του βρέφους- τον Σατανά, ο ιερέας αναγκάστηκε να διακόψει το μυστήριο. Ο λόγος της διακοπής, μια γυναίκα με μαντίλα.

«Ολοι μείναμε κόκαλο», λέει ο μπαμπάς Κωνσταντίνος Κατσέλης που άκουσε να του λένε πως «οι αβάπτιστοι απαγορεύεται να παρακολουθούν μυστήρια και πως εάν η γυναίκα με τη μαντίλα δεν απομακρυνθεί από την εκκλησία θα ματαιωθούν και τα βαφτίσια». Στη συνέχεια του είπαν πως υπάρχει και σχετική εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αβάπτιστος απαγορεύεται να παρακολουθήσει μυστήριο.

Ο πρεσβύτερος Παναγιώτης Τζήμας που τελούσε και το μυστήριο διευκρινίζει πως «όχι μόνον οι αβάπτιστοι, αλλά ακόμα και κάποιος αιρετικός χριστιανός δεν μπορεί να παρακολουθεί τις λατρευτικές ακολουθίες. Μόνον αυτές όμως. Δεν είναι ότι απαγορεύεται η είσοδός τους στην εκκλησία. Υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί και αν τους παραβούμε μπορεί να πάμε μέχρι και για καθαίρεση», καταλήγει.

Η γυναίκα με τη μαντίλα είναι σύζυγος ενός αδελφικού φίλου του κ. Κατσέλη και ήρθαν μαζί από τη Λιβύη αεροπορικώς προκειμένου να παραστούν στη βάπτιση του παιδιού του φίλου τους. «Αναγκάστηκα και την παρακάλεσα να περάσει έξω», λέει με λύπη και θυμό ο κ. Κατσέλης. «Είχαν έρθει περίπου 300 καλεσμένοι και όλοι τους ενοχλήθηκαν. Εγώ προσωπικά δεν ευχαριστήθηκα τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της κόρης μου. Τη στιγμή αυτή που θα γινόταν μια χριστιανή».

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ, στον οποίο και απευθύνθηκε ο κ. Κατσέλης προκειμένου να μάθει εάν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, λέει πως «βρίσκομαι 35 χρόνια εδώ και έχω παρευρεθεί σε πάρα πολλά μυστήρια χωρίς να κρύβω το θρήσκευμά μου και χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει το παραμικρό ζήτημα. Εχω πάει -καλεσμένος- μέχρι και στην κηδεία του Χριστόδουλου. Πρέπει να πάρει θέση η Εκκλησία και να μας διευκρινίσει τι ακριβώς ισχύει. Μπορούμε να πηγαίνουμε στην εκκλησία, στους φίλους μας, στους γάμους, στις κηδείες και στα βαφτίσια ή όχι;».

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive