Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

Γύρισε όλο τον κόσμο, σκοτώθηκε στην Ελλάδα


Με το ποδήλατό του ο Ιαν Χίμπελ έφτασε έως την Αλάσκα και τη Γη του Πυρός, πέρασε εμπόλεμες ζώνες και ζούγκλες για να παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην Αθηνών - Λαμίας.

Γύρισε ολόκληρο τον κόσμο με ποδήλατο, ταξίδεψε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες από τη Γη του Πυρός έως την Αλάσκα, πέρασε από εμπόλεμες ζώνες και ζούγκλες και βρήκε τελικά τον θάνατο στη Βαρυμπόμπη από έναν ασυνείδητο οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου.

Ο λόγος για τον 74χρονο Βρετανό υπήκοο Ιαν Χίμπελ, που σκοτώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όταν τον παρέσυρε μαζί με το ποδήλατό του ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου έκανε κόντρες με άλλον...
Γύρισε όλο τον κόσμο, σκοτώθηκε στην Ελλάδα

Ο 34χρονος οδηγός εγκατέλειψε αβοήθητο το θύμα του στην άσφαλτο και εξαφανίστηκε. Εντοπίστηκε όμως από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων με βάση τις περιγραφές μαρτύρων και συνελήφθη τρεις ώρες μετά το δυστύχημα στην περιοχή της Κηφισιάς.


Ο ασυνείδητος οδηγός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες, αλλά διατάχθηκε η συνέχιση της προανάκρισης.

Στο Β Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων έμειναν μία ρόδα και υπολείμματα από το θρυλικό ποδήλατο του 74χρονου Βρετανού, καθώς επίσης το διαβατήριό του το οποίο είχε εκδοθεί σχετικά πρόσφατα.

Οπως προκύπτει από στοιχεία του διαβατηρίου, ο Ιαν Χίμπελ είχε έρθει στην Ελλάδα πέρυσι τον Οκτώβριο μέσω Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η Τροχαία, στην Ελλάδα τον 74χρονο ποδηλάτη τον φιλοξενούσαν κάποιοι Βρετανοί.

Μετά τον θάνατό του η Τροχαία επικοινώνησε με τη βρετανική πρεσβεία και ενημερώθηκε ο αδελφός του που ζει στην Αγγλία.

Κατορθώματα
Η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Ιαν Χίμπελ ήταν γνωστός για τα κατορθώματά του, δεδομένου ότι για 40 ολόκληρα χρόνια γυρνούσε τον κόσμο με το ποδήλατό του. Υπολογίζεται ότι έκανε 6.000 μίλια τον χρόνο και ότι στο διάστημα των 40 χρόνων που γυρνούσε από τη μια χώρα στην άλλη με το ποδήλατό του θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση από τη Γη έως το φεγγάρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ο Ιαν Χίμπελ άφησε μια σίγουρη δουλειά στο Ντέβον το 1963 για να ικανοποιήσει το μεγάλο πάθος του. Από τον εργοδότη του φέρεται ότι είχε ζητήσει δύο χρόνια άδεια άνευ αποδοχών. Επέστρεψε όμως ύστερα... από 10 χρόνια, αφού περιπλανήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, διασχίζοντας με το ποδήλατό του τη Σαχάρα, φτάνοντας έως το Βόρνεο και τον Αμαζόνιο στη Λατινική Αμερική φτάνοντας έως την Αλάσκα.

Εφτασε επίσης με το ποδήλατό του έως τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

Στη διάρκεια των περιπλανήσεών του κινδύνεψε από τροπικά μερμήγκια που του είχαν φάει τη σκηνή του, από την επίθεση λιονταριού και ελεφάντων στη ζούγκλα, από τροπικές καταιγίδες και από διάφορες άλλες κακές συγκυρίες. Επιβίωσε όμως από όλα αυτά για να βρει έναν άδοξο θάνατο στη... ζούγκλα των ελληνικών δρόμων.


πηγή : www.inout.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive