Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

Πήραν φωτιά τα …μπατζάκια τους!


Εβδομάδα έντονης κινητικότητας όσο αφορά τα Εθνικά μας θέματα ήταν αυτή που διανύουμε. Μη περιμένετε βέβαια από τα στρατευμένα γνωστά ΜΜΕ να αναφερθούν σε τέτοια …. «ψιλοθέματα».

Προτιμούν να επιδίδονται στο …..gallop therapy , που ως χρηματιστηριακός δείκτης στις αξέχαστες στιγμές ευδαιμονίας του καλοκαιριού 1999 , συνεχώς …τραβά την ανηφόρα από την συνεχή …. Χειραγώγηση !

Και επειδή ως Έλληνες έχουμε ασθενή μνήμη , να υπενθυμίσω ότι μετά 4-5 μήνες , τα Χριστούγεννα του 1999 και αφού η φούσκα είχε σκάσει και ο δείκτης έψαχνε χώρο να σταθεροποιηθεί στα …τάρταρα , ….κάποιοι βγήκαν στην αναζήτηση ….δανεικής γαλοπούλας!

Τέλος πάντων ας επανέλθουμε μετά την μικρή εισαγωγή (που όμως συνδέεται άρρηκτα με το κυρίως θέμα), στα Εθνικά μας θέματα.

Εβδομάδα ΟΗΕ και «επιθανάτιος ρόγχος» της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τζ. Μπους στο Σκοπιανό.

Βλέποντας ότι τα κτυπήματα … «εντός , εκτός και επί τα αυτά» προς την Ελληνική κυβέρνηση, δεν απέδωσαν στον βαθμό που θα ήθελαν και τον κ. Καραμανλή , κάνοντας ΥΠΟΜΟΝΗ να ….. «αγοράζει χρόνο», έκαναν απέλπιδα προσπάθεια διπλού επιπέδου , η οποία καθώς φαίνεται θα πέσει και αυτή σε … «κενά αέρος».

«Τη σκυτάλη» ανέλαβε η κ. Ράις και ο Ντάνιελ Φρίντ . Ο δεύτερος σε ένα καινούργιο ρόλο στην προσπάθεια του να πείσει τους Σκοπιανούς περί …της ευκαιρίας που… χάνουν …..Κοιτάτε πως αλλάζουν τα πράγματα !!!

Έτσι ανέλαβε να τους τα εξηγήσει με απλά λόγια μέσα από συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Kanal 5».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός αυτή την περίοδο γιατί : …. «ο επόμενος πρόεδρος δεν θα γνωρίζει τόσο πολλά για το όνομα όσα γνωρίζει ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος πραγματικά κατανοεί τη διαδικασία, παρακολουθεί τα πράγματα και …. με ρωτά πώς προχωρώ.

Είναι γεγονός ότι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι, δεν πρόκειται (αμέσως) να καταπιαστεί με αυτό το ζήτημα κι αυτό το γνωρίζετε. Γι' αυτό, νομίζω ότι τώρα είναι μια καλή περίοδος να προσπαθήσετε να καταλήξετε σε συμφωνία.»

Στροφή 180ο για τον Ντάνιελ που σε απλή και «Πασαλιμανιώτικη» μετάφραση …τους λέει. «Ο καιρός φτάνει .Ο ..άλλος …συνεχώς αγοράζει χρόνο . Τα Χριστούγεννα που θα έχουμε φύγει (επίσημα στις 21 Ιανουαρίου) θα έχει πετάξει το πουλάκι και θα ψάχνεται και εσείς για …δανεική γαλοπούλα (να που δένει και η παρεμφερής γαλοπούλα του …. gallop therapy της εισαγωγής).

Συνειδητοποίησαν βλέπετε με μεγάλη απογοήτευση ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να καταστεί … «ενεργειακός όμηρος» της Τουρκίας και των ΗΠΑ (και μάλιστα ….οικειοθελώς, από τον κ. Καραμανλή) , η πόρτα για «Νατοποίηση» του προβλήματος …. επιτηρείται διαρκώς, και η μόνη διαφυγή τους είναι η υποχώρηση της πλευράς των Σκοπίων , επιδιώκοντας απλά να μεταθέσουν σε χρονική στιγμή του μέλλοντος την χρησιμοποίηση της φαρέτρας με τα βέλη της εθνότητας.

Εν τω μεταξύ δέχονται και συνεχή πυρά εκ των έσω και συγκεκριμένα από την γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τον Δημοκρατικό συνάδελφό της Ρόμπερτ Μενέντεζ που ζητούν από την κυβέρνηση του Τζ. Μπους να αποσύρει την αναγνώριση των Σκοπίων, εάν δεν επιδείξουν ειλικρινή διάθεση συνεργασίας για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Οι δύο γερουσιαστές παρουσίασαν ιστορικά επιχειρήματα (τα οποία τους απέστειλα και εγώ από τον Μάιο) και παρέθεσαν τις προειδοποιήσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Εντουαρντ Στετίνιους, ο οποίος το 1944 έγραψε ότι η δημιουργία «μακεδονικής περιφέρειας» εντός της Γιουγκοσλαβίας ουσιαστικά αποτελούσε απειλή κατά της Ελλάδας.

Κατά τους Μενέντεζ και Σνόου, η κ. Ράις θα πρέπει να πείσει τα Σκόπια να δεχθούν ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ,που παράλληλα να χρησιμοποιείται και στις διμερείς σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη χώρα .

πηγή : www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive