Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


Ένταση επικράτησε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Στο σημείο έφτασε η πορεία των αριστεριστών, οι οποίοι θέλησαν να περάσουν μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν την διέλευση στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Νωρίτερα, ομάδα νεαρών διαδηλωτών εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες, κατά αστυνομικών και καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πορείας των αντεξουσιαστών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Καμάρα, όπου η ομάδα αντεξουσιαστών πέταξε πέτρες και μπουκάλια εναντίον ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας που περιφρουρούσε την πορεία.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και η κατάσταση προς στιγμήν εκτονώθηκε.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κατευθυνόμενοι προς την πλατεία της ΧΑΝΘ, πέταξαν βόμβες μολότοφ προκαλώντας υλικές ζημιές σε υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας, ενώ πετώντας πέτρες και ξύλα έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και ρουχισμού.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές δεν δίστασαν να εισβάλλουν σε κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών και σε ένα εκκλησάκι και να βάψουν με σπρέι τα πρόσωπα αγίων.

Η ομάδα των διαδηλωτών απωθήθηκε από τα δακρυγόνα που έριχναν ισχυρές δυνάμεις των αστυνομικών εκτονώνοντας την κατάσταση.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από τις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου και μετά τις ομιλίες και την έγκριση του ψηφίσματος, θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση-πορεία και θα παραδώσουν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive