Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008

Αιματηρό ξεκαθάρισμα σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Μεξικό.
Κουκουλοφόροι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα, εισέβαλαν σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης στο βόρειο Μεξικό, έσυραν έξω τους ασθενείς που εκείνη την ώρα προσεύχονταν και τους πυροβόλησαν, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Τσιουάουα.

Οι δράστες μπήκαν στο κέντρο, στην πόλη Σιουδάδ Χουάρεζ, το βράδυ της Τετάρτης, διέταξαν τους ασθενείς να ξαπλώσουν στο πάτωμα και κατόπιν ξεχώρισαν αρκετούς άνδρες, τους έβγαλαν στην πίσω αυλή και τους πυροβόλησαν.

Ο ήχος από τους πρώτους πυροβολισμούς προκάλεσε πανικό μεταξύ των ασθενών που προσπάθησαν να διαφύγουν, οπότε οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και άλλα έξι τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Μπήκαν μέσα και φώναζαν να πέσουμε στο πάτωμα και να μην τους κοιτάζουμε», δήλωσε ένας μάρτυρας ενώ εγκατέλειπε το κτήριο κρατώντας στην αγκαλιά του ένα τρίχρονο αγόρι. «Σκότωσαν τον άνθρωπο που έτρεχε πίσω μας», πρόσθεσε.

Η επίθεση πιστεύεται ότι οφείλεται σε μια διαμάχη μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή. Η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες πως το κέντρο αποτοξίνωσης προστάτευε «βαποράκια» από αντίπαλες συμμορίες.

Σχεδόν 2000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον «πόλεμο των ναρκωτικών» μεταξύ συμμοριών που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτούς οι 795 σκοτώθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρεζ.

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του Μεξικού, ο Χοακίν «Σόρτι» Γκουσμάν, έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τον Βισέντε Καρίγιο Φουέντες, τον αρχηγό του καρτέλ Χουαρέζ για τον έλεγχο της Σιουδάδ Χουαρέζ, μιας πόλης που βρίσκεται πάνω στα σύνορα, απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας.

πηγή: www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive