Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κοντέινερ με την ονομασία "Μακεδονία" στο λιμάνι.
Κοντέινερ με εξοπλισμό για την κατασκευή μονάδας παραγωγής φωτοηλεκτρικού στα Σκόπια, που είναι αποθηκευμένα εδώ και δέκα ημέρες στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, φέρουν στις ετικέτες τους ως προορισμό το ψευδεπίγραφο όνομα του γειτονικού κράτους “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Τα κοντέινερ με τον εξοπλισμό μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη με το υπό γαλλικής σημαίας εμπορικό πλοίο “Jumbo Vision” και άρχισαν να ξεφορτώνονται στο λιμάνι την Παρασκευή 8 Αυγούστου, σε μια διαδικασία που διήρκεσε μέχρι την Κυριακή 10 Αυγούστου, λόγω του μεγάλου όγκου κάποιων μηχανημάτων. Τις ίδιες ημέρες μετακινήθηκαν στο ύψος της πύλης 11 του λιμανιού, όπου αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε περιφραγμένο χώρο. Πρόκειται για ηλεκτρονικά συστήματα, ειδικές καμινάδες, ακόμη και σιδηροκατασκευές για υπόστεγα, το συνολικό βάρος των οποίων ξεπερνά τους 700 τόνους.
Ο εξοπλισμός, όπως φαίνεται στα παραστατικά, προέρχεται από τη γαλλική εταιρεία ALSTON, που θεωρείται κορυφαία στον κόσμο σε διάφορους κλάδους ενεργειακών έργων και διαθέτει παρουσία σε 70 διαφορετικές χώρες, απασχολεί περί τους 60.000 εργαζόμενους και έχει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ ετησίως. Το 90% των εργασιών της εταιρείας πραγματοποιείται εκτός Γαλλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοντέινερ θα μεταφερθούν αύριο στα Σκόπια, ενώ την ίδια μέρα θα οργανωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέρος εργαζομένων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι. Το γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και εργαζομένων του ΟΛΘ είναι ότι στις ενδεικτικές ετικέτες των κοντέινερ και στα παραστατικά αναφέρεται ως χώρα προορισμού η “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Η μεταφορά φαίνεται να έγινε αποδεκτή στο λιμάνι με τα στοιχεία που δόθηκαν από τη γαλλική εταιρεία, που περιλαμβάνουν τον ψευδεπίγραφο όρο του προορισμού.
“Το λιμάνι δέχτηκε να έχει αποθηκευμένα αυτά τα κιβώτια με το ψευτοόνομα. Αν φύγουν έτσι, με αυτά τα στοιχεία, είναι σαν να αποδεχόμαστε την ψευδεπίγραφη ονομασία των Σκοπίων. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η αναφορά του προορισμού”, αναφέρει χειριστής γερανού ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο λιμάνι.
"Για εμάς δεν υπάρχει ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, αλλά η προώθηση των εμπορευμάτων γίνεται. Γενικά δεν υπάρχει απαγόρευση συναλλαγών με την FYROM, εάν σε κάποια συνοδευτικά έγγραφα γράφουν ‘Μακεδονία’”, αναφέρουν στελέχη του ΟΛΘ. “Για τη συγκεκριμένη περίπτωση επιφυλάσσομαι να ενημερωθώ για το τι ακριβώς αναφέρεται”, απάντησε ο πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Λάζαρος Καναβούρας, ο οποίος λόγω απουσίας δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη αποθήκευση.

πηγή: www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive