Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008

Ανυποψίαστα κορίτσια γυμνά στο internet


Φωτογραφίες με ημίγυμνα ανήλικα κορίτσια κυκλοφορούν «ελεύθερα» στο internet παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη δεκάδες καταγγελίες γονέων που βλέπουν τα παιδιά τους είτε να ανεβάζουν μόνα τους τέτοιες φωτογραφίες είτε κάποιοι να μοντάρουν τα πρόσωπα των παιδιών τους σε γυμνά σώματα.

Η Ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος «σηκώνει τα χέρια ψηλά» μια και πρόκειται για σελίδες κυρίως της Αμερικής.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φωτογραφίες που βρήκαμε σε συγκεκριμένη σελίδα όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα προφίλ και να ανεβάσει όποια φωτογραφία θελήσει. Το πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανήκουν σε 13χρονα ή 15χρονα κορίτσια που παρουσιάζονται με τα εσώρουχά τους ή εντελώς γυμνά.

Πολλοί είναι οι γονείς που απευθύνονται στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κυρίως τηλεφωνικά, για να καταγγείλουν ότι το παιδί τους βρίσκεται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρά τη θέλησή του και οι φωτογραφίες του είναι προϊόν μοντάζ. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις όπου ο ίδιος ο ανήλικος έχει «ανεβάσει» τις γυμνές φωτογραφίες του; Και εδώ δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να περιορίζει τη χρήση από ανήλικους.

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης μιλάει πλέον για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσα από σελίδες που φαίνονται αθώες και δημιουργήθηκαν για την επικοινωνία ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές αρχές προκειμένου να συνεννοηθούν με τις εταιρίες αυτών των σελίδων για να «κατέβουν» τέτοιες φωτογραφίες.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive