Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

Η Ελληνίδα "βασίλισσα" των Αμερικανικών blogs.


«Υπενθύμιση στον Ομπάμα: η μετακίνηση προς το Κέντρο είναι για τους αποτυχημένους»..

Η χθεσινή προειδοποίηση προς τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές που προκάλεσε πολλές συζητήσεις στις ΗΠΑ,δεν προέρχεται από κάποια μεγάλη εφημερίδα ή τηλεοπτικό σταθμό.Προέρχεται από την δημοφιλέστερη ιστοσελίδα στον κόσμο και φέρει την υπογραφή της Αριάννας Στασινοπούλου-Χάφινγκτον.

O Μπάρακ Ομπάμα δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την προειδοποίηση. Τα blogs έχουν ειδικό βάρος σε αυτές τις αμερικανικές εκλογές.Tο Ηuffington Ρost επισκέπτονται κάθε μήνα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι! Το ιστολόγιο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με σχόλια της Χάφινγκτον και διάσημων φίλων της από την πολιτική και τον κινηματογράφο, όπως ο ίδιος ο Ομπάμα και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, σήμερα έχει εμπλουτιστεί με άρθρα από τις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ και έναν...στρατό 2.500 bloggers ή «πολιτών δημοσιογράφων», οι οποίοι με τις παρατηρήσεις τους και τις περιγραφές τους καλύπτουν καθημερινά την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

H κ.Στσινοπούλου-Χάφινγκτον στηρίζει τον Μπ.Ομπάμα.Η μεγαλύτερη ζημιά, ωστόσο, που υπέστη ο Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών οφείλεται σε εκείνη.. Η δήλωση του μαύρου γερουσιαστή σε μια κλειστή για τον Τύπο συγκέντρωση ότι «η πληγωμένη Αμερική προσκολλάται στα όπλα και τη θρησκεία» είχε καταγραφεί στο κασετοφωνάκι της Μέιχιλ Φόουλερ, μιας εξηντάχρονης δασκάλας από το Τενεσί, που κάλυπτε για την ιστοσελίδα της Χάφινγκτον την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα.

Η Χάφινγκτον κράτησε αρχικά την ατυχή δήλωση του Ομπάμα στο συρτάρι της. Αποφάσισε να τη δημοσιοποιήσει έπειτα από τέσσερις ημέρες, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Στο ίδιο κασετοφωνάκι θα καταγραφόταν αργότερα ο Μπιλ Κλίντον να χαρακτηρίζει έναν δημοσιογράφο «μίζερο», «ανέντιμο» και «γλοιώδη». Σε λίγες ώρες, η δήλωση του πρώην προέδρου μεταδιδόταν από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας..

Το 2006 και το 2007 το Ηuffington Ρost ανακηρύχθηκε το καλύτερο πολιτικό μπλογκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
H κ.Στασινοπούλου-Χάφινγκτον είχε θέσει μάλιστα υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Καλιφόρνιας το 2003,αλλά έχασε από τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ..

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.huffingtonpost.com/

πηγή : www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive