Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

Διαδηλώσεις και επεισόδια ενόψει της Συνόδου Κορυφής


Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, στην Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Χοκάιντο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της παγκοσμιοποίησης και των οκτώ ηγετών των πλουσιότερων κρατών του πλανήτη που θα συναντηθούν από τη Δευτέρα ως και την Τετάρτη στο Σαπόρο.

Μέλη της Oxfam, της διεθνούς οργάνωσης αρωγής φορούσαν μάσκες με τα πρόσωπα των οκτώ ηγετών, ενώ κρατούσαν πανό με τα οποία ζητούσαν από τους G8 να λάβουν άμεσα μέτρα για την επισιτιστική κρίση που μαστίζει πολλές χώρες του πλανήτη.

Η πορεία κάλυψε μία απόσταση 2,5 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσει στο κέντρο της πόλη, κοντά στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής.

Εκεί τους διαδηλωτές σταμάτησε η αστυνομία, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ τους και ένας Γιαπωνέζος δημοσιογράφος.

Οι διοργανωτές της πορείας δηλώνουν πως δεν θα το βάλουν κάτω και πως στη διάρκεια του τριημέρου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ακουστούν οι διαμαρτυρίες τους από τους οκτώ ηγέτες.

πηγή : thessaloniki-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive