Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Πρόκληση κατά της Μακεδονίας

Για «θερμοκέφαλους» που βρήκαν την αφορμή να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Είναι αυτονόητο ότι η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αποτυπώνουν τις θέσεις της επίσημης πολιτικής ηγεσίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM)» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η έκθεση φωτογραφίας είχε τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία Σάντα Μαρία στο Τραστέβερε της Ιταλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Παρόμοιες εκθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Σε έξι από τις 32 συνολικά φωτογραφίες είχαν γραφτεί συνθήματα στα αγγλικά που ανέφεραν «Ελευθερώστε τη Μακεδονία, σταματήστε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα» και στα ιταλικά «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν, με στόχο την αδιατάρακτη συνέχιση και ολοκλήρωση της εν λόγω επιτυχημένης πρωτοβουλίας για την προώθηση του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας.

Πηγή: http://www.e-tipos.com/

2 σχόλια:

titosp.blogspot.com είπε...

Σχετικα μέ τήν πρόκληση κατά τής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δέν ακολουθεί σωστή πολιτική. Επιτρέπει νά γίνοντε πολλά είς βάρος της χωρίς τίς πρέπουσες ενέργειες. Οι διπλωματικές διαμαρτυρίες δέν αποφέρουν αποτελέσματα και συν τοίς άλλοις τροφοδοτούν τούς Σκοπιανούς στό νά αυξάνουν τήν προκλητικότητά τους. Θά μού πείτε καί ποιά ειναι η σωστή απαντηση? Κατά τήν γνώμη μου πρέπει (α) κλείμο συνόρων, (β) ανάκληση διπλωματικών αντιπροσωπειών, (γ) νά επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες πού έχουν επιχειρήσεις η εργασία, (δ) καί συνεχή VETO απέναντι σέ μιά χώρα πού εκτός ολων τών άλλων προσπαθεί νά σφετερισθή τήν Ιστορία καί τήν τιμή τής χωρας μας. Αύτά

Vasilis είπε...

Φίλε μου σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου αλλά ίσως και να μην χρειαζόταν τόσο επιθετική εξωτερική πολιτική. Την χώρα τον Σκοπίων στις διμερείς μας σχέσεις την ελέγχουμε σε όλους τους τομείς, από τις οικονομικές δραστηριότητες των ελλήνων μέχρι την αναμφίβολη στρατιωτική υπεροχή. Και στο κάτω κάτω δεν μας ενδιαφέρει κιόλας τι λένε ή τι κάνουν οι Σκοπιανοί όσο δεν μας προσβάλουν. Εξάλλου είναι δικαίωμά τους να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν. Αυτοί βιάζονται να μπουν στο ΝΑΤΟ, αυτοί βιάζονται να μπουν στην ΕΕ. Όσο δεν βάζουν μυαλό απλά δεν θα τους αφήσουμε ποτέ. Σίγουρα όμως έχεις δίκιο για την προκλητικότητά τους. Είναι γελοίο να φοβόμαστε να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα και το κακό είναι πως τουλάχιστον προσωπικά η κυβέρνηση δεν μου φαίνετε πρόθυμη να αντιμετωπίσει την πίεση των αμερικάνων όταν αυτήν θα ενταθεί. Μην πας μακριά θυμήσου το άρθρο πριν μερικές μέρες http://hellenicdailynews.blogspot.com/2008/06/blog-post_8096.html . Σίγουρα πάντως δεν ακολουθούν σωστή πολιτική και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive